Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
Здравейте всички,
Дойде и моето време за покупка на LCD/Plasma TV. От няколко дни чета форума и доста ми допада,
но все пак е много объркващо при всичките тези нови технологии и модели. За туй ми трябва съвет.
1. Ще гледам телевизия от около 2.5-2.8 м, предимно фронтално или под някакъв малък ъгъл.
2. Стаята е южна и е с "френски" тип прозорец - тоест светличка е - разбира се има и щори.
3. Ще се гледат предимно (да не кажа основно) цифрови IPTV SD канали, няколко HD канала (около 10-тина),
и разбира се от време на време ще се връзва към PC-то за някое филмче или игра.
4. Намислил съм да си взема и някоя "система за домашно кино" (нещо средно) която да се върже към TV-то и звука да минава от там - и за филми де.
5. Аз лично клоня към LCD технология, държа да е Full HD, и размер си мисля около 37" - 40" - някои от новите модели.
6. Бюджета е от около 1500 лв. (+/- 150 лв.) за TV-то и около 300 лв. (+/- 100 лв.) за "система за домашно кино" - абе около 2000 лв.(+/- 100 лв.) за двете.
Моля, споделете кое би било перфектният избор за мен на база горните параметри!? Даите конкретни модели?
Желателно ли е да са от една марка и двете?
Благодаря предварително, на всеки отговорил.
P.S. lazarus18, ще съм ти много благодаре за твойто компетентно мнение, че възнамерявам утре да ходя да купувам нещо и не ми се ще да се подведа по консултантите на консултантите по магазоните!?
Здравейте,
Доста четох из форума и накрая се спрях и аз на SONY KDL-40EX500, дори днес отидох и до Технополис и Техномаркет с идеята направо да го купя но т. нар. консултанти и на двете места ме ядосоха с некомпетентността и незаинтересоваността си и се въздържах засега и реших да задам тук въпросите на които те не можаха да ми отговорят:
1.Функцията Wi-Fi Ready както очаквах предполага използуване на допълнителен безжичен адаптер (USB dongle) какъвто обаче нямаха и на двете места- единият консултант въобще не беше чувал, другият беше, ама стандартните за компютри не ставали, очаквали до месец, предполагал че ще са 100-тина лева... - все в бъдеще вероятно и неопределено. Така, че въпросът ми е наистина ли е необходим и откъде може да се намери такъв специален адаптер или обикновен Wireless USB Dongle за компютър като този http://www.varianti.net/-Wireless/-5...ess-USB-Dongle ще стане.
2. Ако все пак успея да реализирам Wi-Fi връзката между TV и ASDL-модема това достатъчно ли е и за изграждане на DLNA или трябва отделна директна wireless или кабелна връзка с компютъра, необходими ли са настройки, въвеждане на адреси и откъде могат да се вземат?
3. Понеже както казах ме ядосаха а видях, че в http://www.electron.bg същият телевизор е с 90 лв. по-евтин, някой има ли впечатления надежден ли е този сайт и как стои въпросът с механизма на евентуалната рекламация - там само дават линк към ЗЗП, но как на практика се реализира - разправии със сервизите, изпращане обратно по пощата, кореспонденция... не ми става ясно. Освен това, мисля пак в този форум прочетох че от 26.02 Сони вдига гаранцията на 3г (+2 по желание). но и на трите места гледам гаранционният срок си стои 24м, някаква информация?
1. Нормално да работи само с определени донгъли. При Самсунг също е така и беше на подобна цена. За да ти познае донгъла трябва да има драйвер за нея.
2. Щом свържеш компютъра и телевизора по мрежата вече е въпрос на настройки /ще прочетеш в книжката си как става/.
Електрон са дилър на СОни от много време и не съм чувал за проблеми. Гаранцията си е гаранция навсякъде. Въпроса ако се появи проблем към кой сервиз ще те насочат, но не вярвам да имаш проблем.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
1. Нормално да работи само с определени донгъли. При Самсунг също е така и беше на подобна цена. За да ти познае донгъла трябва да има драйвер за нея.
2. Щом свържеш компютъра и телевизора по мрежата вече е въпрос на настройки /ще прочетеш в книжката си как става/.
Електрон са дилър на СОни от много време и не съм чувал за проблеми. Гаранцията си е гаранция навсякъде. Въпроса ако се появи проблем към кой сервиз ще те насочат, но не вярвам да имаш проблем.
Благодаря за бързия отговор.
Значи все пак единият консултант е бил донякъде наясно ама ме очудва, че се предлага телевизор без съответната периферия за пълноценното му използуване, а щом в ТМ и ТП нямат, съмнява ме да се намери изобщо засега и нима това са първите модели с тази функция?
Че гаранцията си е гаранция ясно, ама като ми се повреди телевизора купен от магазин им го стоварвам и те са длъжни да се разправят със сервизи и да ми го оправят до 1м, тука на кой го стоварвам (щото сервизът няма ангажимент за срокове и могат да те разтакават с години)
Electron.bg имат магазин в НДК София, можеш на място да договаряш.
Ще се появи и донгъла, спокойно. И за Самсунг го нямаше няколко месеца.
Здравейте, разтоянието от което ще гледам телевизора е 2.5/2.8 метра, какъв размер ми препоръчвате?
Цитат:
Първоначално публикувано от gr1ng0o0
Здравейте, разтоянието от което ще гледам телевизора е 2.5/2.8 метра, какъв размер ми препоръчвате?
сам трябва да си решиш, защото всеки вкус е индивидуален
аз клоня към 50", друг ще се чувства комфортно и пред 37"
да не говорим, че оня ден една другарка ми заяви, че от същото разстояние 32" й докарвало главоболие... отдлен въпрес е, че въпросното 32" беше един гаден самсунг от миналата година (модел не видях), на който всички, ама всички бяха като с пластелинови лица (ще ме извиняват феновете на самсунг, ама този модел става само за някоя реклама, в която го чупят :)) )
Цитат:
какво ще гледаш на тоз теливизор.ако е цифрова кабелна и HD филми си за 46.FearMe на това разстояние 52 маи ще е много.
Цитат:
Колега , от личен опит мога да ти споделя , че размер под 40' е компромис , ако става въпрос за пари ! А то винаги опира до пари !
Ще гледам обикновенна кабелна плюс HD филми.
Минимум 40 ' ! Едно Сони , модел 2010 , ЕХ500 или ЕХ700 серията , примерно !
Моля помагайте! LG 42LH4000 или 42LG6000. Заслужава ли си по-стария, но по-висок клас LCD.
Покупката спешна ли е ? Ако не , изчакай , не бързай , да не съжаляваш после !
То няма кой знае какво спешно в покупката на телевизор, но от доста време гледам и се бях спрял на LH4000. В магазина видях и LG6000, който е с подобни характеристики и същона добра цена. Това исках да разбера от по запознатите, дали по - високия клас означава по-високо качество или LH все пак е по - добрия избор. По това, което чета има по добър контраст, по добра реакция на матрицата.