Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Привет на всички
Да се включа и аз в тази тема с едно трудно питане.
Интересува ме конкретен модел (не държа на марката), БЕЗ Андроид, 100Hz панел (задължително), отлично черно, сравнително равномерна подсветка (тъй като идеална няма) и добро предаване на бързи сцени. Размерът да е от 43 до 49 инча. Цената: до 2200-2400 лв. Без значение годината на модела.
Много е трудно преминаването от плазма към LCD. Oled не желая поради неизчистените проблеми в технологията. Може би след 4-5 години..., ако не ги спрат като плазмите за да могат да се продават LCD боклуците, които понякога трябва да купиш защото нямаш друг избор
Благодаря прдварително
Този пост е редактиран от whitewizzard; 19-11-17 в 13:52.
Благодаря за включването. Писал съм вече: БЕЗ АНДРОИД!, ДО 49 инча и ДО 2400 лв.
Така, че няма смисъл да се предлагат. Бъгави ОС с незнайно какви "подобрения" във всяка бъдеща версия не желая.
Очаквам и нови предложения, ако може и с някакъв коментар по същество: достойства, недостатъци..., идеално няма.
Този пост е редактиран от whitewizzard; 19-11-17 в 14:25.
Отлично черно в lcd дисплеи няма как да се види. След плазма само ОЛЕД може да ти хареса, другото е компромис според мен. Колкото до бъгавите ОС, то перфектна такава няма. И Тайзън ме е цвете за мирисане и се налага ресет от време на време.
Знам, но съм принуден от обстоятелствата. Вече го писах в първият ми пост.
След преживени 3-4 жестоки токови удара, благодарение на "грижата" на ЕВН към клиента, си заминаха два от трите HDMI порта.
Очаквам скоро да си замине и последният.
Гадост. Тогава отдели пари и за читав UPS, за да не се налага да сменяш скоро пак телевизор. Успех с избора от мен.
Здравейте,
в крайна сметка в моята дилема купих LG 55SJ810V. Гледам го вече 2 дни и мога да дам първи впечатления.
Първо, защо не дочаках черният петък, едното е мерак, второто че цената във веригите е в момента с 300лв над онлайн магазините (аз го взех на 1999лв). Намерих човек да провери колко бройки има в склада на Поликомп (онлайн магазините основно пазаруват от тях). Резултата беше малко бройки и затова реших да действам.
Както по горе бях писал, изгуби доста време в Технотата да гледам Сонитата, после ходих при тъст си да гледам неговото миналогодишно Сони. Сега 2 дена по късно недоумявам как 8ми клас на Сони изобщо се брои в надпреварата. Съжалявам ако обидя някой, но според мен Андроида е доста недодялан. 8ми клас идва и с недодялано дистанционно, слаб звук. Предимствата на този телевизор идват единствено при гледане на сигнал с високо качество и безплатното гледане на филми в Коди. Това е личното ми мнение, не ангажирам никои с него. За насичането горе писах, с външни плеъри по препоръка на Светльо наистина има напредък.
И сега за LG-то, лично на мен като дизайн ми подхожда повече, харесвам металните орнаменти (или пластмаса имитираща метал). Менюта, Webos-a, са помислени в детайли, Webos лентата излиза над съдържанието което се гледа в момента, има прозрачност на менютата изобщо много малки детайли, който правят гледането приятно. Дистанционното е ергономично, меджик показалеца удобен. Звука е уникален за телевизор от такъв клас. Не съм слушал Самсунг, но Панасоника и Сони са светлинни години назад на тема звук в класа. За картината не мога да говоря много, не съм специалист, нямам претенциозно око. Водих си с мен приятел занимавал се дълго видеообработка , неговото мнение е че картината е на доста добро ниво.
