Вижте резултатите от анкетата: Каква марка LCD/PDP телевизор притежавате ?

Гласували
1229. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Panasonic

241 19.61%
  • Philips

132 10.74%
  • Sony

175 14.24%
  • Samsung

272 22.13%
  • Sharp

52 4.23%
  • LG

192 15.62%
  • Toshiba

86 7.00%
  • Finlux

7 0.57%
  • JVC

21 1.71%
  • Grundig

4 0.33%
  • Crown

6 0.49%
  • Neo

12 0.98%
  • Daewoo

12 0.98%
  • Други

17 1.38%
Страница 294 от 358 ПърваПърва ... 244284292293294295296304344 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,396 до 4,410 от общо 5361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Цитат Първоначално публикувано от mihpanbg
    Благодаря а съветите. Но все пак нищо не казахте за моментния ми фаворит TOSHIBA 55WL753G. Между неговите 3500 и 3100-та лв за SAMSUNG LE-55C650 не е голяма разликата, но дали си струва? Колко е LED и колко това ще е по-видимо и значимо в качеството на картината? Стаята е светличка, където гледам...
    Привет
    Ако си вземеш SAMSUNG LE-55C650, то най-вероятно ще бъде с AUO панел. И ще бъдеш първият, който може да сподели преки впечатления тук като собственик. Аз го видях онзи ден в един ТП, но впечатленията са ми са доста първоначални и са споделени малко по-назад. При моята Тошиба 55WL753G покритието на панела НЕ Е безцветно и внася значителен червеникав оттенък в цветовата гама, поради което и цветните му настройки по подразбиране са в студената (синя) част на спектъра. Лошото на НЕ-безцветното покритие е, че внася значително отместване на цветовете към съответната област от спектъра при гледане под ъгъл, тъй като разсеяната светлина от матрицата, при ъгъл различен от перпендикуляра, изминава по-дебел слой от покритието преди да стигне до очите на наблюдателя. SAMSUNG LE-55C650 е с безцветно покритие и притежава само gamma shifting (отместване във възприемането на полу-тоновете) и изсветляване на черното при гледане под ъгъл, поради разсеяната светлина от матрицата. При моя модел се наблюдава и значителен colour shifting, тоест промяна на цветовата гама, обясних по-горе защо. Иначе 200-те херца работят безупречно - най-гладкото движение, което съм виждал досега за този диагонал и за тези пари.
    Сравни сам на място и избери. По възможност на обикновен телевизионен сигнал, даже във формат 4:3, за да се вижда промяната на черния цвят във вертикалните полоси от двете страни на картината, когато преместваш зрителния си ъгъл от вертикалата към панела Разгледай по този начин и двата модела. За цифровия сигнал не се притеснявай - и двата модела се справят с него на ниво, при което разликите не са забележими за нормалния потребител.
    Колкото до LED, това в случая има значение само ако използваш режимите с управление на подсветката - най-вече "AutoView". Този режим се отличава с цветова схема далече от стандарта, но някои потребители може и да им хареса, защото при него има случаи, в които подсветката се гаси напълно, тоест теоретичният контраст клони към безкрайност, което си е всъщност заблуда на потребителя. Реалният контраст на модела не може да прехвърли 4000:1 и то при условия, които са далеч от стандартните.

Всъщност, всички числа за контраста, декларирани от всички производители са си чиста заблуда.

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Проблема с ъгъла/при големите размери още повече личи/ при MVA спрямо PVA е видим , особено сложени един до друг ,а спрямо S- IPS на LG/за Pro да не говорим/вече е сериозен . Лично аз предпочитам да се лиша от малко черно /особено за осветени до някаква степен помещения/ в полза на ъгъла на гледане .
    Да, всъщност най-големия проблем при LCD вече се очертава - зрителният ъгъл. Това показава няколкогодишният опит от развитието на LCD матриците. Започвам да се съмнявам, че въобще е възможно да се избавят от него. Както е известно, най-голям пробив в това направление имаме при IPS-pro. Това го дъвчехме и преди година...
    За съжаление IPS-pro се предлагат засега само диагонали до 42 инча.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2005

Здравеите приятели , колебая се между 32EX700 на Сони и аналогичния 32 инчов модел на Филипс 32PFL6605H/12

кой ли е най -удачния избор на 32 инчов среден модел ???

вградения плеар на филипса чете повече формати ,ма сонито си е сони ???

4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005

Здравейте, предстои ми трудния избор - какво да купя? Четох и продължавам да чета, но предлагането е голямо и още не мога да се насоча. Това което е сигурно е:
    1. Ще купувам края на годината, може би около Коледа;
    2. Мога да отделя около 2000 лв, +-100 лв;
    3. Колебая се м/у Samsung, Panasonic и LG - LCD с диагонал 40-42'' максимум;
    Ще се гледа от 2,5 - 3 м в сравнително тъмна стая, предимно филми през HDMI от лаптопа и USB с вградения плеър, и цифрова ТВ (ако подкарам САМ модула ще е перфектно) на Кейбълтел.
    И тук вече идват въпросите - LED (този лаг за който се говори дали е реален недостатък при положение, че в реални условия тв-то не го сравняваш с друг). Локал дим за тези пари може ли да се намери или само edge? За матрицата ми е пълна мъгла .
    До сега съм гледал тези:
    Samsung UE40C6510 - този е бял, за него няма много мнения, в ТМ е 2100 лв. SAMSUNG UE-40C6000, LG 42SL8500, LG 42LE5500 и PANASONIC TX-L42D25E. Моля за мнението ви като хора които следят технологиите, бих погледнал и други модели ако ме насочите. Мерси предварително

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ако гледането през USB плеъра ти е задължително условие, то търси Самсунг. Те и по принцип са много добър избор в момента. И LG пускат HD mkv филми със БГ субтитри, но нямат DTS декодер, което напрактика те задължава да прекодираш всеки филм предварително.
    LED с local dimming няма за тези пари /поне не истински/, а EdgeLED е малко оспорвана ектра. В момента моделите със стандартна подсветка не отстъпват по нищо на тези с LED, а са драстично по-евтини. В момента за 2000 лв. може да вземеш 46C650, което е много по-добър вариант. Особено като казваш, че ще го ползваш предимно за филми.
    Според мен си избързал с проучването защото до Коледа нещата може да са различни. Сегашните модели може да ги няма налични, цените да са други и тн.

6. Тук е от
    Aug 2010

Много го мислих, много търсих, обаче няма идеално положение просто - търся Full HD телевизор, надявах се на 37", ама като гледам какво е положението, може и на 32" да се съглася. Проблема е че не ми се дават повече от 1000 лева. До тук открих няколко:

Sharp LC-32D65E
    http://www.sharpbg.com/index.php?itemID=514&group=1

Samsung 32 и 37 B550
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051787
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051786

Бих се радавал на всякакви други предложения, както и на информация ако само това са ми възможностите, на коя от трите да се хвърля.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Diavolesku
    Стой далеч от този модел на Sharp. Няма DVB-C тунер и е стар модел.

Цитат Първоначално публикувано от Chaser
    Здравеите приятели , колебая се между 32EX700 на Сони и аналогичния 32 инчов модел на Филипс 32PFL6605H/12
    кой ли е най -удачния избор на 32 инчов среден модел ???
    вградения плеар на филипса чете повече формати ,ма сонито си е сони ???
    Като ти чета поста ти вече си решил -"ма сонито си е сони" ....
    Двата модела са аналогични-изравнени.

8.  

9. Тук е от
    May 2009

Здравейте,
    Предстои ми покупка на телевизор. Да кажа първо , че ще се гледа от около 4 - 4.5 метра. Ще го използвам за телевизия ( в тази част доста спорт) филми от компютъра и от време на време игри ,Спрял съм се на Samsung LE 46C650 и Panasonic 46G20. Зная че са различни технологии и че немогат да се сравняват, но ви моля за съдействие при изборът ми.
    Благодаря предварително.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от thunderbg
    Здравейте,
    Предстои ми покупка на телевизор. Да кажа първо , че ще се гледа от около 4 - 4.5 метра. Ще го използвам за телевизия ( в тази част доста спорт) филми от компютъра и от време на време игри ,Спрял съм се на Samsung LE 46C650 и Panasonic 46G20. Зная че са различни технологии и че немогат да се сравняват, но ви моля за съдействие при изборът ми.
    Благодаря предварително.
    Panasonic 46G20

Първият безжичен телевизор в света H 3DTV 58938FS
    Няма захранващ кабел-трансфера на енергия е безжичен!, безжична мрежа,вграден Wi-Fi, безжична комуникация с източник на WirelessHD.
    http://translate.google.com/translat...o-tail-tv.html
    http://item.taobao.com/item.htm?id=6...&cm_id=&pm_id=
    http://en.tvproducts.haiereurope.com/uk-tv/tv-led-3

Samsung 3D TV без очила
    https://www.youtube.com/v/-3OcyXLUJL...embedded&fs=1"

https://www.youtube.com/watch?v=ToVyaYubEhc&feature=player_embedded#!
    http://translate.google.com/translat...iba-55zl1.html

11. Тук е от
    Aug 2010

Извинявам се че пак пиша, обаче сайта на Техномаркет sukz... big time! 90% от телевизорите които си избрах, са пляснати за продажба, обаче реално нямат неразопаковани бройки, а всъщност продават мострите от магазините. То вярно че търся изгодна сделка аз, ама дори и да не търсех, как да разбера кои са изгодни и кои просто залежали... Та май само тези модели всъщност реално ги има, ще помоля някой да ми помогне да избера измежду тях или ако случайно е видял някъде някой друг телевизор дето да е full HD и да е подобни пари да го дава насам:

SAMSUNG LE-32B550
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051786

SONY KDL-40S5600K
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09054372

SHARP LC-42SB55E
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09056031

Исках 37 инча, ама до колкото разбирам, трябва да се бръкна 1500-1600 лева за да намеря такъв от сайта им...

12. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Мостри са защото си се насочил към модели,които са поостарели и дори на тези цени не са изгодно предложение.Ето ти подобни нови модели на подобни цени.
    SAMSUNG LE-32C530 891.65лв.
    SAMSUNG LE-40C530 1,095.65лв.
    LG 42LD450 1199лв.
    LG 32LD450 869лв.

13. Тук е от
    Aug 2010

Ами, дори не съм ги видял тея, тоя Самсунг реално през търсачката излиза над 1200 лева, а там аз въобще не съм гледал. Не съм знаел че има такива отстъпки. В такъв случай да разбирам ли, че е по-добре да купя произведен през 2010 но със шаси на по ниска серия (C530), отколкото произведен през 2009, но със шаси на същата серия (B550)?

14.  

15. Тук е от
    Sep 2010

Здравейте !
    Поздравления и благодарности за форума...............................
    Предстои ми покупка на тв - 42'' - като цяло, бюджета е 1200 лв, Full HD, 40 или 42'', ще се гледа основно тв ( и може би и някоя игра)....
    Като че ли логиката ме подтиква към плазмата, а предварителните ми нагласи бяха за LCD
    След много четене "сведох" избора до
    PANASONIC TX-L42U2E(1249 лв) или PANASONIC TX-P42U20E (1 199лв), но съм отворен и към други предложения/марки..
    Предварително благодаря!!!

16. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Не мисля, че е добра идея. 2-3 часа са малко да прогори, но редовното му ползване със еднакви статични обекти може да състари панела неравномерно.
    Да не говорим колко е неудобно да ползваш замонитор толкова голям екран с такава ниска резолюция /за размера му/.
    Вземи си един монитор за 150-200 лв.
    Вече почти пет години използвам 2 плазми (42 и 50") за монитор и нямам никакви грижи. Средно по 10 часа на ден. Със сегашната вече съм навъртял над 4 хил часа, като почти не се ползва за телевизор. При подходяща резолюция, просто е несравнимо с малък екран. При по-стационарни образи, може да се премества една идея прозореца с някой пиксел. Намаляването на яркостта, яркостта на пиксела и контраста на картината до половината са доста полезни и това е. Иначе за над 10те ми хил часа ( а може би и доста повече, понеже не засякох часовете на предната) досега щях да забележа някакви признаци на проблеми.

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не виждам смисъл от упражнението. По-ниската резолюция гарантира по-размазан образ. Един 22" монитор, гледан от 60 см. се равнява на 42" екран, гледан от 1 м. Единия струва 200-300 лв., не му се налага да му намаляш яркост/контраст и не го мислиш да местиш прозорци и тн.
    ека всяко нещо се ползва по предназначение.

18. Junior Member Аватара на pdydy
    Тук е от
    Jul 2010

И аз ползвам моята плазма за екран на компа,не че нямам екран имам един 20' Dell,ама на плазмата си е много мазно,може и смешно да звуча но като браузвам я гледам от 70-80см.А ако се появят някакви отпечатаци пускам си някъв сет на уйндоус плеъра и му пускам да се преливат цветовете и всичко се изчиства,нещо като профилактика.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе