Piksi 50G10 е модел 2009/другите два са от 2010/,напълно възможно е да е мостра,което за плазмите не е много препоръчително.В темата за Панасоник ще намериш повече информация.
Piksi 50G10 е модел 2009/другите два са от 2010/,напълно възможно е да е мостра,което за плазмите не е много препоръчително.В темата за Панасоник ще намериш повече информация.
Трудно ще забележиш по-добрият контраст на G20. Така че вземи си 50S20Първоначално публикувано от piksi
1. 50S20
2. 46G20
Специално инфо за колегата Adtomov/напук на останалите дето толкова оплюват AUO/
http://www.semiaccurate.com/2010/06/...amva-displays/
Сега всички производители ще се наредят на опашка да купуват техни панели. В началото на другата година ще ги видим поставени в топ моделите на някои марки.
Идва краят на царуването на плазмите
Сега остава да оправят само два проблема при LCD-тата
- зрителният ъгъл
- времето за реакция
Вече му изтървах края колко пъти им идваше края на царуването на плазмите.
Повишаването на реалния контраст при LCD идва най-вече с повишаването на яркостта им, а не на ниските стойности на черното. Ако кажем, че ая матрица е е с максимална яркост 450 cd/m2 то значи с тоя обявен контраст 16000:1 тя ще има черно около 0,03. Нещо, което в момента има всяка плазма от ниския клас.
Като се има предвид, че повече от 150-200 cd/m2 яркост на бялото не се използва дори при много светло помещение, то реалния им контраст при домашно гледане остава около 3000:1.
Въпреки това, не мога да не отчета развитието на този производител. Преди няколко години за 5 сек. се разбираше, че в дадения модел е сложена матрица на AUO вместо S-PVA. Сега вече разлика се вижда при определени ъгли на гледане и почти невъзможно за хващане с просто око.
За момента измереното черно при някои модели на Samsung със SPVA матрица е 0,04 cd/m2 а на AMVA бяха
0.06cd/m2. Нека да изчакаме и да видим какви резултати ще покажат новите AМVA5 матрици и тогава да говорим.
Най-вероятно през април следващата година ще се появят в новите модели телевизори.
AUO продължават да се развиват-така че очакваме още подобрения
http://hothardware.com/News/AUO-Show...t-3D-HD-Panel/
Значи да разбирам че разликата между S20 и G20 не си заслужава 300-400 лв отгоре при еднаква големинаПървоначално публикувано от hristoslav2
Ти си решаваш. Имат почти еднакви панели и шасита. S20 е леко поорязана версия на G20. Няма ги някои функции като 24p Smooth Film , DLNA , DivX и VIERA Cast.Първоначално публикувано от piksi
Иначе S20 бие по продажби G20.
Моля за съвет за покупка на lcd телевизор 32 инча.Спрял съм се на тези модели според бюджета ми до 1200 лева но се колебая кой да избера. Panasonic tTX-L32S20E, Sony KDL-32BX400, SAMSUNG LE-32C550,TOSHIBA32XV733G,PHILIPS PFL 5405H.
Здравейте, от няколко седмици притежавам плазма Самсунг 50C530. Много съм доволен от покупката като цена/качество. Купих си и 2ТБ външен хард и в момента се наслаждавам както на прекрасна картина в HD така и с хубавия звук на домашното ми кино, като ползвам вградения плеър на телевизора. Въпроса ми е следния: Случи ми се на няколко филма да не ми разпознае кодека (така изписва на екрана). Какво мога да направя по въпроса? Възможно ли е добавяне на кодеци в самия телевизор, или някакво прекодиране първо на компютъра без да се влошава качеството и след това да се гледа? Благодаря за компетентното ви мнение :-)
1. Toshiba 32XV733G
2. Philips 32pfl5405H
1. SAMSUNG LE-32C550
2. Panasonic TX-L32S20E
НеПървоначално публикувано от bourbonman
ДаПървоначално публикувано от bourbonman
Мерси за инфото, hristoslav2Първоначално публикувано от hristoslav2
Чакаме да се появят за да ги видим&снимаме
Ъгълът на гледане продължава да е съществен проблем при матриците от тип *VA. По мое мнение е доста по-сериозен от времето за реакция. Това показват и последните ми наблюдения. Там най-добри засега са IPS типовете, както знаеш. Но нещата се развиват все пак.
Плазмите ще се задържат още на пазара. И те търпят развитие. И те имат все още да преодоляват 2 проблема:
- прогаряне (най-често оплакване);
- остаряване на фосфора (по-несъществен проблем, но постоянен).
![]()
След гледане на всякакви модели и размери, изчакване на новите модели на Филипс и плазмите на Панасоник (не дочаках само 46PFL9705, но предвид цената на 46" 8605 не виждам смисъл да го чакам) сведох избора си до следните модели с матови панели:
Toshiba 46xv733
Samsung 46C630.
Тошиба-та:
прочетох, че е с панел Самсунг, според спецификацията 8мс
авторегулиране нивото на звука,
предполагам, че е с по-добър звук,
има малко по-лош дизайн,
процесорът е миналогодишен модел, а ще се гледа основно SD,
останах с впечатлението, че по-трудно се калибрира,
произведен в Полша,
като цяло липсва информация и ревюта в нета.
Самсунг-а го гледах днес, че е с панел AUO АА01, декларират 4мс и по-висок контраст, произведен в Словакия.
Нови процесори, малко по-изчистен дизайн.
Не намерих информация, ако панелите и на двата телевизора са Samsung, дали този на 46c630 не е по-висок клас.
Цената отдавна мина много на заден план, мултимедийните възможности не ме интересуват
Кой телевизор да избера? Да дебна ли за Самсунг със Самсунг?
ПриветПървоначално публикувано от robobug
Първо, добре си направил, че си се насочил към телевизор с матов панел. C630 е с панел тип A-MVA3, който засега е с най-добър контраст от панелите на AUO на нашия пазар. Като казвам контраст, имам пред вид - гледан челно. 46xv733 е с тазгодишната матрица на Самсунг (модел с такава матрица имам и аз). Контрастът й е с една идея по-добър от този на A-MVA3, отново - гледан челно. Проблемът и с двете матрици е с промяната на цветовете и контраста при ъгъл на гледане различен от перпендикуляра. Трябва да оцениш сам на място при двата модела, при тъмна картина, кой от двата панела те дразни повече, при гледане от голям ъгъл.
A-MVA3 (46C630)
S-PVA 2010 (46XV733):