Е така е за киното, даже не виждам защо изобщо го споменаваме това. Но има хора, които са ограничени откъм бюджет и/или откъм пространство. Няма да збаравя случая с клиент на Киров, който си беше взел аудио за 100К и телевизора беше С1. Бяха го разкостили по коментарите как можело да си вземе толкова смотан телевизор........
Този пост е редактиран от CubanLinx; 18-11-23 в 08:55.
Сигурно ползва телевизора за монитор на програмката за плейване на аудио файлове.Че за кво му е по-хубав..
Здравейте, имам 2 въпроса за OLED телевизорите:
1. На Vivacom съм и основно гледаме телевизия, по-малко HBO, Youtube и PS5, казаха ми, че OLED не възпроизвежда добре телевизия, защото сигналът не е с 4к качество, това вярно ли е?
2. Бихте ли ме посъветвали между LG C2 и Samsung S90C, кой е по-добър?
1) Глупости :D който ти го е казал или се бъзика с теб или чук не дочул... Единствената причина поради която някой може да каже че OLED-а не е добър за " телевизия " е заради страха от статични изображения, като лога на телевизионните канали и т.н. OLED-а не обича много статични изображения за това има функции с които да им намалят якостта около тях или да мести картината с няколко пискала, но в общи линии ако не гледаш по цял ден една и съща телевизия, а месиш каналите и като цяло съдържанието на телевизора, няма да имаш проблеми.
2) C2 има малко по добра обработка на изображенията, софтуерно, докато S90C е по ярък, по ярки цветове и равномерно обагряне на екрана, аз лично мисля че S90C е по добрия OLED телевизор от двата.
За консултантите от Технополис като за умрелите - по добре нищо. Последно ме уверяваха, че от 3 метра дистанция 42 инча са много.
Досега не съм ползвал OLED, нито Samsung, само LG и Sony, значи казвате, че най-доброто, което мога да взема за тези пари е https://www.emag.bg/televizor-samsun...ref=fam#163-cm, правилно ли съм разбрал?
Мислих да напиша " само да не ти го е казал някой продавач консултът ", защото е абсурдно твърдение и супер подвеждаща информация.
Аз имах подобен случай преди години, където пак така един консултант в магазин за техника се опитваше да ме убеди че ЗА НИЩО НА СВЕТА не трябвало да се взима телевизор Филипс с Андроид защото след 5-та година андроида губи лиценз и ТВ_то спирало да работи.
Както вече ти обясних, това че повечето телевизия не е 4К и за това е лошо да взимаш OLED ... са глупости, като единствени причини за които някой да те насочи към QN90C вместо S90C, е ако ползваш ТВ-то в много светла стая, където се иска голяма яркост на екрана, с която QN90C разполага, и какво вече казах, страха от перманентно изгаряне на играна заради статични изображения.
За справянето с лош сигнал и ниска резолюция, Samsung не е според първенците в това отношение, но въпреки че и двата телевизора ползват един и същи процесор и чип сет, S90C се справя малко по добре :
![]()
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 19-11-23 в 01:03.
Честно казано, стаята е светла, но имам Black out завеси, а и със Sony XR-55X93J имам проблеми с тъмните сцени само в най-слънчевите дни преди обяд.
Т.е. между Samsung 65QN90C и 65S90C, както и LG C2, най-добре да взема OLED 65S90C за телввизия, HBO и игри на PS, правилно ли съм разбрал?
Правилно си разбрал.
Една забележка - на който и телевизор да гледаш тъмни сцени в светло помещение ще имаш проблем. Трябва да е в тъмно помещение, за виждаш детайлите в тъмните сцени. Освен това на човешкото зрение му трябва време за адаптиране към тъмнината - 30-45 минути.
10 Month Update! Permanent Burn-In OLEDs & QD-OLED Monitors - https://www.youtube.com/watch?v=Fa7V_OOu6B8
Именно, мен също малко ме спече това.
Не съм имал OLED преди и тъкмо се бях навил днес да взема, но започвам да се разколебавам.
Притеснява ме да дам 3к и след 2-3 години вече да не е приятен за гледане.
Аз имам OLED от 2018г. и не е неприятен за гледане. Не си вкарвай предрасъдъци.
И аз подкрепям горното мнение (също съм с oled от 2018). На новите модели това не би трябвало изобщо да е проблем. А и нека бъдем честни докрай, в тези времена кой си мисли да държи телевизор 10 години![]()