Може ли часовникът да направи беля (прогаряне на панела) на нова плазма?
Може ли часовникът да направи беля (прогаряне на панела) на нова плазма?
на Панасоник ПВ80 - често включен часовник на Булсат, и си проличава мястото на цифрите! Поне разработката си я направи БЕЗ да вкл. часовника! После сам ще разбереш за кво става въпрос.
Въпросът не е "може ли да направи" ,а "колко време му трябва да направи отпечатък" .Не знам колко пъти да го пиша -оставянето на екран за дълго време на часовник от СТБ "Делта" използван от Булсатком и кабелният му вариант използван от някои КТ води до прогаряне на всякакъв тип панели и екрани /плазма ,LCD ,CRT/ -виждал съм го!
![]()
Много хубава екстра е това, но за съжаление и аз се отказах от нея след като видях сянка на един LCD телевизор във заведение.
не виждам какво му е хубавото на "екстрата", като човек може да си сложи стенен часовник над ТВ-то точно за 10-15 лева![]()
И вечерно време като е тъмно и работи само телевизора пък ти си легнал на топло пред него, ползваш силата от "Междузвездни войни" за да разбереш какво показва стенният часовник![]()
Е ,нямаш ли някое видео -часовниците им са идеални на тъмно .![]()
С две думи тези,които проектират и конструират телевизори са абсолютни идиоти,неможещи да вградят подходяща защита!Не вярвам!"прогарянето" необратимо ли е?
Не са виновни производителите на ТВ/получава се на всеки вид ,както казах/ ,а производителя на СТБ на Булсат /Делта/ и некадърните им програмисти - просто трябва да се направи полупрозрачен и да се измества от време на време с пиксел/два.
Е аа де?Първоначално публикувано от зоро
Но има часовници които прожектират часа кеф ти на тавана, кеф ти на стена...часовници всякакви...
А как стоят нещата с вградения часовник на самия телевизор ако се държи постоянно там? Пак ли прогаря?