Вижте резултатите от анкетата: Каква марка LCD/PDP телевизор притежавате ?

Гласували
1229. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Panasonic

241 19.61%
  • Philips

132 10.74%
  • Sony

175 14.24%
  • Samsung

272 22.13%
  • Sharp

52 4.23%
  • LG

192 15.62%
  • Toshiba

86 7.00%
  • Finlux

7 0.57%
  • JVC

21 1.71%
  • Grundig

4 0.33%
  • Crown

6 0.49%
  • Neo

12 0.98%
  • Daewoo

12 0.98%
  • Други

17 1.38%
Страница 332 от 358 ПърваПърва ... 282322330331332333334342 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,966 до 4,980 от общо 5361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Mainata, лошото е, че у нас почти няма предлагане на модели над 50-55 инча.
    Хубаво си се насочил към плазма /то не че има LCD в тези размери/, но моя съвет е да прескочиш моделите на LG. За съжаление единственото предложение от Panasonic е по-голям и по-скъп модел, но поне вземи Samsung.
    Примерно този:
    http://www.technomarket.bg/products/...ung-ps-58c6500

2.  

3. Тук е от
    Nov 2010

Хмм, според препоръките на hristoslav2 в една друга тема, сравнявайки най-добрите плазми, пише: "Най-добрите плазмени телевизори - Panasonic VT20/VT25, LG 50PK950, Panasonic G20".
    Имайки впредвид, че LG 50PK950 = LG 60PK950, който е абсолютно еднакъв с LG 60PK760 - виж тук http://www.plasma-lcd-crt.com/compar..._vs_lg_60pk760 , а в същото време Самсунга е точно с 1000 лв над цената на която съм намерил LG 60PK760, имам нужда от по-сериозен довод в негова полза.

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Вярно е, че цените на плазмите на LG са добри. Аз мога да коментирам само качеството им на картината. За съжаление, при LG то е най-слабо сравнено с Panasonic и Samsung.
    Недостатъците, които има не са маловажни:
    - не добро антиотражателно покритие. По принцип плазмите не успяват да постигнат пълния си блясък на дневна светлина, но при LG е най-зле. Средния и високия клас на Panasonic почти нямат този проблем.
    - много по-сериозен проблем с отпечатването. Това също е проблем, който го има при всички плазми и едва ли ще бъде решен, но разликата е драстична. При LG проблема се получава много по-лесно, трае повече и е значително по-видим с просто око в нормални условия.
    - черното, макар и значително подобрено в този модел /PK950/, пак отстъпва на това при Panasonic и Samsung. Особено на дневна светлина, но и на тъмно. Това е може би най-големия плюс на плазмите и е грехота да направиш компромис с него.

Редно е да спомена и добрите му страни - добър дизайн, много по-ниска цена, добра обработка на SD сигнал, THX режим и професионални настройки в менюто.

Вече ти прецени дали тези принципно важни недостатъци могат да бъдат преглътнати заради по-ниската цена и по-големия диагонал.

5. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Mainata_1
    Хмм, според препоръките на hristoslav2 в една друга тема, сравнявайки най-добрите плазми, пише: "Най-добрите плазмени телевизори - Panasonic VT20/VT25, LG 50PK950, Panasonic G20".
    Имайки впредвид, че LG 50PK950 = LG 60PK950, който е абсолютно еднакъв с LG 60PK760 - виж тук http://www.plasma-lcd-crt.com/compar..._vs_lg_60pk760 , а в същото време Самсунга е точно с 1000 лв над цената на която съм намерил LG 60PK760, имам нужда от по-сериозен довод в негова полза.
    майна не се оставай да те заблуждават избора който си направил е много добър-аз лично имам такъв плазмен тв LG и съм много доволен вече повече от половин година.за картината на телевизора няма какво да говорим просто е супер-много по свежа и по приятна от на панасоник.предполагам това и ти си го забелязал в магазина още-при панасоник картината е по тъмна и с по пастелени цветове което не звучи реално нали.проблема при отпечатването стои при всички плазми и не се притеснявай за това нещо -въпроса е да внимаваш първите 200-400 часа като го гледаш/отнася се за всички марки плазми/а за прословутото черно на панасоник лазарус май пропусна да спомене че почва да избледнява след първите 400 часа.така че дерзай друже и ако имаш въпроси -питай

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Да ви попитам кой може да ми направи калибрация на телевизора и колко ориентировъчно би ми струвало и мога ли аз да си направя по аматьорска такава стига някой да ми каже какво да задам, защото като повечето хора ми се е размило усещането кое е правилно и кое не. Бих ви се доверил за да си направя картината по близо до реалните цветове отколкото да разчитам на заводските настройки?

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

То пък все едно при другите плазми го няма. Това е технологичен умишлено заложен процес. Все дисплей /не само плазма/ старее с времето и образа става по-тъмен. За да го компенсират, производителя залага на определени периоди изсветляване. В момента, в който се задейства, има леко повишение на нивата на черно /пак остават по-восоки от всички други/. Няма как това да липсва при другите производители.
    Колкото до прекалено тъмната картина при Панасоник - ами това е истинското черно. Това ти позволява да видиш нещо толкова черно колкото е било заснето, а не тъмно сиво.

Не го навивам човека да вземе Панасоник, Нито бюджета му е достатъчен, нито изобщо се предлага нещо в тоя размер. Просто е добре да знае когато изсипва 5-6 хил. лева какво да очаква.

Braykov, за съжаление у нас не се предлага подобна услуга. Има няколко фирми и човека, които предлагат калибрация на монитори, но там нещата са доста по-различни. Те имат нужния уред за да го направят, но аз познавам някои от тях и те не се интересуват от настройването на телевизори.
    Настройката на монитор струва около 60-100 лв. в зависимост от фирмата. За телевизия би трябвало да е малко повече защото обикновено се први отделна калибрация за всеки източник. Няма как с едни настройки да гледаш цифрова телевизия, DVD, HD и тн.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Варна

Абе brun4ev, ти да не си вносителят на LG в България? Гледам, че имаш 10 LG-та, всичките са много по-добри от конкуренцията, цветовете са най-хубавите, абе защо изобщо се продават други марки като има LG?

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Mainata_1
    Позкрепям напълно предложението на Lazaruss18 за SAMSUNG PS-58C6500
    http://www.samsung.de/de/Privatkunde...XC/detail.aspx
    Лично го гледах преди 2 месеца ,при избора ми за нов телевизор. Спря ме единствено цената му-бюджета ми беше 4000лв. Тазгодишните модели на Samsung ,имат значителен напредък. Дизайна също е променен, защото са премахнали вентилаторите и са минали на пасивно охлаждане-радиатори. Станали са два пъти по тънки ,като дълбочина на корпуса и ширина на рамката. Антиотражателното покритие също е подобрено.

Другият вариант за размер 60" е този SAMSUNG PS-63C7000 6699лв /малко над бюджета ти /
    http://www.technomarket.bg/products/...ung-ps-63c7000

като този 7790 но без сателитният тунер
    http://www.samsung.de/de/Privatkunde...ZG/detail.aspx

http://www.hdtv.ru/news/industry/944...schaetsya.html

11. Тук е от
    Nov 2010

Даа, явно има върху какво да мисля следващата седмица, понеже ми се иска в края на другата да приключа с избора и да купувам. Аз не съм телеманиак и честно казано едва ли ще ми направи впечатление у дома, че черното не е чак толкова черно, или че бялото лееекинко синеело. По-скоро ме притеснява здравината на въпросното Лджи, да не кисне само по сервизите, а аз да си примъквам стария кинескоп към хола и да бабувам на телевизори. Но от гледна точка че модела е тазгодишен и не по джоба на всеки, едва ли ще има много наблюдения и статистика относно сервизните проблеми. Да си призная, преди 2-3 години, когато си купих сегашния телевизор, въпреки киселите физиономии на приятели относно смешната му марка "SANG", гледах да е 100 херца и голям диагонал 28 инча за ниската цена под 600лв и не съжалявам за това, защото до сега си работи безотказно и като го метна на тавана няма да ме е жал, както ако беше Сони за 1300лв. Явно все по-бързо им минава модата и тенденциите са или да имаш скъп телевизор за 10г напред, или да ги менкаш на 3-4г, но по-компромисни варианти. Съжалявам, ако съм досадил с моята дилема и благодаря за всяко мнение, което ще ми помогне за избора. Също смятах да питам за специалист в Пловдив, който да ми настрои прецизно бъдещия телевизор, но до колкото разбирам от изписаното до тук, този проблем няма решение.

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Нямаш гаранция, че новия ти телевизор ще изкара дълго време иняма да кисне по сервизите. Каквато и марка да е. Затова прежали още 150-200 лв и си доплати за 5 годишна удължена гаранция и да става каквото ще. Даже стискай палци да се развали след 3-4 години защото ще го сменят с нов.

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Също смятах да питам за специалист в Пловдив, който да ми настрои прецизно бъдещия телевизор, но до колкото разбирам от изписаното до тук, този проблем няма решение.
    За съжаление ,в България няма специалисти по калибриране на телевизори. Нито по THX ,нито по ISF. Доколкото разбрах най-близкият живее в Хърватия /май има и един в Гърция/. Ако попиташ в нашите телевизионни сервизи за калибрация, те гледат като извънземен. Нямат апаратура и софтуер. Според техниците ,телевизорите били заводски калибрирани и нямали нужда от повече настройки...

14.  

15. Тук е от
    Nov 2010

ха-ха много ценен съвет това с удължената гаранция - наистина ще ги прежаля тези пари, а относно калибрацията......квот за всички - това и за гол Хасан! Ще си го гледам сток и дано е настроен прилично от завода. Благодаря и на двама ви за бързите отговори, непременно ще пиша пак какво съм решил или взел. Ще отсъствам няколко дни от тази вечер от страната, затова не мога да отговарям, но ако има още предложения имам време до покупката и ще са ми полезни когато се прибера да ги прочета. Поздрави!

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

ха-ха много ценен съвет това с удължената гаранция - наистина ще ги прежаля тези пари, а относно калибрацията......квот за всички - това и за гол Хасан! Ще си го гледам сток и дано е настроен прилично от завода. Благодаря и на двама ви за бързите отговори, непременно ще пиша пак какво съм решил или взел.
    Вземи си 5 годишна застраховка "Техномаркет гаранция+"
    Застраховко-гаранцията е съвместен продукт на Техномаркет и ЗД Уника.
    Гаранцията предлага:
    -експресно сервизно обслужване у дома при големи електроуреди (ТВ над37")
    -осигурен безплатен ремонт за целия период. Важат всички гаранционни условия на закупения уред, валидни и описани в оригиналната гаранционна карта.
    Застраховката включва:
    -покрити рискове при: грабеж и кражба, мълния, злоумишлени действия на 3-ти лица, земетресение, пожар, наводнения...
    Цената на гаранцията зависи от цената на закупения продукт и това дали е за 3 или 5 години. /за 5 години цената беше средно 10% от цената на продукта/

Забележка! Може да направиш застраховката при условие че продуктът е закупен в Техномаркет.

Потърси подобни застраховки и в останалите застрахователни дружества.

17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Здравейте,
    Трябва ми малък тв, който ще се ползва в кухнята и за монитор на компютъра значи размера е 22,24 инча спрял съм се на това LCD телевизор SAMSUNG FX2490HD, http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...etailScenario=
    има ли по добро в този клас
    благодаря предварително

18. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Апък аз още се колебая за Тошиба 32 SL 733G , която е с 5 г. гаранция. Промоцията й изтича в петък, но и преди е влизала в промоции(така ми каза днес продавача в техномаркет).Дали да не изчакам до коледните промоции? Може пък да пуснат 32 SL 743 или 32 SL 753 на "тънка лайсна", какво ще кажете?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе