Вижте резултатите от анкетата: Каква марка LCD/PDP телевизор притежавате ?

Гласували
1229. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Panasonic

241 19.61%
  • Philips

132 10.74%
  • Sony

175 14.24%
  • Samsung

272 22.13%
  • Sharp

52 4.23%
  • LG

192 15.62%
  • Toshiba

86 7.00%
  • Finlux

7 0.57%
  • JVC

21 1.71%
  • Grundig

4 0.33%
  • Crown

6 0.49%
  • Neo

12 0.98%
  • Daewoo

12 0.98%
  • Други

17 1.38%
Страница 292 от 358 ПърваПърва ... 242282290291292293294302342 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,366 до 4,380 от общо 5361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Именно от тях зависи решението на проблема!!!! Няма технология която да работи на 50Hz и от 24 кадъра да направи 50.
    Не ги защитавай. По скоро имат нужда от сериозна критика-вече са далеч от изкуството. Всичко се комерсиализира -гледат само печалбата.
    Лежат на славата си и си мислят че никой не може да ги бутне....

Напротив филм заснет с 50 кадъра в секунда ще реши много от проблемите при плазмите.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

lazarus18 е победител в този интересен спор, защото говори самата реалност. Проблема не е в киното. Те (режисьорите) дано да продължават да снимат филми и не се откажат, че тогава "телевизорите" и за кокоши гнезда за яйца няма да стават.

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2

Напротив филм заснет с 50 кадъра в секунда ще реши много от проблемите при плазмите.
    Аз не знам плазмите да имат проблем с 24 кадъра. Филм, заснет с 50 кад/сек. не е филм, а видео. Снимаш ли с повече кадъра в секунда толкова движенията са по-плавни и близки до реалността и от там се губи ефекта на киното/филма.
    Няколко филма вече биват снимани директно с дигитални камери и после се преобразуват отново до 24 кад. Ярък пример е филма Public Enemies. Уникална детайлност, дори и преобразуван да прилича на филм пак стои нереален и като цяло не беше прието от киноманите.

5. lrn
    lrn е офлайн
    Member
    Тук е от
    Sep 2006

А бе май-май победители в тази дискусия няма. Аз съм благодарен все пак да науча нещо и от двамата, още повече че не виждам особено противоречие в това което казват двамата. Който е чел форуми знае какви са "стандартите" за мерене на милисекунди и т.н. и как доста неща се скриват и изопачават на потребителя. И аз се замислих защо в реалността не ни се замазват образите.Само да добавя още един известен факт - според мен има разлика във фокусирането на окото на "живо" и когато се гледа някакъв телевизор. При нормално гледане окото фокусира само един обект в даден момент а мозъка изгражда цялостната "картина" от отделните префокусирания, докато при гледането на телевизор "обекта" е неподвижен и окото не се налага да префокусира, от там мозъка по-лесно "обработва сигнала". Според мен затова окото забелязва мазане на LCD, т.е на мозъка му остава "ресурс" за други изчисления. Така си мисля аз де.

6. Тук е от
    Jun 2010

Кой от двата модела LG32LD750 и Samsung LE32C650 бихте препоръчали /предпочели/? Зададох този въпрос, защото ми предстои избор на телевизор и всяко мнение или предпочитание за някой от моделите би ми било от полза. Към тези два модела мога да добавя и LG32LD650. Позволявам си пак да задам този въпрос, защото нямаше нито един отговор.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Аз не знам плазмите да имат проблем с 24 кадъра. Филм, заснет с 50 кад/сек. не е филм, а видео. Снимаш ли с повече кадъра в секунда толкова движенията са по-плавни и близки до реалността и от там се губи ефекта на киното/филма.
    Няколко филма вече биват снимани директно с дигитални камери и после се преобразуват отново до 24 кад. Ярък пример е филма Public Enemies. Уникална детайлност, дори и преобразуван да прилича на филм пак стои нереален и като цяло не беше прието от киноманите.
    Точно това желая в един филм-да е близко до реалността. Това което гледаш при сегашните 24p е изкуствено. Затова някои колеги като си пуснат системите за добавяне на изкуствено генерирани кадри от типа на HD Natural Motion....после казват ,че филма им изглежда малко като театър. Просто са свикнали с DVD и VHS и това е нещо ново за тях и "неестествено".

Цитат Първоначално публикувано от lrn
    А бе май-май победители в тази дискусия няма. Аз съм благодарен все пак да науча нещо и от двамата, още повече че не виждам особено противоречие в това което казват двамата. Който е чел форуми знае какви са "стандартите" за мерене на милисекунди и т.н. и как доста неща се скриват и изопачават на потребителя. И аз се замислих защо в реалността не ни се замазват образите.Само да добавя още един известен факт - според мен има разлика във фокусирането на окото на "живо" и когато се гледа някакъв телевизор. При нормално гледане окото фокусира само един обект в даден момент а мозъка изгражда цялостната "картина" от отделните префокусирания, докато при гледането на телевизор "обекта" е неподвижен и окото не се налага да префокусира, от там мозъка по-лесно "обработва сигнала". Според мен затова окото забелязва мазане на LCD, т.е на мозъка му остава "ресурс" за други изчисления. Така си мисля аз де.
    Има логика-прав си.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Точно това желая в един филм-да е близко до реалността. Това коетно гледаш при сегашните 24p е изкуствено. Затова някои колеги като си пуснат системите за добавяне на изкуствено генерирани кадри от типа на HD Natural Motion....после казват че филма им изглежда малко като театър. Просто са свикнали с DVD и VHS и това е нещо ново за тях и "неестествено".
    Това е все едно да кажеш, че не искаш да гледаш картини, а снимки защото са по-близки до реалността. Представям си как би изглеждал филма 300 в твоя вариант.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

hristoslav2 излишно е да спориш. Вървиш срещу течението, а то е създадено от по-умни хора и нищо не е случайно в технологията за създаване на филми, така че ако някой трябва да се съобразява с тези базови критерии, то това са производителите на телевизори и тем подобни визуални джаджи.

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Това е все едно да кажеш, че не искаш да гледаш картини, а снимки защото са по-близки до реалността. Представям си как би изглеждал филма 300 в твоя вариант.
    Филма 300 е сниман с много ефекти и затова е далеч от реалността.
    Искам да видя действието така ,каквото е в действителност а не ,както специалистите по ефекти искат да ми направят впечатление ,като ме объркат и вземат акъла.
    Излишно е повече да си чешем езиците. Гледаме на едно и също нещо от различни гледни точки и всеки е прав за себе си.

Цитат Първоначално публикувано от soon
    hristoslav2 излишно е да спориш. Вървиш срещу течението, а то е създадено от по-умни хора и нищо не е случайно в технологията за създаване на филми, така че ако някой трябва да се съобразява с тези базови критерии, то това са производителите на телевизори и тем подобни визуални джаджи.
    Айде и ти -на всяка манджа мерудия.....

12. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от todor6
    Кой от двата модела LG32LD750 и Samsung LE32C650 бихте препоръчали /предпочели/? Зададох този въпрос, защото ми предстои избор на телевизор и всяко мнение или предпочитание за някой от моделите би ми било от полза. Към тези два модела мога да добавя и LG32LD650. Позволявам си пак да задам този въпрос, защото нямаше нито един отговор.
    Ами точно тези два модела са може би най-дискутирани и ако се върнеш назад по темите ще намериш доста неща. Все пак , доста изравнени модели ,при LG*LD 750/650 панела е матов или по -точно полуматов при Самсунга е гланцов , медия плаъра на С650 чете и DTS звук . LD750 e 200Hz. и теоритично има някакво предимство , взимай флашката с филм на SD сигнал и на място направи сравнения и което ТВ ти хареса него грабвай и трите модела са много добри. Успех!

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

hristoslav2 за пореден път се държиш като хлапак. Какви са тези забележки от детската градина. Оправи се момче!
    Без лични нападки моля!
    Крис

И като оставим децата, един поздрав за всички с най-големите притенции за качество:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09081795

14.  

15. Member Аватара на maxim7
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    някъде по млечния път

това е релийз в някой друг свят ,на мен ми действа сънотворно това поздравче.............,

16. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Интересен спор се е развихрил, докато се потих да оправям/сменям моторчето на чистачките на таратайката този следобед някъде в друго населено място.....

Винаги е забавно за останалите когато знаещите спорят по същество. Това знаещите не бива да го забравят, при все, че в техния спор (би трябвало, донякъде да) се ражда истината. И винаги ще има такива, които ще вземат страна. Човещинка си е.

Разглеждайки постовете си мисля.... Колко ли кадъра в секунда предлага за нашето око Живата природа? Тоест, доколко е "прекъснат" потокът от кадри, който човешкото око приема всекидневно, ежечасно, ежеминутно, еже... микросекундно. Просто казано - коя е най-естествената честота на "предаване" на кадри за нашето око от самата Майка Природа?
    Доколкото ми стигат познанията по квантова механика (вече доста обеднели с възрастта) няма такова око, което може да достигне предела за неопределеност на Хайзенберг. (Позовавам се на квантовата механика, тъй като засега тя е най-разпространения официален модел за описване на микрореалността. Всъщност, светлината е поток от фотони с определена дължина на вълната, тоест, обекти подлежащи на разглеждане от модела) С други думи, нашето око е толкова несъвършено, щото възприема целия околен свят като непрекъсната картина. От окото идват всички "органични", "естествени" ограничения на възприятието.
    Това, което производителите на панели следва да направят, е да доближат картината, предавана от техните дисплеи, максимално до реалността. Тоест - до реалността, възприемана със средностатистическо човешко око.
    Лично за мен 24p, 100/200,... 600 и повече Hz и други подобни неща са нулево приближение към реалността. Е, признавам, 24p притежава сантименталната стойност на живото кино.... А при лятно кино даже и комарите помагат за постигане на допълнителна романтика...

Между другото, за любителите на големите диагонали - днес срещнах един SAMSUNG LE-55C650:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09071877
    Беше с AUO матрица (код АА01)... A-MVA3 (или A-MVA5?). За цената си заслужава. Картината беше точно такава, каквато човек трябва да очаква за MVA матрица. Имаше забележим gamma shifting при гледане под ъгъл (което може да се очаква от *VA матрица), но поне нямаше colour shifting, както при моя модел. За който не му трябват повече от 100Hz и за тези пари - много добро съотношение качество/цена!

17. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Проблема с ъгъла/при големите размери още повече личи/ при MVA спрямо PVA е видим , особено сложени един до друг ,а спрямо S- IPS на LG/за Pro да не говорим/вече е сериозен . Лично аз предпочитам да се лиша от малко черно /особено за осветени до някаква степен помещения/ в полза на ъгъла на гледане .

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    Между другото, за любителите на големите диагонали - днес срещнах един SAMSUNG LE-55C650:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09071877
    Беше с AUO матрица (код АА01)... A-MVA3 (или A-MVA5?). За цената си заслужава. Картината беше точно такава, каквато човек трябва да очаква за MVA матрица. Имаше забележим gamma shifting при гледане под ъгъл (което може да се очаква от *VA матрица), но поне нямаше colour shifting, както при моя модел. За който не му трябват повече от 100Hz и за тези пари - много добро съотношение качество/цена!
    А защо си взе Toshiba REGZA 55WL753G а не SAMSUNG LE-55C650 ?
    http://www.engadget.com/2010/09/02/t...s-at-ifa-2010/
    Не каза ,максимално колко кадъра в секунда възприема човешкото око ?

Philips, Sharp и Loewe се споразумяха за развитието на NET TV
    http://www.flatpanelshd.com/news.php...&id=1283433528
    http://www.hdtv.ru/news/novinki/9110...njajutsja.html

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе