https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg523097Първоначално публикувано от choko66
С активни очила
С пасивни очила
Не харесвам 3D
Чакам 3D без очила
https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg523097Първоначално публикувано от choko66
В Плевен нямат Панасониk VT30 в наличност, а отгоре на всичко ми викат, че по-добре да си взема LCD. Продавача изглеждаше много убедителен . Ще помисля още малко, че се чудя с какво да отида до СФ за да го взема. Гледам, че са пуснали http://technomarket.bg/products/09113533/lg-55lw980s и пише "THX СЕРТИФИЦИРАН", а в официалния сайт НЕ!!! Иначе ми хареса като характеристики. Лошото на малкия град (Плевен) е, че ги нямат топ моделите (само на Самсунг).
Поръчай да ти го доставят.Първоначално публикувано от choko66
55lw980s няма THX сертификат - Техномаркет за пореден път лъжат
THX сертификат имат
47LW9500
55LW9500
72LW9500
47LW7700
55LW7700
60LW9500
http://www.thx.com/consumer/home-ent...fied-products/
Kолеги искам само да добавя,днес направихме с моя колега тестове с ISO FULL BLUREY 3D 23giga,телевизора самсунг с8000,занесох моя лаптоп в тях стана за секунди сложих хдми-кабела пуснах DAEMON Tools Lite за да направя виртуален диск,пуснах CyberLink PowerDVD 11 страхотен плеър,телевизора сам си засече че филмите са в 3д и готово всичко на 6 без накъсване и засичане пробвах с 3 блурея в исо формат без проблеми,картината един път кристален образ отвякъде...остана да си купя Д8000 него съм си харесал,почвам да събирам
Кое е по добро:LG 42LW659S или PHILIPS 42PFL7606H ???
От известно време съм навит да си взема 3D TV. Доста неща изчетох, включително и тука.
Разбрах за няколкото вида технологии и очила - пасивни, поляризирани, активни. Доколкото разбрах, избора на технология се свежда до финансови средства, предпочитания, комфорт.
Моя въпрос, който ме гложди и все още не мога да намеря отговор е 3D филмите също ли се категоризират на филми за поляризирана или активна технология? т.е. на телевизор с поляризираща технология ще може да се гледа филма, а на другия -няма - и обратно?
пример: ако имам филма Аватар, на кой телевизор ще върви - на ЛГ поляризирано или на Панасоник активно? Или друг пример - 3D телевизионно излъчване, примерно евроспорт, и на двата вида телевизори ли ще се гледа 3 Д или излъчването е само за един вид 3Д технология?
Ако има категоризация на 3 Д филмите как да ги разпознаваме, и за коя технология се правят повече филми и има повече излъчвания, а и каква е перспективата на производителите.
Та да поставя въпроса по друг начин: 3Д излъчванията (филми и телевизионни излъчвания) са еднакви/стандартни, а самото представяне на 3Д формата става по различна технология от съответния телевизор?
Или по друг начин - купуването на един вид телевизор ограничава ли количеството на това какво може да се гледа на 3Д?
Благодаря ви.
P.P. Ако може само с две думи какво е ТНХ сертификат? Срещам го вече няколко пъти, това сертификат за стандарт или за качество е?
Независимо коя технология ползваш (Активна/пасивна) ще можеш да гледаш 3D съдържание.
THX: http://en.wikipedia.org/wiki/THX
Благодаря,Първоначално публикувано от Shmi
разбирам значи 3Д излъчването/източниците (филмите, телевизиите) са еднакви/стандартни, а самото преобразуване и предаване към зрителя от телевизорите става по различни начини.
т.е. няма разделяне на 3Д филмите на филми за поляризирана или активна технология.
Това много ми помага в избора на телевизор тъй като критериите се свеждат до финансии, комфорт, големина, коя технология най-пасва на човека (различните хора имат различни предпочитания).
YESSS,
Първо отиди до някой магазин и погледай различни модели с пасивна и активна технология, достатъчно продължително, за да прецениш коя от двете води до по-малко умора ПРИ ТЕБ. След това задай въпроси за различните модели с технологията, която НА ТЕБ ти е харесала.
Привет,Първоначално публикувано от Lance
Това, което си написал е така и така ще направя. Личния комфорт е най-важен, но и той е строго индивидуален. Всеки сам преценява кое му е по-комфортно - активно или поляризирано. Но не само комфорта влиза в избора. Тука вече се обърках. Ако си купя активна технология, ще мога ли да гледам филмите, които вървят на поляризираната технология и обратно? Ако си сваля аватар 3Д от нета, ще върви ли и на двете машини? Това ми е въпроса, защото освен комфорт и пари, като си купуваш такъв телевизор е важно да знаеш и какво може да гледаш, да не се окаже, че нищо не може да се гледа. Филма Аватар 3Д има версии за поляризирана технология и за активна технология или филма си е просто 3Д и става на двете технологии - това питам.
Иначе съм си избрам 3 модела телевизори - Панасоник, Самсунг и Сони, но все още мисля. Като разбера на кой какво може да гледам ще реша.
Надявам се, че си поставих коректно въпроса, дано ме разбирате.
Нали уж беше разбрал ,че няма значение технологията -3Д филма си е 3Д филм ,а технологията ,по-която ще се изобразява си е избор на компанията производител на тв .
П.П. М/у другото ,моделите ,които си набелязал са с активни очила.
Еми обърках се Ако това е така както казваш че 3Д филма си е 3Д филм и няма нищо общо с това дали телевизора е активен или пасивен, то за мен остава да се насладя на един спокоен избор. Наистина се насочвам към активната технология. Като цяло Панасоника 46VT20Е или 46VT30Е води моята класация, но въпреки това и Самсунга и Сонито ми допадат.Първоначално публикувано от svetlio1
Благодаря ти за разяснението, сега изборът ми е по-лесен.
П.П. Доста се рових из нета да чета за 3Д, но навсякъде инфото беше разхвърляно и непълно. За първи път попаднах тук на изчерпателна и систематизирана информация за 3Д, поради което съм много доволен и ще препоръчам тази страница на моите познати, които искат да се запозначт с 3Д.
Аналогичният модел, продаван в САЩ: LW9800 има THX сертификат. Според някои сайтове, очаква се и европейските модели да получат сертификат.Първоначално публикувано от hristoslav2
А дано въпреки че ми е чудно, как така само LG LCD телевизорите получават такъв сертификат, а другите марки нещо не се натискат за него...Първоначално публикувано от Momchil
Е как? Вече и телевизор на Шарп има такъв сертификат: http://www.thx.com/test-bench-blog/s...d-led-lcd-tvs/Първоначално публикувано от hristoslav2