Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница
Цитат:
Първоначално публикувано от
drob4o
Благодаря, утре ще ходя да ги гледам на живо. :god
Трябва ли да се притеснявам че може да е мостра или това важи само за плазмите? Има ли начин да се види в сервизно меню колко часа е работил?
Абе по принцип не, ама ако е миналогодишен модел и е висял по стените и рафтовете ,може да има драснато по корпуса или екрана или да е видял бая експерименти от "разглеждащи". Поискай задължително по-сериозно сконто за мостра и я огледай добре, все пак отиваш да купуваш нова стока... За новите модели, по не е притеснително, понеже са в оборот и ги сменят често, поради евентуално по-бързо изчерпване. То за лсд не е лошо да е поработил някой друг ден...че евентуално, да му лъснат проблемни пиксели.
Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница
Здравейте,търся си телевизор над 47" и естесвено много се колебя.Преди да намеря прекрасния ви форум(много хубаво обяснявате за такива като мен:o ),си бях харесал LG lm860 тук в Пловдив в една от големите вериги за техника го бяха пуснали за 2399лв. (мостра де),но след като четох при вас ме зарибихте за плазма и започнах да гледам тях.Та искам да попитам нормално ли е да ми трепка картината честно казано на мен доооста ми трепкат някои модели дори и уж висок клас VT 50 Panasonic например,Samsung,LG съм гледал по магазините някой повече други по малко,но дали това е от осветлението в магазина, четох че много се влиаят плазмите от това?Това за разработването 100-200 часа ясно,но някъде четох че и блу рей не трябвало да се пуска през този период вярно ли е?Вярно ли е че ако се развали нещо по дисплея на плазмата,не подлежи на ремонт и отива за боклука,а LCD подлежи на ремонти?Иначе ако получа отговори на въпросите които ме притеснават, съм се насочил към Panasonic ST60-добър избор ли е? Другото е без екстри,но е голямо:) LG 60 PN6500-ако взема това грешка ли е? Благодаря на отзовалите се!
Цитат:
ventorini
Здравейте,търся си телевизор над 47" и естесвено много се колебя.Преди да намеря прекрасния ви форум(много хубаво обяснявате за такива като мен:o ),си бях харесал LG lm860 тук в Пловдив в една от големите вериги за техника го бяха пуснали за 2399лв. (мостра де),но след като четох при вас ме зарибихте за плазма и започнах да гледам тях.Та искам да попитам нормално ли е да ми трепка картината честно казано на мен доооста ми трепкат някои модели дори и уж висок клас VT 50 Panasonic например,Samsung,LG съм гледал по магазините някой повече други по малко,но дали това е от осветлението в магазина, четох че много се влиаят плазмите от това?Това за разработването 100-200 часа ясно,но някъде четох че и блу рей не трябвало да се пуска през този период вярно ли е?Вярно ли е че ако се развали нещо по дисплея на плазмата,не подлежи на ремонт и отива за боклука,а LCD подлежи на ремонти?Иначе ако получа отговори на въпросите които ме притеснават, съм се насочил към Panasonic ST60-добър избор ли е? Другото е без екстри,но е голямо:) LG 60 PN6500-ако взема това грешка ли е? Благодаря на отзовалите се!
Щом виждаш трепкането на плазмата, по-добре се насочи към LCD телевизор. Ще продължиш да го виждаш и това неминуемо ще започне да те дразни.
Цитат:
ventorini
1. Трепкането се забелязва от около 6% от хората. Понякога такова се забелязва особенно ясно, при луминисцентно осветление, което е масово в магазините.
/аз си го обяснявам с интерференция на светлината, но не знам дали съм прав/
- зависи доколко са чувствителни очите им. Тествал съм моя на LED осветление /4500К/ и тогава определано товари очите. При халогенни/лунички/ не се забелязва подобно нещо.
2. Не е желателно да пускаш блу-рей през периода на разработване. Има оплаквания от неравномерно прогаряне - тук мога да вмъкна, че при Панасоник има функция Pixel Orbiter която систематично мести пикселите от образа с 1-2 вдясно или вляво и така защитава донякъде видеопанела от отпечатване.
3. При дефектиране на видеопанела на плазмен ТВ в гаранция - се сменя целият телевизор.
Здравейте отново.
Сведох избора си до тези два тв.
LG 32LN5400 и SAMSUNG UE-32F5000
Кой ще ми препоръчате,и защо, ако може да ми кажете е по добрия избор.
Хора помагай те че останах без ТВ :rolleyes:
Здравейте! И мен ме интересува сравнението между:LG 32LN5400 и PHILIPS 32 PFL 3008 H / 12
Благодаря предварително!
Привет на всички, това е малко като повторение, но първия пост не го бях пуснал на правилното място, та сега пиша отново. Двоумя се за 50" телевизор, към момента се колебая между 2 самсунга - 50F6400 и 50F6670. Доколкото съм наясно разликата е, че вторият има 600 Hz панел и Micro dimming, като при първия панела е 200 Hz и няма micro dimming. Като изключим и дизайна всичко останало на хартия изглежда еднакво, заслужава ли си разликата от 500лв в цената ? За цената на 50F6670 мога да взема 55F6400 ... но не съм сигурен дали няма да дойде много голям вече, всички съвети са добре дошли :)
забравих да допълня, че ще го ползвам предимно за гледане на филми и телевизия ... спорт не гледам, така че ме интересува представянето му да е максимално добро при филмовия режим.
@sparx ако бях на твое място бих забравил за тия Самсуняци
и направо купил без замисляне PANASONIC 50ST60 в името на киното.
Успех!!!
Цитат:
soon
Успех!!!
:-memnon Картината на тая плазма е като на 20 годишен изхабен кинескоп в сравнение с тая на кой да е самсуняк....
вчера минах през техномаркет-а на ''разходка" и един до друг бяха споменатата плазма и 55ЕТ5Е - LED-a я убива отвсякъде.... .....освен в греенето и трепкането :))
Привет пичове! И аз съм сред питащите ,,как най-малко да се набутаме при покупка на LCD TV,, ! От няколко дни чета темите за ТВ,и се опитвам да се ориентирам в ,,морето,, от техника...какво точно ми трябва?Кое ме затруднява...еми бих желал ТВ да се ползва И за монитор на компа.От тук ми идват и въпросите.Да уточня,че не сме имали до момента LCD TV...т.е. нямам грам критерий за свястна картина (в общия смисъл).Знам единствено,че размера ще е 32'' и евнтуално ,,реколта 2013'' с тези LED подсветки от най-нисък клас.Не ми е ясно забелязва ли се разлика в картината при двете резолюции (за този размер на екрана)...както и какъв е смисъла да се купи модел за който пише че опреснява с честота 100 Hz.Защото заради Full HD & 100Hz цените стават други.Какво мислите по въпроса...има ли нужда?
...Забравих да спомена - като монитор ще се ползва за работа с CorelDraw...не всеки ден,но седна ли...поне 2-3 часа!
Цитат:
soon
Успех!!!
Цитат:
Pat
:-memnon Картината на тая плазма е като на 20 годишен изхабен кинескоп в сравнение с тая на кой да е самсуняк....
вчера минах през техномаркет-а на ''разходка" и един до друг бяха споменатата плазма и 55ЕТ5Е - LED-a я убива отвсякъде.... .....освен в греенето и трепкането :))
Честно казано първоначално и аз се бях ориентирал към плазма, но това беше още преди година, две. Каточели цветовете на плазмата ми допадат повече, пък и картината има някакси по мазни движения. При ЛЕД-овете виждам някакви сенки след бързо движещите се обекти във филмите и малко ме дразни, но се надявам това да е от сигнала в технополис. За съжаление гледам, че плазмите все повече чезнат от БГ пазара и това ме притеснява при евентуална нужда от ремонт за в бъдеще. Също така наскоро гледах в технополис една Panasonic ST60 плазма до един F6670 Samsung и на светло плазмата много тъмнее, направо е дразнещо тъмна за гледане, това би създало голям проблем според мен при гледане през деня. Аз от доста време чета и се чудя, но съм решил тази година да взимам нещо и ми омръзна от четене и чудене, за това се спрях на лед-овете, като уж по перспективна технология ...
В тоя ред на мисли, ами ако "леда" го гледаш вечер...? Пък, ако го гледаш и както е настроен в магазина, ще ти избоде очите.
Относно сенките не е от сигнала, макар и да има висок клас модели, които се "справят" прилично:rolleyes:
Ами, приятел си взе ES8000 миналата година, и на него ги забелязвах, явно няма да е лесна тая покупка ... :(
Цитат:
sparx
Ами, приятел си взе ES8000 миналата година, и на него ги забелязвах, явно няма да е лесна тая покупка ... :(
Ако клониш към лсд, погледни и Шарп 50LE750.
P.S. ES8000 на приятелят, колко инчов е и от какво разстояние си го гледал? Зависи и как е бил настроен, но като цяло при подходящи настройки и разстояние на гледане е от много добрите лсд-та, панела му е 200Хц.
40 инча е 8-цата му, от около 2 метра го гледахме. Не знам да му е правил някакви настройки, предполагам че си е бил като в магазина. Докато ровех в началната страница на самсунг темата установих, че F6670 и F6400 ползват различни матрици, S-LCD S-PVA+PSА срещу S-LCD S-PVA
Този шарп изглежда атрактивно като цена, може да се разходя да го видя на живо, въпреки че четох някъде, че това с допълнителния жълт цвят било дразнещо за някои хора ...