Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница
HX850 е с VA панел и има много добра картина за лсд...новите модели не ме очароват много. Това, дали са минали окончателно на IPS не се знае, тази година едно-догодина друго, накрая който предложи по-добра цена. Примери с използвания тип матрица през дадена година, не липсват и при други марки:rolleyes:
Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница
Ако пак ще минаваш на ЛГ , то поне вземай 7-ма серия . Виж Панасоник и Филипс , но там пък някои странности в менютата (не че в ЛГ ги няма в изобилие :p) може да те издразнят - няма пълно щастие .:Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от
jonov
Аз още в калдата ти казвах да не взимаш въпросния модел LG, а да се насочиш към 5-та серия...;-)
- - - - - - - - - -
Цитат:
jonov
Аз още в калдата ти казвах да не взимаш въпросния модел LG, а да се насочиш към 5-та серия...;-) Понеже събирам активно мнения - ти би ли заменил UE40F6500 за LG от 2013 6-та или 7-ма версия на LG?
Аз се чудя, дали да не взема 690 модел на LG, или 740... Както и дали да не се преориентирам към W650 на Sony?
5 серия я нямаше в наличност а и не мисля че е нещо повече освен глезотиите с нета + цената и беше мисля че стотина лева .
Цитат:
ти би ли заменил UE40F6500 за LG от 2013 6-та или 7-ма версия на LG?
Не мога да ти помогна но знам че ти препати с тоя звук на лг .
Dominator , пълна ти е кутията за съобщения :rolleyes: -
вземай 740 направо и не се тормози с настройки - като си гледал с години даден тип тв - свикнал си на картина, менюта , то е като при хората свикнали с картината на плазмите - трудно ще свикнат с LCD .
Цитат:
jonov
5 серия я нямаше в наличност а и не мисля че е нещо повече освен глезотиите с нета + цената и беше мисля че стотина лева .
Не мога да ти помогна но знам че ти препати с тоя звук на лг .
То това трябва да го няма при новите модели, още повече 740...
Не мога да разбера къде сбърках? Написах ясно, че търся все пак максималното качество за тези пари, ако исках да спестя, щях да си купя 46' Тошиба на промоция за 950 лв, след като бях посъветван да избягвам тази марка, защо трябва пак да ми се пробутва? Изчетох темата от кора до кора, при това доста внимателно. Специално за този размер, двата панасоника бяха най-често препоръчвани, но така и не разбрах с какво са по-добри от останалите? Наясно съм, че са модели 2012 и затова са на по-ниска цена, добре - ще помоля отново, да ми препоръчате телевизор, среден клас, до 1300-1500 лв, размер 46-50 инча, с FULL HD, 3D и добра картина. Смарт функциите и PVR не са ми важни. Ако в по-новите модели на LG го няма дразнещият проблем със софтуера и липсата на сигнал при цифровите програми, също бих разгледал такъв телевизор.
Предварително ви благодаря.
Колега от ***** е постнал две снимки на един и същи кадър. Първият - плазма, вторият - Sharp 70LE857
LCD телевизоры Sharp (FAQ на 1 - 4 страницах) (часть 5) [43] - Конференция iXBT.com
Интересно, каква е тая плазма? Наистина жълтее, макар че пък Шарпа леко ми синее, по ми харесва...:rolleyes:
Цитат:
pilot
Интересно, каква е тая плазма? Наистина жълтее, макар че пък Шарпа леко ми синее, по ми харесва...:rolleyes:
Обърна ли внимание на достоверноста на цветовете, детайлите в тъмните и светлите области ? :rolleyes: да не говорим за черното.
Попитах го за плазмата - малко по надолу.
Цитат:
hristoslav2
Обърна ли внимание на достоверноста на цветовете, детайлите в тъмните и светлите области ? :rolleyes: да не говорим за черното.
Попитах го за плазмата - малко по надолу.
Обърнах му внимание на скулите и синия пистолет, мисля че и при двата тв не са правилни настройките...много жълтее плазмата, виж чувалите и червената униформа...
Искам да си върна написаното за Samsung UEF6500 в предишните постове 831, 834,836,838,843 - с цел да не подведа някой от форума тук, който се е насочил към конкретния модел - държа да отбележа, че всичко написано там е било повлияно от неправилно въведени настройки от нета, в следствие на което съм писал негативно по адрес на телевизора.
След промяната на на настройките искам да отбележа, че просто съм адски щастлив, че се вразумих и НЕ върнах телевизора и НЕ го замених за друг!:081:
Извинявам се на всички за загубеното време!
Дай ги тия настройки да ги видим,предните дето ги постна нещо не ми харесаха много.
Цитат:
lubopiten
Дай ги тия настройки да ги видим,предните дето ги постна нещо не ми харесаха много.
Именно заради тях, а и още едни, бях на път да връщам телевизора... Сегашните са сложени на стандартна картина, като преди това съм нулирал всички настройки. Сегашните са цветова гама - стандартна, подсветка - 7, контраст - 78 , яркост - 44, цвят - 44, острота - 40, динамичен контраст изключен, корекция на шум и двете изключени. Тон на кожата - -1, цвят на черното силно.