Вижте резултатите от анкетата: Каква марка LCD/PDP телевизор притежавате ?

Гласували
1229. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Panasonic

241 19.61%
  • Philips

132 10.74%
  • Sony

175 14.24%
  • Samsung

272 22.13%
  • Sharp

52 4.23%
  • LG

192 15.62%
  • Toshiba

86 7.00%
  • Finlux

7 0.57%
  • JVC

21 1.71%
  • Grundig

4 0.33%
  • Crown

6 0.49%
  • Neo

12 0.98%
  • Daewoo

12 0.98%
  • Други

17 1.38%
Страница 315 от 358 ПърваПърва ... 265305313314315316317325 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,711 до 4,725 от общо 5361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

8 битов

2.  

3. Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Нова Загора

а LСD -та с 10 битови процесори по-добре ли се представят при сцени със бързодвижещи се обекти,примерно топка при разни спортни предавания?

4. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от kirilkach
    По повод матриците слагани в Самсунг - в Метро видях че мострата на 40с650 беше с матрица Самсунг, а тази на телевизора в кашона беше на AUO(виждаше се през дупката за носене на кашона).
    Иначе ето линк на един полезен детайлен тест на двете матрици в много реномиран сайт: http://www.digitalversus.com/samsung...4_9365_36.html
    От това което си дал се виждат големи разлики в качеството между матриците S-PVA на Самсунг и MVA матриците на AUO с които са натъпкани повечето телевизори на Самсунг. Да вземем например следното изречение което е много показателно -" Contrast measurements in Cinema mode: 4181:1 for the PVA panel and 1990:1 for the MVA panel "

- Но това не пречи на Техномаркет да продава телевизорите Самсунг (които са с тайвански по-нискокачествени панели на AUO) на високи цени! Единия такъв модел (мисля че беше C650) е на цена от 1750 лв.....

5. Member
    Тук е от
    May 2010

Вчера бях в ТП да разгледам Samsung 40с750 специално да получа инфо за 3Д-то
    Продавача ми даде да сложа очилата и пусна преобразувателя от 2Д на 3Д - не усетих почти никаква разлика освен че най - близкия предмет изглеждаше горе-долу като на 3Д, а останалите - абсолютно 2Д.
    Продавача сподели че дори да си купя Блу рей 3Д тази технология все още не е добре развита и единствения 3Д филм до сега е Аватар, а пък цифрова 3Д ТВ в БГ щяли да пуснат след много години.
    Съгласих се с по горното и най - вероятно ще мина на с650, обаче се замислих че като купувам ТВ който ще използвам дълъг период от време по добре да е с750. Попитах продавача дали самия телевизор има потенциал за добро 3Д възпроизвеждане след някоя друга година и той ми каза че най - вероятно повече зависи от софтуера и ще може в бъдеще да се ъпдейтне и ТВ ще става за добро 3Д.

Моля да ми дадете някакъв съвет
    Аз го имам този телевизор. 2D->3D нищо почти не прави, точно както казваш всичко е в една равнина. Истинското 3D е доста впечатляващо, но пак зависи от филма. Avatar 3D още не излязал, чакаме го http://3dvision-blog.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=392 тук може да видиш какво е излязло на 3D, имам ги почти всичките (без A Christmas Carol, Under the Sea 3D). Ако искаш да видиш 3D отиди в TM там имат Mosters vs Aliens на blu-ray, тия в TP от скоро продават Samsung и явно не са оборудвани. Имай в предвид, че от луминисцентните лампи не се синхронизират добре очилата с телевизора и ще има доста разминаване.

6. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от portokala123
    Аз го имам този телевизор. 2D->3D нищо почти не прави, точно както казваш всичко е в една равнина. Истинското 3D е доста впечатляващо, но пак зависи от филма. Avatar 3D още не излязал, чакаме го http://3dvision-blog.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=392 тук може да видиш какво е излязло на 3D, имам ги почти всичките (без A Christmas Carol, Under the Sea 3D). Ако искаш да видиш 3D отиди в TM там имат Mosters vs Aliens на blu-ray, тия в TP от скоро продават Samsung и явно не са оборудвани. Имай в предвид, че от луминисцентните лампи не се синхронизират добре очилата с телевизора и ще има доста разминаване.
    Благодаря за отговора portokala123.
    Значи все пак с750 е удачния избор(дори има по-добър дизайн от с650 и 200 херца)

7. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от Nick_BG
    От това което си дал се виждат големи разлики в качеството между матриците S-PVA на Самсунг и MVA матриците на AUO с които са натъпкани повечето телевизори на Самсунг. Да вземем например следното изречение което е много показателно -" Contrast measurements in Cinema mode: 4181:1 for the PVA panel and 1990:1 for the MVA panel "

- Но това не пречи на Техномаркет да продава телевизорите Самсунг (които са с тайвански по-нискокачествени панели на AUO) на високи цени! Единия такъв модел (мисля че беше C650) е на цена от 1750 лв.....

Ето какво още изрових за рулетката с матрици в телевизорите на Самсунг: http://www.digitalversus.com/panel-s...ews-15457.html - оказа се че само в 7,8 и 9-та серия слагат матрици единствено на Самсунг. В долните серии слагат каквото намерят поради недостатъчният им производствен капацитет на панели явно.
    Ето още едно сравнение м/у панели на Samsung и AUO: http://www.digitalversus.com/samsung...4_9615_93.html

8.  

9. Тук е от
    Oct 2010

Тъкмо се бях навил да взема Самсунг 40с750 вместо 40с650 и видях това ревю: http://www.digitalversus.com/samsung...4_9717_36.html - слаб контраст, слаби нива на черното и слаб ъгъл на виждане. Понеже английския ми не е много добър не мога да разбера тези резултати дали са за 3D mode или изобщо са си слаби(защото някъде четох че при превключване на 3D качеството на картината се влошава и резолюцията пада на половина).
    От това ревю: http://www.digitalversus.com/samsung...4_9365_36.html се вижда че с630(предполагам и с650 ще е със същите резултати) се справя отлично. Има най-високия контраст за LCD, супер нива на черното, и всички останали показатели са ммного добри.

Ще съм много благодарен на съвети.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Недей да гледаш тоя сайт. Пълни аматьори са.
    Няма как да има драстична разлика между C630/C650/C750 тъй като използват една и съща матрица и тип подсветка.
    Как са изкарали 0,04 cd/m2 черно от С630, а 0,14 от С750?
    Ето ти едно истинско ревю, направено от хора, които наистина знаят какво правят:
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsu...0100709761.htm
    Замереното черно на С750 и точно толкова колкото на С650 и е феноменален резултат - 0,03 cd/m2.

По показател черно няма какво да се притесняваш с тези модели. Това е най-доброто на пазара в момента /говорим за LCD/.

Ъгъла на виждане не е перфектен, но това важи за всички LCD с малки изключения. Отиди и виж на място дали го забелязваш и дали те дразни.

11. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Недей да гледаш тоя сайт. Пълни аматьори са.
    Няма как да има драстична разлика между C630/C650/C750 тъй като използват една и съща матрица и тип подсветка.
    Как са изкарали 0,04 cd/m2 черно от С630, а 0,14 от С750?
    Ето ти едно истинско ревю, направено от хора, които наистина знаят какво правят:
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsu...0100709761.htm
    Замереното черно на С750 и точно толкова колкото на С650 и е феноменален резултат - 0,03 cd/m2.

По показател черно няма какво да се притесняваш с тези модели. Това е най-доброто на пазара в момента /говорим за LCD/.

