Вижте резултатите от анкетата: Кои са най-важните критерии при закупуването на нов телевизор?

Гласували
713. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Качество на картината

    657 92.15%
  • Качество на звука

    215 30.15%
  • Приемлива цена

    334 46.84%
  • Лесен за употреба

    126 17.67%
  • "Зелен" с ниска консумация на енергия

    56 7.85%
  • Марка която познавам и вярвам

    178 24.96%
  • Добра гаранция и сервизен план

    237 33.24%
  • Последна технология

    117 16.41%
  • Ценови / отстъпки / намаления

    119 16.69%
  • Атрактивен дизайн и стил

    104 14.59%
  • Голям размер на екрана, който мога да си позволя

    280 39.27%
  • Вграден интернет достъп

    186 26.09%
  • Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове

    123 17.25%
  • Безжична интернет връзка

    195 27.35%
  • USB запис

    79 11.08%
  • Ultra HD TV

    225 31.56%
  • 3D съвместимост

    61 8.56%
  • Oled TV

    45 6.31%
  • Държавно-спонсорирана програма за отстъпки

    8 1.12%
  • Curved TV (огънат екран)

    14 1.96%
Отговори на анкетата
Страница 19 от 620 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 9300

Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София
    Мнения
    17
    #271

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Здравейте,
    моля за помощ за избор на телевизор.
    Ще се гледа приемник на булсат zhd 210 и ще бъде свързан с компютър за филми и музика.Звука ще бъде през оптика към двд 5.1
    Спрял съм се на тези телевизори:
    samsung-ue-48ju6500

    Lg-49uf7787
    Благодаря Ви предварително.
    Този пост е редактиран от tshishkov; 25-10-15 в 19:24.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    3,319
    #272

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Здравей, оправи си линковете.
    Този Самсунг е извит.
    Виж Sony 50W808C

  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #273

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    По отблизо за разширената цветова гама в OLED и LCD използващи квантови точки.

    Какво точно е широка цветова гама и колко е полезна в телевизията? Да погледнем по-отблизо в материята на цветовете в тази технология от ново поколение TV.

    Може да сте чували, че OLED панели уж предлагат по-широка цветова гама, отколкото повечето LCD екрани (с малки изключения, като например монитори за графични дизайнери и някои телевизори, използващи технологията с квантови точки, подобно на Sony KD-55X9005A, Samsung JU9000,8500,8000, LG UF900). Производителите се хвалят със своите OLED телевизори показващи повече цветове от редовите модели, но наистина ли това е нещо добро? Време е да погледнем по-отблизо.

    Повече цветове, по-добре?

    Цифровите дисплеи в момента не могат да покажат всеки цвят възприеман от човешкото око. Разликите между нюансите са прекалено фини за да бъдат възпроизведени в тяхната цялост, както и дисплеите ще се нуждаят от много по-високо ниво на прецизност, за да бъдат в състояние да изобразят кадри, които са 100% верни с това, което вижда човешкото око. Гамата от цветове, показвани от екрана може да бъде представена по диаграмаCIE 1931 за цветово пространство, както е определена от Международната комисия по осветление. Долу са цветовете показани чрез екран (в триъгълника) в сравнение с цветовете, които се възприемат от човешкото око (цветната част на заден план).

    Малко обяснение към диаграмата на цветовото пространство: цветната парабола е видимото от човека цветово пространство. Сините цифри по краищата му са честотите в херци. Точката D65 обозначава бялото по стандарт D65 - температура от 6500 келвина. Върховете на триъгълника обозначават координатите по съответният стандарт на червеното ,зеленото и синьото(R,G,B).

    Най-разпространеното цветовоо пространство, използвано в повечето монитори на потребителите е sRGB, стандарт определен през 1996 г. от HP и Microsoft. Телевизорите, от друга страна, използват стандарт наричан REC. 709, който всъщност е същия стандарт използван за запис на Full HD видео и телевизионно съдържание (1920 х 1080 пиксела). Двете цветови пространства са по същество еднакви, обхващат една и съща зона на графиката CIE 1931. Въпреки това, има една разлика между тях - това е гама корекцията(гамата описва разпределението на нивата на яркост от 0% до 100% бяло). А имайте в предвид, че гама от 2.2 се препоръчва за sRGB, а гама 2.4 се препоръчва за REC. 709.

    Ето пример с една такава диаграма за гама (има ги във всяко ревю). При този тип измерване се взема средната замерена стойност - оранжевата линия, а пунктираната жълта линия обозначава стандарта от 2.2


    С OLED екрани, стандартното цветно пространство леко се разширява: Черният триъгълник показва REC.709 цветово пространство, докато белия триъгълник показва гамата от цветове, показвани от LG 55EC930V един OLED телевизор. Както можете да видите, OLED телевизорът включва повече нюанси на червено, жълто и зелено. В по-малка степен, има и повече нюанси на синьо и лилаво.


    Така че просто колко е полезно това по-широко цветово пространство?

    По-голямото цветово пространство (или гама) всъщност не е особено полезно, в момента, тъй като няма токова видео или телевизионно съдържание с кодиране на цветове извън цветово пространство Rec709. За да се възползвате от допълнителните цветове, с OLED TV ще трябва да пуснете филм заснет и кодиран с широка цветова гама. Дори и тогава, ползата в качеството няма да бъде видима за човешкото око.

    Може ли по-широкото цветово пространство да засегне цветопредаването на телевизора?

    Технически погледнато, двете не са свързани. Настройки за точност на цвета са напълно независими от цветовото пространство, което може да покаже екрана. A телевизорът трябва да възпроизвежда даден цвят възможно най-точно, когато го показва на екрана. Все пак, ако този цвят попада извън цветово пространство на екрана, той ТВ ще покаже най-близкият възможен цвят. И резултатът може да има различна степен на успех. Ако проверите(прегледате ревютата) на моделите телевизор използващи квантови точки, ще се убедите със сигурност, че те могат да показват по-широка гама от цветове, но тези цветове не са били възпроизведени точно. В действителност, те в крайна сметка са прекалено наситени: (диаграмата в дясно - dE)


    Адаптиране на съдържание, записано в REC. 709 от телевизора към собствената си широка цветова гама от своя страна прави цветовете да изглеждат прекалено наситени и прекалено крещящи, което е предизвиква въпроси за точността. Въпреки това, след като го настроите на по-"ограничено" цветово пространство много по-близо до REC. 709, този телевизор възпроизвежда цветовете перфектно точно. Затова не препоръчвам използването на функцията за разширена цветова гама. На първо място, никой от този тип телевизори няма да възпроизведе правилно тази широка гама. Второ, опита за адаптиране на съдържание да се побере в по-голямо цветово пространство на свой ​​ред води до объркано цветопредаване. В действителност, телевизорите са много добре калибриран в режим Movie, докато не използвате функцията за широка гама. В крайна сметка, че не си заслужава да си губите времето.

    Какво следва?

    Някъде в не толкова далечното бъдеще, стандарта Rec.2020, проектиран за "UltraHD-4K" (3840x2160 пиксела) и "8K" (7680x4320 пиксела) ще започне да замества REC. 709. Тогава ще видите ефекта от използването на по-широко цветово пространство.

    Ляво: AdobeRGB цветово пространство, широко използвано от фотографи и графични дизайнери.
    Дясно: Rec.2020 цветово пространство, предназначено за UHD съдържание, който обхваща още по-широко цветово пространство.

    Телевизорите предлагащи разширено цветово пространство, покриват от 65% до 91% от стандарта Rec.2020.




    Малко допълнение към статията в 3-ти пост от темата..

    Всичко, което трябва да знаете за HDR (High Dynamic Range) телевизорите

    HDR, или High Dynamic Range, е процес, който увеличава динамичния диапазон на изображението и го прави да изглежда като да има по-добър контраст. По същество, целта е телевизионният екран да бъде в състояние да възпроизведе повече на нива на яркост, за да даде повишена детайлност както в светлите така и в тъмните части на кадъра. Идеята не е нова и една вече е добре използвана в областта на фотографията. Процесът е прост: фотоапаратът записва една и съща сцена най-малко два пъти, с различни нива на експозиция за да заснемане тъмните и след това светлите части от снимката. В стандартна снимка, има орязани подробности в тъмните и добре осветени части - или прегоряло бяло и липса на детайли в тъмните области.



    HDR може да бъде адаптиран към телевизора чрез камери, които записват снимки с висок динамичен обхват, благодарение най-вече на по-широката си цветова кодировка. Кадрите след това трябва да се калибрират (и потенциално биха могли да бъдат излъчвани в SDR на всякакъв тип екран, но тогава без някои детайли в изображенията които ще бъдат изгубени, както и загуба на яркостен диапазон). Производителите на телевизори тази година предлагат модели с HDR режим, за да се опитат да възпроизведат оригиналната сцена възможно най-точно.

    Енкодинг на първичен цвят от 8-Bit до 16-Bit

    Настоящият обхват на телевизорите се ограничава по отношение на градацията. По-голямата част на ТВ екраните изобразяват 8-битови цветове - предлагат само 256 нюанса за всеки от основните цветове на екрана (червен, зелен и син). В действителност, просто трябва да се увеличат цветните градиенти на телевизорите, за да видите най-различни обхвати. С пристигането на кодиране в 10-битов цвят при модели 2015 Ultra HD телевизори, броят на нюансите за всеки цвят се увеличава до 1024, което означава много по-точни и смесени цветови градиенти. Вече е възможно да се възпроизведе по-точно информацията в най-тъмните и светлите тонове. Това е първата важна стъпка в посока по-високият диапазон на светимост. Само да знаете, че HDR видео камерите могат да записват до 16 бита за един цвят, или 65,536 нюанса.

    Като се има предвид, че новите панели са в състояние да покажат повече нюанси, яркостта трябва да бъде увеличена, за да се постигне по-висок динамичен диапазон. Производителите предлагат ярки екрани, така че да се възпроизвеждат по-достоверно изображенията, по-специално на светлинни източници като слънчева светлина, лампи и свещи, като така се запазва показването на повече детайли в останалата част на кадъра. В момента Samsung говори за около 700 кандела на квадратен метър,а Philips, 1000, LG Oled 400 кандела. Има много причини, поради които HDR е добър за ТВ, защото означава не само качество на картината без прегоряло бяло или орязано черно, но също така и по-естествено изображение, особено при източници на светлина. Разбира се, ние сме много далеч от перфектно възпроизвеждане на това, което човешкото око вижда в реалността, но това е огромен скок напред.

    Предлагането на HDR съдържание не е лесна задача. Нужен ви е напълно адаптирана система на производството, като се започне с видео камера, която ще направи снимките. След това трябва да се калибрира, до 10-битов съвместим материал, за да се адаптира към HDR телевизионните стандарти. Динамичният обхват на най-новите видео камери е много по-висок, отколкото при най-добрите телевизори на пазара. На последно място, радио- и телевизионни оператори трябва да подкрепят HDR, което е допълнителен параметър в криптирането на сигнала. За момента, всяка страна прави каквото и скимне. Dolby, който извършиха най-много за прилагането на HDR, е единствената компания, която предлага фирмен стандарт, който има някои привлекателни технически особености, но е трудно да се адаптира към настоящите телевизори. В допълнение към HDR, Dolby разчита на по-широко гама-цветно пространство от това което телевизорите в момента предоставят, както и максимална яркост от цели 4000 кандела. Този вид стандарт е по-насочен към киното и наскоро заснетият филм Tomorrowland, който е заснет в HDR, тества тези стандарти. Надеждата е в "UHD алианс", формиран в началото на тази година. Тази група обединява телевизионни производители (LG, Samsung, Panasonic и Philips) и технически партньори (Fox, Technicolor, Netflix и Walt Disney Studios).

    Дали е твърде рано да купя HDR TV през 2015 г.?

    Проблемът е, че все още има твърде много неясноти за повечето хора за да скочат на HDR. Дори след като има вече създадени стандарти и повечето демонстрации са били убедителни, основният проблем е цената. Ако искате телевизор с истински HDR, а не само ремастерирано видео, можете да разчитате на малък брой модели телевизори от които да избирате. За да се възползвате максимално от HDR, телевизорът се нуждае от локално затъмняване, висока максимална яркост, наситено черно и дисплей с 10-бита на цвят. Тези характеристики могат да бъдат намерени само в топ-клас моделите и за момента, е трудно да си представим широко достъпни HDR модели, тъй като в средният диапазон модели заради склонността на производителите да използват винаги Edge LED подсветка.
    Не забравяйте и че някои модели са в очакване на актуализации на фърмуера с цел да предложат HDR.

    Трудно да се обоснове, инвестиция в висок клас модел, когато не знаеш как той ще изпълнява HDR. Основният недостатък е същият като за Ultra HD телевизори: в момента няма налично такова съдържание. Първите UHD Blu-ray дискове ще бъдат пуснати в края на тази година, но няма HDR съдържание, което вероятно да излезе през следващите месеци. Възможно е да видим някои "HDR ремастерирани" филми, например Годзила или На ръба на утрешния ден, само за да има някакво съдържание в каталога. Затова ви съветвам да изчакате до пролетта на 2016 г., а това е най-добрият възможен сценарии, за да съберете една прилична сума за.....HDR. Дотогава задръжте добрият си стар Full HD телевизор, който ще ви служи добре междувременно.



    DVB shows 4K over DVB-C2
    Three city trial for DVB-C2 in Germany
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 29-10-15 в 19:05.

  5. Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    София
    Мнения
    182
    #274

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Кой ще препоръчате от: panasonic 50ax800(мостра) ili самсунг 48ju7000 , Ще се гледат мачове, пс4 и блу-рей 3д филми.
    Meri

  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #275

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Предпочитам първият.

  7. Member Аватара на bagerista9
    Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София
    Мнения
    567
    #276

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор


  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    София
    Мнения
    182
    #277

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Предпочитам първият.
    Аз знам, че Панасоника е доста добър модел, но все пак кои са слабите му страни - малките субтитри, мостра, може би поддържа по-малко видео формати от Самсунга.
    Ако може някой да изброи + и - на двата модела, ще съм благодарен,
    И все пак, кой от двата има по-добра 4К переспектива за в бъдеще?
    Този пост е редактиран от bossorange; 01-11-15 в 11:08.

  10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #278

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Панасоника е по-висок клас(THX сертификат). За перспектива в бъдеще - Самсунга(заради поддръжката на HDR и HEVC H265).
    Сравнение по спесификации
    Comparaison des produits s
    Ако кликнеш на всеки един от двата модела, ще ти отвори нова страница - слез най долу и виж оценките и коментарите на френски
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 01-11-15 в 21:23.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Мнения
    89
    #279

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Христослав,аз съм със Samsung 48ju7500,бях чел че Самсунг ,ще актуализира средния клас телевизори за подръжка на HDR,не само SUHD, но конкретна дата не казаха.Знаеш ли,нещо повече по въпроса, а най-вече везирам моя телевизор,какво повече ще получа от този HDR и хардуера на телевизора позволявали го.

  12. Member Аватара на bagerista9
    Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София
    Мнения
    567
    #280

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Цитат Първоначално публикувано от kar4o73 Виж публикацията
    Христослав,аз съм със Samsung 48ju7500,бях чел че Самсунг ,ще актуализира средния клас телевизори за подръжка на HDR,не само SUHD, но конкретна дата не казаха.Знаеш ли,нещо повече по въпроса, а най-вече везирам моя телевизор,какво повече ще получа от този HDR и хардуера на телевизора позволявали го.
    как се справя телевизора?

  13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Мнения
    37
    #281

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Здравейте,

    моля за помощ за избор на телевизор, спрял съм се на тези два, които доста си приличат
    http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-P...3D-LED/p/15747
    http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-P...HD-LED/p/15744
    Мерси

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    2,240
    #282

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    PHILIPS-40PFH6550
    другият е 4К, което за такъв размер и към днешна дата си е пълно безмислие!
    Успех - избора е правилен!!!

  16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #283

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Цитат Първоначално публикувано от kar4o73 Виж публикацията
    Христослав,аз съм със Samsung 48ju7500,бях чел че Самсунг ,ще актуализира средния клас телевизори за подръжка на HDR,не само SUHD, но конкретна дата не казаха.Знаеш ли,нещо повече по въпроса, а най-вече везирам моя телевизор,какво повече ще получа от този HDR и хардуера на телевизора позволявали го.
    Да поддържа - Peak Illuminator "HDR"
    Gamme Samsung LED 2015 - line-up - LCD Compare
    http://img.donanimhaber.com/upfiles/...36fa8ed2c0.jpg
    http://img.donanimhaber.com/upfiles/...f541d37e3b.jpg
    https://lh5.googleusercontent.com/-W...g%2BLineup.jpg
    Ъпдейта за HDMI 2.0а доколкото знам вече мина
    Samsung Announces Industry-First HDMI 2.0a Capability for 2015 SUHD and UHD TVs – Samsung Electronics Official Blog: Samsung Tomorrow | Samsung Electronics Official Blog
    Някои телевизора са вече съвместими 4K HDR съдържание от Amazon Prime Video, но ако искаш да свържеш външен плейър, като новите Ultra HD Blu-ray, се нуждаеш от връзка през HDMI 2.0a порт.



    Цитат Първоначално публикувано от cold/hot Виж публикацията
    Здравейте,
    моля за помощ за избор на телевизор, спрял съм се на тези два, които доста си приличат
    http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-P...3D-LED/p/15747
    http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-P...HD-LED/p/15744
    Мерси
    Кликни върху таблицата
    http://toengel.net/philipsblog/wp-co...rview_2015.png




    Exclusive: LG talks future of OLED & first details on 2016 OLED TVs - FlatpanelsHD
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 02-11-15 в 23:05.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Мнения
    37
    #284

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Цитат Първоначално публикувано от soon Виж публикацията
    PHILIPS-40PFH6550
    другият е 4К, което за такъв размер и към днешна дата си е пълно безмислие!
    Успех - избора е правилен!!!
    Мерси

    - - - - - - - - - -

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Да поддържа - Peak Illuminator "HDR"
    Gamme Samsung LED 2015 - line-up - LCD Compare
    http://img.donanimhaber.com/upfiles/...36fa8ed2c0.jpg
    http://img.donanimhaber.com/upfiles/...f541d37e3b.jpg
    https://lh5.googleusercontent.com/-W...g%2BLineup.jpg
    Ъпдейта за HDMI 2.0а доколкото знам вече мина
    Samsung Announces Industry-First HDMI 2.0a Capability for 2015 SUHD and UHD TVs – Samsung Electronics Official Blog: Samsung Tomorrow | Samsung Electronics Official Blog
    Някои телевизора са вече съвместими 4K HDR съдържание от Amazon Prime Video, но ако искаш да свържеш външен плейър, като новите Ultra HD Blu-ray, се нуждаеш от връзка през HDMI 2.0a порт.




    Кликни върху таблицата
    http://toengel.net/philipsblog/wp-co...rview_2015.png




    Exclusive: LG talks future of OLED & first details on 2016 OLED TVs - FlatpanelsHD
    Благодаря, но не мога да разбера какво искаш да кажеш с тази таблица т.е. от 7100 има смисъл?

  18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #285

    Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

    Не - просто да видиш разликите в 2015 моделите на Филипс

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 620 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. LED Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030 - Мнения и препоръки
    От firefly във форум Samsung телевизори
    Отговори: 31
    Последно: 18-05-17, 11:02
  2. Мнения за 3D Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030
    От iva6ki във форум Samsung телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 22-07-13, 20:30
  3. Мнения за телевизор ТВ LED LCD Sony KDL32EX340BAEP
    От vasko_grudov във форум Sony телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 07-04-13, 09:49
  4. Мнения за телевизор NEO LED-26975
    От piron45 във форум Други телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 30-12-11, 13:49
  5. Търся мнения за телевизор SONY KDL-32EX710AEP
    От ivoradev във форум Sony телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 29-08-11, 12:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе