Първоначално публикувано от
bgdinosaurus Здравейте,
И аз като много други във този форум се опитват да открият верния избор на телевизор 40 инча.
Бих ви помолил за съвет при моя избор, като имате предвид долуизложените съображения:
- Искам да си купя 37-40-42 инча Full HD телевизор LED(с EDGE или Full LED) - много четох за това какво е лед и има ли той почва у нас. Доколкото се ориентирах само LG предлагат т. нар. Full LED.
- Телевизора ще се използва за гледане на цифрова телевизия (включително и ефирна MPEG-4), но особено много държа на филмите (DivX, XviD, MKV, DVD, BluRay) - надявам се да нямам проблеми да си пускам филми през USB или по мрежа.
- В къщи имам безжичен рутер N-стандарт, преносим компютър с HDMI.
- Бих предпочел да има DLNA.
- Относно 3D - не смятам, че е задължително.
- Гаранция - колкото може повече - по-добре: LG, Toshiba мисля дават по 5 год. което признавам си е супер за сериозна инвестиция от порядъка на хиляди лв.
- Имам предразсъдъци да пазарувам Philips (страдал съм дълго и безутешно), затова предпочитам по приоритет Sony, Samsung, LG, Sharp, Toshiba, Panasonic.
- Бях се много навил на Sharp, но нещо направо ме разочаровахте, като се позачетох...
- Може би дотук всичко изглежда лесно, обаче не е - проблема е в бюджета ми - разполагам с до 2200 лв.
Моля ви за съвет относно конкретни модели, аз си имам някакви предпочитания, но за да стане безпристрасна дискусия ще си ги запазя засега. После ще питам като ме насочите.
Проблемът е, че колкото повече чета толкова повече се обърквам и не мога да намеря верния отговор.
Благодаря предварително за отделеното време!!!