Ъгъла на виждане не е перфектен, но това важи за всички LCD с малки изключения. Отиди и виж на място дали го забелязваш и дали те дразни.
    Благодаря за бързия отговор lazarus18.
    Може би си прав че тези са аматьори. Забелязах че силно препоръчват Sony и само на на техните телевизори дават 5 звезди. Може би някой им плаща за това.
    А иначе ревюто което ми даде е доста обширно, но аз не можах да намеря нещо за измерен контраст(сигурно заради слабия ми английски)

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

От това което съм чел - матриците на AUO (китайските CMO изобщо не ги слагам в класацията) са MVA докато тези на Самсунг които Сони и Тошиба в тазгодишните си модели използват са S-PVA - малко по-висок клас от MVA на AUO. Samsung си закопава марката като слага тези по-нискокачествени матрици в телевизорите си, повечето телевизори на Самсунг са със панели на AU Optronics - защото се оказа че тази компания (AUO) е направила завод за LCD панели в Словакия - където правят и телевизорите на Самсунг.
    Навремето си взех 22" монитор LG, само и само да не попадна на лотарията с многото панели на Самсунг, но попаднах на същата лотария при LG (излезе с китайски панел с по-ниско качество) защото не взех монитора който беше изложен на щанда (типично по български излагат на щанда LCD-монитори с оригинални матрици, а в кашоните продават такива с китайски матрици...), а поисках нов от кашон - и се оказа че този от кашона е с китайска матрица с по-ниско качество от това LG което беше изложено на щанда, което беше с матрица LG-Philips- така че лично се убедих че матрицата (панела) има голямо значение! Убедил съм се че и с матрица на AUO картината беше определено по-некачествена в сравнение с картината на монитора когато е с матрица на LG-Philips!!!

Този Самсунг 40С650 го видях с матрица на AUO в Техномаркет на цена 1750 лв ако не греша , иначе може и да го има някъде с оригинален панел от Самсунг, всичко е възможно.....
    Кадвал съм го неведнъж! Матриците на AUO и CMI не се различават по качество ,а само по технически показатели.
    Всеки производител има определени изисквания към матриците поставяни в дадена серия или клас телевизори. Ако матрицата не отговаря на тези показатели ,то тя не се поставя в серията!!! Това че Samsung поставят A-MVA на АUO
    наред с S-PVA означава че матриците имат еднакви или почти еднакви показатели. Първо се гледат контраста и после цветопредаването и зрителният ъгъл.
    В момента AUO произвеждат една от най-добрите матрици A-MVA5. Другата година очакваме телевизори с поставена такава матрица.
    Имай малко уважение към тези компании
    CMI - е най-големият производител в света на матрици /като обем/
    AUO - е на второ място
    LG Display - е на трето място
    Всеки два от три произведени телевизори в света е с тяхна матрица.
    Дори Sharp които държат 54% от Японският пазар доскоро слагаха матрици на CMI.

Вчера бях в ТП да разгледам Samsung 40с750 специално да получа инфо за 3Д-то
    Продавача ми даде да сложа очилата и пусна преобразувателя от 2Д на 3Д - не усетих почти никаква разлика освен че най - близкия предмет изглеждаше горе-долу като на 3Д, а останалите - абсолютно 2Д.
    Продавача сподели че дори да си купя Блу рей 3Д тази технология все още не е добре развита и единствения 3Д филм до сега е Аватар, а пък цифрова 3Д ТВ в БГ щяли да пуснат след много години.
    Съгласих се с по горното и най - вероятно ще мина на с650, обаче се замислих че като купувам ТВ който ще използвам дълъг период от време по добре да е с750. Попитах продавача дали самия телевизор има потенциал за добро 3Д възпроизвеждане след някоя друга година и той ми каза че най - вероятно повече зависи от софтуера и ще може в бъдеще да се ъпдейтне и ТВ ще става за добро 3Д.

Моля да ми дадете някакъв съвет
    Моят съвет е да си вземеш С650 и да не се подлъгваш по 3D. Това ще са похарчени пари на вятъра.
    в момента доусъвършенстват 3D технологията без очила и до 2-3 години ще ги пуснат масово на пазара.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Здравейте.
    Търся 32-инчов или 40 - инчов телевизор. Спрял съм се на няколко модела. Ето за които точно става въпрос:

http://www.sony.bg/product/t32-v-ser...TechnicalSpecs

http://www.technomarket.bg/products/...ct_id=09073460

http://www.technomarket.bg/products/...ct_id=09081869

Може и друга марка модел стига цената да е в тоя диапазон .

WIRELESS AV LINK - какво точно мога да правя с тая фунция и как ,чрез дистанционото предполагам но как ?

Благодаря ви .

14.  

15. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Кадвал съм го неведнъж! Матриците на AUO и CMI не се различават по качество ,а само по технически показатели.
    Всеки производител има определени изисквания към матриците поставяни в дадена серия или клас телевизори. Ако матрицата не отговаря на тези показатели ,то тя не се поставя в серията!!! Това че Samsung поставят A-MVA на АUO
    наред с S-PVA означава че матриците имат еднакви или почти еднакви показатели. Първо се гледат контраста и после цветопредаването и зрителният ъгъл.
    В момента AUO произвеждат една от най-добрите матрици A-MVA5. Другата година очакваме телевизори с поставена такава матрица.
    Имай малко уважение към тези компании
    CMI - е най-големият производител в света на матрици /като обем/
    AUO - е на второ място
    LG Display - е на трето място
    Всеки два от три произведени телевизори в света е с тяхна матрица.
    Дори Sharp които държат 54% от Японският пазар доскоро слагаха матрици на CMI.
    Моят съвет е да си вземеш С650 и да не се подлъгваш по 3D. Това ще са похарчени пари на вятъра.
    в момента доусъвършенстват 3D технологията без очила и до 2-3 години ще ги пуснат масово на пазара.

Никой не може да ме убеди че китайски боклуци като матриците на CMI (новото име на CMO) или AUO (с каквито изобилстват телевизорите на Самсунг) са на нивото на S-PVA - каквито Сони слага в телевизорите си!

16. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    ....
    В момента AUO произвеждат една от най-добрите матрици A-MVA5. Другата година очакваме телевизори с поставена такава матрица...
    Интересно Acer ,които обявиха ,че пускат техни LCD-та ,дали ще сложат вътре тая матрица.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от sosobg275
    Здравейте.
    Търся 32-инчов или 40 - инчов телевизор. Спрял съм се на няколко модела. Ето за които точно става въпрос:

http://www.sony.bg/product/t32-v-ser...TechnicalSpecs

http://www.technomarket.bg/products/...ct_id=09073460

http://www.technomarket.bg/products/...ct_id=09081869
    Може и друга марка модел стига цената да е в тоя диапазон .
    WIRELESS AV LINK - какво точно мога да правя с тая фунция и как ,чрез дистанционото предполагам но как ?
    Благодаря ви .
    Първият модел е от 2008година и 100% е мостра
    от другите два вземи LG 32LE4500
    WIRELESS AV LINK е безжична връзка между устройствата/става само с Wi-Fi донгъл/

Никой не може да ме убеди че китайски боклуци като матриците на CMI (новото име на CMO) или AUO (с каквито изобилстват телевизорите на Самсунг) са на нивото на S-PVA - каквито Сони слага в телевизорите си!
    За твое сведение Sony също слагат AUO матрици в телевизорите си. В действителност всички производители на телевизори по света са слагали и слагат техни матрици. По контраст не отстъпват на S-PVA а по цветопредаване ги превъзхождат. Хайде първо да се образоваш преди да даваш определия като "китайски боклуци". Със сигурност голяма част от техниката ,детските играчки и книжки ,а може би и облеклото във вас е китайско производство. Дори в щатите 40% от продаваните стоки са произведени в Китай.

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Интересно Acer ,които обявиха ,че пускат техни LCD-та ,дали ще сложат вътре тая матрица.
    Не знам. Да почакаме и ще видим...

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Май не е най-правилната тема, но тук е FAQ-a.
    Кое вреди повече на подсветката на LCD телевизор - честото включване и изключване или продължителната работа? Мисълта ми е, че като се излиза за 15-20 минути, по-добре ли е да изключва телевизора и после да се включва, или да се оставя да работи.
    Различно ли е за CCFL и LED?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе