Страница 82 от 112 ПърваПърва ... 3272808182838492 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,216 до 1,230 от общо 1674

OLED Телевизори - съвети и обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas
    Мнения
    493
    #1216

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Какъв е долу горе живота на олед дисплеите на LG и SAMSUNG?

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    1,000
    #1217

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от sasho1bs Виж публикацията
    Какъв е долу горе живота на олед дисплеите на LG и SAMSUNG?
    100 000 часа.

    The latest generation of OLED TVs now has a lifespan of 100,000 hours, This is equal to 30 years, if a user watches a OLED TV for 10 hours a day.
    Намирам доста разнопосочна информация в нета :D Едни казват че 100 000 часа са 10 години, други са 30 години ! Като цяло зависи на каква яркост и какво съдържание гледаш. Ако си с максимална яркост нон стоп, най вероятно на половина ще му съкратиш живота. При всички положения ще е по добре от плазмите, а аз моята плазма я имам от 10 години и не я жаля.. но си работи . Да има някои вече деградации на матрицата, но като цяло не ми пречат толкова много.
    А новите EVO OLED панели могат и повече.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 07-12-22 в 02:14.

  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #1218

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от sasho1bs Виж публикацията
    Какъв е долу горе живота на олед дисплеите на LG и SAMSUNG?
    10K е теоретичният живот
    Life Time (Hrs.) - 30K (Typ.)
    https://www.panelook.com/modelcompar...31,53594,55520
    https://www.panelook.com/modelcompar...ds=52183,33804

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #1219

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Колко е времето на живот на един OLED панел?
    Всеки LED полупроводник, включително OLED, губи повече и повече яркост с времето си на работа. Това се отнася за LCD телевизори с LED подсветка, както и за OLED телевизори. Поради тази причина, например при крушките, има и съответни детайли на опаковката от производителя, в които се посочва "времето на работа" до определена предварително определена загуба на яркост. Работната температура на светодиодния полупроводник и неговото охлаждане имат значителен, ако не и решаващ дял от това. За телевизорите това е доста рядко

    В OLED телевизорите максималната възможна яркост е била ограничена от самото начало, така че да е налице "тих" резерв. Тъй като всички OLED панели, доставени в момента от LGD, не работят с максимално възможна яркост, има незначителен резерв, който се използва от (патентовани) контролни алгоритми за поддържане на зададената (дадена) яркост на дисплея и следователно надвишава стойностите в доста широк диапазон, дълго време и сравнително постоянно. Само когато този резерв бъде "изразходван", яркостта постепенно ще намалее. С така нареченото "изгаряне" тази стойност е локално ограничена за някои области (и цветове), достигнати по-рано, отколкото за други, а след това, например, като видимо "засенчване".
    Планираната наработка до отказ е не по-малко от 30000 часа за всеки тип OLED панел. Съвременните панели със защитни функции, са способни на наработка до отказ от близо 100,000 часа, като след наработка на половината от тях, яркостта пада наполовина.

    https://www.cynora.com/newsroom/news...ints-and-more/
    Животът обикновено се измерва чрез прилагане на постоянен ток към OLED устройството и чрез проследяване на яркостта във времето. След това разграничаваме до какво намаление на яркостта искаме да измерим. 3% намаление от първоначалната яркост (100%) се нарича LT97, а 5% намаление е LT95 и така нататък. Кривите на живота следват многоекспоненциален разпад, който може да бъде екстраполиран, но индустрията обикновено предпочита действителното измерване да бъде на сигурна страна. Но експоненциалният характер на кривата ни дава някои груби оценки: например LT97 е приблизително половината от живота на LT95.

    Реалните приложения (дисплеи или панели за осветление) обикновено се определят от това колко време отнема, докато се достигнат 80%, 70% или дори 50% от първоначалната яркост (LT80, LT70 и LT50 съответно). Въпреки това, с днешното качество на OLED материалите, подобни измервания просто отнемат твърде много време в етапа на разработка. Следователно, типичното измерване на целия живот по-скоро се прави с LT97 или LT95. В исторически план тези продължителност на живота също са важни, тъй като те определят времето на изгаряне на OLED дисплеите. Междувременно повечето OLED дисплеи работят допълнителни компенсационни процеси, така че LT97 на OLED пиксел вече не съответства на LT97 на панел.
    Разбира се, това е свързано само косвено с „изгарянето“. Тъй като „неравномерното износване“ и не перфектно работещите алгоритми не са обхванати от темата „живот до половин яркост“.
    Също така вероятно „резервът на осветеността“ вече е отчетен - поне сравнително безопасен за 100K часа. Тогава човек много бързо стига до смешни примери за изчисление. Например телевизорът прави 800 нита, като резервът всъщност може да е 1200 нита, ½ осветеността би била 800:2 = 400 нита, което при нова OLED клетка вече би било 1200:3 = 400 нита, така че всъщност е истинска (!) Загуба на яркост. И като се има предвид, че остаряването експоненциално намалява с времето, вероятно е сравнително лесно да се обяви 100K часа живот до половината, но в действителност е до една трета остатъчна светимост.
    OLED моделиране и компенсиране на стареене (от 2014 г.):
    https://projects.imec.be/ict288377/s...-%20Jurica.pdf
    При едвакви постоянни условия (една и съща осветеност, температура, сила на тока), износването не е „почти линейно“ през цялото време, но има експоненциален характер.

    Да не пропускаме, че стареенето се увеличава, така да се каже експоненциално с яркостта.
    1. + 90% осветеност дава -26% часа (до номинално видимо „прогаряне“)
    2. - 47% осветеност дава +35% часа (до номинално видимо "прогаряне")
    Линейно, косвено пропорционално съотношение би означавало, че например, когато яркостта се удвои, часовете живот се намаляват наполовина. Така при + 100% яркост резултатът е -50% часа. Или наполовина осветеност води до удвояване на часовете. Така че при -50% яркост + 100% часови резултати.

    https://www.researchgate.net/publica..._OLED_displays
    Стр. 8: Износването е сравнително бързо с висока светлинна мощност (W).


    [QUOTE]- Намаляването на текущата амплитуда увеличава живота на OLED непропорционално , но може да доведе до леки цветови промени с бели OLED.
    - Намаляването на средния OLED ток чрез широко импулсна модулация (PWM) увеличава живота на OLED само пропорционално , но поддържа цветовата точка стабилна за белите OLED.

    С течение на времето всички дисплеи губят контраст, цвят и яркост. Това се отразява и във факта, че панелите имат определен живот с 50% от горните параметри. Падането на параметрите не става линейно. В първите години спадът е сравнително нисък и този спад се компенсира от вградена система за постепенно увеличаване на подаваното напрежение и от там компенсиране на част от яркостта. След това, спадът се увеличава драстично в края на посочения период на живот. Проблемът с този процес на стареене е, че той първоначално е постепенен и по този начин пълзящ.
    За тези, които предимно гледат телевизия само у дома, тази промяна не се откроява. „Окото“ свиква с него с времето.
    Тук трябва да се отбележи , че непрекъснато работещите алгоритми са активни и много успешни срещу вечната загуба на яркост. Те работят толкова добре, че метрологично се срещат само много малки отклонения (и в двете посоки). Така че, фабрично е осигурен вътрешен запас за осветеност от 40%, който не се изразходва веднага, така че не бива да забелязвате спада. Колко дълго трае това е въпрос на индивидуална употреба и свързаното с него износване на панела

    https://www.avsforum.com/attachments...t-png.2584644/
    https://www.avsforum.com/attachments...t-png.2584646/




    https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...ml#post1046541


    Тук можете да намерите научна работа относно технологията на микролещите за OLED, започваща през 2018 г.:
    https://www.researchgate.net/publica...ens_array_film

    По-скорошни проучвания, публикувани през май 2022 г.
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9140251/

  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #1220

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    https://sid.onlinelibrary.wiley.com/...1002/msid.1358
    Животът и пиковата яркост на IJP RGB OLED са по-ниски от QDOLED и WOLED. Наистина не виждам предимство на IJB RGB OLED в телевизионната гама.
    https://www.avsforum.com/cdn-cgi/ima...6-png.3367603/

    https://finance.yahoo.com/news/samsu...M&guccounter=2

  7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #1221

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Panasonic LZ2000 срещу Sony A95K срещу Samsung S95B
    /W-OLED срещу QD-OLED/

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas
    Мнения
    493
    #1222

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    През какъв период от време трябва да се активира опресняването на пиксели?

  10. Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007
    Мнения
    997
    #1223

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Няма нужда да го пускаш ръчно, телевизорът сам го прави при достигане на определени часове, стига да не се изключва от контакта веднага.

  11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #1224

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от sasho1bs Виж публикацията
    През какъв период от време трябва да се активира опресняването на пиксели?
    Sony
    https://helpguide.sony.net/tv/jaep1/v1/bg/08-02-31.html
    https://helpguide.sony.net/tv/jaep1/...-02-31_02.html
    Цитат Първоначално публикувано от helpguide.sony.net/
    Забележка
    Извършвайте ръчно Обновяване на панела, само когато задържането на изображението е особено забележимо. Избягвайте да го извършвате повече от веднъж годишно, защото може да засегне работния живот на панела.
    https://www.sony.com/electronics/sup...icles/00173479
    https://www.sony.com/electronics/sup...icles/00191209


    Philips
    https://toengel.net/philipsblog/2020...ozess-burn-in/


    LG
    http://kr.eguide.lgappstv.com/manual...bul/index.html
    OLED грижа
    http://kr.eguide.lgappstv.com/manual.../settings.html



    Q: Краткият цикъл на компенсация сработва само при гледане повече от 4 часа или се взема предвид общото време?
    A: Отчита се сумарното време.
    Ако гледате 2 часа на ден, тогава цикълът ще работи, когато достигне 4 часа.

    Таймерът за изчистване на остатъчните изображения на новите телевизори е 12 часа. Може да се промени след известно време или можете да го промените с параметрите OLED OFFRS TIME и OLED JB TIME в сервизното меню. Въпреки че не препоръчвам да променяте тези настройки. Производителите вероятно имат основателна причина, поради която са посочили тези числа.
    Общо взето, минимум на всеки 8 часа оставете телевизора да си направи цикъл за поддържка на панела.

    Едно дизайнерско предизвикателство с OLED панелите е разсейването на топлината. Тъй като прекомерната топлина може да повлияе на живота на продукта, не е необичайно производителите на телевизори да ограничават нивата на яркост, за да поддържат работни температури около 50° C. Производителите прилагат разпределител на топлината - алуминиев лист закрепен на гърба на панела и внимателно планирано оформление на вътрешния въздушен поток - с цел да увеличават максимално топлообмена, за да поддържат работните температури под 50° C. Тази термична граница позволява на тези дисплеи да предлагат пикова яркост от 900 нита, като същевременно ограничават изгарянето за надеждна дългосрочна работа.

    Как производителите се справят с изгарянето на панела:
    Sony : По-агресивен ABL/Радиатор при топ моделите/Обслужване на панела, когато телевизора е изключен.
    Philips : На всеки 6 часа непрекъсната работа има предупреждение за активиране на почистването на панела(може да бъде забавено с още 2 часа). Продължителност на обслужването на панела ~10 минути при активиране/Обслужване на панела, когато телевизора е изключен.*
    Panasonic : Радиатор в топ модели./Обслужване на панела(ако наработеното време е над 4 часа), когато телевизора е изключен./Продължителност на обслужването на панела ~10 минути при активиране.
    LG : Радиатор в топ модели./Обслужване на панела(ако наработеното време е над 4 часа), когато телевизора е изключен./Относително агресивен ABL на бял фон**
    Hisense : ?

    *Ако използвате телевизора за по-малко от 6 часа подред, това меню не се появява, телевизорът обслужва панела на заден план, когато изключите телевизора.
    **ABL почти не се показва при настройка за контраст 80 или по-ниска.



    1) Oled мига ли като crt и plasma? - Не
    2) Използва ли oled ШИМ за контрол на яркостта? - Не
    3) Използва ли oled temporal dithering, известен още като контрол на честотата на кадрите, като някои LCD? - Не

    В книжката с инструкциите има предупреждение, че ваденето на телевизора и неговото преместване или монтаж, се извършва като телевизора се захваща от двама с едната ръка отдолу, а другата отстрани ниско долу.
    Ако го хванете отстрани горе непременно ще деформирате горната тънка част на панела. Там панела се държи само от една ламаринена шина. Хваща се отстрани в дебелата част в която са платките. Не го хващайте в горната тънка част!
    https://www.lg.com/au/support/produc...20150351567855

    Допустимият брой дефектни точки на LCD, OLED модули на телевизори и монитори
    https://www.lg.com/ru/support/produc...-1347276421471

    LG Display и Eyesafe Release Industry White Paper OLED: TV Designed for Health
    Проучването разглежда технологията на OLED дисплея и връзката й с цялостното здраве на съня и очите в сравнение с традиционните LCD дисплеи
    https://eyesafe.com/whitepapers/LG-O...Whitepaper.pdf




    Вашият OLED телевизор на правилното място ли е?
    Разположението на вашия телевизор е важно. Една от основните причини, поради които OLED дисплеите не могат да станат толкова ярки, е заради топлината, която генерират. Твърде много топлина може да разруши органичните компоненти в панела, което води до повреда и изгаряне.
    Трябва да се уверите, че вашият телевизор има подходящо охлаждане, особено докато се използва. Избягвайте да го поставяте твърде близо до нагреватели или открити камини и се уверете, че има добър въздушен поток към задната част на уреда. Почиствайте вентилационните отвори редовно със суха кърпа или прах, за да предотвратите натрупването на прах, което може да повлияе на разсейването на топлината.
    Също така трябва да избягвате излагането на предната част на панела на пряка слънчева светлина. Това важи за повечето дисплеи, но е особено важно за OLED телевизор, тъй като органичните съединения, използвани в панела, са изложени на риск от увреждане от UV лъчи.


    Колко често трябва да стартирате Pixel Refresher?
    Повечето OLED дисплеи използват програма за опресняване на пикселите, за да поддържат панела в добра форма. Това работи чрез проверка и регулиране на стойностите на напрежението за всеки пиксел, като ефективно „изравнява“ износването на панела. Повечето, ако не всички, модерни OLED телевизори включват опцията за ръчно стартиране на опресняване на пикселите.
    В повечето случаи не е необходимо сами да инициирате опресняване на пиксел. Ясното изключение от това е, когато сте посъветвани да го направите от техник, например, ако телевизорът ви се повреди. Различните производители имат различни подходи, но повечето ще управляват този аспект на здравето на панела вместо вас.
    Например, телевизорите LG изпълняват кратък цикъл на опресняване на пикселите за всеки четири часа непрекъсната употреба. На всеки 2000 часа OLED на LG изпълняват по-дълъг цикъл, подобен на ръчно стартираният цикъл.
    Според Sony неговата функция „Опресняване на панела“ „може да повлияе на полезния живот на панела“ и затова компанията не препоръчва да го правите повече от веднъж годишно.
    ОЛЕД моделите изключени от захранване не могат да извършат необходимите (ако са необходими) процедури по възстановяване на панела.
    Изключването на вашия телевизор от контакта ще предотврати изпълнението на тези цикли, така че не забравяйте да оставите телевизора си в режим на готовност.


    Как да почистя моя OLED телевизионен екран?
    Трябва да превърнете почистването на вашия телевизор в част от обичайната си рутина за почистване и винаги трябва да правите това при изключен телевизор. Първо трябва да го избършете добре, за да премахнете праха и потенциално абразивните материали от повърхността. Това се постига най-добре с чиста микрофибърна кърпа. Самите произовдители препоръчват навлажняване на мека кърпа с чиста вода или разреден неутрален препарат – Обикновено 1 част препарат на 100 части вода – за наистина упорити петна, но внимавайте да не търкате силно.
    След това можете да премахнете всякакви светлинни следи с помощта на специални кърпи за почистване на екрани, които са създадени за почистване на деликатните екрани на OLED и LED TCV. Не се изкушавайте да използвате търговски продукти за почистване на прозорци или вода, тъй като това със сигурност ще повреди деликатната антирефлексна повърхност на вашия екран.




    https://www.oled-info.com/
    https://olednet.com/





    https://www.sony.co.uk/electronics/s...icles/00091584
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 25-12-22 в 09:12.

  12. Junior Member
    Тук е от
    May 2010
    Мнения
    103
    #1225

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Здравейте, колеги! Имам проблем с настройката "Съотношение" при LG 55C2. Стои ми сиво(т.е. неактивно), а понеже често си пускам стари клипове през ютуб във формат 4:3, не ми се ще да се прецака матрицата още сега на ранен етап. Откъде се активира тая проклетия? Разхождах се по менютата, четох ръководството, не можах да намеря нищо.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2016
    Мнения
    116
    #1226

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от German Виж публикацията
    Здравейте, колеги! Имам проблем с настройката "Съотношение" при LG 55C2. Стои ми сиво(т.е. неактивно), а понеже често си пускам стари клипове през ютуб във формат 4:3, не ми се ще да се прецака матрицата още сега на ранен етап. Откъде се активира тая проклетия? Разхождах се по менютата, четох ръководството, не можах да намеря нищо.
    В YouTube не може да правиш корекция на съотношението и за това е сиво и не активно.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #1227

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    https://8kassociation.com/industry-i...icult-to-make/

    https://manstrict.net/tv/speciali/n5...a-artificiale/

    CES 2023
    Las Vegas and EU timings

    04 January, 8am PT / 4pm GMT: LG (18.00 при нас) http://www.lg.com/CES2023 https://www.youtube.com/channel/UC2S...s7Gcb6JxsFTm1Q https://www.lgnewsroom.com/
    04 January, 9am PT / 5pm GMT: Hisense (19.00 при нас)
    04 January, 10am PT / 6pm GMT: Panasonic (20.00 при нас) Panasonic CES 2023 Press Conference https://panasonic.com/ces https://na.panasonic.com/us/ces-2023
    04 January, 1pm PT / 9pm GMT: TCL (23.00 у нас) go.tcl.com/ces
    04 January, 2pm PT / 10pm GMT: Samsung (00.00 - 5 януари у нас) https://news.samsung.com/global/ https://www.youtube.com/@Samsung/videos
    04 January, 5pm PT / 05 January, 1am GMT: Sony (3.00 часа - 5 януари у нас) https://www.youtube.com/watch?v=UVMcjxW68Bc https://twitter.com/SonyGroupGlobal
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 27-12-22 в 15:12.

  16. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas
    Мнения
    493
    #1228

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Sony
    https://helpguide.sony.net/tv/jaep1/v1/bg/08-02-31.html
    https://helpguide.sony.net/tv/jaep1/...-02-31_02.html

    https://www.sony.com/electronics/sup...icles/00173479
    https://www.sony.com/electronics/sup...icles/00191209


    Philips
    https://toengel.net/philipsblog/2020...ozess-burn-in/


    LG
    http://kr.eguide.lgappstv.com/manual...bul/index.html
    OLED грижа
    http://kr.eguide.lgappstv.com/manual.../settings.html


    Q: Краткият цикъл на компенсация сработва само при гледане повече от 4 часа или се взема предвид общото време?
    A: Отчита се сумарното време.
    Ако гледате 2 часа на ден, тогава цикълът ще работи, когато достигне 4 часа.

    Таймерът за изчистване на остатъчните изображения на новите телевизори е 12 часа. Може да се промени след известно време или можете да го промените с параметрите OLED OFFRS TIME и OLED JB TIME в сервизното меню. Въпреки че не препоръчвам да променяте тези настройки. Производителите вероятно имат основателна причина, поради която са посочили тези числа.
    Общо взето, минимум на всеки 8 часа оставете телевизора да си направи цикъл за поддържка на пънела.

    Едно дизайнерско предизвикателство с OLED панелите е разсейването на топлината. Тъй като прекомерната топлина може да повлияе на живота на продукта, не е необичайно производителите на телевизори да ограничават нивата на яркост, за да поддържат работни температури около 50° C. Производителите прилагат разпределител на топлината - алуминиев лист закрепен на гърба на панела и внимателно планирано оформление на вътрешния въздушен поток - с цел да увеличават максимално топлообмена, за да поддържат работните температури под 50° C. Тази термична граница позволява на тези дисплеи да предлагат пикова яркост от 900 нита, като същевременно ограничават изгарянето за надеждна дългосрочна работа.

    Как производителите се справят с изгарянето на панела:
    Sony : По-агресивен ABL/Радиатор при топ моделите/Обслужване на панела, когато телевизора е изключен.
    Philips : На всеки 6 часа непрекъсната работа има предупреждение за активиране на почистването на панела(може да бъде забавено с още 2 часа). Продължителност на обслужването на панела ~10 минути при активиране/Обслужване на панела, когато телевизора е изключен.*
    Panasonic : Радиатор в топ модели./Обслужване на панела(ако наработеното време е над 4 часа), когато телевизора е изключен./Продължителност на обслужването на панела ~10 минути при активиране.
    LG : Радиатор в топ модели./Обслужване на панела(ако наработеното време е над 4 часа), когато телевизора е изключен./Относително агресивен ABL на бял фон**
    Hisense : ?

    *Ако използвате телевизора за по-малко от 6 часа подред, това меню не се появява, телевизорът обслужва панела на заден план, когато изключите телевизора.
    **ABL почти не се показва при настройка за контраст 80 или по-ниска.


    1) Oled мига ли като crt и plasma? - Не
    2) Използва ли oled ШИМ за контрол на яркостта? - Не
    3) Използва ли oled temporal dithering, известен още като контрол на честотата на кадрите, като някои LCD? - Не

    В книжката с инструкциите има предупреждение, че ваденето на телевизора и неговото преместване или монтаж, се извършва като телевизора се захваща от двама с едната ръка отдолу, а другата отстрани ниско долу.
    Ако го хванете отстрани горе непременно ще деформирате горната тънка част на панела. Там панела се държи само от една ламаринена шина. Хваща се отстрани в дебелата част в която са платките. Не го хващайте в горната тънка част!
    https://www.lg.com/au/support/produc...20150351567855

    Допустимият брой дефектни точки на LCD, OLED модули на телевизори и монитори
    https://www.lg.com/ru/support/produc...-1347276421471

    LG Display и Eyesafe Release Industry White Paper OLED: TV Designed for Health
    Проучването разглежда технологията на OLED дисплея и връзката й с цялостното здраве на съня и очите в сравнение с традиционните LCD дисплеи
    https://eyesafe.com/whitepapers/LG-O...Whitepaper.pdf


    Вашият OLED телевизор на правилното място ли е?
    Разположението на вашия телевизор е важно. Една от основните причини, поради които OLED дисплеите не могат да станат толкова ярки, е заради топлината, която генерират. Твърде много топлина може да разруши органичните компоненти в панела, което води до повреда и изгаряне.
    Трябва да се уверите, че вашият телевизор има подходящо охлаждане, особено докато се използва. Избягвайте да го поставяте твърде близо до нагреватели или открити камини и се уверете, че има добър въздушен поток към задната част на уреда. Почиствайте вентилационните отвори редовно със суха кърпа или прах, за да предотвратите натрупването на прах, което може да повлияе на разсейването на топлината.
    Също така трябва да избягвате излагането на предната част на панела на пряка слънчева светлина. Това важи за повечето дисплеи, но е особено важно за OLED телевизор, тъй като органичните съединения, използвани в панела, са изложени на риск от увреждане от UV лъчи.


    Колко често трябва да стартирате Pixel Refresher?
    Повечето OLED дисплеи използват програма за опресняване на пикселите, за да поддържат панела в добра форма. Това работи чрез проверка и регулиране на стойностите на напрежението за всеки пиксел, като ефективно „изравнява“ износването на панела. Повечето, ако не всички, модерни OLED телевизори включват опцията за ръчно стартиране на опресняване на пикселите.
    В повечето случаи не е необходимо сами да инициирате опресняване на пиксел. Ясното изключение от това е, когато сте посъветвани да го направите от техник, например, ако телевизорът ви се повреди. Различните производители имат различни подходи, но повечето ще управляват този аспект на здравето на панела вместо вас.
    Например, телевизорите LG изпълняват кратък цикъл на опресняване на пикселите за всеки четири часа непрекъсната употреба. На всеки 2000 часа OLED на LG изпълняват по-дълъг цикъл, подобен на ръчно стартираният цикъл.
    Според Sony неговата функция „Опресняване на панела“ „може да повлияе на полезния живот на панела“ и затова компанията не препоръчва да го правите повече от веднъж годишно.
    ОЛЕД моделите изключени от захранване не могат да извършат необходимите (ако са необходими) процедури по възстановяване на панела.
    Изключването на вашия телевизор от контакта ще предотврати изпълнението на тези цикли, така че не забравяйте да оставите телевизора си в режим на готовност.


    Как да почистя моя OLED телевизионен екран?
    Трябва да превърнете почистването на вашия телевизор в част от обичайната си рутина за почистване и винаги трябва да правите това при изключен телевизор. Първо трябва да го избършете добре, за да премахнете праха и потенциално абразивните материали от повърхността. Това се постига най-добре с чиста микрофибърна кърпа. Самите произовдители препоръчват навлажняване на мека кърпа с чиста вода или разреден неутрален препарат – Обикновено 1 част препарат на 100 части вода – за наистина упорити петна, но внимавайте да не търкате силно.
    След това можете да премахнете всякакви светлинни следи с помощта на специални кърпи за почистване на екрани, които са създадени за почистване на деликатните екрани на OLED и LED TCV. Не се изкушавайте да използвате търговски продукти за почистване на прозорци или вода, тъй като това със сигурност ще повреди деликатната антирефлексна повърхност на вашия екран.


    https://www.oled-info.com/
    https://olednet.com/





    https://www.sony.co.uk/electronics/s...icles/00091584
    Благодаря за подробната информация!

  17. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2021
    Мнения
    37
    #1229

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Здравейте, доста често музиката в ютуб е със статична снимка (корица на албум примерно). Има ли как на LG C2 да се спира картината, а музиката да продължава или някакъв скриин сейвър?

  18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Мнения
    1,169
    #1230

    Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

    Може. Настройките са при пускане на плеъра.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 82 от 112 ПърваПърва ... 3272808182838492 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Samsung спира производството на OLED телевизори
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 07-05-14, 15:20
  2. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 4
    Последно: 27-05-08, 08:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе