Вижте резултатите от анкетата: Каква марка LCD/PDP телевизор притежавате ?

Гласували
1229. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Panasonic

241 19.61%
  • Philips

132 10.74%
  • Sony

175 14.24%
  • Samsung

272 22.13%
  • Sharp

52 4.23%
  • LG

192 15.62%
  • Toshiba

86 7.00%
  • Finlux

7 0.57%
  • JVC

21 1.71%
  • Grundig

4 0.33%
  • Crown

6 0.49%
  • Neo

12 0.98%
  • Daewoo

12 0.98%
  • Други

17 1.38%
Страница 343 от 358 ПърваПърва ... 293333341342343344345353 ... ПоследноПоследно
Резултати от 5,131 до 5,145 от общо 5361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2010

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010

Цитат Първоначално публикувано от turbolan
    Реално в момента няма какво да се гледа с толкова добро качесто за да се осеща някаква осезаема разлика си мисля аз.
    Имам време на мисли до утре а и някой от вас може да ме подхлъзне в дадена посока.
    Бях на същото мнение относно наличието на съдържание с високо качество допреди половин година, дори мислех да си взема HD кабелен пакет, но случайно открих HD плейъра Diva и pirate bay. Останалото както се казва е история.
    Има много спорове дали големината има значение: при анатомията е даденост , при телевизорите има избор, и компромиси базирани само на името на производителя, поне на мен ми изглеждат малко странни, особено при възможността за един и същи бюджет да си вземе човек 42", вместо 50".
    Все пак избора си е твой, ако имаш бюджет можеш да си вземеш и 50V20, или дори 50VT20 ако мислиш, че бъдещето е на 3D.
    50PK550/750 също са алтернатива за по-скромен бюджет, или плюс други полезни придобивки (пред/усилватели, плейъри/DAC и т.н.).

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

Да този имах предвид значи реших LG42ld750

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

при относително сравнимо качество, размерът има не голямо, а единствено значение
    (аз гледам 50" от 2.50-3.00м

5. Тук е от
    Nov 2010

Привет на всички колеги във Форума, отдавна следя в огромен интерес темите, и най-сетне се регистрирах.

Та, накратко - избор на телевизор, подчертавам телевизор, защото не искам да е мултимедийно чудовище, което да ми трябва 3-то висше да за оперирам с него. Искам да го пусна и да работи, с минимални корекции и настройки от моя страна.

Изчетох доста и мисля, че съм се ориентирал. Искам, така да се каже, последно мнение от вас.

Критериите и изискванията, които имам към него са:
    1. 40-42 инча - ще се гледа от 2,5-3 метра, фронтално както и от широк ъгъл (40-60*)
    2. LCD ще е 100%, матов - плазмата отпадна заради светлоста на помещението, както и заради консумацията на ток; LED мисля, че технологията в съотношение цена/качество още не си заслужава, има време да се доразвие.
    3. Ще се гледа основно 90% blizoo DVB-C с CAM модул, 10% филми от лаптопа през DVI-HDMI. Спорт също ще се гледа - затова задължителни DVB-C, CI, 100Hz.
    4. Хубаво би било да има слот за SD card - да си гледам снимките от апарата директно на тв.
    5. Слабо ме интересуват плейри, субтитри, USB входове, мрежи, DLNA и тн. За всички тях си имам лаптоп. Затова ми трябва само PC вход (HDMI, D-sub).
    6.Цена - 1500лв.
    7. Мисля, за гаранция + 5 години или ако самият телевизор си има 5 години е ок.

Като модели разгледах: Sony 40EX500/508, Samsung le40-c630, LG 42LD550, Toshiba 40vl733, и Panasonic L42S20E.
    Субективните фактори, цвета на рамката (не искам лакова) и други дребни неща наклониха везните към Panasonic-a.

Пропуснал ли съм нещо фатално, или да скачам на един Пани. Както и приемам лични наблюдения от този модел.
    Благодаря предварително на всички.

6. Тук е от
    Oct 2010

Според мен ще сгрешиш с Панасоника защото мисля че е с матрица на LG ( да ме поправи някой ако греша), доколкото четох хубавите матрици - IPS Alpha са в 37 инчовите Панасоници, докато тези от 40 " нагоре са с матрици на LG. Според мен Сони или Самсунг ( само ако е с матрица на Самсунг, а такива не се намират много лесно) си заслужават, Тошибата която си писал е LED - предполагам че и тя е с матрица на Самсунг и е хубава също.

7. Тук е от
    Nov 2010

Самсунга го отхвърлих заради тотото с матриците, иначе знам че ако е SQ01-04 e ok, Toshiba щом е лед, явно не сам я догледал, или просто не е точния модел, който гледах аз (ако има подобен 733 но LCD).
    Знам, че матрицата монтирана в Panasonic е на LG AS IPS. Трябва ли да ме притеснява това? Мисля, че е достатъчно бърза. Гледах я на живо, има много прилични цветове и широк ъгъл на гледане.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2010

Ами IPS Alpha се правят съвместно от Hitachi , Toshiba и Matsushita (производителя на марката Panasonic) - http://www.hitachi.com/New/cnews/070703a.html - затова мисля че определено са за предпочитане пред тези на LG. S-PVA матриците на Samsung които са в Sony EX500 / 508 - са също много добри и са модел 2010 доколкото знам.

Даже главното достойнство на тези IPS Alpha матрици е големия ъгъл на виждане - то е написано и в статията от линка който съм дал. Лошото е че са до 37 ", май не произвеждали по-големи матрици, но 37" изобщо не е малко, на мен 40" ми се вижда доста голям - особено като го гледам отблизо (3" е малка разлика).

"The IPS method is based on the wide viewing angle feature, which optimizes the visibility of flat color tones and gray levels from any viewing positions, as well as allowing images to appear naturally from any angle. In particular, the company has achieved IPS-Pro technology (*), with a higher image quality developed for TVs, transmittance up 50% and a contrast ratio three times superior to that of the early IPS method. While the viewing angle is generally displayed at a contrast ratio of 10:1, this technology enables a contrast ratio of 100 or more in all directions. "

10. Тук е от
    Nov 2010

Да, Алфа имат по-добър ъгъл, но най-големия IPS Alpha e 37, което ми е малко. Имаше някъде мнение на hristosla2 че Панасоник признават превъзходството на LG при 42" и затова слагат техен панел в горните серии и цялата LED серия е с LG панели. На живо, преди няколко дни гледах точно L42S20E в редичка от 4-5 ТВ, като панито беше най-далече от мен и под най-голям ъгъл, и въпреки че не е Алфа, се виждаше най-добре от другите около него, между които имаше и ЛЕД-ове.

Другия вариант е да преглътна компромиса и да е 37" S20E, и да спестя 200 лева . ...

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от barezz
    Да, Алфа имат по-добър ъгъл, но най-големия IPS Alpha e 37, което ми е малко. Имаше някъде мнение на hristosla2 че Панасоник признават превъзходството на LG при 42" и затова слагат техен панел в горните серии и цялата LED серия е с LG панели. На живо, преди няколко дни гледах точно L42S20E в редичка от 4-5 ТВ, като панито беше най-далече от мен и под най-голям ъгъл, и въпреки че не е Алфа, се виждаше най-добре от другите около него, между които имаше и ЛЕД-ове.
    Panasonic слагат 42"панели на LG ,защото едва от тази година произвеждат 42" панели в завода в Япония.
    Количеството което произвеждат там - стига само да покрие търсенето на японският пазар/засега/.
    Предполагам ,че в средата или края на другата година ,ще започнат производство на 42" панели в завода си в Чехия.

12. Тук е от
    Nov 2010

hristoslav2,
    Според теб по-добре 37" с Алфа или 42" на LG, толко голяма ли е разликата в двете матрици, досега несъм имал възможност да ги гледам един до друг ...
    Относно производството, гадно като живеем на другия край на света, от където идва всичката хубава техника, и предлагането на нашия пазар е немам думи .... В Япония ще гледат 5D, докато ние си намерим добра сглобка на LCD ... в 21-век ли сме, в БГ 18 ли е незнам...

13. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Основната разлика в ъгъла на гледане е че при S-IPS когато се гледа косо , тоест по диагонал има влошаване , а при IPS- Alpha това е избегнато до голяма степен. При AS-IPS има определен прогрес както под този ъгъл ,така и в черното , но не съм сигурен дали в L42S20E слагат такава.

ПП. Тошиба също имат слот за SD карти , модела който те устройва е 40XV733G , матов панел , 100хц. матрица на Самсунг.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2010

здравейте ,
    моля да дадете мнение за плазма LG 50PK550 ?
    ясно, че не е TX-P50G20 ... , но къде се намира в класацията ?
    благодаря

16. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от tzetzo_
    здравейте ,
    моля да дадете мнение за плазма LG 50PK550 ?
    ясно, че не е TX-P50G20 ... , но къде се намира в класацията ?
    благодаря
    Ами грубо казано, например ето тук някъде:
    http://www.testfreaks.com/televisions/
    и да се има предвид, че LG е 'млада' и все още налагаща се марка в .com домейните...
    другояче казано
    http://www.technomarket.bg/products/...nic-tx-p50g20e
    =
    http://www.technomarket.bg/products/09076564/lg-50pk550
    +
    http://www.oppodigital.com/blu-ray-bdp-93/
    или
    +
    http://www.heise.de/preisvergleich/a499107.html
    и джобни за:
    http://www.topdigital.bg/index.php?c...=&p=9&prod=244

комбинации много...

PS съдържанието винаги е било цар, така че например дори опцията 50G/V/VT20+кабеле Тянков/Планета HD дори в 3D, оставя доста да се желае...

17. Тук е от
    Nov 2010

Привет!
    История: обикаляне по магазините много консултанти много различни мнения.
    Един другар по оръжие ми каза да разгледам и прочета тук.(взел си е препоръчан модел от тук и е доволен)
    Ето ме и мен с отекчителен въпрос към компетентните хора тук.
    Имам около 2000 боцки и искам най-големият и най-хубавия телевизор.
    Ще гледам от около 4 метра имам WD player и хубав работещ 29FQ Trinitron, но много място ми заема.
    Имам комшия с плазма и само ме зарибява но аз имам Lcd в спалнята и кухнята и вече няколко години съм доволен от тях. За мен няма значение дали ще е плазма или Lcd въпроса е да има качество на картината да е евтин и около 50 инча (голям)
    Знам, че съм от многото досадници задващи подобни въпроси, но си нямам идея какъв ТВ да си закупя.
    Предварително Ви благодаря. angel

18. Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Основната разлика в ъгъла на гледане е че при S-IPS когато се гледа косо , тоест по диагонал има влошаване , а при IPS- Alpha това е избегнато до голяма степен. При AS-IPS има определен прогрес както под този ъгъл ,така и в черното , но не съм сигурен дали в L42S20E слагат такава.

ПП. Тошиба също имат слот за SD карти , модела който те устройва е 40XV733G , матов панел , 100хц. матрица на Самсунг.
    Благодаря за отговорите на всички.
    Ами по табличката в раздела за Panasonic LCD AS-IPS дават на L42S20E и се надявам да е така.
    А иначе за тошибата си прав, най-вероятно съм гледал 40XV733G като параметри, но не можах да я видя на живо, на която най ме притеснява пиано-лак цвета, иначе като параметри и обработка на SD сигнал е върха и има SD слот че дори и USB.

Нещата май отиват на към Panasonic TX L37S20E, 99% поне да си е истински панасоник с IPS Alpha - чакам само да видя на 19.11. новата промоция на Технополис, дали няма да му пуснат 5 години гаранция, че този модел не го предлагат в Техномаркет за да си взема и Гаранция +.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе