Резултати от 1 до 12 от общо 12

И отново: как да си направя 40' подарък от името на Дядо Коледа 2010

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2010

И отново: как да си направя 40' подарък от името на Дядо Коледа 2010

Здравейте,

И аз като много други във този форум се опитват да открият верния избор на телевизор 40 инча.
    Бих ви помолил за съвет при моя избор, като имате предвид долуизложените съображения:

- Искам да си купя 37-40-42 инча Full HD телевизор LED(с EDGE или Full LED) - много четох за това какво е лед и има ли той почва у нас. Доколкото се ориентирах само LG предлагат т. нар. Full LED.
    - Телевизора ще се използва за гледане на цифрова телевизия (включително и ефирна MPEG-4), но особено много държа на филмите (DivX, XviD, MKV, DVD, BluRay) - надявам се да нямам проблеми да си пускам филми през USB или по мрежа.
    - В къщи имам безжичен рутер N-стандарт, преносим компютър с HDMI.
    - Бих предпочел да има DLNA.
    - Относно 3D - не смятам, че е задължително.
    - Гаранция - колкото може повече - по-добре: LG, Toshiba мисля дават по 5 год. което признавам си е супер за сериозна инвестиция от порядъка на хиляди лв.
    - Имам предразсъдъци да пазарувам Philips (страдал съм дълго и безутешно), затова предпочитам по приоритет Sony, Samsung, LG, Sharp, Toshiba, Panasonic.
    - Бях се много навил на Sharp, но нещо направо ме разочаровахте, като се позачетох...

- Може би дотук всичко изглежда лесно, обаче не е - проблема е в бюджета ми - разполагам с до 2200 лв.

Моля ви за съвет относно конкретни модели, аз си имам някакви предпочитания, но за да стане безпристрасна дискусия ще си ги запазя засега. После ще питам като ме насочите.

Проблемът е, че колкото повече чета толкова повече се обърквам и не мога да намеря верния отговор.
    Благодаря предварително за отделеното време!!!

2.  

3. Тук е от
    Dec 2010

Re:И отново: как да си направя 40' подарък от името на Дядо Коледа 2010

Здравейте, still no answer, периодично проверявам - няма ли никой открил топлата вода преди мен?

Мнения за TOSHIBA 40WL768G, SONY KDL-40NX700 или LG 42LE7500?

4. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Според мен по-скоро Тошиба-та ,макар че нямам много впечатления за другите. + за Тошиба е много доброто справяне със СД сигнал /какъвто е 99% от нашите телевизии/ ,3Д , дизайн .Сони не са много добри в СД , +3Д ,и много добра в ХД .Нямам впечатления от този модел на ЛГ ,но гледам , че е със стъкло ,а при тях е малко по отразяващо от другите марки ,,друг минус -не е 3Д ,и имам извести резерви за техните матрици.Най- добре ги сравнявай на място с еднакъв сигнал/ по възможност с подобни настройки/.Успех!

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

6. Member
    Тук е от
    Jan 2007

И аз да добавя UE40C7000-2199лв.цък

7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Аз имам LG 42LE7500 и мога да кажа, че с изключение на невъзможността да чете DTS, е почти перфектен за класа си.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2010

Здравейте, след около 2 седмични многочасови сесии на компютъра разбрах, че удачно би било да си взема самсунг - купувал съм тръби на самсунг когато изгряваше марката в бг - преди 10 години, досега проблеми не съм имал (с изключение на дистанционните, серийни проблеми с бутоните - но това е нормално може би за 10-тина години експлоатация).

В момента новите телевизори не са като старите и закупуването на лсд телевизор най-просто може да се обобщи по следния начин, купуваш стока с подходящ размер, функции (екстри), прилична матрица, добър процесор и се надяваш на късмет тя да не се прецака месец след изтичането на гаранцията и. То това е ясно, но се опитвам да обобщя - значи доколкото разбирам най-напред по тези усреднени показатели излиза самсунг.

Да предположим че съм си харесал UE40C6500, който обаче е с Edge LED и се предполага да има някаква неравномерност в осветеността на матрицата и да се получават по-тъмни и светли области едноцветно изображение.

Струва ли си да се хвърли човек и да си вземе Full LED като даде примерно 2500 лв - т.е. 200-300 лв повече от моя бюджет (колко качествен е скока за сметка на тези 300 лв)?
    Такива се предлагат в момента:

SONY KDL-40HX800 - 2499 лв.
    http://www.dekom.bg/?page=product_de...nstanceID=8772

42LE7500 - 2,149.00 лв.
    http://technomarket.bg/products/09080975/lg-42le7500

LG 42LE8500 - 2,599.00 лв.
    http://technomarket.bg/products/09076187/lg-42le8500

За съжаление към момента не можах да открия кой от самсунг моделите има т.нар от LG - Full LED т. е. edge led + full array!?!
    ----------------------------------------------------------------------------
    Въпроса който също заслужава внимание - как се държат всички по-горе изброени от вас и мен модели при стандарт дефинишън, и дали има осезаема разлика между тях.

10. Тук е от
    Jan 2011

Моят съвет е да изчакаш с покупката, то и без това Коледните празници минаха (както и Дядо Коледа. Очаква се сериозен спад през тази година в цените на LCD TV на Запад, което непременно ще дойде и при нас: http://infoweek.bg/tab_it/it.php?sho...ory=1&id=8478. Успех с покупката )

Цитат Първоначално публикувано от bgdinosaurus
    Здравейте,

И аз като много други във този форум се опитват да открият верния избор на телевизор 40 инча.
    Бих ви помолил за съвет при моя избор, като имате предвид долуизложените съображения:

- Искам да си купя 37-40-42 инча Full HD телевизор LED(с EDGE или Full LED) - много четох за това какво е лед и има ли той почва у нас. Доколкото се ориентирах само LG предлагат т. нар. Full LED.
    - Телевизора ще се използва за гледане на цифрова телевизия (включително и ефирна MPEG-4), но особено много държа на филмите (DivX, XviD, MKV, DVD, BluRay) - надявам се да нямам проблеми да си пускам филми през USB или по мрежа.
    - В къщи имам безжичен рутер N-стандарт, преносим компютър с HDMI.
    - Бих предпочел да има DLNA.
    - Относно 3D - не смятам, че е задължително.
    - Гаранция - колкото може повече - по-добре: LG, Toshiba мисля дават по 5 год. което признавам си е супер за сериозна инвестиция от порядъка на хиляди лв.
    - Имам предразсъдъци да пазарувам Philips (страдал съм дълго и безутешно), затова предпочитам по приоритет Sony, Samsung, LG, Sharp, Toshiba, Panasonic.
    - Бях се много навил на Sharp, но нещо направо ме разочаровахте, като се позачетох...

- Може би дотук всичко изглежда лесно, обаче не е - проблема е в бюджета ми - разполагам с до 2200 лв.

Моля ви за съвет относно конкретни модели, аз си имам някакви предпочитания, но за да стане безпристрасна дискусия ще си ги запазя засега. После ще питам като ме насочите.

Проблемът е, че колкото повече чета толкова повече се обърквам и не мога да намеря верния отговор.
    Благодаря предварително за отделеното време!!!

11. Тук е от
    Dec 2010

Приятелю, още не съм купил - проблема при мен е че имам сега парите, може и да ги нямам след 3 месеца когато могат да паднат - то тези модели ще паднат след половин година с около 300 лв но е съмнително. Ще излезе нещо ново и пак ще има да се чудиш, както си говорихме с приятели - каквото и да купиш, все си прецакан или заради високата цена или заради липсата на нещо което би искал да има.

Засега съм се спрял на samsung ue40c6500, но сега се опитвам да разбера дали тунера му за цифровата ефирна ще съвместим с излъчването в бг.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от bgdinosaurus
    Засега съм се спрял на samsung ue40c6500, но сега се опитвам да разбера дали тунера му за цифровата ефирна ще съвместим с излъчването в бг.
    Нямаш никакви проблеми с вграденият цифров кабелен тунер. Обикновенно проблема е в кабелните оператори-не спазват стандартите и побългаряват всичко само и само за да им излезе по-евтино....

13. Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Нямаш никакви проблеми с вграденият цифров кабелен тунер. Обикновенно проблема е в кабелните оператори-не спазват стандартите и побългаряват всичко само и само за да им излезе по-евтино....
    ами ефирния???

14.  

15. Тук е от
    Dec 2010

Взех си ue40c7000, все още го разучавам, плейъра е перфектен, досега не съм му пускал 3д. Сега човъркам мрежата. ефирните тунери вървят

Благодаря за съветите и мненията!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Какво Ви донесе Дядо Коледа?
    От Mr.TECHNO във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 5
    Последно: 29-12-14, 16:42
  2. Проследете пътя на Дядо Коледа
    От hristoslav2 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 0
    Последно: 24-12-13, 20:23
  3. Отговори: 1
    Последно: 21-11-07, 12:00
  4. Помогнете на Дядо Коледа при избора на DVD player
    От Lazar във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 13
    Последно: 30-12-05, 09:17
  5. Отговори: 10
    Последно: 02-12-05, 14:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе