Вижте резултатите от анкетата: Кои са най-важните критерии при закупуването на нов телевизор?

Гласували
718. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Качество на картината

662 92.20%
  • Качество на звука

216 30.08%
  • Приемлива цена

337 46.94%
  • Лесен за употреба

127 17.69%
  • "Зелен" с ниска консумация на енергия

56 7.80%
  • Марка която познавам и вярвам

181 25.21%
  • Добра гаранция и сервизен план

239 33.29%
  • Последна технология

117 16.30%
  • Ценови / отстъпки / намаления

121 16.85%
  • Атрактивен дизайн и стил

104 14.48%
  • Голям размер на екрана, който мога да си позволя

282 39.28%
  • Вграден интернет достъп

187 26.04%
  • Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове

124 17.27%
  • Безжична интернет връзка

197 27.44%
  • USB запис

80 11.14%
  • Ultra HD TV

226 31.48%
  • 3D съвместимост

61 8.50%
  • Oled TV

46 6.41%
  • Държавно-спонсорирана програма за отстъпки

8 1.11%
  • Curved TV (огънат екран)

14 1.95%
Отговори на анкетата
Страница 193 от 625 ПърваПърва ... 143183191192193194195203243 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,881 до 2,895 от общо 9369
Like Tree1853Одобрявам

Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

Цитат Първоначално публикувано от presledvach Виж публикацията
    Според вас кое е по доброто от двете Раnasonic TX-40EX700E или Samsung UE40MU6452, питам за един приятел който търси. Като условието е че той търси точно 40 инча да е и да е 4К.
    На кантар са - Самсунг-а поддържа DTS , а Панасонки-а в момента е с 5 год гаранция - като картина няма съществена разлика , даже може да мине и по-евтино с 40MU61 .

Цитат Първоначално публикувано от whitewizzard Виж публикацията
    Дойдохме си на думата
    Проблемът при панасоник не е няколкото сантиметра. Включвайки и най-елементарният саундбар (по размер по-малък от този на тв, разбирай в хоризонталната равнина) и настройвайки го да работи в режим стерео... се получава наистина отлично стерео. Добрият стерео ефект не се влияе чак в такава степен от разстоянието между озвучителните тела (говоря за няколкото сантиметра).
    Винаги съм се чудил как хората избират по параметри на хартия. Ненапразно дадох пример с оценката хайфи усилвател от най-високите класове.
    Личното ми мнение е, че Панасоник са заебали звука и са наблегнали на картината. Нищо лошо, има саундбарове, но така цената на въпросният модел става съизмерима с тази на среден клас ОЛЕД, а и енергопотреблението надминава и това на плазмите.
    Естествено, не очаквам в един телевизор да има тонколони на Ъруин Вега и усилвател на QUAD..., да кажем, но LG са доста напред с материала като говорим за звук в 8-та им серия (Сони също).
    Като спомена за съраунд ефект, ще ти кажа, че без ниски честоти няма как да се случи. Ще има някакъв псевдо, но приличащ по-скоро на псевдо ефект (разбирай буквално) и нищо повече.
    50ЕХ780 става само за монитор, но не и за телевизор (защото телевизора е комбинация от картина и звук).
    Дойдохме си ... почти
    Разстоянието между говорителите си е важно и разликата лесно маже да я установиш с която и да е двойка тонколони като ги преместваш една към друга.
    Както виждаш сравнявам със модел на същия производител и със същите говорители в почти еднакъв корпус и ако от Панасоник просто са "наляли" същите настройки от старите модели, то неминуему ще има влошаване при разлика от над 8см между говорителите.
    Тука явно и дизайнерите са се наложили , защото вече писах, че елементарен отражател под говорителите променя коренно картината, но и сериозни софтуерни грешки и настройки и тука вече сме на едно мнение, че от Панасоник не са обърнали сериозно внимание на звука точно за тоя модел - ще взема да им пиша да видим дали ще обърнат внимание макар и леко да ме съмнява - колкото добавиха поддръжка на HDR в модел с доста по-силна и ярка подсветка от последните (CX740/750)
    Нещо си се объркал за съраунда и ниските честоти , още повече пък псевдо такъв ползваш отразен звук

За енергопотреблението пък съвсем - къде ги сложи 400-500W (макс на бял екран) срещу 170-200W (при HDR и 70W) при 50" тв ...

За финал - и аз искам 50" ОЛЕД за 2000лв или 58" за 2300-2400лв и съм първия дето ще разкара LCD-то и ще си го купи ама за сега цените са с поне 1000 нагоре ... , че и 50"-ви още няма ...

п.п. Кой беше точно модела на LG дето си го сравнявал - ако имам възможност ще го чуя , че те и на някои Шарп модели тук-там гледам логото на Харман ама леко ме съмнява да са близо като звук ?

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2017
    Живее в
    София, България

Благодаря, ще му предам да вземе този който му е по на сърце

4. Member
    Тук е от
    May 2007

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    п.п. Кой беше точно модела на LG дето си го сравнявал - ако имам възможност ще го чуя , че те и на някои Шарп модели тук-там гледам логото на Харман ама леко ме съмнява да са близо като звук ?
    Чета последните постове..... и относно звука ще ви кажа следното:
    LG наистина са се постарали в това да подкарат приличен звук в една почти плоска структура ,каквато е линията на съвременните ТВ. Казвам го като собственик на модел UH7707...звукът е с неочаквана динамика и покритие на спектъра...в сравнение с други марки от този ценови диапазон! Имам и Hi-Fi система подвързана към него ...-за истинска наслада! Весели Празници! Разчитайте на очите и ушите си....-все пак ТВ-то ще се ползва от Вас!
    svetlio1 и whitewizzard харесват това.

5. Тук е от
    Apr 2013

За енергопотреблението пък съвсем - къде ги сложи 400-500W (макс на бял екран) срещу 170-200 W (при HDR и 70W) при 50" тв ...

За финал - и аз искам 50" ОЛЕД за 2000лв или 58" за 2300-2400лв и съм първия дето ще разкара LCD-то и ще си го купи ама за сега цените са с поне 1000 нагоре ... , че и 50"-ви още няма ...

Оххххх, защо не мислите, бре хора?! Тази демокрация хептем ви вкара в джаза!
    За какъв бял екран говориш? Аз не ти говоря за опцията за почистване на екрана!
    Консумация на 42PQ3000 (up to 6000)

Energieverbruik (in gebruik, fabrikantopgave) 167 W
    Energieverbruik (standby, fabrikantopgave) 0.2 W
    Sleep timer

Сега по-смилаемо ли ти изглежда?

А сега прибави към консумацията на прословутия Панчо още едни 40-50 вата за саундбара и ще разбереш за какво ти говоря.

По отношение на цената:
    Този Панчо (50EX780) е 2100 плюс 600 лева за приемлив саундбар = 2700.

Модела на ЛГ-то е този:
    https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-...0v-p365118405/

Сложи го до Панчо и пак пиши. И за качество на картината и за качеството на звука. Гледай ги от поне 2 метра, колкото е минимума за гледане на такъв диагонал.
    Освен това при Панчо пак има сиво-бели петна, но те не са централни както при ЛГ а са разположени в ляво и дясно долу.

Предполагам вече ме разбра..., щото по-просто от това не мога да го напиша.
    Този пост е редактиран от whitewizzard; 15-12-17 в 14:38.

6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Ще ме накараш да сложа ват метъра и да ти снимам 300-400W консумация - ако не си забелял имам 50" плазма и си я гледам с кеф - консумацията варира в много големи граници - най-висока е при светли кадри или бял екран и съответно най-ниска при тъмни кадри .
    Картината няма какво да я сравнявам - вече съм го правил и не е в полза на ЛГ-то , да не говорим пък на тъмно или не силно осветено помещение - единствено странично е по-добре ...
    Май ти гледаш проспекти и клипове - имам модела в къщи и картината е перфектна - без DSE, сиви, бели , черни и пимбяни петна , а модел на ЛГ (че и с произведен от тях IPS панел) без подобни проблеми май не се сещам да съм виждал и това е основната причина да ги избягвам или купувам само след обстойно тестване ...Или според това дето си писал - по-добре като при ЛГ да са в централната част петната/проблемите (то да беше само в централната)
    В интерес на истината има забелязани проблемни бройки, но главно при 65" вариант - както виждаш знам за какво говоря/пиша и не отричам/спестявам, когато има някаква нередност/проблем .

