Страница 94 от 114 ПърваПърва ... 44849293949596104 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,396 до 1,410 от общо 1710
Like Tree724Одобрявам

OLED Телевизори - съвети и обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Senior Member Аватара на AntrAcsA
  Тук е от
  Jul 2014
  Мнения
  1,172
  #1396

  Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

  Цитат Първоначално публикувано от gurcayy Виж публикацията
  Както предполагах и коментирах преди, вижда се, че тази година ЛГ са вложили вниманието съм към G3 серията и докато миналата година G2 определено не блестеше с нищо пред по-евтиния C2, то тази година разликата изглежда е по-значителна.
  Определено ще е най добрия ОЛЕД телевизор тази година Дано някой от нас успее да си го .. вземе че да сподели впечатления :D

 2.  
   
 3. Member
  Тук е от
  Jan 2017
  Мнения
  700
  #1397

  Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

  Не бързай толкова. Този Брайън последните две години все така разправя - "най-добрия олед", "не съм виждал такова нещо досега" и т.н. Да, със сигурност ще е топ претендент, но нека изчакаме да го пуснат масово и да видим подробни тестове. Чак най-добрия не знам дали ще е. Имаш Sony, имаш и Panasonic, който е страхотен, а не забравяй, че янките нямат достъп до него
  Този пост е редактиран от CubanLinx; 25-03-23 в 09:35.

 4. Senior Member Аватара на AntrAcsA
  Тук е от
  Jul 2014
  Мнения
  1,172
  #1398

  Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

  Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
  Не бързай толкова. Този Брайън последните две години все така разправя - "най-добрия олед", "не съм виждал такова нещо досега" и т.н. Да, със сигурност ще е топ претендент, но нека изчакаме да го пуснат масово и да видим подробни тестове. Чак най-добрия не вярвам да е. Имаш Sony, имаш и Panasonic, който е страхотен, а не забравяй, че янките нямат достъп до него
  Аз лично съм съгласен с Брайън, особено след фиаското на Самсунг при OLED-те ! За всеки " най-добър олед " покрива различни критерии, аз мисля като него, че НАЙ добър е съвкупност от качество на изработка, възможности-производителност и цена ! През последните 2-3 години, LG първенци в това !

  Да, разбирам какво имаш в предвид като акцентираш на Сони и Панасоник, но ако опънеш чертата, тази голяма разлика в цената дали е оправдана на фона на това което се предлага ? Най вероятно и тук всеки има свое тълкование, и най вероятно ще е прав, но за мен лично, не .. . не е оправдана !

  Разбира се няма да се правя на интересен и ако някой ми каже " Може да си избереш един телевизор и е твой , G2 или А95К, естествено че бих избрал Сони ", но вече ако опрем до G3 и A95L ... тук избора ми ще е доста по труден.
  Този пост е редактиран от AntrAcsA; 25-03-23 в 10:06.
  CubanLinx одобрява това.

 5. Member
  Тук е от
  Jan 2017
  Мнения
  700
  #1399

  Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

  На едно мнение сме, няма спор. LG определено са "all rounder" последните години и явно и тази няма да е изключение. Да видим каква ще е цената на G3, щото ако се доближава до Sony или Panasonic.....
  AntrAcsA одобрява това.

 6. Member
  Тук е от
  Apr 2020
  Мнения
  402
  #1400

  Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

  Докато Сони, продължава да слага QD-OLED в Мастър серията си, за мен е ясно коя е по-добрата технология. G3, отново са с мръсните панели, отново със син отенък.

  Относно прегарянето на QD-OLED, година по-късно,все още няма нито едни, повтарям, нито един документиран случай, на прегаряне, при нормално употреба, въпреки, че има хора които ги ползват по 14 часа ден за смесено съдържание и вече имат почти 4000 навъртени часа. Но пък за сметка на това, през години има много документирани случаи, на прегорели WOLED-и, още през първата година. Самият факта, че rtings чиито резултати се цитират, не смеят да кажат, как ще се представи панела в дългосрочен план, при нормална употреба е показателен. Когато се появят първите доклади за перманентно задържане да изображение, при нормална употреба, тогава вече може де се правят изводи (под нормална употреба, да се разбира, не като монитор, или на CNN по 20 часа на ден с месеци наред)

  Всички тук сме наясно, че OLED панелите, към настоящият момент, произведени със органични материали, са просто консуматив, да доста скъп, но консуматив. Тоест, въпросът е не дали ще изгорят, а кога.


  Мислех тази година да надградя до 77“ ЛГ или Самснуг, но изключвайки яркостта, която и през миналата година беше предостатъчна, не виждам нещо кардинално да се променило и при двете технологии.
  Така, че на този етап, за мен няма основателна причина да надграждам, само заради размера. И все пак, ако това се случи, вероятно няма да е с ОЛЕД, поне през тази година.
  sasho1bs и CubanLinx харесват това.

 7. Member
  Тук е от
  Jan 2017
  Мнения
  700
  #1401

  Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

  Когато излезат моделите масово и се пуснат ревюта, тогава можем да говорим. Сега само спекулираме. Никой не отрича качествата на Samsung (или поне аз), но си имат минуси, които са очевидни и са повтаряни вече повече от половин година. С новите технологии е така, трябва си време. Първият олед, който аз взех е A8F. Към днешна дата много хора ще кажат - "не става за нищо", "пълен боклук", "къде му е яркостта" и т.н. За мен си е перфектен и в тъмната всекидневна като го пусна вечер е кеф да го гледам. За 5 години нито има изгоряло, нито пиксели.

 8.  
   
 9. Senior Member Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  41,615
  #1402

  Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

  Промените и тази година са само козметични
  65G3
  https://www.avsforum.com/threads/202.../post-62431318
  - Структурата пикселите е идентична с G2.
  - Пълното бяло е по ярко. Забележимо по-ярко от G2 и A90J. С А95К засегаа не съм сравнявал.
  - Еднородността на ниския клас на OOTB е също толкова лоша, колкото и предишните години. Все още не са извършени цикли на поддръжка и са необходими допълнителни наблюдения.
  - Равномерността на пълно поле е по-добра, от G2 при първо пускане, не все пак не добра, както в моделите от другите размери. В крайният ляв ъгъл се вижда ярко изразен 2,5-инчов вертикален червен оттенък. Същата полоса с червен оттенък присъстваше на моите образци G2/C2. Все пак интензивността на оттенъка е малко по-слаба. Аналогично на това, което има в моят 65A90J. Трябва да видя повече образци, за да екстраполирам, колко широко може да е разпространено това.
  Очаквам другата година G4, да е с подобрена структура на MLA и нов софтуерен алгоритъм за управление.
  G5 (2025) - подобрена яркост, чрез прилагане на по ефективни сини OLED излъчващи слоеве.
  G6 (2026) - вероятно с леко променена структура на субпикселите
  G7 (2027) - първи опити за разширяване покритието на цветовото пространство, Rec.2020

  Цитат Първоначално публикувано от Frost Виж публикацията
  Лично на мен ми направи впечатление обаче, че при OLED на Sony цикълът за пискелите се задейства едва 4 часа след като е изгасен телевизорът, което ме изненада, честно казано.
  Явно Sony са решили цикъла да се активира нощем, защото някои семейства често включват телевизора отново само 30-ина минути след като са го изключили, но така прекъсват вече стартирал цикъл. При режима на Sony обаче има риск, да се прескочат нужните цикли за поддръжка и от там увеличаване риска от отпечатване.

  ИЗКЛЮЧВАТЕ TPC и GSR, само ако извършвате калибриране или работите в студията на постпродукционните къщи за мастериране на видео. За нормално съдържание „поправката“ трябва да е достатъчна.

  Sony не дават достъп до тези настройки в сервизното меню(TPC- не може да се деактивира). Sony затъмнява много повече от моделите на LG, и го прилага на цяла повърхност с TPC - APL ориентиранно(средната яркост на сцената). Затъмнява само след известно време, когато засече статични елементи на картината. Ако това е подобно за по-дълъг период от време, LG/Samsung забележимо затъмняват картината въпреки движението и без статично съдържание на картината, а точно това Sony не прави. Затъмняване на логото - да (не може да се деактивира).

  За LG (до 2022 г.)/Samsung досега се прилага следното:
  Затъмняване на лого - да (може да се деактивира и може също да бъде настроено на мин. Без да влизате в сервизно меню.
  APL-ориентиран TPC - да (може да се деактивира чрез сервизно меню.


  https://www.avsforum.com/threads/202.../post-62433629

  Този пост е редактиран от hristoslav2; 25-03-23 в 12:19.
  CubanLinx одобрява това.

 10. Member
  Тук е от
  Jan 2017
  Мнения
  700
  #1403

  Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

  Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
  Промените и тази година са само козметични
  Точно това имах предвид като споменах за Брайън. Следя го от няколко години и всяка години новите модели са "уау", "най-доброто", "досега такова нещо не съм виждал" и т.н. Гледаме ги тия, искаме да им подражаваме и понеже се създава един хайп, започва да става като с телефоните - ще започнем да си сменяме телевизорите през година или две. А е напълно безмислено (поне към днешна дата). Преди няма и половин година няколко човека тука ми наскачаха и ме анатемосаха как не ме е срам да говоря за 77"+. Току що един официално си каза, че вече се оглежда за 77". Сигурен съм, че и на другите дето крякаха най-много (форумния сатрап му резна квитанциите на единия) им е дошъл друг акъл, ама нали трябва да се пише
  Този пост е редактиран от CubanLinx; 25-03-23 в 13:22.

 11. Senior Member Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  41,615
  #1404

  Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане


 12. Senior Member
  Тук е от
  Jun 2012
  Мнения
  1,588
  #1405

  Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

  Малко съм учуден от това, което е написал Христослав, че нямало разлика между G2 и G3. Ако е така, то тогава наистина трябва да приемем, че маркетинга е силен инструмент и използван правилно, е способен да даде наклон на подсъзнателно ниво. Нека изчакаме истинските ревюта като излезнат все пак.

 13. Senior Member Аватара на AntrAcsA
  Тук е от
  Jul 2014
  Мнения
  1,172
  #1406

  Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

  Цитат Първоначално публикувано от gurcayy Виж публикацията
  Малко съм учуден от това, което е написал Христослав, че нямало разлика между G2 и G3. Ако е така, то тогава наистина трябва да приемем, че маркетинга е силен инструмент и използван правилно, е способен да даде наклон на подсъзнателно ниво. Нека изчакаме истинските ревюта като излезнат все пак.

  Ами.. G3 е G2 с лупи на пикселите ! От там вече има по ярки цветови и като цяло е по ярък, без да се налага да правят други радикални промени.

  От роудмапа който Христослав е постнал, реална " еволюция " за LG ще е при G5, където най вероятно ще навлезе синия Фосфоресцентен светло диод, който ще подобри значително издръжливостта и яркостта на ОЛЕД панелите им (на Самсунг също).

 14.  
   
 15. Senior Member Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  41,615
  #1407

  Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

  Написах , че промените са само козметични (видеопанел с добавен филм MLA, нова версия на webOS). Нека изчакаме тестовете и ще научим повече.
  Горе, не съм постнал пътна карта, а мои лични предположения.

 16. Senior Member Аватара на Frost
  Тук е от
  May 2007
  Мнения
  1,019
  #1408

  Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

  Цитат Първоначално публикувано от tvbox Виж публикацията
  Относно прегарянето на QD-OLED, година по-късно,все още няма нито едни, повтарям, нито един документиран случай, на прегаряне, при нормално употреба, въпреки, че има хора които ги ползват по 14 часа ден за смесено съдържание и вече имат почти 4000 навъртени часа. Но пък за сметка на това, през години има много документирани случаи, на прегорели WOLED-и, още през първата година. Самият факта, че rtings чиито резултати се цитират, не смеят да кажат, как ще се представи панела в дългосрочен план, при нормална употреба е показателен. Когато се появят първите доклади за перманентно задържане да изображение, при нормална употреба, тогава вече може де се правят изводи (под нормална употреба, да се разбира, не като монитор, или на CNN по 20 часа на ден с месеци наред)
  Rtings споменават във видеото, че при нормална употреба на QD-OLED не би трябвало да има проблем с прогарянето, т.е. не означава, че задължително ако ползваш такъв модел, ще прогори. В reddit r/LGOLED често се качват снимки на нови C1, C2, CS, G1, G2, ползвани малко и вече имат изгорели пиксели, цяла колона/ред пиксели, затъмнял екран и всякакви тем подобни проблеми.
  Наскоро си пуснах заливка на B8-цата и не видях да има някакви отпечатъци след над 4 години употреба.

 17. Member
  Тук е от
  Apr 2020
  Мнения
  402
  #1409

  Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

  Цитат Първоначално публикувано от Frost Виж публикацията
  Rtings споменават във видеото, че при нормална употреба на QD-OLED не би трябвало да има проблем с прогарянето, т.е. не означава, че задължително ако ползваш такъв модел, ще прогори. В reddit r/LGOLED често се качват снимки на нови C1, C2, CS, G1, G2, ползвани малко и вече имат изгорели пиксели, цяла колона/ред пиксели, затъмнял екран и всякакви тем подобни проблеми.
  Наскоро си пуснах заливка на B8-цата и не видях да има някакви отпечатъци след над 4 години употреба.
  Да. Точно това имах предвид. Според мен излишно се драматизира, коментират се отделни фрази и се пропускат важни подробности. Като най-фрапиращата е, че бройката S95B, която участва в теста е с първият фърмуер, (1500 нита пикова яркост) който прави телевизора 50% по-ярък от G2 е и поне 70% по-ярък от всички останали участващи в теста. Както предполагам, повечето от нас знаят, Самснуг пусна ъпдейт с който намали яркостта на малко под 1100 нита във всички режими освен в динамичният, там все още е 1500 нита. Но се съмнявам, че някой го ползва.
  За да се получи постоянно задържане, първо трябва да има временно такова. За близо година ползване, все още не съм виждал, дори временно задържане, въпреки че съм пускал статични модели докато си правя настройките. При краткият ми опит с С1, същите статични обекти се задържаха, разбира се, после се махаха.
  Относно пикселите, някой беше забелязал, че точно конкретната бройка G2, която участва в теста, е с цяла редица изгорели пиксели, но LG дума не обелва за това, иначе не пропуска да показва теста, без дори да са питали авторите, дали може. Освен това, имам силни подозрения, че LG обслужват гаранционно панели заради изгорял пиксел. Всъщност, доскоро мислих, че никой не го прави, но се оказа, че Самсунг, сменят панели само заради един изгорял пиксел.
  Този пост е редактиран от tvbox; 27-03-23 в 15:33.
  Frost одобрява това.

 18. Senior Member Аватара на AntrAcsA
  Тук е от
  Jul 2014
  Мнения
  1,172
  #1410

  Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане

  Днес случайно забелязах че 65S90C е наличен в еМаг за 5000 лв

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

 1. Samsung спира производството на OLED телевизори
  От kod във форум Samsung телевизори
  Отговори: 3
  Последно: 07-05-14, 14:20
 2. Отговори: 1434
  Последно: 12-12-13, 18:18
 3. Отговори: 1607
  Последно: 09-05-13, 18:57
 4. Отговори: 1429
  Последно: 11-06-12, 15:00
 5. Отговори: 4
  Последно: 27-05-08, 07:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе