Аз им изпратих имейл днес, та ще пиша като ми отговорят
- - - - - - - - - -
Е те от Техномаркет хем влизат в безплатната удължена гаранция, пък имаш възможност да купиш гаранция при поръчката - ако мине номера:thumbsup:
Преглед за печат
Само че 3та и 4тата година с/д написаното не е гаранция, а застраховка. Т.е. не покрива неизправности, причинени от повреда на компоненти или повреда на продукта по вина на производителя. Описани са подробно случаите, когато има покритие.
• Контакт с течности
• Удари или падания
• Натиск, външно въздействие
• Пожар и последиците от него (дим, експлозия)
• Късо съединение, токов удар
• Интерференция с електромагнитно поле
• Прякото или непряко действие на мълнията
• Кражба в резултат на проникване с взлом, проникване в моторно превозно средство или грабеж
Поне аз така го разбирам. Ако беше удължена гаранция щях да съм поръчал вече, с купоните ми излиза около 1040евро.
Като мине време сигурно ще има възможност за допълнителна гаранция към новите модели, хем ще паднат цените или ще има моменти с по-добри отстъпки.
TCL 65C8L e 1130 евро след намалението с 15%, офертата е валидна до 20.06, за съжаление няма допълнително намаление като при 65C7L . Новите модели от 2026 на TCL са намалени с 15% в момента, а C6K PRO с 20%.
TCL 65C8L е на 1149 евро спрямо 65C8K 1139 евро, като съм добавил едно шпакли за китосване за отстъпката. Сърбят ме, ама ще мисля. Единственото което ме дразни на моя TCL 65C845, като го изключа от щепсела му трябва доста време да осъзнае за WI FI, за да се свърже отново, задържам бутона за включване мисля за 10 секунди докато е издърпан щепсела, като преди това съм му изтрил(забравя) мрежите за интернет. И след това се получава.
65C7K е на 700 евро с ваучера,не е ли добър вариант. Струва ли си 450 евро отгоре за C8L.А какво мислите за Hisense 65U8Q за 900 евро,той не е ли пряк конкурент на 65C8K .
Тази близка цена не е добра.Предполага същото на новото към старото, въпреки наличието на П800. И C9 се доближава.
Миналата година цената му не падна толкова бързо. Може би са във футболна промоция.
C845, че е баван, бавен е. При миналогодишните също бавно палят от 0.
Не мисля че са близки, освен като цена... C8L са с SQD-miniLED матрица от ново поколение, и нова генерация WHVA 2.0 Ultra панели, с подобрен контраст и ъгъл на виждане, по ярък е с почти 1000 нита, Пентоник 800 и 4 gb рам (според някои източници), и ако може да се вярва на спецификациите C8L има 4 бр HDMI 2.1 входа.
На хартия, C8L трябва да е значително по добър от C8K.
Не знам колко може да се има доверие на Gemini, но ето какво казва:
"Огромна топлина: Моделите за 2025/2026 г. на TCL гонят брутална яркост от 3000 до 5500 нита. Тази мощност отделя сериозна топлина. Комбинацията от висока температура и сложна електроника е основният враг на дълголетието при телевизорите в днешно време.
C8L е върхов модел с 5000 нита яркост и 2584 зони. Той работи на самия технологичен лимит – нагрява се най-много и има най-сложна електроника. Ако този телевизор покаже фабричен дефект (например дефектирала дънна платка Pentonic 800 или изгорял сектор от подсветката) в 3-тата или 4-тата година, ремонтът извън гаранция ще струва колкото нов телевизор."
Въпреки, че се съмнявам някой да гледа на пикова яркост. За вечерен ползвател каквито са мнозинството собственици вероятно гледат на не повече от 50%. Аз клоня повече към C7L, макар да не съм отхвърлил и C8L най-вече заради по-добрия ъгъл на гледане и донякъде P800.
Повечето ще е на хартия и графики. Както виждаме няма нещо драстично технологично. Прилагат някакви трикчета. Отделно и ниската цена го показва. Реално няма за нещо много вложено. И с новата генелация ъглите са по зле от сонито. Контраст прекомерен, дори ненужен. На високи нива плелива е залива.
- - - - - - - - - -
Сигурно затова е 5-6 см гоблен.:BigGrin
С6 ще ви е достатъчен.
Високата яркост е повече за HDR и много зависи за какво и при какви условия ще се ползва, когато се избира модел.
Иначе 65C8L е с 3кг по-тежък от 65C7L, а от ревютата ми направи впечатление, че по краищата на C7L го няма това леко затъмнение при C8L. Понякога е до конкретна бройка, но те са с различни панели и на C8L рамката е по-тънка.
C7K пък сякаш размазва по-слабо от новите модели при бързо движение на картината, което зависи основно от реакцията на пикселите.
C6K Pro задмина по цена С7L в мага :D И кодовете са удължени с два дни.