За звука нали се съгласих и описах причините според мен да е така при модела на Панасоник , което все пак не ги оправдава и подхода на ЛГ е по-правилен в тая насока ? Но вече писах - звука на тв за мен е на последно място - имам си по-подходящо озвучаване за филми и музика .
    И за последно - цената на 50EX780 доста често варира - най-ниско беше до скоро към 1700лв , а 58" май 2200лв .

7. Тук е от
    Apr 2013

Ще ме накараш да сложа ват метъра и да ти снимам 300-400W консумация - ако не си забелял имам 50" плазма и си я гледам с кеф.
    Човече, ти правиш ли разлика меду 50 инча плазма на Панасоник и 42 инча плазма на LG?
    Случайно да си забелязал, че плазмите на Панасоник консумират поне 30% над тези на ЛГ при еднакъв размер на матрицата?
    Къв ватметър кви 5 лева? Кво бяло, кво черно. Хората си дават средната консумация в отделните стандартни режими на работа.
    Верно, вече никой не мисли. Само повтаря като папагал прочетеното нейде из нет-а.
    Спирам вече, че след още един такъв твой пост ще ти кажа какво откровено мисля за теб. И няма да е приятно за никого.

И още нещо: ватметъра, дето ще го сложиш мери активна енергия и няма въобще да е миродавен. Да не говорим, че ще сложиш някакво евтино китайско творение, дето изобщо не е чувало за метрология, камо ли да е минало оттам. А по каква методология и какво ще мериш е съвсем отделна тема.

Със здраве.

- - - - - - - - - -

И за последно - цената на 50EX780 доста често варира - най-ниско беше до скоро към 1700лв , а 58" май 2200лв .
    За май не знам, но юни и баш на черния петък цената на 50 инча беше 1950 лв. Иначе е 2150. Не говоря за гаражни вносители или някъде из Европа без доставката и застраховката.
    Престани да подвеждаш хората с тези ниски цени, дето са само в твойта глава.
    Този пост е редактиран от whitewizzard; 15-12-17 в 17:40.

8.  

9. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Тъй като вече хептен се оляхме в офтопика за последно вземам участие в тоя "разговор".

Та в кой момент точно от досегашният "разговор" ставаше дума за 42" плазма на ЛГ ?
    Думата беше за 50EX780 + саундбар, че горял колкото плазма (би следвало да е същия размер на същия производител) ...
    Сигурно според теб 50"LCD в HDR режим гори също толкова, колкото при нормална картина да кажем режим "стандарт/нормал" (за "кино" няма да питам) като ще е за средни стойности ...
    ... или като се опитля в кълчищата вече ватметъра ще е виновен
    Само несъществени глупости и от 9 кладенеца вода...

Цялата работа беше , че звука на модите на ЛГ с Хармън е добър , а на конкретния Ех780 лош, с което аз се съгласих и казах защо е според мен .
    За картината обаче няма как да се съглася .

Не знам и за какви гаражни продавачи говориш - дори БГ магазините слизат на 1900лв, а при унгарците(Extreme Digital) и в момента е 1800лв , а щом от Панасоник са ги включили официално за 5 год. гаранция ... за какво изобщо говорим ? Там някъде излиза между другото и в "гаражният" търговец Amazon.uk ...

Мисля че достатъчно досадихме на аудиторията с безсмислени "спорове" и е време да спрем, едва ли ще "кажем" нещо повече от казаното до тук.
    Този пост е редактиран от svetlio1; 15-12-17 в 18:20.
    nassko1 и Frogst харесват това.

10. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Свети Влас

Не се карайте...телевизора с най-добър звук е Sony X9000B,от 2015г. мисля че беше модела,без абсолютно никаква конкуренция по отношение на звука...https://www.pcworld.idg.com.au/revie...x9000b/550475/

11. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Да разведрим малко...
    >iveto....сигурно е с хубав звук този,ама ако не мислим за цената (над 16 000лв.)този също е добър(няма да споря кой е по ..по..най..):
    https://www.flatpanelshd.com/review....&id=1507176752
    И този:
    https://www.loewe.tv/int/bild/loewe-bild-7
    >svetlio...OLED без проблеми ще дойде на цените които си цитирал ,ама най-лошото за такива като нас е,че като дойде тогава идва нещо по-интересно и сменяме целта.За това говорих,че хубавото да си купи човек скъпи колони,щото през 5 години не му се налага да се оглежда за нови модели.
    Този пост е редактиран от cable; 15-12-17 в 18:58.
    svetlio1 одобрява това.

12. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

svetlio1, пий едно и не се мъчи бе, човек! Няма смисъл!
    iveto, 2014 е моделът и в Берлин в един Saturn го бяха сложили в аудио стаята. Исках да чуя едни колонки на Canton с едно Onkyo как си пасват, но като видях това "животно", 75" беше, си поисках да ми пуснат I Will Remember от Tambu на Тото. И се нас@ах, с извинение от кеф!
    svetlio1, iveto и Frogst харесват това.

13. Тук е от
    Apr 2013

Цитат Първоначално публикувано от iveto Виж публикацията
    Не се карайте...телевизора с най-добър звук е Sony X9000B,от 2015г. мисля че беше модела,без абсолютно никаква конкуренция по отношение на звука...https://www.pcworld.idg.com.au/revie...x9000b/550475/
    Разговорът изобщо не е имал за цел по-по-най.
    Разговорът беше, че флагманите на Панасоник от тази година вадят звук като на радиоточка. И, че за парите за саунд бар или някаква сносна музикална система (кой каквото иска да добави към него) цената става като на плазма среден клас. Просто няма смисъл да се дават 2000+ лв. за 50 инча монитор.
    Сони не ги коментирам поради 2 факта: андроид и липсата на собствени матрици. Лично за мен от тези Сони-та само табелката е Сони, при това правена в Китай.

Оттам нататък: плазми ватметри (дето горната персона не прави разлика между активка и реактивна мощност) бяха пълен офтопик и то не защото аз съм искал да става така, а защото персоната е един съвременен... човек, даващ съвети наляво и надясно без да е наясно с материята (за разлика от Христослав!)

14.  

15. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Свети Влас

Civica,да не се е завърнал отново във форума,този път под прикритие?....
    podredko, Cve7anov и ruuni9 харесват това.

16. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Да продължим малко къде с хумор ,къде истинскии случай...Преди много години имах едно такова,което след 5 години употреба продадох на цената на която бях го купил на човек който ги изплзваше с рекламна цел -продажба на касети с надежда,че ще си купя на подобна цена нещо по-добро.После доста съжалявах,А пък сега повече от 1/4 век цената му гледам расте(и то от бг)
    Та ако намерите за 100$ такова чудо,(ама по-добре изглеждащо де)...не знам саундбар и.др.
    https://www.ebay.com/itm/VINTAGE-LOE...-/271897847718

17. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Не мисля, че съм бил груб или съм обидил някого, за да си позволяваш обиди, а кой какво казал/писал лесно може да се провери ...

Цитат Първоначално публикувано от whitewizzard Виж публикацията
    Нищо лошо, има саундбарове, но така цената на въпросният модел става съизмерима с тази на среден клас ОЛЕД, а и енергопотреблението надминава и това на плазмите.
    Както вече писах - давайте го по-спокойно , празници идват - това са само вещи!
    Frogst и ruuni9 харесват това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2017
    Живее в
    София, България

Да разведрим малко разговора, някой знае ли защо има такава фрапантна разлика в теглото между SONY KD-65XE9305 с тегло от 38,2кг без стойка и SONY KD-65XE9005 с тегло от 22кг без стойка. Това са цели 16,2кг разлика, а са телевизори със идентични показатели, може и да е глупав въпрос за вас, но на мен ми стана интересно и затова реших да питам по компетентните тук. Иначе взех ХЕ9305 който ме чака да го взема, вече платен. Благодаря за полезната информация и помощ и съдействие при избора.
    cable одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. LED Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030 - Мнения и препоръки
    От firefly във форум Samsung телевизори
    Отговори: 31
    Последно: 18-05-17, 11:02
  2. Мнения за 3D Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030
    От iva6ki във форум Samsung телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 22-07-13, 20:30
  3. Мнения за телевизор ТВ LED LCD Sony KDL32EX340BAEP
    От vasko_grudov във форум Sony телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 07-04-13, 09:49
  4. Мнения за телевизор NEO LED-26975
    От piron45 във форум Други телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 30-12-11, 13:49
  5. Търся мнения за телевизор SONY KDL-32EX710AEP
    От ivoradev във форум Sony телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 29-08-11, 12:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе