Страница 119 от 121 ПърваПърва ... 69109117118119120121 ПоследноПоследно
Резултати от 1,771 до 1,785 от общо 1801
Like Tree755Одобрявам

OLED Телевизори - съвети и обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Cool Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

Цитат Първоначално публикувано от bossorange Виж публикацията
    Здравейте,
    Обмислям да взема скоро някои от тези :
    77 lg c4
    83 lg c4
    77 Samsung s90d
    83 Samsung s90d - доколкото рабрах не е qd oled

в момента съм с LG CX 65 и съм доволен, но ми се иска по-голям
    Основно гледам мачове, филми и пс5
    Иска ми се като гледам мачовете да може да се справя по-добре с лоша картина 720п 1080п (знаете кабеларките) , това ми е важно.
    Здрасти,

Аз си взех С4 на черен петък на доста добра цена и мога да ти кажа, че съм изключително доволен. Аз също го използвам главно за Мачове и Филми, чат-пат ИПТВ и по-малко ПС5. Има изключително много настройки, за това съм си направил отделни филтри за ИПТВ (новини, предавания), специално за по-кристална и детайлна картина . За мачовете специално трябва да си поиграш с ТРУмоушън настройките. На мен цветовете на тези вградените пре-сетнати филтри не ми харесват, и почти наново съм ги настроил според моето око. На близък фокус към играчите на терена картината е изключително чиста и приятна, вече по време на игра поради ниското качество на стрийм няма толкова детайл върху по-далечните детайли, което е нормално. Аз използвам обикновена ИПТВ на Виваком, устройството ми е заключено на 1080 резолюция. Понякога виждам че на самия стрийм долу пише UHD и предполагам, (само предполагам) че ако си на ЕОН с 4К приемника (или А1 и тн), може да се изкара по-добро качество. Все още се надявам някой да ме посъветва, коя е най-качествената телевизия във гр. Варна Аз съм с 55", размерите които гледаш са доста по-големи и не знам как ще разтегли картината, както и на какво разстояние от дивана ще стои. За ПС5 много ми хареса този АИ ъпскейлинг на по-стари игри, главно чрез sharpness настройката вкарва допълнитено острота на детайла и според мен изглежда невероятно (РДР 2, АК 3). Филмите...аз лично стриймвам торенти (не ме съдете ) с много високо качество - DV/HDR,DA през приложение инсталирано на външен Амазон Файърстик и мога да кажа, че с малко настройка Долби Вижън съдържанието изглежда брутално, в комбинация със Атмос саундбар ти гарантирам уникално филмово преживяване. Имах за кратък период по-стария модел С3, според мен този телевизор е по-ярък особено в ХДР тъмни сцени, има по-добър процесинг на картината, както и по-видим и реален АИ ефект върху звука/изображението.

Естествено си има и минуси, за мен те са на първо място дистанционното - фукнцията за мишка е уникална и супер удобна, но до тук. Изключително нелогично наредени бутони, няма подсветка, нискокачествена изработка, дори и извивката му е неудобна и в тъмна среда е трудно да увеличиш звука без да влезеш в хоум менюто Базовите филтри настройки според мен са изключително непрактични и не добре настроени, всичките трябва да си ги настроиш 1 по 1 ръчно. АИ функциите и фини профили за звук са достъпни само за новите ЛГ саунд системи или за вградените колони.

Това е моето лично и субективно мнение, със сигурност не е най-добрият телевизор на пазара, но на мен ми хареса много, а и предвид намалената си цена е супер.
    AntrAcsA и CubanLinx харесват това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    София

Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

Мислех, че samsung s90d 77 инча е qd-oled?
    Иначе LG c4 и 77 и 83 инча са qd-oled, нали така.
    Толкова ли е по-добре qd-oled ot woled в реалния живот

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

LG са със стандартни woled панели. Единствените телевизори с qd-oled панели за момента са някои модели на Samsung и A95L на Sony. Не мисля, че при стандартно гледане разликата ще може да се усети. Дори и да стоят двата типа дисплеи един до друг. Може би при определено съдържание qd-oled ще изпъкнат (все пак ги водят с по-добри цветове), но трябва човек да се взира.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

поради ниският производствен капацитет, Samsung Display не могат да покрият всички диагонали на всички пазари

T - RGB QD-OLED
    E - WRGB WOLED

S95D RGB QD-OLED matte coating , 100/120Hz + MCFI
    77" (SDC) QE77S95DATXXH - RGB QD-OLED, 77A4OUSOD , 100/120Hz + MCFI, PontusM , Tizen OS 8.0
    65" (SDC) QE65S95DATXXH - RGB QD-OLED, 100/120Hz + MCFI, PontusM, Tizen OS 8.0.
    55" (SDC) QE55S95DATXXH - RGB QD-OLED, 100/120Hz + MCFI, PontusM, Tizen OS 8.0.

