Вижте резултатите от анкетата: Кои параметри са най-важни при избора на вашият (бъдещ) телевизор ?

Гласували
220. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Качество и достоверност на картината

211 95.91%
  • Други функции - (DLNA, Wi-Fi, Bluetooth, DMPort, и др.

54 24.55%
  • Удобство на ползване и ергономика

49 22.27%
  • Всеядност на вграденият плейър

47 21.36%
  • Цена и най-голям избор на модели в магазина

35 15.91%
  • Допълнителните екстри - браузър, социални мрежи, Аррs....

25 11.36%
  • Препоръки във форуми и различни издания

74 33.64%
  • Препоръки на познати, съседи и приятели

17 7.73%
  • Препоръки на продавач-консултантите в магазина

4 1.82%
Отговори на анкетата
Страница 98 от 106 ПърваПърва ... 488896979899100 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,456 до 1,470 от общо 1580
Like Tree129Одобрявам

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013 /ръководство на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2013

Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница

Momchil
    Ще видя Филипса. Тях просто ги бях отписал, защото четох, че имат много проблеми с разчитането на файловете и менютата им са кофти. Ще погледна за подробности в темата за Филипс.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2011

Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница

Цитат Първоначално публикувано от LowKey Виж публикацията
    ...Ще видя Филипса. Тях просто ги бях отписал, защото четох, че имат много проблеми с разчитането на файловете и менютата им са кофти...
    Всъщност нямат (въпросният 6008) проблеми с никакви файлове. Менюто е малко по-тромаво на първоначално зареждане (дори и на двуядрен процесор), но си е съвсем прегледно и подредено, за разлика от някои други марки.

4. Тук е от
    Jun 2013

Цитат Първоначално публикувано от L1892 Виж публикацията
    Нищо особено - поредният гаф в сайта на ТМ. С ТП освен състезание по цени, работят сериозно и по увеличаването броя на издънките, които потребителят да намери в сайтовете им. Я търсачките им не работят както подобава, я филтрите им, я модулите за сравняване на продукти...
    Чета, че 8008S (вероятно имаш предвид 46") е наличен в Благоевград, Бургас, Варна, Търново, Плевен, Пловдив и София, т.е. реално има откъде да го вземеш, разпределението е сравнително удобно и почти съвпада с наличностите на ST60 (42"). Така ще можеш да си ги сравниш едновременно и сам да си прецениш кой да занесеш вкъщи.
    Благодаря за отговора. Днес цял ден чета оплаквания на собственици на Panasonic ST50 и ST60 от прогаряне в един чужд сайт, та вече май съм готов да жертвам по-добрата картина за сметка на спокойствието ми с някой добър модел LED телевизор. Бих чул и мнения за други модели. Philips 6008k също ми се вижда интересен, най-вече откъм цена и предполагам, че качеството му на картината не е забележимо по-лошо от 8008s. С две думи искам да взема най-доброто откъм картина, интернет функциите не ме интересуват, имам си лаптоп. Да кажем до около 1500 лв. Ще си го гледам в спалнята, на стена, от около 3м. Гледам много спорт и филми. Бих предпочел, да бъде 46-47", но за сметка на картината мога да мина и на 42".

5. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

6. Тук е от
    Apr 2013

Здравейте, Бихте ли класирали следните 2 модела / с една цена са /:
    Samsung 40f7000 - http://www.technopolis.bg/b2c/detail...40F7000-3D-LED
    Sony 40W905 - http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-40W905-3D-LED

7. Тук е от
    Jan 2010

Здравейте, бихте ли ми помогнали в избор на телевизор 32' с бюджет 1000 лв., предпочитани марки - Sony, Samsung,но приемам предложения и за други марки. Размера е такъв, защото разстоянието от където ще се гледа е до 3 метра. Ще се гледа цифрова телевизия на Мтел, предпочитам Sony, поради факта, че имам DVD и ресийвър от същата марка, но пак повтарям , че не робувам на марката. Предварително благодаря.
    Този пост е редактиран от sarabernar; 17-10-13 в 22:30.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

10. Тук е от
    Jan 2010

И аз на тези двата съм се спрял, предполагам , че Самсунга е с предимство? Значи въпроса е кой от двата?

11. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от Marinefox Ml Виж публикацията
    Здравейте, Бихте ли класирали следните 2 модела / с една цена са /:
    Samsung 40f7000 - http://www.technopolis.bg/b2c/detail...40F7000-3D-LED
    Sony 40W905 - http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-40W905-3D-LED
    И двата модела си заслужават. Аз лично клоня към Sony, но най-добре да тестваш на място.

Цитат Първоначално публикувано от sarabernar Виж публикацията
    Здравейте, бихте ли ми помогнали в избор на телевизор 32' с бюджет 1000 лв., предпочитани марки - Sony, Samsung, предварително благодаря.
    Мятай се на 40". Стига сте се мъчили с тия дребосъци.

SAMSUNG UE-40EH6030
    - направо си е джакпот с тази цена.
    jonov одобрява това.

12. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Размера е такъв, защото разстоянието от където ще се гледа е до 3 метра...
    32" не е размера за това разстояние ! Има методика за пресмятането му , но грубо казано 40/42" си е перфектно . Вече това се търси най-много , че и 46" . Парите ще ти стигнат и щом не робуваш на марки , избора става по-голям .

LG 42LN5400 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria

LG 42LN5400 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria

И двата не са 3Д , но не казваш дали ти е нужно , та затова .

- - - - - - - - - -

http://www.technomarket.bg/products/...43/lg-42ln575s
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 18-10-13 в 00:03.
    jonov одобрява това.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от idyulgerov Виж публикацията
    ...Philips 6008k също ми се вижда интересен, най-вече откъм цена и предполагам, че качеството му на картината не е забележимо по-лошо от 8008s...
    Не става дума за по-лошо или по-добро, а за различни типове матрици - 6008 е с пасивна IPS, а 8008 е с активна PVA. Кой е по-добрият избор е въпрос само и единствено на лично въприятие, намирам за несериозно да се искат и/или дават препоръки за избор в това направление. Имам и двете вкъщи и знам къде са им плюсовете и минусите, но това си е само моята гледна точка - същата, поради която минавам транзит покрай плазмите.
    6008 е с двустранен Амбилайт, а 8008 - с тристранен, но пък има хора, които не си падат по тая опция.
    Дилемата ти е основателна, но тя може и да се усложни, освен ако не си задраскал напълно W805/W807 на Sony.

14.  

15. Тук е от
    Jun 2013

Не става дума за по-лошо или по-добро, а за различни типове матрици - 6008 е с пасивна IPS, а 8008 е с активна PVA. Кой е по-добрият избор е въпрос само и единствено на лично въприятие, намирам за несериозно да се искат и/или дават препоръки за избор в това направление. Имам и двете вкъщи и знам къде са им плюсовете и минусите, но това си е само моята гледна точка - същата, поради която минавам транзит покрай плазмите.
    6008 е с двустранен Амбилайт, а 8008 - с тристранен, но пък има хора, които не си падат по тая опция.
    Дилемата ти е основателна, но тя може и да се усложни, освен ако не си задраскал напълно W805/W807 на Sony.
    Ок, но нали затова е форума, за да се изказват мнения и препоръки. Ще ти бъда благодарен, ако като ползвател на двата модела споделиш твоите впечатления, както и защо минаваш транзит покрай плазмите?

16. Member
    Тук е от
    Oct 2011

ОК, но при изричното условие, че излагам своята си позиция, до която съм достигнал с вече доста годинки яко четене, безкрайно ходене по веригите и преки, по немалко модели и детайлни впечатления от внушителен брой телевизори, описани като в "досиета". Позицията е изцяло субектива, може и да е погрешна, но си държа на нея, а и не я натрапвам никому, само я споделям при поискване, както е в случая. Не бих и седнал да споря по кой да е от въпросите с когото и да било.

По въпроса с плазмите - колкото и да са модерни, те си остават рискови откъм прогаряне на матриците. Поне това чета из форумите и днес, нямам лични впечатления. Да, имат таймер за изключване. Ами ОК, ама вкъщи 2 телевизора работят почти нонстоп, не е комфортно да се чудя кой и за кога да нагласям да се изключи или пък да сменям каналите, че да не се заседява лого само в горе вдясно, а и да има и долу вляво (условно!). И не е само до това - откъде да знам кога ще заспя, та да гадая? Веднъж си изпатих с таймер по време на един мач, когато телевизорът се самоизключи точно секунда преди изпълнение на решителната дузпа при резултат 4:4 и докато намеря сякаш нарочно скрилото се дистанционно... А и от гледна точка на най-важното, картината, в никой случай не съм убеден, че тая стара технология вади по-добра картина. Особено нелогично е водещият производител на плазми да се откаже от тях, при това точно по време, в което фирмата търпи много сериозни загуби, макар че последният довод да не рефлектира върху картината.

За матриците - има предостатъчно писания по въпроса където и да отвори човек, но оставам с впечатления, че най-голямата част от коментарите са копипействани и са от хора, които дори на картинка не са виждали това, което коментират. Активна или пасивна матрица - това е въпрос, чиито отговор не бива да се влияе от чуждо становище, единственото важно е личното възприятие. Има и друг един момент, който не е теория, а факт при близки приятели - жената гледа активно 3Д и не й пука, а мъжът не може да го трае и си зяпа пасивно. На кого да угодиш първо?
    IPS или VA - въпрос без отговор, защото няма трети вид, който да ги обединява. Едната има несравнимо по-голям ъгъл на гледане от другата, но пък възниква основателен въпрос откъде чак толкова встрани ще се гледа тоя телевизор, че да има значение. Е, оказва се, че има значение ъгълът, при това съвсем не толкова пренебрежимо. Е, хубаво, ама тая с малкия ъгъл на гледане реално вади по-добра картина, но ако се гледа почти перпендикулярно - малко изместване встрани мигновено води до загуба на остротата и контраста на картината. Кое да предпочетеш?
    Едната вади видимо по-добър черен цвят, в това би било наивно да се спори. Е, добре, ама колко черно и за колко време се гледа? Отговорът се свежда до броени секунди, освен ако зрителят не е отявлен поклоник на хорорите...

Ама лабораторните изследвания показвали, че ... У дома не е лаборатория, а свърталище на 200+ канала, почти всички различаващи се един от друг по характеристики на картината и сигнала. И решението се нарича компромис, колега, няма идеални телевизори! Отиваш в магазина (поне 2 пъти!) и пробваш, ама сериозно и с часове. Тръгваш по метода на елиминирането, при това без да даваш ухо на консултантските "съвети". Може да мрънкат, ама ти си настоявай на твоето и пробвай това, което искаш. При това не непременно в режим "кино", както обикновено се препоръчва, кой знае защо. Минаваш през наличните режими, които предлага телевизорът и избираш тоя, който ти е най-близък до въприятията. После ще го ползваш за база при настройване на потребителския режим.
    И последно, преди и малцината останали читатели да са заспали - не си губи времето за тестване с висококачествени файлове, освен ако не купуваш телевизор, който да ти служи само за монитор. Тъкмо напротив - напълни флашката с калпави DVDRip-ове (от тия по 1,36 ГВ, които са близо по визия до SD каналите), TVRip и подобни клипове, за предпочитане всичко това да е с динамични сцени.
    iwan33 одобрява това.

17. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от Momchil Виж публикацията
    Мятай се на 40". Стига сте се мъчили с тия дребосъци.

SAMSUNG UE-40EH6030
    - направо си е джакпот с тази цена.
    Еми то ако ще е на 40' направо да си отивам на SAMSUNG UE-40F6320 , или SAMSUNG UE-40F6400 или SAMSUNG UE-40F6470 , просто от последните два не мога да разбера каква е разликата, на една и съща цена са, а първият е с 50 лв по-евтин. Моля за мнения и препоръки.

Сега видях, че F6470 е с DVB-T2 тунер.
    Този пост е редактиран от sarabernar; 18-10-13 в 15:54.

18. Тук е от
    Jun 2013

ОК, но при изричното условие, че излагам своята си позиция, до която съм достигнал с вече доста годинки яко четене, безкрайно ходене по веригите и преки, по немалко модели и детайлни впечатления от внушителен брой телевизори, описани като в "досиета". Позицията е изцяло субектива, може и да е погрешна, но си държа на нея, а и не я натрапвам никому, само я споделям при поискване, както е в случая. Не бих и седнал да споря по кой да е от въпросите с когото и да било.

По въпроса с плазмите - колкото и да са модерни, те си остават рискови откъм прогаряне на матриците. Поне това чета из форумите и днес, нямам лични впечатления. Да, имат таймер за изключване. Ами ОК, ама вкъщи 2 телевизора работят почти нонстоп, не е комфортно да се чудя кой и за кога да нагласям да се изключи или пък да сменям каналите, че да не се заседява лого само в горе вдясно, а и да има и долу вляво (условно!). И не е само до това - откъде да знам кога ще заспя, та да гадая? Веднъж си изпатих с таймер по време на един мач, когато телевизорът се самоизключи точно секунда преди изпълнение на решителната дузпа при резултат 4:4 и докато намеря сякаш нарочно скрилото се дистанционно... А и от гледна точка на най-важното, картината, в никой случай не съм убеден, че тая стара технология вади по-добра картина. Особено нелогично е водещият производител на плазми да се откаже от тях, при това точно по време, в което фирмата търпи много сериозни загуби, макар че последният довод да не рефлектира върху картината.

За матриците - има предостатъчно писания по въпроса където и да отвори човек, но оставам с впечатления, че най-голямата част от коментарите са копипействани и са от хора, които дори на картинка не са виждали това, което коментират. Активна или пасивна матрица - това е въпрос, чиито отговор не бива да се влияе от чуждо становище, единственото важно е личното възприятие. Има и друг един момент, който не е теория, а факт при близки приятели - жената гледа активно 3Д и не й пука, а мъжът не може да го трае и си зяпа пасивно. На кого да угодиш първо?
    IPS или VA - въпрос без отговор, защото няма трети вид, който да ги обединява. Едната има несравнимо по-голям ъгъл на гледане от другата, но пък възниква основателен въпрос откъде чак толкова встрани ще се гледа тоя телевизор, че да има значение. Е, оказва се, че има значение ъгълът, при това съвсем не толкова пренебрежимо. Е, хубаво, ама тая с малкия ъгъл на гледане реално вади по-добра картина, но ако се гледа почти перпендикулярно - малко изместване встрани мигновено води до загуба на остротата и контраста на картината. Кое да предпочетеш?
    Едната вади видимо по-добър черен цвят, в това би било наивно да се спори. Е, добре, ама колко черно и за колко време се гледа? Отговорът се свежда до броени секунди, освен ако зрителят не е отявлен поклоник на хорорите...

Ама лабораторните изследвания показвали, че ... У дома не е лаборатория, а свърталище на 200+ канала, почти всички различаващи се един от друг по характеристики на картината и сигнала. И решението се нарича компромис, колега, няма идеални телевизори! Отиваш в магазина (поне 2 пъти!) и пробваш, ама сериозно и с часове. Тръгваш по метода на елиминирането, при това без да даваш ухо на консултантските "съвети". Може да мрънкат, ама ти си настоявай на твоето и пробвай това, което искаш. При това не непременно в режим "кино", както обикновено се препоръчва, кой знае защо. Минаваш през наличните режими, които предлага телевизорът и избираш тоя, който ти е най-близък до въприятията. После ще го ползваш за база при настройване на потребителския режим.
    И последно, преди и малцината останали читатели да са заспали - не си губи времето за тестване с висококачествени файлове, освен ако не купуваш телевизор, който да ти служи само за монитор. Тъкмо напротив - напълни флашката с калпави DVDRip-ове (от тия по 1,36 ГВ, които са близо по визия до SD каналите), TVRip и подобни клипове, за предпочитане всичко това да е с динамични сцени.
    Благодаря за изчерпателния отговор. Ако поискам още помощ ще пиша. А и ника ти ми харесва, ако е това което си мисля.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 98 от 106 ПърваПърва ... 488896979899100 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  3. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 19:35
  4. Отговори: 1414
    Последно: 20-06-12, 11:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе