За модела няма ревюта не бих дал 1000лв на сляпо. Аз бих избрал Sony 42w705 щом ще се изграят игри Сони имат най-нисък input lag и бързи матрици.
Internet / браузър
PVR (запис на HDD)
VOD - възможност за наемане на филми
Music Service
3D
Възможност за изтегляне на приложения
Възпроизвеждане на IPTV (Stream TV)
Touchscreen
Други
Не знам / не мога да отговоря
За модела няма ревюта не бих дал 1000лв на сляпо. Аз бих избрал Sony 42w705 щом ще се изграят игри Сони имат най-нисък input lag и бързи матрици.
Отдавна вече няма такива на нашия пазар (еле пък за 1000-1300лв)
Щом избора е от японски марки , то 42W828 или Панасоник - 40/48AS640 ,42/47AS650 ... показателите за лаг не са от особено значение за Вий-то - там връзката е аналогова .
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...8AS640E-3D-LED
Защо си мислиш, че в Европа се продават телевизори произведени в Япония? Ако имаше такива, то те щяха да бъдат с 50% по скъпи...и непродаваеми спрямо конкурентните модели чиито елементи са произведени в Китай и сглобени в Европа. Дори 8-ма серия на Шарп се сглобява в Полша, но само видеопанела е произведен в Япония.
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-42W829-3D-LED
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...42AS750-3D-LED
Водя се от това което пише в сайта на шарп.бг,колко е вярно вече незнам..
3D LED телевизор Sharp LC-42LE771E + подарък Wi-Fi усилвател - Моделът 42LE771 е перфектния вариант за вашата всекидневна или хол. Телевизорът от тази серия има изчистен дизайн с много тънка и елегантна рамка. Панела е AQUOS LED с Full HD резолюция и
1. Животът на видеопанела, зависи от животът на подсветката. Масово се изписва - 40 000 часа -това е времето за което яркоста на светодиодите пада с 25%.Живот на панела: 100 000 часа (55 години)*
Страна производител на ЛСД панела - Япония
Страна на произход - Япония
2. Панелът не е произведен от Sharp -Този е 42" с пасивно 3D..а Shap не произвеждат такива.
3. Този телевизор не е произведен в Япония. Произведен е по договор от подизпълнител.
И 4 завода в Европа
- Sharp Manufacturing France SA (SMF) в Soultz: Офис системи
- Sharp Electrónica España S.A. (SES) в Barcelona: LCD TVs
- Sharp Manufacturing UK/Wales (SUKM) в Wrexham: Mикровълнови, Соларни модули
- Sharp Manufacturing Poland (SMPL) в Torun: LCD Moдули and TV елементи
Introduction to Sharp Manufacturing Poland Sp. z o. o. (SMPL) | World Topics | Sharp Global
- зглобяват LCD TVs и в завод Хоризонт в Беларусь
Платформите за телевизори се разработват в Испанският R&D на Sharp, графическият интерфейс меню - от Loewe, а сглобката става в Полша..
Серии:
8xx и 7хх - са на японска платформа (стабилен софтуер, прилични настройки)
6хх - са на испано-германска платформа (леко бъгав софтуер, минимум настройки)
4хх и 2хх - са на платформа Vestel(Турция) бедно откъм настройки меню
http://www.sharp.co.jp/aquos/
Сега произвеждат панели от 40, 46, 60, 70, 80 и 90 инча. От средата на 2012 година, Шарп са спрели продажбата на 40" и 46" видеопанели за външният пазар. Всички европейски модели телевизори под 60", са с видеопанели на други производители - основно на CM Innolux, тъй като Sharp имат дългогодишно сътрудничество с тях. Продадоха им патента за ASV(S-MVA).
2014 година Sharp продаде по-голямата част от бизнеса си в Европа на словашката компания UMC - Slovakia - с изключение на Италия и *****, които остават на директно подчинение на централата в Япония. Там ще се продават модели разработени за азиатският пазар, но със съответните менюта.
