Никакъв не ми е проблема, но имам 3 такива, вярно с по-малки екрани. С други думи няма да си взема 4-ти, по-скоро няма да си взема никакъв .... По принцип съм изцяло съгласен с аргументите ти, но обикновено купувам нещо ново, в което е заложена перспектива. Както и преди посочих, в тази област всички изделия остаряват изключително бързо, спрямо новите излизащи всеки сезон на пазара, но обикновено запазват по-голяма част от функционалността си. Част от подобренията, които се правят е трудно да бъдат забелязани и оценени от потребителя, това в пълна степен важи и за този телевизор, бях писал преди и за него, че имам проблеми, с които старите телевизори се справят по-добре, скоро излезе някаква актуализация, която не промени нищо от тях. Очевидно е, че няма тенденция телевизора като крайно устройство да стане компютър, колкото и да изпълнява някои сходни подобни функции, мрежовите му нарочно са отрязани повече отколкото на един смартфон, независимо с каква операционна система, това е заложено преднамерено и не зависи от броя на пикселите. С това наличието на периферни устройства остава като безалтернативно. Изборът ми към ultra HD телевизор бе повлиян и от сравнително големия екран на телевизора /55"/ и идеята ми да го закача на стената като картина, която да може да сменя съдържанието си. Не бих желал да гледам пикселите като се приближа до него /при този действително не се виждат/. По отношение на образа, който телевизията ми доставя /Близо/, най-добре се вижда на 27" ми телевизор. При големия качеството чувствително се влошава, не е толкова до ниската разделителна способност на входящия сигнал, колкото до видимата му компресия /особено на по-тъмни сцени/, която е особено осезателна при 1080i програмите, получава се едно размазване отблизо, което води до разфокусиране на образа. Това съм го наблюдавал и на предаванията на Булсатком на по-малък /40"/ телевизор. Разстоянието, от което се гледат телевизорите е почти едно и също, като най-малкия се гледа най-отдалече /3м/.