Резултати от 1 до 10 от общо 10

Закупуване на 3D TV с доста въпросчета

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    28
    #1

    Закупуване на 3D TV с доста въпросчета

    Така, дойде решаващия момент да си купя и аз 3D TV за PS3-ката ми.
    Ето на това съм се спрял http://www.technopol...%80-LG-42LW5500 .
    Искам да знам, дали телевизора е подходящ за ПС3-ката ми, защото главно за това го взимам, но също и на второ място за гледане на филми, както 3D, така и 2D.
    Много съм чел и съм гледал ревюта за Смарт моделите на LG, но искам пак да се допитам до вас, защото вие сте умни хора, а и не искам да хвърля толкова пари на вятъра.
    Имам няколко въпроса:
    1.Щом като има ТВ-то опция 2D to 3D конвертор, мога ли да си пускам обикновени филми през някакъв носител на външна памет и да ги конвертирам в 3D?
    2.Мога ли докато играя обикновени игри на ПС3-ката да включа конвертора към 3D и същевременно да играя 3D игра?
    3.Какъв формат филми чете ТВ-то, MP4,DIVX, Blu-ray?
    4.Мога ли от лаптоп, които има HD-MI вход да истегля на него 3D Blu-ray филм и след това да го свържа с ТВ-то, и да се наслаждавам на пълен 3D филм, без 3D конвертора?
    5.Качеството добро ли е на 3D филмите, както и на конвертираните 2D към 3D филми?
    6.От кои магазин ми препоръчвате закупуването на ТВ-то?
    7.Като отида в този магазин мога ли свободно да тествам ТВ-то и картината му в 3D режим, както и във 2D към 3D режим?
    (Все още не съм гледал Аватар, защото чаках този момент, в които ще си взема 3D TV и ще си го гледам в къщи)
    Благодаря за вниманието!
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1314193200[/time]_________________________________________________

    Някои би ли ми помогнал? :lol
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1314189660[/time]_________________________________________________

    Някои би ли ми помогнал? :lol
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1314186084[/time]_________________________________________________

    Някои би ли ми помогнал? :lol

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,565
    #2

    Re:Закупуване на 3D TV с доста въпросчета

    На повечето неща отговора е ДА .
    За конвертирането -не очаквай чудеса ,някои модели се справят по-добре ,а и голямо значение за крайният резултат има материала ,който конвертираш. Най-добре си подготви няколко филмчета и ги пробвай на място в магазина с няколко модела тв ,същото се отнася за ПС3 -накарай ги да ти я включат -или си носи твоя-и пробвай с 3д игра и с не 3д игра- за конвертиране от 2 към 3Д на игра най-вероятно лага ще е прекалено голям./и на мен ще са ми интересни резултатите ,че най-вероятно ще купувам 3Д модел тв / .За LG-42LW5500 мисля ,че е добър модела ,но виж и други модели -например http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-40d6100 .Аз лично бих изчакал още 1-2 месеца с покупката -в момента цените все още са далеч от оптималните.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Мнения
    56
    #3

    Re:Закупуване на 3D TV с доста въпросчета

    Здравей, ще се опитам да отговоря на въпросите доколкото мога.
    1. Би следвало да можеш. Не съм го пробвал и не мога да ти кажа със 100% сигурност, но 2Д към 3Д конвертирането не зависи от това какво конвертираш, т.е. след като можеш да конвертираш дори снимка в 3Д защо да не можеш да конвертираш и филм. ТВ излъчване можеш със сигурност. Колкото до самото 2Д към 3Д конвертиране не очаквай кой знае колко. Наистина има някакъв 3Д ефект, но той далеч не е като на истинските (т.е. заснетите в) 3Д филми. Понякога е убедително, но понякога изглежда много изкуствено и нагласено. В близък план обикновено е добре, но кадри в далечина изглеждат неестествено и странно. Това е някаква екстра, но нещата тук все още предстои да се развиват. На този етап това не бива да ти е решаващ фактор за покупка на 3Д телевизор.
    2. Мисля че отговорих по-горе. 2Д към 3Д конвертора не се влияе от съдържанието, т.е. каквото има на екрана, това се конвертира. Що се касае до игри обаче (те са с бързо движение и натоварват техниката максимално) е възможно да има ЛАГ, а това е най-големият враг на игрите. ПС3 имат 3Д игри, които според запознати изглеждат невероятно на 3Д телевизор. Аз самият нямам конзола и съм свързал компютър към телевизора. Лаг при мен няма, но пък не съм конвертирал игрите в 3Д.
    3. Тук не мога да ти отговоря. Аз ползвам компютъра като плеър, а телевизора като монитор. Чете всичко Виж без компютър не знам. Колегите да кажат какво се чете, ако е на флашка. Макар че един истински 3Д неорязан блу рей е около 40ГБ и без някакъв плеър не знам как ще го пуснеш на телевизора.
    4. Можеш без никакви проблеми. Това е и начинът ако нямаш блу-рей плеър и 3Д филм на блу-рей диск.
    5. Според мен качеството на 3Д филмите е супер. Имай предвид, че технологията към която си се насочил (пасивно 3Д) има на книга един минус. Разделителната способност на това 3Д не е 1920/1080, а 1920/540. ГОвори се, че ЛГ ще оправят това с ъпгрейд на фърмуеър-а, но не знам дали това вече се е случило и ако не е, кога ще стане. Лично за мен разлика няма. Може би някой ще успее да я забележи, но аз поне не мога. Филмите си изглеждат супер убедително и много красиво. За конвертирането ти писах по-горе. Не очаквай много - това не е истинско 3Д.
    6. Тук не мога да те посъветвам - там където ти е най-изгодно, има промоции и т.н.
    7. Това е просто задължително. Аз си качих всякакви неща на един лаптоп с ХДМИ изход (игри, филми, записи от ТВ, 3Д филми), взех си кабел и 2 дена си играх в един магазин да тествам телевизора, който бях избрал преди да го купя. Взех го чак след като се убедих, че всичко върви и изглежда добре. Препоръчвам ти и ти така да направиш. Качвай нещата, които ще гледаш на лаптоп, вземи си и плейстейшъна и отивай на място да видиш как върви всичко. Само преди това се обади на охраната в магазина, че ги внасяш тия неща. Единственото затруднение, което ще срещнеш е, че ЛГ периодично правят ъпгрейди на фърмуеър-а, с които подобряват различни проблеми. Наскоро имаше такъв за лаг-а при игрите и хората казват, че значително се е подобрило положението с него. Телевизорите в магазина обаче не са свързани с интернет и следователно не са ъпгрейдвани до най-новия фърмуеър. Т.е. проблемът с лага може и вече да е разрешен, но ти няма как да го разбереш по телевизора, който ще тестваш в магазина. С компютърните игри лаг няма.
    Успех!








  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,433
    #4

    Re:Закупуване на 3D TV с доста въпросчета

    ibramdd има си тема по въпроса
    https://forum.setcombg.com/index.php/topic,50677.0.html

  6. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    28
    #5

    Re:Закупуване на 3D TV с доста въпросчета

    Супер, благодаря ви за изчерпателните отговори, особено на tougherty.
    Но ако си взема ПС3-КАТА и я занеса магазина няма ли да ме изгонят, а и да тествам 2-3 часа телевизори, няма ли да ме изгонят от магазина?
    А да, и относно моделчето, което си ми дал на Samsung с какво е по добро от LG?
    Ако има по добри моделчета и марки от това LG, което съм си избрал, тогава давайте идеи че ТВ не се купува всеки ден/

  7. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,565
    #6

    Re:Закупуване на 3D TV с доста въпросчета

    Как ще те изгонят -нали ще си даваш парите там .По-добри модели разбира се ,че има / примерът ми беше за модел около цената на другия ,но от другия вид -с активни 3Д очила-като цяло моделите на Самсунг са с по-добро черно и само те имат поддръжка на DTS в медиаплеъра/,но и цените са други .

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    28
    #7

    Re:Закупуване на 3D TV с доста въпросчета

    Още две въпросчета.
    Да поизчакам ли още 1 месец, за да видим как ще се развият нещата, дали цените ще паднат, може да излязат нови модели и т.н?
    Ориентирал съм се към 2 магазина, Техномаркет и Технополис, кой от двата да избера?
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1314265033[/time]_________________________________________________

    Този Samsung TV http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-40d6000 по-добър ли е от LGLW5500?

  10. Novice
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    1
    #8

    Re:Закупуване на 3D TV с доста въпросчета

    Цитат Първоначално публикувано от ibramdd
    Още две въпросчета.
    Да поизчакам ли още 1 месец, за да видим как ще се развият нещата, дали цените ще паднат, може да излязат нови модели и т.н?
    Ориентирал съм се към 2 магазина, Техномаркет и Технополис, кой от двата да избера?
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1314272220[/time]_________________________________________________

    Този Samsung TV http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-40d6000 по-добър ли е от LGLW5500?

    Здравейте на всички аз също съм с тази техника като на ibramdd.Замислям да си закупя 3Д телевизор и имам приятели в технополис които ми казаха че мога да си занеса ПС3 ката и да тествам,но само ако закупя телевизора иначе неим се занимавало.Бих посаветвал колегата да изчкача до октомври поне тогава обикновенно почват да пускат промоций,както ще направя и аз.
    Ето какво съм подбрал http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...3381&scenario=
    http://www.technomarket.bg/products/...77/lg-42lw4500
    http://www.technomarket.bg/products/...shiba-40wl768g
    http://www.technomarket.bg/products/...95/lg-42lx6500
    Друг съвет мода да дам,ако можеш си го поръчай от сайта,защото цената пада с 100 лв.
    Друго важно нещо което ми казаха е че пасивното 3д (които са LG ) придават по добра дълбочина в сравнение с активното 3д,но това трябва да го видя и да се тества.

  11. Member Аватара на antovasilev
    Тук е от
    Sep 2011
    Живее в
    Плевен
    Мнения
    299
    #9

    Re:Закупуване на 3D TV с доста въпросчета

    преди две седмици си взех този LG42lw4500 от техномаркет за 1500лева и съм доволен за сега 3д-то върви идеално според моите представи гледам го както дават от ЛГ на 2 метра пробвах и от 5 няма никаква разлика пак е страхотно, през USB плеара тръгва вси4ко само суб трябва да са еднакви по име с фаила на филма няма заси4ане ,е вярно няма интернет опциите като по новите но просто не ми се даваха пове4е пари за такива дребни неща при положение 4е имам лаптоп близо до ТВ , и обмислям да си взема един ХДД около 1 Тб , или хд медиа плеар , та ако питаш мен няма да съжеляваш ако си вземеш то4но този модел или друг ЛГ, имам и опцията да из4акаш промоциите около новогодишните празници цените гаранция ще са надоло зна4ително.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Мнения
    21
    #10

    Re:Закупуване на 3D TV с доста въпросчета

    Аз съм със същия модел телевизор на LG, само че е 32-ка. Първо изчетох внимателни темата за 3D телевизорите тук (много е полезна), след това цялата тема за lcd телевизорите на корейската марка (само 100+страници беше) и накрая 2 дена си играх в техно магазините да сравнявам различните марки 3д телевизори.
    Имам Ps3, 3д игрите за конзолата не са много, но вървят перфектно - моделът е с нисък лаг , така де - време за реакция(2,4 мс), добър контраст (поне на хартия е 8 000 000:1), наблъскан е с екстри, а и идва със седем чифта 3д очила, което не е никак малък плюс.

    Относно конвертирането от 2д в 3д - както ти казаха и по-горе, не разчитай на това, намирам го за напълно безсмислено.
    Относно гледането на 3д филми - по нашите тракери е доста бедно положението, при руснаците е друга бира. Пробвах всичко и се уверих, че най-добрият вариант е да си пускам филмите от телевизора. Свързан е чрез модем към компютъра (освен с HDMI кабела), ползвам Plex Media Manager, който на всичкото отгоре и само конвертира аудиото на филмите с DTS звук. Въпреки че има няколко плеъра за компютър, които са предназначени за гледане на 3д филми, качеството на картината при тях не ми харесва, отделно че трябва да си играеш да преправяш субтитрите за 3д.

    Моят съвет е да прочетеш внимателно темите тук, след това на място да сравниш различните телевизори. Но телевизорът, който си избрал е перфектен за нещата, които търсиш.

    Да не забравя - ако ти е слабичка видеокартата, нямаш много памет или процесорът ти не е достатъчно мощен - ще си имаш проблем с игрането на по-новите игри на висока резолюция.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Panasonic CS-UE12PKE/CU въпросчета и мнения
    От Blasterion във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 8
    Последно: 18-10-13, 10:39
  2. Отговори: 5
    Последно: 19-08-12, 23:33
  3. Въпросчета за цифрова кабеларка.
    От orlincho във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 47
    Последно: 25-07-08, 17:28
  4. 2 въпросчета
    От IBANEZ_ във форум Linux
    Отговори: 0
    Последно: 30-10-05, 19:45
  5. Няколко въпросчета
    От nedy88 във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 2
    Последно: 16-07-04, 16:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе