А виж тук какво дават за 200 херца http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070242
А виж тук какво дават за 200 херца http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070242
A за Samsung? Кои от моделите им са с реални 200Хц?Първоначално публикувано от vadzari
А къде ли ги има по нашите магазини моделите Sony HX/NX800, HX900, с диагонал от 46 инча нагоре?? То, сайта на Сони-България - добре, ама е само инфо, без продажби...Може би неадекватен "опит" за "изостряне" на интереса?
![]()
![]()
изписват - MOTIONFLOW 200Hz ,което са реални 200HzПървоначално публикувано от vadzari
ако видиш обаче изписано MOTIONFLOW 200Hz Pro - вече имаш имитация на 200Hz
В следните модели от тази годинаПървоначално публикувано от Samisam
С750, С7000, С8000, С9000
и модели от миналата година
В750, В8000
Чакаме гиПървоначално публикувано от adtomov
Ще се появят след 2 месеца. Засега само тези.
SONY KDL-46HX700AEP
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070242
SONY KDL-40HX700AEP
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070241
Благодаря Христослав за пояснението ще го имам предвид.
Първоначално публикувано от hristoslav2
миналата година колегата от Шумен каза че 600Hz на Panasonic и 9 серия на Philips поддържат 1080 реда видео резолюция......... но как е правил теста нямам представа(предполагам че сигнала е бил от генератор и не е имал проблем с ниския битрейт)
Не знабравяй обаче, че за да постигне 1080 линии Филипса или което и да е LCD трябва да са включени всичките му "екстри" - HD Natural Motion, 100Hz или там с каквото е оборудван. Това е приемливо само за телевизия, но при филми са изключени и пак си оставаш с 300-350 линии.
здравейте. след дълги размисли взех тошиба 40xv733 (200лв под LG 42ld450). за матрицата пише К (ама ми лилавее).
обаче...не съм доволен.
има някакво неприятно поляризирано покритие на екрана, при което като гледаш точно перпендикулярно (90'), всичко под 25% сиво става еднакво черно (същото е и с цветовете). Ако се изместиш и гледаш под 30-40' –отгоре, всички светлосенки се виждат (острани и отдолу също, но по-слабо). След като си поиграх малко с една таблица (HD-reference в замундата), докарах повечето сиви между 10% и 90% да се виждат. Но като резултат сега картината е доста набримчена и е доста напрягащо да се гледа. а ако гледаш острани...мани. Tам има една фотографска Макбет таблица, само си преместваш главата и цветовете сe сменят. Един вид всичко изглежда мнооого по цветно и "истинско" от истинското.. но ако е ярко.
мога да я обеся на стената да се гледа под ъгъл, ама не ми харесва тая работа. искам екран на който да могат да се гледат И Снимки, а не изкуствени стерео картички.
та въпросът ми, преди да съм се засилил да я връщам и да вземам нещо друго, има ли смисъл? по-меко ли е LGто или същата електроженистка работа? Бях ги гледал веднъж xv733, lv685 и LD450 едно до друго, и преди това xv733 и xf355 - и старите модели изглеждаха с мноого по-мека картина от новите. Само че ги няма (и са доста по-скъпи)... Въобще има ли нещо текущо дето като го гледаш от различни ъгли, не му се променят тотално цветовете/осветеността (и не блести)?
(иначе DLNA-то вижда UPNP-сървъра но не иска да показва нищо от него, докато WD-TV-LIVE няма проблем с него. Може би иска нещо повече от upnp)
аха, викат му "плазма"Първоначално публикувано от sviden
![]()
sviden,що не хвърлиш и едно око на Панасоник,може пък и да ти харесат цветовете му гледани под ъгъл.Или послушаи колегата в горния пост.
Ммда.... Викат му "плазма", както е отбелязал нашия скъп администратор. Няма отново да се впускаме в обсъждане на предимствата и недостатъците на едната, другата и n-тата технология, важното е че доколкото виждаме, имаш нужда от плазма. Или от лазерен телевизор, който (за съжаление) засега не се доставя в България.Първоначално публикувано от sviden
Та, до какъв бюджет си склонен да смениш твоята Тошиба (стига да е възможно, де)?
![]()
![]()
Не знам какво ги накара Тошиба в тазгодишните модели да сменят S-IPS на LGD в размерите над 40" , ако е само заради едното черно, плазмата няма да я стигнат никога !
sviden, за това са настройките , а в Тошиба са най-много от всички модели .
Вярно е, nkd, но към настоящия момент LCD телевизорите отнасят най-големи критики към ъгъла си на гледане, доколкото вече повечето модели имат както CMS система, така и потребителско меню за настройка на скалата на сивото. А и повечето матрици придобиха чудесен контраст, гледани челно.Първоначално публикувано от nkd
Разни хора - разни идеали, е казал дядо ми от село, в далечната 1553 година, някъде у РодопитеВажното е потребителят да остане доволен.
![]()
Благодаря за мнението колега, но докато се наумувам хората пазарували и модела бе свършил. Ходих в друг магазин там също го нямаше, че и Филипса бе свършил, върнах се в първия колебаех се между шарпа LE600E и филипса и избрах втория. Вече съм собственик на 32" PHILIPS 9604H. Дано не съм сгрешил в избора си, впечатленията ми за момента са добри. Искам да попитам дали си заслужава на този размер да се прави т.н. калибрация за да се подобри картината?Първоначално публикувано от hristoslav2
Моля модератора да изтрие горния ми пост.
"А и повечето матрици придобиха чудесен контраст, гледани _челно_."
да бе, масова телевизионнна лоботомия. супер 100% червено, 100% синьо, и така нататъка 6 цвята. + собствената ти физиономия и лампите в коридора.. за сметка на всички полутонове, светлосенки, нюанси, оттенъци и пр. "глупости" - ама на кой му трябват тия. Що на PVA-тата в мониторите не им потъмнява картинката като я гледаш _челно? щото нямат контраст? щото са по-скъпи? и не са лъскави? ами нека!
бюджета беше 1500+, но няма значение, явно съм тръгнал да търся под вола теле и гледам грешна продуктова линия изобщо. Светещи билбордови мигалки т.е. рекламопредаватели. Може би ще почакам някой 30" NEC да стане 2000 и ще разкарам тая лъскавина.
нейсе, сори за плюнките..