Има ли по добър 49 инча ТВ от Sony KD-49XE9005 до 2700 лева крайна цена? Ще се гледа от 2.30 метра кабелна /близо/.стриймове.филми.
Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Има ли по добър 49 инча ТВ от Sony KD-49XE9005 до 2700 лева крайна цена? Ще се гледа от 2.30 метра кабелна /близо/.стриймове.филми.
Този пост е редактиран от zeroww; 01-09-17 в 19:26.
Sharp to release world's first 8K TV in 2018
- айде пак шЪ сменяме тАлАвизорите.![]()
Те едва си откупиха обратно лиценза, 8К ще ми правят!
Foxconn колкото и голяма фирма да са, едва ли сегашните им възможности са съпоставими с тези на японците от преди 10-15 години.
За да създадат нещо наистина ново и значимо. Под японци нямам предвид Sharp, a Pioneer, Sony, Panasonic, Toshiba.
По-скоро очаквам приятни изненади от LG, примерно.
А в БГ истинско 4К съдържание ще получим тогава, когато хората имат 16К, за съжаление.
rollin,имам тв LG(OLED) с това дистанционно,удобно е,но ако си купувах тв последното за което ще мисля е дистанционното.Дистанционните на Panasonic и Samsung също са удобни.
Не бих си купил LG led заради матрицата. И 2000 лв. не е добър бюджет за 4k tv.Или бих спестил като купя по-евтин(дори hd) или към 3000лв.
zeroww,няма по-добър,че и подобен тв. на тази цена....Ако почакаш няколко месеца LG B7 сигурно ще падне до 3 500 лв. за 55''(по аналогия с миналогодишните цени,само че чаках до март тази година..А разстоянието е тъкмо за него.И аз съм на Blizoo и гледам от 2,60 55''LG B6,ама ми се струва,че от 2,30 е по-добре,особенно за 4k.Моя е на масичка с колелца и мога да го приближавам,ако има нещо по-интересно за гледане.За разстоянието писахме много и не смятам повече да коментирам.
....Всъщност при унгарците цените за 55''-те са добри(виж и другъде)
Sony KD55XE9005BAEP-3010 лв.,LG OLED55B7V-3888лв.
https://edigital.bg/led-televizori/s...evizor-p482935
https://edigital.bg/led-televizori/l...evizor-p498681
Този пост е редактиран от cable; 02-09-17 в 14:23.
Истината е че не държа да е 4к понеже както казах ще се гледа на кабелна телевизия и евентуално клипчета от ютуб или през HDMI като съм далеч от идеята да свалям 4к филми...
В момента съм с едно старо Сони модел сигурно на 7 години и май е плазма и съм си доволен от към качество на картината - Sony Bravia KDL-37EX720
Нещото което най много мразя е "забавянето"(ако мога така да го нарека) в бързите кадри и "сивото черно". - не конкретно към Сони-то а като цяло.
Ако мина под 2000лв ще е още по добре но повече не ми се дават въобще.
Както казах не държа да е LG , така че моля за съвет какво да търся.
LG led не ти го препоръчвам точно заради сивото черно,за което гледам най-напред при избор на тв .Търси тв с VA матрица(виж таблиците на първа стр. на hristoslav на всяка тема).Ако е direct led(FALD на такава цена няма)още по-добре.Даже и като ще се пести не бих гледал много фирмата производител,даже Philips,пък и Skyworth защо не, стига да знаеш кое е с такава технология.
Но конкретни модели на такива цени не съм гледал и няма идея кое точно.
svetlio,като специалист по Panasonic ,не е ли по-добре
LCD TV PANASONIC UHD 3D TX-65DX780E | Телевизори | TV, Видео и Gaming | Технополис Б

освен големината(има значение!)....... direct led и 32 зони на затъмнение.Ако разбира се повечето хора не слагат ''крайна'' а ''ориентировъчна'' цена.Не ,че съм ги гледал де..Ако ги видя в хола бързо ще ти кажа,ама тогава обикновенно е късно.
Човека търси 49/50" модел, а и тоя като гледам го има в 3 магазина - вероятно дърти мостри ...
Търси..може би заради цената.Пък дърти мостри за Panasonic...де да знам,аз бих му дал 10год. гаранция на миналогодишна мостра.Под 20г.(-около де- Panasonic/Technics трудно се разваля).Имам преки наблюдения от над 10 такива,още от преди времето на GAOO.(моя беше 25'')
https://pazarluk.com/ad/Prodavam-tel...lack-shpj6html
Още си го препродават.Знаеш ли от коя година е това чудо?
...Пък и ''хубав тв'' и да не е мостра и евтин....Както казваше един ''приятел''
-''А круши,от къде ги вземате''.
Мога да добавя ,че ''няма меки круши''.
Този пост е редактиран от cable; 02-09-17 в 18:33.
rtings стартира дълъг тест за прогаряне
http://www.rtings.com/tv/learn/perma...rn-in-lcd-oled
We explain what is the new HDR10+ dynamic metadata open standard created by 20th Century Fox, Panasonic & Samsung. There's also a comparison demo of HDR10+ vs HDR10 from Panasonic's showbooth at IFA 2017.
source video:[youtube.com - hdtvtest.co.uk]
Този пост е редактиран от hristoslav2; 02-09-17 в 23:07.
Четох хубави неща за Сони и конкретно за моделите с дисплей Triluminos
На 49 инча ако е Full HD мислите ли че ще е осезаемо ?
LCD TV SONY KDL-49WE755 | Телевизори | TV, Видео и Gaming | Технополис БГ
При тая цена не виждам смисъл от закупуването му , по-добре този - LCD TV SONY UHD KD-49XE7096 | Телевизори | TV, Видео и Gaming | Технополис БГ - почти същия, но УХД .
Този май не е с въпросния дисплей Triluminos
аз ще ида освен да погледам из магазините двата вида, за да видя адржеба аз дали ще открия разлика.