Само ще добавя още нещо - ако сте решили да купувате LG, което до края на годината е с 5г. гаранция, прочетете си общите условия, там ясно пише - участват само Техномаркет, Технополис, Техмарт и Поликомп, те са единсветните официални вносители, участващи в програмата. Ако купувате от онлайн магазин, искате тяхното потвърждение че са закупили телевизора от Поликомп или останалите вносители. Искайте си оригинална LG гаранционна карта, с печат върху нея Внесено от Име на Вносителя. Казвам тези неща след обсъждане на въпроса с LG България и Поликомп.
Поздрави на всички, и пак да кажа благодаря за съветите.
Здравейте колеги,
Гледам постоянно има запитванио за 50-55 инч 4к смарт тв. Тъй като и аз съм в търсене, а черния петък наближава ще се опитам да задам върпоси, които ще обобщят доста от често задаваните въпроси и информацията, която е ценна.
1.До колкото разбирам от прочетеното от форума водещи марки в момента са Samsung / Sony / LG
2.Като се препоръчват от самсунг малко по-високия клас( или среден за някои ) 7ма серия (2000лв+) и нагоре. Sony също препоръчваните са около 2200лв+. LG до колкото разбирам като цяло масово, хората, които са по-компетентни не харесват качеството на картината и се препоръчват модели от 7ма серия и нагоре (2000+лв).
3.Другите марки са по-малко спрягани, което не означава, че нямат читави модели, но до колкото разбирам са по рядко сполучливи и са по-малко тези, които си заслужават.
4.С андроид ОС трябва да се внимава защото често има ЛАГ и засичат, като нещата се подобряват при по-високия клас модели като Sony Bravia KD-55XE9005 .Водещи ОС при смарт тв-тата са на самсунг (tizen) и на лг (WebOs)
5.Препоръчват се телевизори с по-високо херцовите панели 100-120HZ, а останалите масово са 50-60HZ
6.За SONY става ясно, че един от най-добрите телевизори за цената си е Sony Bravia KD-55XE9005 ( LCD TV SONY UHD KD-55XE9005 | Телевизори | TV, Видео и Gaming | Технополис БГ ), друг често препоръчван е KD-55XE8596, SONY KD-55XE8577 ( LCD TV SONY UHD KD-55XE8577 | Телевизори | TV, Видео и Gaming | Технополис БГ ) , както и Sony XE8005 / Sony Bravia KD-49XE8005- незнам дали имат 55инча и дали не лагва заради Андроида ( https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-...05-p361493491/ )
7.За Samsung става се препоръчва Samsung UE55MU7002 ( https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-...02-p364036269/ ) и подобни от по-високата серия.
8.за LG се препоръчва LG 55UJ7507 ( LCD TV LG UHD 55UJ7507 | Телевизори | TV, Видео и Gaming | Технополис БГ ) и по-горните серии 8 и 9, като 8ма серия използват нова(nano cell) технология- LG 55SJ810V и LG 55SJ850V ( https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-...hoCcIQQAvD_BwE ) което прави картината по-добра, а и 850v имат 40w говорители.
Всичко добре, но това са все телевизори, които според повечето хора влизат в средния клас, но за мен, а както гледам и за доста хора това минава за висок клас- като взимам за предвид не качеството на тв-то а цената им.Според мен един нормален човек може да отдели около 1000 за 50инча и около 1500 за 55 инча.
Нека да обсъдим и други варианти.Да разберем какво жертваме като даваме по-малко пари:
1: ако на черния петък намалят цената на висок клас телевизор от сорта на 7ма серия samsung или 8ма серия lg , но от миналата година, какво жертваме (само това,че е с по-стар софтуер ли?).Ако има от 2015г модели има ли смисъл да се гледат? говоря за намаление като в техномаркет преди 3 дена на стари модели... имаше от 2015 8ма серия самсунг за по 1400лв.
2: ако има намаления на по-ниския клас (или среден според някои)- 6-та серия lg и 6-та серия самсунг например за цена от сорта на 1200 до 1500лв на 55ци бихте ли препоръчали някои модели и да кажете какви са им минусите пред тези от същата марка 7ма и 8ма серия. Защото за мен лично(а сигурно и за други) повече херцов модел и с 20процента(примерно) по-добра картина не си заслужават 500лв отгоре( но аз не съм специалист).
3: бихте ли казали според вас коя генерация 5-та 6-та 7-ма според вас е прекалено голям компромис с качеството и вие не бихте си го купили.
4: знам , че най-много намаления има по-интернет магазините от сорта на emag/pcstore/jarcomputers/extreame digitals/ и подобни.Във вашия опит с телевизори 5годишната гаранция на LG(която е за всички модели от 2017г), но евентуално с 100лв по-висока цена заслужава ли си да се купи от технополис или техномаркет и като цяло заслужава ли си избора на LG пред друга марка само заради гаранцията. Имам предвид от вашите наблюдения често ли се повреждат телевизорите преди 5-тата година и скъпа ли е поправката?
В заключение нека да кажа,че аз лично имам пари, но за телевизор съм готов да отделя до 1500лв (крайна цена) като се надявам телевизори като по-горно изброените от среден или висок клас ( LG 55SJ850V // LG 55SJ810V // LG 55UJ7507 // Samsung UE55MU7002 // Sony Bravia KD-55XE9005 // Sony KD-55XE8596 да има някой от тях голямо намаление и да се впиша в бюджет 1500-1600лв. Моля препоръчайте подобни читави модели 55инча около 2000,които евентуално да очакваме да намалят(колкото по-голям избор имаме- толкова по-вероятно е един от тези тв-та да бъде намален).Моля ви за предложения на читави тв-та 55инча около 1700лв(които е напълно реално да намалят до 1500)- например: Samsung MU6400 (гледам, че го препоръчвате,но не мога да го намеря в нета) // Philips 55PUS6412 (незнам дали няма да лагва от Андроида) /// Sony KD55XE7005BAEP /// Samsung UE55MU6102KXXH /// Panasonic TX-55EX600E /// LG 55UJ6517 UHD /// LG LED 55UJ670V (това доста ми допада и е с 5г гаранция на 1500лв незнам дали са с magic remote от тази серия) /// LG 55UJ635V /// LG 55UJ6307///.И нека да не забравим, че е напълно възможно да намалят някой телевизор по-нисък клас с много процента(като например си спомням мин.година в емаг имаше от 1200 на 700 или нещо подобно беше).Така, че е добре да дискутираме заслужава ли си изобщо покупката на тв, който е около 1200лв в момента дори и да го намалят на 800лв примерно- имам предвид прекалено ниско качество ли е и дали не е по-добре хората,които са отделили толкова пари да вземат по-малък размер ТВ.
Благодаря предварително и се надявам да съберем информация, която да помогне на много хода за идния черен петък!
Същите тези "нормални" хора си купуват всяка година с кредит последния модел смартфон за 1500+ лв. и преподписват договори за по 50-60-70 лв. на месец тарифен план.
Един човек от средната класа получава заплата от около 2200-2500 на месец. Така, че там е и ценовият диапазон на телевизора който може да си позволи, още повече че ще го купи с кредит от обслужващата го банка с ГПР около 5-6%.
На черния петък, телевизорите от средно-високия клас ще бъдат намалени символично: с максимум 4-5%.
На черния петък се чистят складовете от непродаваемата след 3-4 месеца стока.
Дано и аз съм бил полезен с тази информация
Добро черно - MVA матрица, а тук остават модели на Panasonic и Sony
Без Андроид - отпадат добрите модели на Sony
100Hz - остават Panasonic EX780, DX900, DX800....
До 49" - какъв е проблемът за теб на 50" ?
Бъгава OS - сравнявал ли си ги, че пишеш така?
Да не споменаваме, че всичките OS следят потребителите и докладват където трябва...
https://www.cnet.com/how-to/your-tv-...ow-to-stop-it/
Не само съм ги сравнявал, а съм и ползвал андроид още от версия 1.
Единствената читава версия (с много условности) е 2.34
Firefox..., не знаех че Панасоник ползват тях за ОС. Много жалко, и те отпадат. След версия 1.5 браузъра на Firefox не става за нищо. Поне за мен.
Благодаря ти за анализа и предложението.
Един въпрос само:
Прави ми впечатление, че почти никой не препоръчва LG, а панелите на тази компания се ползват от останалите в топ 10.
Масово се препоръчва Сони, при положение че те не ползват техни панели (защото не произвеждат).
Каква е причината за тази аномалия?
Относно докладването "където трябва":
И рутерите на Нетгиър докладват където трябва, но само докладват
Нещо от сорта: Що ли пееш, Ганке като никой не те слуша.
Ужас... ще трябва да се простя с доброто черно.
Този пост е редактиран от whitewizzard; 19-11-17 в 15:57.
Сам си отговаряш , освен ниският контраст на S-IPS матриците има и още нещо
добре е, да знаеш и това от таблицата
OLED-телевизори Модел Резолюция на екрана
Структура на панела Частота на опресняване Технология MCFI* W7, G7, E7, C7, B7 Ultra HD RGBW 100/120 Hz + 55EG9A7v Full HD RGBW 100/120 Hz + LCD телевизори SJ957, SJ955, SJ950, SJ850 Ultra HD (IPS) RGB 100/120 Hz + SJ800, SJ810 Псевдо Ultra HD (IPS) RGBW, тип M + 100/120 Hz + UJ750, UJ701, UJ675, UJ670, UJ651, UJ650, UJ635, UJ634, UJ630, UJ620 Псевдо Ultra HD (IPS) RGBW, тип M + 50/60 Hz + LJ625, LJ624, LJ615, LJ614, LJ610, LJ594, LJ54, LJ515, LJ510, LJ500 Full HD (IPS) 50/60 Hz + 32LJ590, 32LJ510 HD Ready 50/60 Hz -
Ivan2
следи ги..
https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-...72-p367945297/
Много добре казано. От руснака, по-голям аналитик и каприз не съществува на света.
Та же история, что и пен-тайл на телефонах Самсунг... с лупой 20-кратной - разглядеть можно.. обычными глазами - нет.
Играл вчера в BattleField 1 на компе.. разница между 1920х1080 и 4К - весьма ощутима. А вот если 2560х1440 с 4К - я лично уже не различаю...
А разница в кадрах - стабильные 60fps против 30-35 в 4К.Сейчас стоит выбор между 810 и 850 моделью с диагональю 60" и 65". Как я понимаю различия в матрицах заключаются в том что 850 это 10 бит матрица и Bottom edge- Led- 12 zones, REC 2020- 71%. А 810 это 10 бит (8 бит+ FRC), RGBW structure- 2880( RGB) + 960 (W)). По крайней мере это те различия что я вижу в спецификации.
Есть ли смысл в приобретении 850 модели? Стоит ли переплачивать за такую матрицу?
Телевизор покупается для просмотра видео. Расстояние до экрана 3 метра.С две думи: всичко е маркетинг и промиване на мозъци с цел плащане на висока цена на нещо, което в реалният живот не може да се ползва защото мозъкът не го обработва, респективно няма смисъл от него.По своему опыту скажу, что используемые LG алгоритмы обработки изображения таковы, что увидеть разницу между RGBW и RGB матрицами на диагонали 65" с расстояния 3 метра практически невозможно. Специально заходил в магазин, чтобы убедится в этом. Даже на малых диагоналях глаз уже не может различить 4К и недо4К в динамике. Если смотреть 4К фотки (я не пробовал), наверное можно будет увидеть снижение четкости деталей, но не считаю это типовой задачей для тв.
Който иска - да плаща 2к и нагоре лв.
Благодаря ти за линка.
Е то както винаги - аз съм си наумил/да направя/да купя нещо ама да взема да питам за разнообразие ... пък накрая ще купя/направя както/каквото си бях наумил