Оставиха ми от БТК чинията с конвертора след като се отказах от услугите им.
Мога ли сега да ползвам чинията като антена за ефирна цифрова ТВ?
 За какво мога да ползвам оставена от Виваком чиния?
 За какво мога да ползвам оставена от Виваком чиния?
				Оставиха ми от БТК чинията с конвертора след като се отказах от услугите им.
Мога ли сега да ползвам чинията като антена за ефирна цифрова ТВ?

Аз като ползвам парче кабел , дали използвам тези приемни част и херци . Чинията + парче кабел = антена , стига да има добро покритие и силен сигнал .
Колегата пита дали може да ползва чинията ( само нея ) .

Не само чинията. Може и вилица или лъжица да ползва

Това да ли е ? Става ли за антена ?
Може ако я среже и направи като вибраторнали се сещате за дисковете срязани и ползвани за антена
antena.gif

Където сигнала е с високо ниво, за антена може да се ползва всякакъв метален предмет, било то чиния, вилица, лъжица, парче тел, кука за плетене, и за каквото друго се сетиш. Истинския тест за работата на една антена, става когато сигнала е с критично ниско ниво, и се налага да се ползват многоелементни антени за конкретния канал на приемане, и ако сигнала отново е с недостатъчно ниво се ползват и усилватели на сигнала. Именно в такива случаи домашните потреби не ни вършат работа.
ПП А този диск на каква поляризация работи, ако не е тайна.

Ако питаш мен - хоризонтална - представлява един вибратор . По рано ги слагаха по прозорци и балкониПП А този диск на каква поляризация работи, ако не е тайна.където си има сигнал и с тел става - аз лично ползвам кръг от тел , ако някой си спомня антените на юнуст за дециметровия .
Закачена е на прозореца и сила и качество са до край
- корито за чешмаЗа какво мога да ползвам оставена от Виваком чиния?
- тиган за готвене на открит огън
- шейна за пързаляне
- капак за бунар
Вероятно и за ефирна телевизия ще стане.

- корито за чешма - няма отвор за оттичане
- тиган за готвене на открит огън - плитко , тънко , ще прегори
- шейна за пързаляне - твърде неудобно
- капак за бунар - твърде малко като размер
Вероятно и за ефирна телевизия ще стане.- това да
Айде пак се отплеснахме . Въпроса беше - " Мога ли сега да ползвам чинията като антена за ефирна цифрова ТВ ? Нищо , че заглавието на темата е друго .
 Отговор: За какво мога да ползвам оставена от Виваком чиния?
 Отговор: За какво мога да ползвам оставена от Виваком чиния?
				Mersi за отговорите! Радват ме, а са и верни!
Тоз конвертор на 11г нз дали ще ми е от полза, но поне да не пречи. Ще пробвам да вържа ТВ към това, което са оставили да видим, ще пиша.
Ако не шще мана конвертора и споя нейде чинията да я ползвам като отражател за вилицата)