Оставиха ми от БТК чинията с конвертора след като се отказах от услугите им.
Мога ли сега да ползвам чинията като антена за ефирна цифрова ТВ?
Оставиха ми от БТК чинията с конвертора след като се отказах от услугите им.
Мога ли сега да ползвам чинията като антена за ефирна цифрова ТВ?
Аз като ползвам парче кабел , дали използвам тези приемни част и херци . Чинията + парче кабел = антена , стига да има добро покритие и силен сигнал .
Колегата пита дали може да ползва чинията ( само нея ) .
Не само чинията. Може и вилица или лъжица да ползва
Това да ли е ? Става ли за антена ?
Може ако я среже и направи като вибратор нали се сещате за дисковете срязани и ползвани за антена
antena.gif
Където сигнала е с високо ниво, за антена може да се ползва всякакъв метален предмет, било то чиния, вилица, лъжица, парче тел, кука за плетене, и за каквото друго се сетиш. Истинския тест за работата на една антена, става когато сигнала е с критично ниско ниво, и се налага да се ползват многоелементни антени за конкретния канал на приемане, и ако сигнала отново е с недостатъчно ниво се ползват и усилватели на сигнала. Именно в такива случаи домашните потреби не ни вършат работа.
ПП А този диск на каква поляризация работи, ако не е тайна.
Ако питаш мен - хоризонтална - представлява един вибратор . По рано ги слагаха по прозорци и балкони където си има сигнал и с тел става - аз лично ползвам кръг от тел , ако някой си спомня антените на юнуст за дециметровия .ПП А този диск на каква поляризация работи, ако не е тайна.
Закачена е на прозореца и сила и качество са до край
- корито за чешмаЗа какво мога да ползвам оставена от Виваком чиния?
- тиган за готвене на открит огън
- шейна за пързаляне
- капак за бунар
Вероятно и за ефирна телевизия ще стане.
- корито за чешма - няма отвор за оттичане
- тиган за готвене на открит огън - плитко , тънко , ще прегори
- шейна за пързаляне - твърде неудобно
- капак за бунар - твърде малко като размер
Вероятно и за ефирна телевизия ще стане. - това да
Айде пак се отплеснахме . Въпроса беше - " Мога ли сега да ползвам чинията като антена за ефирна цифрова ТВ ? Нищо , че заглавието на темата е друго .
Mersi за отговорите! Радват ме, а са и верни!
Тоз конвертор на 11г нз дали ще ми е от полза, но поне да не пречи. Ще пробвам да вържа ТВ към това, което са оставили да видим, ще пиша.
Ако не шще мана конвертора и споя нейде чинията да я ползвам като отражател за вилицата )