-
Отговор: Изгодни промоционални оферти, фалшиви промоции, лоши предложения.
Цитат:
Първоначално публикувано от
jJoj
Не знам колко може да се има доверие на Gemini, но ето какво казва:
"Огромна топлина: Моделите за 2025/2026 г. на TCL гонят брутална яркост от 3000 до 5500 нита. Тази мощност отделя сериозна топлина. Комбинацията от висока температура и сложна електроника е основният враг на дълголетието при телевизорите в днешно време.
C8L е върхов модел с 5000 нита яркост и 2584 зони. Той работи на самия технологичен лимит – нагрява се най-много и има най-сложна електроника. Ако този телевизор покаже фабричен дефект (например дефектирала дънна платка Pentonic 800 или изгорял сектор от подсветката) в 3-тата или 4-тата година, ремонтът извън гаранция ще струва колкото нов телевизор."
Въпреки, че се съмнявам някой да гледа на пикова яркост. За вечерен ползвател каквито са мнозинството собственици вероятно гледат на не повече от 50%. Аз клоня повече към C7L, макар да не съм отхвърлил и C8L най-вече заради по-добрия ъгъл на гледане и донякъде P800.
90% от видеоматериалите са с яркост от 250-500 нита.
HDR филмите мастерирани до 4000 нита са рядкост. Сцените с такава яркост траят само секунди.
https://www.avsforum.com/threads/uhd...-nits.2955214/
https://docs.google.com/spreadsheets...#gid=184653968
-
и като дефектира кво ще стане .. евтин модел нисък клас .. що народ с оледи от по 3000Е изреваха не е истина .. не знам ще повторят ли
-
У нас сме с 3 броя и докато мога да си го позволя, друго няма да погледна :cool: Който иска да си взима чайници :)
-
Цитат:
Alexi
и като дефектира кво ще стане .. евтин модел нисък клас .. що народ с оледи от по 3000Е изреваха не е истина .. не знам ще повторят ли
Хайде да не повтаряме недоказани неща. Разходи се до сервизите и ги попитай за съотношението на повредените олед срещу....
-
е то скапе ли се дисплея на оледа кой ходи в сервиз - на варела и некст
-
Когато бюджета е под 700 евро и не стига за купуване на OLED се налага да се търси по-евтина алтернатива в лицето на LCD Mini LED телевизорите .
Пък TCL и Hisense предлагат в момента доста разнообразни и евтини Mini LED тв-та.
Дали ще е скъп OLED или евтин чайник зависи от заделените пари и търсения размер .
-
Еестествено, сиромашията не е порок! Всеки се простира според чергата. Става въпрос, че се пишат глупости за олед панелите, а нещата не седят по този начин. Нищо не е със старото качество на "марковите" неща и всичко е на късмет.
-
Колеги , районът в който живея в София не от евтините- дори е на обратно...
Но, последните месеци кашоните от опаковката на телевизори -които виждам до контейнерите за отпадъци са в 80-90 процента от TCL и Hisense...Чат пат някой Samsung....И вчера един единствен OLED Sony.....
Това ми е кашонната социология или по-точно статистика...Като диагонали 55 и 65 инча. Като преобладава 55 инча...
Лесно се прави такава статистика , поради факта, че извозването на боклука в София в последно време е проблематично...
-
Това е по-луксозната страна, а в Емаг с най-много ревюта са Старлайт до 40 инча
-
Може да спазват препоръката на brotzki да купуват евтини телевизори с диагонал 55" до 410 евро и 65" до 520 евро .
-
повечето хора ( включително и на мене ) им е през оная работа какво пише на кашона ,важното е да показва добре и да е на добра цена .. аз го писах и в другата тема за климатиците - просто недоумявам как можеш да живееш в 40г панелка в краен квартал ,а да си купиш японски климатици по 2000+ евра броя .. но хора всякакви .. аз съм си насочил парите в друга посока ,на 50г съм и ако искам мога да се пенсионирам в този един момент давайки 3 имота под наем ,нямам кредити ,карам втора чисто нова кола и обмислям трета ,не ми е обидно да ме наричат бедняк понеже имам климатици мидея и телевизор ТСЛ
-
Основният критерии при покупка на каквото и да е - е цената. После гледат функционалността и на последно място, качеството, което е субективно.
На мнозинството не им пука за качество на картината, икономия на ток, еко, рециклирани материали...
Поради това, потребителите масово купуват китайски марки или по известни марки телевизори от ниският клас.
90% от тях дори не забелязват артефактите в картината...а значителна част ги ползват като радио.
-
Цитат:
Alexi
повечето хора ( включително и на мене ) им е през оная работа какво пише на кашона ,важното е да показва добре и да е на добра цена .. аз го писах и в другата тема за климатиците - просто недоумявам как можеш да живееш в 40г панелка в краен квартал ,а да си купиш японски климатици по 2000+ евра броя .. но хора всякакви .. аз съм си насочил парите в друга посока ,на 50г съм и ако искам мога да се пенсионирам в този един момент давайки 3 имота под наем ,нямам кредити ,карам втора чисто нова кола и обмислям трета ,не ми е обидно да ме наричат бедняк понеже имам климатици мидея и телевизор ТСЛ
ама то 40 г панелка в София е 150 000 евро за ремонт, хубава 200+, как да и сложи човек китаец за 500 евро.
-
Алекси, само не знам как реши, че някой те нарича бедняк. За панелките преди и аз разсъждавах като тебе, но нещата се промениха и това къде живееш няма особено значение. Познавам много заможни хора, даже и милионери представи си :), които по една или друга причина живеят в панелки. Редовно можеш да видиш живеещи в панелки хора да паркират отпред последната седмица или последната С класа. Няма да споменвама Порше и други по-луксозни марки. И обратното, има хора, живеещи в апартаманети по 200+ квадрата в центъра, които ровят по кофите, така че...... А ако се интересуваш повечко от финанси, предполагам си наясно, че покупката на чисто нов автомобил не се слави като най-умното решение, което човек може да направи.
-
Не бях попадал на такава простотия!
https://i.postimg.cc/v8hkR3hp/image.png
Да сложат минимална цена, за да имаш право да продължиш с плащане. Все едно те ще поемат доставката.
Изпадняци!