1 или 3
Internet / браузър
PVR (запис на HDD)
VOD - възможност за наемане на филми
Music Service
3D
Възможност за изтегляне на приложения
Възпроизвеждане на IPTV (Stream TV)
Touchscreen
Други
Не знам / не мога да отговоря
1 или 3
Hello!
I'm interested in buying a TV with an IPS type of panel, but I really don't like the S-IPS type from LG that can be found on almost all of the TVs with IPS panels this year. I think S-IPS has worse viewing angles and lower contrast than H-IPS, IPS Alpha or IPS Pro. Why isn't Panasonic using IPS Alpha anymore? I was initially looking at 47AS650 but the usage of S-IPS type from LG discourages me. Are there any good TVs with IPS panel this year? I'm looking for a TV with good viewing angles and good passive 3D.
Thank you very much in advance!
Welcomе!
Where are you from? What is your budget?
Now I can open the link in my reply message. That's strange.
So you are proposing PANASONIC TX-L47WT60E which I think is some mid to high end model from 2013 which i really like, but unfortunately it can't be found here in Macedonia. I think buying it from Bulgaria could cause warranty issues and I don't like that.
Привет на всички...
Дойде време и аз да се оглеждам за тв и попаднах на форума. Поразчетох се из отделните теми, ревюта и т.н., но май кашата става все по-голяма с всеки изминал ден... Досега у нас се е гледало на стари црт тв и сега с новите ще трябва свикване. Надявам се да дадете някакви насоки в помощ на избора, че като отида в магазина всичко ми се вижда еднакво добро и хубаво. Така -
1.Хола където ще се гледа тв-то е приблизително 4х4 метра - разстоянието до тв-то ще е около 3-3,50. Има един голям прозорец само, осветеността на стаята мисля спокойно може да се котролира евентуално с едни плътни завеси.(разгледах разните му калкулатори и за това разстояние предлагат ориентировъчно доста големи размери на диагонала, които поне за мен ми идват в повечко) 48" и надолу мисля че е добре или?
2.лед лсд тв
3.тв-то ще се ползва предимно за телевизия (цифрова кабелна или сателитна - още не съм решил), мога да свързвам лаптоп за филми и т.н. игрови конзоли нямам, така че игрите не са определящи. 3д и смарт също не са определящи, но ако ги има като плюс не е фатално.TEST
4.насочил съм се към ТП при избор за покупка на тв-то, като бюджета се върти около 1000-1500, може с усилия да се вдигне до 2000, но това е тавана.
5.чак някакъв луд фен на определена марка не съм, но поне до тук от избора ми отпадат - филипс, шарп, турските производни, тошиба и до някъде лджи въпреки, че един от сегашните ни телевизори и точно лджи и се държи още кучето ( да не му е уроки).
6.Поне от разгледаното до сега тв-то ще е с 100 херцов панел (мин.реални), ВА матрица ...идеята е качествена картина с добър контраст и 'черно', добро справяне с бързи филмови сцени и спортни предавания...(правилно ли съм се насочил?)
Предварително благодаря на отзовалите се и се надявам с общи усилия да решим този казус с избора, че то и време не остана ей я на Коледа иде... .
Здравейте, предстои ми купуване на ТВ и след толкова четене вече се изгубих. Спряла съм се на два модела LG 55LB870V I Panasonic 55AS750E. Ако имате и друго предложение казвайте. Големина 55, ще се гледа ТВ сателитна от виваком, филми от комп., ако е възмжно (не знам) ще сегледат анимета от youtube. Бюжет около 2000 лв + - малко.
Evgeni Valevski
Лично според мен - Sony 50W829, или Samsung 48H6670 (може да изчакаш да излезе на промоция)
По-бюджетно решение Samsung 48H6400.
50-ката ми се вижда голям, а за по-малките инчове на сонито прочетох коментари, че не ги бива в бързите сцени (50 херцови? ). Загледах и аз моделите на Самсунг, а и повечето ревюта са положителни. Промоциите вече са пуснати в ТП, питах на място в магазина - това което е сега това е, нови няма да има...
Не мисля, че ще ти е голям 50-инчов модел. При 42' Sony няма настройки за Motionflow, при 50' и нагоре е OK. Минусите на Sony-то са вградения медия плеър (но ако ще гледаш филми от лаптоп (с HDMI) това не те касае особено) и малко неудобното и бавно, поне според мен, меню.
Все пак най-добре сравни избраните от теб модели в магазина, а е добре да предвидиш в бюджета и удължена 5-годишна гаранция.
Успех!