Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница
Препоръчайте тв до 400-450лв. Вместо 50 лева за декодер за 10 годишен тв по-добре нещо по-ново макар и силно ограничено в бюджета. Ще се гледа от около 3 метра, като ще се ползва само за ефирна тв и филми от компа. 720p ме устройва и в този ред на мисли ще има ли разлика между HD ready i full HD? Като размери ми се иска 32 , но ако няма добро предложение ще е 26-27. (сегашния е 21 от квадратните).
Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница
Цитат:
Първоначално публикувано от
lantisa93
Препоръчайте тв до 400-450лв. Вместо 50 лева за декодер за 10 годишен тв по-добре нещо по-ново макар и силно ограничено в бюджета. Ще се гледа от около 3 метра, като ще се ползва само за ефирна тв и филми от компа. 720p ме устройва и в този ред на мисли ще има ли разлика между HD ready i full HD? Като размери ми се иска 32 , но ако няма добро предложение ще е 26-27. (сегашния е 21 от квадратните).
27 инча си е мазохизъм... Не, че 32" ще е идеално, но все пак. Намират се телевизори, като този LG 32LN536B :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
Цитат:
lantisa93
................. 720p ме устройва и в този ред на мисли ще има ли разлика между HD ready i full HD? Като размери ми се иска 32 , но ако няма добро предложение ще е 26-27. (сегашния е 21 от квадратните).
Няма да видиш разлика , а и не се знае с каква резолюция ще е всеки отделен канал . Избери си това ТВ , което ти харесва най-много , понеже няма да има големи разлики в различните модели при тази цена .
Full HD - няма такова понятие . HD Ready 1080p е правилното , всичко друго е свободна интерпретация на самия производител .
Цитат:
lantisa93
Каква е видимата ширина и височина на екрана /в сантиметри/ при ХХ" телевизори?
22" - 48.70 см. ширина и 27.39 см. височина
23" - 50.91 см. ширина и 28.64 см. височина
24" - 53.13 см. ширина и 29.88 см. височина
26" - 57.55 см. ширина и 32.37 см. височина
27" - 59.77 см. ширина и 33.62 см. височина
32" - 70.84 см. ширина и 39.84 см. височина
За сравнение размерите на екрана на твоят 21" кинескопен ТВ е 42.7см ширина x 32см височина.
Виж предложеният от колегата модел по-горе.
Благодаря за бързите отговори. Предполагах, че няма видима разлика при тези пари, но все пак трябваше да питам. LG ми харесват и тв и монитора ми е lg, но е 500 а мога да дам 450 като абсолютният максимум в момента. Гледам някакви Neo и Blaupunkt по 400 и май към тях се насочвам. Така или иначе всичко е от Китай.
Цитат:
logic
Няма да видиш разлика , а и не се знае с каква резолюция ще е всеки отделен канал . Избери си това ТВ , което ти харесва най-много , понеже няма да има големи разлики в различните модели при тази цена .
Full HD - няма такова понятие . HD Ready 1080p е правилното , всичко друго е свободна интерпретация на самия производител .
По-голяма глупост не бях чел!
Цитат:
lantisa93
Благодаря за бързите отговори. Предполагах, че няма видима разлика при тези пари, но все пак трябваше да питам. LG ми харесват и тв и монитора ми е lg, но е 500 а мога да дам 450 като абсолютният максимум в момента. Гледам някакви Neo и Blaupunkt по 400 и май към тях се насочвам. Така или иначе всичко е от Китай.
Да - и NEO ще ти свърши работа.
Цитат:
Dominator
По-голяма глупост не бях чел!
Логото Full HD беше измислено от маркетолозите на Sony - с цел въздействие над потенциалните клиенти
1080p - Wikipedia, the free encyclopedia
HD ready - Wikipedia, the free encyclopedia
Search Results
Цитат:
hristoslav2
Не мога да се съглася с това, което е написано. HD Ready 1080p, означава, че може да приема такъв сигнал, но той ще бъде скалиран до по-ниската резолюция, докато FullHD, вече може да изобразява 1080p.
Цитат:
Dominator
Не мога да се съглася с това, което е написано. HD Ready 1080p, означава, че може да приема такъв сигнал, но той ще бъде скалиран до по-ниската резолюция, докато FullHD, вече може да изобразява 1080p.
Това е така , но според твоите разбирания . Логото HD Ready 1080p си има логика , но не е толкова важно , че да се обясняваме каква е тя .
Здравейте, търся помощ при избор на телевизор за кухня, който ще бъде и монитор на компютър. Спрял съм се на размер от 32", резолюция - 1080р. Не съм наясно как са телевизорите с времето за реакция? Максимума, който бих дал е 1000лв. Не държа да е 3D, и на Smart също тъй като ще има компютър към него.
32 инча за 1000лв. е много!
Цитат:
joyo
Здравейте, търся помощ при избор на телевизор за кухня, който ще бъде и монитор на компютър. Спрял съм се на размер от 32", резолюция - 1080р. Не съм наясно как са телевизорите с времето за реакция? Максимума, който бих дал е 1000лв. Не държа да е 3D, и на Smart също тъй като ще има компютър към него.
Модели без излишни екстри
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...KDL-32W650-LED
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...KDL-32W651-LED
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-TX-L32E6E-LED
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...UE-32F5500-LED
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...32PFL4258H-LED
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...G-32LN5400-LED
Времето за реакция е почти същото, като това на монитора на компа ти /за IPS и VA от 21 до 26ms черно-бяло-черно/
Цитат:
joyo
От 29.08. в Метро има промо на миналогодишни модели на Самсунг, не лоши за парите си: 32EH6030-699лв.; 40EH6030-870лв.
Здравейте,
След като прочетох мненията във форума за LED телевизори, купихме Panasonic TX-L32B6E за баба ни. Тествахме го няколко дни. Телевизията от Мегалан се гледа добре. USB филмите не могат да пуснат български субтитри. Също така се сливат тъмните сцени с черните дрехи на актьорите. Тези неща дали могат да се оправят от настройките на телевизора?
Сега си избираме телевизор за нас, и се колебаем дали да взимаме по-висок клас Panasonic или някоя друга марка. Ще го гледаме от 3м - предимно Евроспорт и филми от USB. 3D и Смарт функции не ни интересуват.
Ако може да ни дадете съвет за 32 инча телевизор до 800 лв. Главното, което искаме е хубава картина.
Благодаря много.