Гледането на филми и спорт е най-добро на олед.
Ако stuttering-a при ниски fps те дразни, пускаш motion interpolation-а и всичко е супер.
Този пост е редактиран от SteFanoV29; 28-02-19 в 15:25.
Да де, обаче ако се пусне trumotion, тогава се получава soap opera effect и в повечето ревюта, които чета препоръчват да се изключи това и de-judder , de-blur да бъде оставено на 0 .
https://www.reddit.com/r/OLED/commen...ew_lg_oled_c8/
Този пост е редактиран от Ensiferum; 28-02-19 в 15:16.
Едното за сметка на другото. Можеш да си ги настроиш така нещата, че за теб да си е перфе.
Според мен едва ли ще го забележиш stuttering-a, всички тв-та го имат, просто при олед-а е малко по-видим.
Аз това с burn in го разбирам по следния начин начи ако се гледа дълго време съдържание със статични елементи на екрана, не се мърдат примерно логото на телевизия или health bar в някоя игра или ако се ползва като десктоп и т н а останалите елементи се мърдат това причинява неравномерно остаряване на пикселите
тоест тия пиксели които се движат остаряват по-бързо а тези които са в статично положение остаряват по-бавно и след дълго време ако гледаш една и съща телевизия няколко месеца логото остарява неравномерно спрямо другите пиксели дето има движение и от тази разлика в износването на пикселите се получава burn in който за разлика от retention не изчезва с времето
има един тест от rtings.com там пускат по 20 часа на ден тв тва е екстремен случай и най-очевиден е burn in при гледане на cnn телевизия на максимална яркост и по-малко при игри или други работи
https://www.youtube.com/watch?v=nOcLasaRCzY&t=147s
И това всичкото е едно изречение, без главни букви и точки?![]()
"Go to the application menu, find - com.sony.dtv.serviceinformation click open"
На няколко места го виждам това, но меню open не съществува. Има опция open на приложенията инсталирани от потребителя.
Аз съм го отварял ,но на андроид 7,сега проверих и наистина на осем не съществува опция "отвори",жалко.
Аз открих начин как може да се премахне риска от burn in на олед телевизори когато се гледа нормална телевизия и реших да споделя значи всеки тв и дистанционно имат опции за размер на картината aspect ratio и zoom и като се избере това нагласяте така че да не се вижда логото на телевизията те логотата са горе вляво и дясно и съвсем малко като се дръпне и вече не се вижда аз така направих на моя самсунг стария и няма статични елементи на екрана и можете да си гледате телевизия колкото си искате без никакъв burn in не е ли гениално товапримерно ако гледаш новини по бтв нова или бнт нагласяш така че да не се вижда логото е верно на водещите не се вижда половината лице ама кво ти дреме няма burn in
PS: са ше ви кача снимка да видите как се вижда по време на мач
Този пост е редактиран от x33mmm; 04-03-19 в 17:03.
Туй "откритие" го правехме на плазмите още когато повечето (наши) телевизии бяха в 4:3 формат
![]()
Бърн-ин, та бърн-ин, то така става. Гледаш 2 часа БТВ и оп бърн-ин. Да се смея ли, да плача ли?
ОЛЕД се взема, за да се изкефиш максимално на качеството на картината, а не да я орязваш.
ми тя картината става още по-хубава ти махаш само няколко см от краищата на телевизора и образите лицата хората всичко е по-близо и се създава усещане се едно гледаш по-отблизо или имаш по-голям екран така или иначе действието се случва в центъра на екрана нищо не губиш даже може да си оставиш телевизора да работи 24 часа без да пускаш скрийнсейвър или да го гасиш![]()