На телевизорите пише, че са произведени в Япония, защото по една европейска директива, за страна производител се изписва тази, в която са произведени по-голямата част от съставните компоненти, а LCD панела и шасито се правят там. Ако се загледате на някои кашони си пише Полша. Така или иначе, това не е чак такъв проблем - сглобката им е на много високо ниво. По този показател Шарп са на челни места. Ниският клас ТВ се произвеждат по договор от Вестел-Турция и Тайванска фирма.Независимо къде пише, че е произведен - първите три цифри от баркода винаги обозначават Япония. 497 - made in Japan.
Здравейте , изчетох цялата тема , обърках се немога да разбера кои от следните телевизори да закупя :
SAMSUNG UE-55H6400
SAMSUNG UE-48H6400
SONY KDL-50W829
LG 47LB730V
Ше се ползва основно за гледане на мачове , телевизия , ps3 , интернет и филми от около 3 до 4 метра.
Разполагам с около 1900 лева. Кой би бил най-лесен за боравене с интернет . Бих се радвал да ми предложите и др. модели .
Благодаря ви предварително.
Най-големия !
LG 32LB582V (81cm) основен Smart TV с вграден WiFi и интернет браузър - аз взех такъв преди седмица, и е перфектен. Да се има предвид, че корпуса и дистанционното са БЕЛИ, отпред визията е сив. Има промоцийка в Карфур на 599, и ако имаш кредитна карта от Алфа банк, става още по-добра офертата. В ТМ е 659.
Смарт функциите да не те блазнят много, както писа някой по-напред - сърфиране с ТВ е мъчение. 3D при 32-ка, определено няма нужда.
И за удобство на гледащия - избери по-голямия размер, че после ще Ви "умалее"!
Този пост е редактиран от V_Simeonov; 10-12-14 в 12:21.
За тези пари 3D LED телевизор Sharp LC-50LE771E + подарък микровълнова фурна Sharp R200BKE - Моделът 50LE771 е перфектния вариант за вашата всекидневна или хол. Телевизорът от тази серия има изчистен дизайн с много тънка и елегантна рамка. Панела е AQUOS LED с Fu това добра оферта ли е или има някаква уловка или проблем с този модел телевизор?
Panasonic 50AS500 5г гаранция за 999лв. в техното. В този клас за подобна цена да споделите какво ви привлича вниманието?
Както съм писал, единствено при 8-ма серия, повечето компоненти са произведени в Япония. Моделът LE771, не е произведен в Япония(вероятно Тайван или Турция). Моделът е нов, още не съм го виждали не мога да го коментирам.
Не съди по мястото на производство/сглобка, за качеството на един телевизор. В сегашната глобализация, компонентите се произвеждат в няколко държави и после се транспортират в завод за крайна сглобка(за Европа - Полша). Моят съвет е да отидеш и да го тестваш на място. Така ще си прецениш дали ти харесва картината му и дали отговаря на твоите изисквания.
В ***** се появи нов модел, който вероятно няма да се продава у нас.
ETPRO.RU | Новые Full HD телевизоры Sharp AQUOS LC-60LE360X и LC-70LE360X
Видеопанелите са на Sharp.
Здравейте, може ли някой да сподели мнение за качеството на картината на модела PANASONIC TX-40AS640E. Ще гледам със сателитен приемник ipbox 91hd на него. VA Или IPS матрица да ва по качествена картина?
Този пост е редактиран от hristoslav2; 12-12-14 в 19:02.
Ако питаш 100 човека, 55 ще ти кажат да вземеш IPS-a , 45 VA панела. Това ще наклони ли везните към един от двата? Тука е въпрос само и единствено на лично предпочитание. По хубаво няма. Ако предпочиташ по контрастната картина вземи VA панела, ако искаш малко по добър зрителен ъгъл и 3D което не изморява очите и е подходящо и за деца вземи IPS-a. Никой не знае на теб коя картина ще ти допадне повече. Аз имам телевизор VA и няколко IPS. И двата вида имат своите предимства.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 12-12-14 в 19:02.