@biarba
Върни го в магазина щом е на 2 дни . Тествай на място и си избери друга бройка .
Качество и достоверност на картината
Други функции - (DLNA, Wi-Fi, Bluetooth, DMPort, и др.
Удобство на ползване и ергономика
Всеядност на вграденият плейър
Цена и най-голям избор на модели в магазина
Допълнителните екстри - браузър, социални мрежи, Аррs....
Препоръки във форуми и различни издания
Препоръки на познати, съседи и приятели
Препоръки на продавач-консултантите в магазина
Днес като им звъннах по тел ми казаха че е нормално и всичките лед тв имали неравномерни подсветки
Не разбрахте ли вече ,че всички телевизори с лед имат неравномерна подсветка...Като се пипнат малко настройките и всичко си идва на мястото.Не знам каква е тая мания с тази подсветка. А и самите производители на ТВ препоръчват да не се гледа в напълно тъмна стая.Като го върнеш и другия ще бъде същия бъди сигурен.
И аз така си помислих доколкото четох по форумите и чуждите всичките лед тв имали този проблем. А като избор на телевизор какво ви е мнението за Sony kdl-47w805
Ако не е фрапиращо става . Има обаче бройки с доста дразнеща неравномерна подсветка .
Според мен не е нормално телевизор за толкова пари да има такъв проблем, интересно ми е дали PANASONIC TX-L47WT60E който е 5000лева ще има неравномерна подсветка
В подсветката незнам щото ги гледах в магазина и не можах да преценя но с черното е боза. WT50 вади по добра картина и особено в черното от новия WT60. За това поне съм сигурен бяха един до друг като ги сравнявах.
Не е чак такава,виж какво пише колегата по горе каквото и да взема ще има неравномерна подсветка. Ще си поиграя довечера с настройките
Абе аз не съм от разбиращите да ти кажа но поне това което видях с очите си няма как да ме излъжат. А за повечето писано вече се убедих сам че повечето колеги пишат дори без да са виждали техниката на живо а само по статистика така че понякога не е на 100% написаното. Така че и аз вече съм поръчал бройка L47WT50 тъй като в магазина е останала само мострата. Сега ше се ровя из сайта как да го проверя колко е работил въпросния който "уж е нов а не мостра" и който идвал от Търново.......
biarba
Всички тв с edge lit led подсветка имат проблеми с неравномерна осветеност, ако ще и 10 000лв. да е. По принцип всичко е до конкретна бройка. Писали сме прекалено много за това. Регулирай си настройките за подсветка и яркост, надолу...
Относно Sony w805, мисля че HX850 с изключение на ъглите на виждане, има малко по-добра картина. Като цяло тв е добър, за 2100лв./ в твоя случай/ едва ли ще вземеш по-висок клас лсд от новите модели.
Antani
Относно черният цвят на WT50/WT60. При сравнение зависи, кой на какви настройки е - контраст, подсветка, яркост. Но не очаквай добър реален контраст от IPS матрица.
Този пост е редактиран от pilot; 14-06-13 в 22:20.
Моля ако някой има същия sony kdl-47w805 да сподели мнение
Здравейте,
искам да си купя ЛЕД/ЛЦД ТВ в границите 37-42 инча, или по-скоро до 100см на ширина. Тъй като ТВ-то не е за мен плазмата не е опция. Засега съм се спрял на моделите на Панасоник - 42Е(Т)50Е или 42Е(Т)60Е. В този ценови диапазон (макс 1500лв) какво друго мога да погледна?
Поздрави.