hristoslav2
изчел съм ги но не намирам разлика която да оправдава по високата цена.Търся по скоро мнение как бихте постъпили вие
Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
hristoslav2
изчел съм ги но не намирам разлика която да оправдава по високата цена.Търся по скоро мнение как бихте постъпили вие
ekoto75
Вторият LG LG 55 (139 см) Full HD OLED телевизор с webOS Smart система | LG Electronics BG - модел 2017, но хардуера му е от 2016 година,въпреки това е по-добър като картина спрямо първият от поста ти
виж и
PANASONIC TX-58EX780E,
SONY KD-55XE9005,
Каква е разликата между SONY KD-55XE8596 4K Ultra HD LED и SONY KD-55XE9005....
Бюджета е около 2500, по-горе ми се струва безмисленно.
И какво се случва с Scart картата. Тези телевизори го нямат като опция. Трябва ли да си върна външното устройство...ползвам Blizoo?
Този пост е редактиран от ekoto75; 03-11-17 в 23:43.
http://www.lcd-compare.com/index.php...NKD55XE9005=on
Нещо бъркаш - няма Scart карта (може би имаш в предвид Scart вход?).
Имаш два варианта
1 - махаш приемника и вземаш карта и модул от оператора
2 - взимаш HDMI кабел и свързваш приемника с телевизора
Този пост е редактиран от hristoslav2; 04-11-17 в 00:09.
Ъ, а защо на специф. пише Wi-Fi: +
HDMI: 3
USB: 3
SCART: -
Гледам че и това устройство е на тази цена LG 55UF950V
Въртя се около LG i Самсунг . чакам своята промоция и скачам. Разликата е че Oled е само 1920х1080....макар че би трябвало да е достатъчна за основно гледане на телевизия ..спорт
LG 55UF950V е модел от 2015 година.
SCART е аналагов порт
Много малко устройства поддържат висока резолюция през SCART, а са и скъпи.However, SCART Connection can also support HD signals like 480p, 720p, 1080i, 1080p, if the SCART connection of a device is designed to support YPbPr connection, but this configuration is rare.
От две години тече програма за премахване на всички аналогови портове в AV техниката и тя трябва да приключи до 2022 година.
Първо се премахват аналоговите портове във високият клас техника, като с всяка изминала година се слиза едно ниво по-надолу.
Телевизор с резолюция 1920х1080 е напълно достатъчен за телевизия, поне в следващите 3-4 години.
Май офертата от Техномаркет за 55xd9305 на 2199 е най-добрата за Тв за около 2000лв,а? Какво ще кажете? Или да се чакат в черния петък sh850,ex780e и xe9005? Вярно ,че е стар модел но на хартия е супер ТВ. Какво мислите? Аз вече се оплетох от толкова чудене
Този пост е редактиран от gopeto_86; 04-11-17 в 19:27.
Гледаш на живо и се надяваш да не е върната с проблем и ремонтиран бройка- иначе цената е добра.
Здравейте.
В голяма чуденка съм кой от двата модела да избера:SONY KD-55XE8577 vs PHILIPS 55PUS7502 и двата са на една цена,сходни характеристики.Моля да помогнете с мнение и съвет кой от двата.
Ненужен разход на този етап.
Времето на Ultra HD няма да дойде скоро.
Конференцията "Цифрова телевизия и видео в ***** 4K & HDR" се проведе в Москва.
Двeста делегати от ***** и чужди държави чуха доклади от представители на фирми, участващи в създаването на
екосистема от Ultra HD излъчване. В ***** има само няколко оператори, които предлагат своите абонати на телевизионни канали
с резолюция от 4 К, и не е изненадващо, че лидерът сред тях е "Трикольор". Но като цяло този пазар печели
само един играч е производителите на оборудване, предимно телевизори.
Условно играчите на пазара на съдържание с Ultra HD могат да бъдат разделени на три групи: производители на оборудване, създатели на съдържание
и оператори, които доставят съдържание на абонатите. Днес цената на телевизорите, които поддържат 4K,
бързо намалява, което беше спечелено в рекламата от оператора на "Триколор":
"Купихте Ultra HD телевизор? И какво ще гледаш?
И въпреки намаляването на разходите за оборудване, проникването на 4K телевизори в най-развития американски пазар -
не надвишава 10-12%. Това е твърде малко, за да говорим за масовия пазар.
Освен това, бизнес моделът на операторите, да не говорим за производителите на съдържание, не е залепен.
Операторите казват, че прехвърлянето на телевизионни канали в UHD като качество днес изисква значителни разходи. По-специално, един транспондер
(устройство, което е инсталирано на сателит и отговаря за препредаване на данни, независимо дали става дума за телевизия или интернет)
днес може да прехвърли максимум 3 телевизионни канала с резолюция от 4k. За да се увеличи броят на каналите, изглежда,
стартиране на допълнителни спътници и разширяване на спектъра на работните честоти.
Всичко това - преки разходи, докато нито търсенето от абонати, нито предлагането на Ultra HD телеконферент, не.
Следователно, операторите виждат развитието на пазара на UHD само в партньорство,
общи инвестиции в промишлеността, предимно с производители на оборудване и телевизори.
Тук си струва да се отбележи, че производителите на телевизори като цяло не се интересуват толкова много от такъв модел.
Да, няма толкова много телевизионни канали в Ultra HD днес (можете да разчитате на пръстите и няма такива наземни),
но има такива услуги Netflix, в които съдържанието на 4K вече е достатъчно.
По пътя, ново поколение игрални конзоли (през ноември, продажбите на Xbox Scorpio старт), чиято основна черта е
подкрепа 4K. И накрая, в ***** потребителите първоначално откриха по-голямата част от съдържанието си на различни интересни места,
и сега в тези места има все повече и повече копия с резолюция от 4К.
Друга тъжна новина за производителите на съдържание / телевизионните канали и операторите беше сериозната конкуренция на сателита
Телевизия от страна на операторите на IPTV. Да, Триколор все още е лидер на пазара на платена телевизия, но позицията му е постоянна
и последователно атакува Rostelecom. Телевизията "в интернет" има своите недостатъци, но няма същите
архаични ограничения при прехвърлянето на съдържание. За излъчването на HD канала се изисква канал от само 8-12 мегабита в секунда,
и за UHD - до 40 мегабита. Това не е проблем, особено предвид факта, че домашните тарифи за интернет са с по-ниска скорост
50 мегабита днес са нещо от времето на крал грах. Единственото ограничение е декомпресионните кутии, от които се нуждаете
ще се промени. "Трикольор" вече е изпитал по какъв начин е - замяната на потребителското оборудване.
Между другото, за подмяната на оборудването. За да се появят UHD-канали с излъчване, телевизионните канали ще трябва да похарчат
изумителни суми за обновяването на целия технически парк.
Досега в ***** не повече от една трета от каналите на "първия мултиплекс" имат HD версии, а дори и тогава някои мениджъри
досега окото потрепва от напомнянето за прехода на излъчването и създаването на съдържание от SD към HD.
Колко ще струва да преминете към 4K, дори страшно да си представите.
Така че, абонатите на UHD телевизионни канали, които са в търсенето няма да имат много повече години.
Но има добри новини. Изглежда, че операторите и големите продуценти на съдържание вече са се споразумели за някои пилоти.
Филмите в 4K резолюция вече са достатъчно достъпни, за да запълнят мрежата от поне един телевизионен канал.
Точно колко ще струва - голям въпрос. Но не е ясно колко абонатът ще иска да плати за това.
Въпреки целия скептицизъм, пазарът на UHD има бъдеще. Далеч, но бъдещето.
Още е рано да се говори за "индустрията на UHD" днес. Е, само ако не сте телевизионен производител.![]()
Зависи за какво ще се използва.
Цитат: "Да, няма толкова много телевизионни канали в Ultra HD днес,
но има такива услуги като Netflix, в които съдържанието на 4K вече е достатъчно" и "Филмите в 4K резолюция вече са достатъчно достъпни, за да запълнят мрежата от поне един телевизионен канал."
Игри, филми, спорт - предостатъчно УХД материал, а Ц. Цачева и К. Нинова даже е препоръчително да не са в УХД
![]()
Здравейте.
В следващите 2-3-4 месеца ми предстои закупуването на тв, като съм в голяма дилема по няколко въпроса:
1. Дали има смисъл да се инвестира в 4К телевизор при все непопулярността на резолюцията – малко съдържане, бавно проникване (Сашо Йовков, при кандидатурата си за шеф на БНТ преди месец, беше казал, че има за цел да направи БНТ Full HD до 2020...), скъпо оборудване/канали и т.н. Преводът от руски горе също може да вземем под внимание. От друга страна, бърза и обща справка в Технополис показва, че в момента има 188 4К и само 77 FHD телевизора, т.е. на всички ни е ясно, че 4К е бъдещото. Но има ли смисъл сега да се дават 1.5к+ пари за нещо, от което ще се възползваме по-ефективно след 3-5 г.?
2. Свързан с 1, трябва ли да се напъна за тв в диапазона 1700–2000 лв., или може да се мине и с нещо по-бюджетно, което на практика да изпълнява сходни функции предвид т.1?
3. Да изчакам ли пролетта на 2018 г., когато ще започнат да идват новите модели (от приятел в техно верига знам, че чак март започват доставките на новите модели, преди това чистят складови наличности), или да си взема нещо по-скоро, тъй като дали на 5 декември, или на 5 февруари, изборът ми ще е от едни и същи модели.
3.1. Тук е важно да се сетим за истерията покрай Коледа, както и за предстоящите промоции покрай Световното по футбол 2018 г.
4. Насочил съм се към LG най-вече заради лесната и интуитивна OS. Но пък в сравняване на два или повече модела, почти никога не ги препоръчвате, все казвате Сони/Самсунг/Панасоник. От тази гледна точка – коя марка сте най-склонни да препоръчате?
5. Предстои ми изграждане на НТРС/мултимедиен център, затова е важно бъдещият ми тв да е съобразен с това (въпреки че си мисля, че всеки HDMI 2.0+ ще свърши работа, които пък са налични в тв с цена около 1500 лв. и нагоре).
6. Изчел съм, кажи-речи, всичките ви постове и препоръки в последните месед-два, като съм отчаян – за всепризнатите богове hristoslav и svetlio всичко между 1000 и 2000 лв. е смешно, между 2 и 3к „става“, а чак над 3000 лв. започва да се съгласяват, че говорим за някакво качество. Направо ужас! :D
Благодаря предварително, надявам се и разчитам, че ще започнете да изсветлявате картинката!
Този пост е редактиран от Rehwaz; 05-11-17 в 14:28.
По т.1 - практически ценова разлика (бих казал и в картинат при по-ниските класове, щото то 2К тв среден/висок клас няма) между 4К и 2К модел в един и същ клас може да се кажи, че няма, така че мисля освен ако не е 32/40" няма смисъл вече да търсиш 2К модел .