Първоначално публикувано от
georgibg Здравейте,
В подтемата за 22"-26" телевизори, където бях сложил това съобщение, нямам никакви отзиви, затова сега опитвам тук.
Предстои ми да купя малък телевизор за кухнята – ще се гледа от 1 метър. В момента ползвам един 14” JVC (CRT), който между другото има много хубава картина, но нещо е тръгнал да се разваля. Спрял съм се на размер 22” до 24”. В момента ползвам кабелна с аналогов сигнал, като перспективата е естествено цифрова. Затова искам телевизорът да има и цифров тунер (DVB-T,C, MPEG-4). Искам да мога да го ползвам и като монитор.Държа най-много на качествена картина с възможно по-добро черно при нормална за гледане яркост на бялото, да има меню, позволяващо добра настройка на цветовете (R,G,B gain and cut off). Менюто да позволява каналите да се преподреждат. Да има USB вход.
Разглеждал съм от интернет сайтовете следните модели:
Samsung LE-22C430, LE-22C450, B2230HD, B2430HD, UE-22C4000, FX 2490HD
LG 22LD350, 22LE3300, M2280D-PZ, M2380D-PZ
Toshiba 22AV733G
Panasonic TX-L22X20E
Philips – модели от 2010 за тези размери май още няма ?
Склонен съм да се разделя със сума до около 700 лв. стига да си заслужава. В момента вниманието ми са привлекли два нови модела на Самсунг – B2230HD, B2430HD и FX2490HD. Изтеглих от интернет user guides и за двата модела и според мен разликата е само в подсветката . Докато според сайтовете на ТМ и ТП само последния модел има USB вход. Така ли е? Има ли разлика в картината? Аз естествено ще ги видя в магазините, но бих искал да съм подготвен предварително.
Ще ви бъда благодарен за всякакви мнения.