S90D
    83" (LGD) QE83S90DAEXXH - WRGB WOLED, 100/120Hz + MCFI, Tizen OS 8.0.
    77" (LGD) QE77S90DAEXXH - WRGB WOLED, 100/120Hz + MCFI. Tizen OS 8.0.
    65" (SDC) QE65S90DATXXH - RGB QD-OLED -> LCD-SDC;CY-AD065FMLV1H/V, S90DB, B
    55" (LGD) QE55S90DAEXXH - WRGB WOLED & RGB QD-OLED, 100/120Hz + MCFI.
    48" (LGD) QE48S90DAEXXH - WRGB WOLED, 100/120Hz + MCFI.

S85D
    83" (LGD) QE83S85DAEXXH - WRGB WOLED, 100/120Hz + MCFI.
    77" (LGD) QE77S85DAEXXH - WRGB WOLED, 100/120Hz + MCFI.
    65" (LGD) QE65S85DAEXXH - WRGB WOLED, 100/120Hz + MCFI.
    55" (LGD) QE55S85DAEXXH - WRGB WOLED, 100/120Hz + MCFI.

https://forum.setcombg.com/samsung-%...ml#post1071506
    продължава и другата година
    https://forum.setcombg.com/samsung-%...ml#post1076602

Всички модели и диагонали на LG Electronics са WOLED панели на LG Display

QD-OLED е по-добре откъм покритие на цветовото пространство.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 24-11-24 в 12:50.

6. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Всичко друго освен 65" при S90D за нашия пазар са WOLED/LG панели. Единсвената причина да избереш Samsung при 77 и 83 инча е заради тяхната агресивна ценова политика / по ниската цена, или ако си голям фен на марката, но дори и тогава трябва да имаш в предвид че телевизорите на LG при този размер ще са с по добра обработка на картината и ще поддържа всички HDR формати.
    solo5 одобрява това.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

https://www.etnews.com/20241122000212
    Според индустрията на 24-ти, Samsung Display разработва 27-инчов OLED панел с квантови точки (QD) с QHD (2560x1440) резолюция, който прилага 500Hz честота на опресняване. В момента разработката е във финалния етап и се обсъжда комерсиализацията с големи производители на монитори за пускане през първата половина на следващата година. Очаква се този панел да бъде инсталиран в игрови монитори за игри с бързи скорости на превключване на екрана.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2018

Здравейте,

Отново съм в търсене на телевизор. В момента съм със Sony 65XH9505 и обмислям да премина към някакъв OLED 77 инча.
    Правя малко ремонтни дейности и идеята е да го закача на стена.
    Ще се ползва за всичко - ps5, спорт, eon и филми през plex.
    Към телевизора ще закача стария ми саундбар Samsung Q950A.

Бюджета ми е около 4к - 5к лв, като идеята е да издебна някое намаление.
    Попрочетох разни ревюта и на първо четене LG C4 изглежда като най-логичния избор.
    Обаче загледах и още два модела за които не успях да намеря сравнения с LG C4.

Моделите са:
    PANASONIC TX-77MZ2000E и LG OLED77G23LA
    За Панасоника прочетох, че този размер е без MLA (не знам до колко ще ми трябва).
    За Галерито прочетох, че имало проблеми с EARC и може да не ми работи като хората саундбара.
    Едит: забравих да добавя, че тези двата са с 5 годишна гаранция.

Бих искал да чуя вашите мнения и съвети, кое би било най- добрата покупка към днешна дата.

10. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

LG G2 OLED vs LG C4 OLED Side-by-Side TV Comparison - RTINGS.com

G2 също не е с MLA, и като цяло е супер телевизор, С4 е малко по ярък но с много малък процент, така че ако избираш между двата може би цената ще е решаващ ?

А за този Панасоник, аз лично нямам много информация, но от ревютата които гледах преди време, когато бе актуален, особен HDTVTest Винсънт много го хвалеше поне що се отнася до тон мапинга , яркостта и обработката на изображенията. MZ2000 e s MLA но може би имаш в предвид че 77" не е ? Не съм сигуен Лошото при него е че ползва странна операционна система и може някой важни апликации да липсват, но се свиква, ако наистина картината му е толкова добра колкото казват.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 26-11-24 в 17:22.

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2018

Цената е фактор определено. За това и включих тези два по стари модела плюс, че имат и 5 годишна гаранция.
    За панасоник първоначално се подлъгах, че е с MLA, но в последствие се оказа, че 77 инча не е. Иначе той щеше да ми е топ избор за тази цена. Повечето ревюта са за по малките модели и не можах да намеря нищо за този.
    Въпроса е как се справя с телевизята и също така дали ще имам проблем с приложенията като eon, hbo, plex и тн.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

От тези музейни експонати вероятно са останали само мостри/ върнати с дефекти екземпляри.
    Поне в ТП е така.
    Аз не бих рискувал с тях! Хеле пък за 4 бона!
    Swon одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2024

Имам питане , скрийн сейвърът на Samsung 65S90D ефективен ли е срещу прегаряне , т.к няколко пъти се случва да заспивам....и работи до сутринта на скрийн сейвър ???
    Благодаря

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Няма ли функция за самоизключване, ако не се натискат бутони на дистанционното определено време?
    Според мен е по-добре, да не работи въобще, но нека и колегите да споделят.

16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2024

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Няма ли функция за самоизключване, ако не се натискат бутони на дистанционното определено време?
    Според мен е по-добре, да не работи въобще, но нека и колегите да споделят.
    Има но не е била настроена , телевизора е на две седмици,не ми е останало време да го настроя .

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

https://displaydaily.com/the-display...bound-in-2024/
    OLED Display Technology Improving
    There are numerous technology improvements coming to OLED displays such as
    - deuterium (30% power savings),
    - tandem RGB OLED stack (20%-40% power savings, increased brightness),
    - phosphorescent blue OLED emitter (25% power saving as per UDC, improves lifetime),
    - eLEAP/VIP (photo patterning, eliminates FMM, larger aperture ratio boosting brightness, efficiency and lifetime),
    - CoE (reducing number of photomasks and increasing power savings) and other features that will increase OLED battery life, brightness and lifetime.

LGD is improving WOLED technology every year. It reached 3,000 nits peak brightness in 2024 using MLA+, optimizing lens shape, improved materials, improved polarizers, and optimization algorithm.

According to Ross Young’s presentation,
    “LGD has been continuously developing a 4-stack WOLED solution, which could potentially allow them to remove MLA due to the high cost of the MLA materials and a narrower viewing angle. It is expected in 2025 with a peak brightness of 3,700 nits.” In 2024, QD-OLED by SDC also achieved peak brightness of 3,000 nits at the same power consumption level as 2023 models through new AI algorithms and luminance boosting technology.

As per Ross,
    “In 2025/2026 – QD-OLED eliminating the separate CF/QD substrate. QD would be printed on the encapsulation layer with just 1 substrate used. It would boost brightness to 3,600 nits+ as targeting 4,000 nits in 2025.”
    Само да уточня, че тези 3,700 нита, са измерени в динамичен режим в нативната бяла точка на панела - 9966K° (синеещо бяло).
    При стандартно бяло 6500K° (D65) вероятно ще достигне 2200 нита.

Яркостта не е решаваща характеристика на качеството на изображението поради логаритмичното възприемане на яркостта чрез адаптацията на лещите. Контрастът и нивото на черното са много по-важни.

Първият MLA панел достигаше 2300 нита при естествена бяла точка(9966K°) и това се преведе на почти 1500 нита при D65. Ако математиката е същата, 4000 нита ще бъдат над 2500 нита при D65.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 06-12-24 в 21:01.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Нов обрат в OLED технологията: Накарайте триплетните състояния да работят без скъпи метали
    https://displaydaily.com/a-new-twist...ensive-metals/

ViewSonic представя 520Hz OLED монитор за 2025 г
    https://www.flatpanelshd.com/news.ph...&id=1733735787

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Samsung спира производството на OLED телевизори
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 07-05-14, 15:20
  2. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 4
    Последно: 27-05-08, 08:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе