Като картина са най-доброто, като надеждност са почти в началото на пътя...
Изпратено от моят COR-L29 с помощта на Tapatalk
Като картина са най-доброто, като надеждност са почти в началото на пътя...
Олед се ползват масово по-целия свят, това че има тук там някой който си го е изгорил, е явно че е поради незнание как и колко да го употребява
.
Цигарите, алкохола и марихуаната също са разпространени из целия свят. И това, че на доста хора им вредят на здравето, не значи, че са съвсем безопасни и за останалите.....
OLED vs Whiskey с LED
Ако повечето хора гледат на висока яркост и динамични режими е нормално да има прогаряне... макар че OLED си купуват хората, които разбират и знаят как да гледат "правилно", но това не означава, че всички са така. Някой може да си го е купил, защото е видял, че е най-скъпото и чул, че е най-хубавото, но после да го гледа както е гледал и предния си LCD тв - на един-два канала по цяял ден, на динамичен режим. Лично аз телевизорите ги гледам на много ниска осветеност - LCD-та на около 5 подсветка, OLED на 30. Гледам повече в тъмните часове и ме дразни да ми свети силно.
Искам да кажа-това че нещо е разпространено, не значи че е съвършено....
Иначе OLED е доста далеч от доминация на пазара...
Моля, ако някой има OLED телевизор и няма изгорял или заседнал пиксел /по възможност да e преглеждат - тествал за това/ да сподели каква марка и модел е телевизора.
за един месец употреба, все още нямам :D Sony 55-a83j
Мъртви пиксели може да има и при ЛСД-тата. Тази пролет върнах QN95A, точно заради изгорял пиксел. Хубав телевизор, който ако нямаше този проблем, щях да задържа. Сега съм с S95B, на практика това е най-честият панел който съм виждал, без абсолютно никаква забележки, поне засега. След месец и половина работа, няма изгорял пиксел, няма DSE, няма задържане на статични изображения.
Аз при LCD телевизор не съм имал, при монитори ми се е случвало. При OLED до момента от 4 опита все ми изгаря по някой пиксел и то доста бързо и за това сега се чудя дали пак да си пробвам късмета с OLED или да взема LCD.
На B8 още в началото имаше "заседнал" пиксел, впоследствие се оправи. От тогава не съм забелязвал проблемни пиксели. Над 3 години вече се ползва. На H6400 имам 2 точки с "умрели" пиксели, които ги забелязах още преди да купя OLED-а.
Днес ще мина през един приятел с 55С2 да видя при него как е положението след около месец употреба и ще го решавам какво да поръчвам. Благодаря на всички за отговорите!
От LG през 2016г. за 100к часа са надценили технологията да бъдем честни. Аз много харесвам картината на OLED, но издръжливостта във времето не им е силата. Както бях писал подробно и снимки качвах в форума имах С7, който прогоря за 5000 часа работа, същото се случи с В7 и C7 на мои приятели, като навъртяха около 5000 часа и техните прогоряха, не че са неизползваеми, но burna си е видим. Аз се надявам новите модели да са ги подобрили, но по-скоро да издържат поне 10к часа ще бъде добре, това при сериозна употреба ще бъде поне 4-5 години, което за мен е ОК.
Този пост е редактиран от kajos; 29-06-22 в 23:41.
https://www.techpowerup.com/forums/t...4#post-4283419
Ние демонстрираме 5 странни аномалии, специфични за OLED телевизорите, и обясняваме как да ги коригираме.
ОТКАЗ ОТ ОТГОВОРНОСТ: Влизането в сервизното меню на OLED телевизор може да анулира гаранцията ви. Следните инструкции са предоставени само за образователни цели. Всеки достъп до сервизно меню или промени в настройките се извършват изцяло на ваш собствен риск и ние не можем да носим отговорност за последствията от вашите действия. За да влезете в сервизното меню на LG OLED телевизори, ще трябва да използвате сервизно дистанционно. Ето един от Amazon, който работи*:https://geni.us/lgservice
4-цифреният код за достъп до сервизното меню на LG е 0413. За да влезете в сервизното меню на OLED телевизори Samsung, ще ви трябва традиционно дистанционно (не Smart дистанционно). Ако вашият телевизор не се предлага с традиционно дистанционно, можете да закупите такова от Amazon тук*:https://geni.us/samsungremote
Инструкции за влизане в сервизното меню на Samsung OLED:
- Насочете традиционното си дистанционно директно към инфрачервения сензор на телевизора.
- Докато телевизорът е включен, натиснете [Mute], [1], [1], [9], [OK], [OK] на дистанционното управление, което ще отвори менюто Hospitality.
- Натиснете [1], [2], [3], [4], за да влезете в сервизното меню, без да нулирате обичайните настройки на менюто. *
Продавам Sony oled 55a83j. 23 месеца остатъчна гаранция. Закупен от Техномаркет преди 1месец. Касов бон, кутия, неразличим от нов. Гледан е само вечер за няколко часа.
Цена 2350лв. Тел. 0894353722