Така е, не си купувайте...
И аз да се присъединя, че имам модел 2018, който се ползва от януари 2019, и няма никакви проблеми досега. Сегашният C2 се ползва и като монитор за компютър, настроил съм след 10 мин. да "гаси" монитора, ТВ отчита, че няма сигнал и се гаси сам след 10-15 мин. А дори и да го оставя за момент преди да са минали 10-те минути, се вижда, че екранът става тъмен, така че... И на двата съм им изключил функциите за затъмняване на лого, изместване на екрана.
Иначе това за 10-те години важи като цяло, но не и за основен тв, т.е. основният се слага в спалня (примерно), когато на негово място дойде нов. 50H6400 е точно такъв случай - беше основен, после мина в моята стая, на негово място дойде 55JS8000, след това H6400 отиде при родителите ми, в моята стая дойде JS8000, а за основен дойде 65B8. И да, H6400 си работи, но smart функциите му ги няма никакви, дали защото не се ползват по принцип или защото е стар, но един youtube му е трудно да стартира някой път.
А и при тези тестове основно оставят да върви CNN (имаща постоянно текстово поле в долната част на екрана) по сума ти часове, което е далеч от това как се ползва по принцип такъв тв.