Вижте резултатите от анкетата: Кои са най-важните критерии при закупуването на нов телевизор?

Гласували
718. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Качество на картината

662 92.20%
  • Качество на звука

216 30.08%
  • Приемлива цена

337 46.94%
  • Лесен за употреба

127 17.69%
  • "Зелен" с ниска консумация на енергия

56 7.80%
  • Марка която познавам и вярвам

181 25.21%
  • Добра гаранция и сервизен план

239 33.29%
  • Последна технология

117 16.30%
  • Ценови / отстъпки / намаления

121 16.85%
  • Атрактивен дизайн и стил

104 14.48%
  • Голям размер на екрана, който мога да си позволя

282 39.28%
  • Вграден интернет достъп

187 26.04%
  • Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове

124 17.27%
  • Безжична интернет връзка

197 27.44%
  • USB запис

80 11.14%
  • Ultra HD TV

226 31.48%
  • 3D съвместимост

61 8.50%
  • Oled TV

46 6.41%
  • Държавно-спонсорирана програма за отстъпки

8 1.11%
  • Curved TV (огънат екран)

14 1.95%
Отговори на анкетата
Страница 20 от 625 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 9366
Like Tree1852Одобрявам

Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. gpt
    gpt е офлайн

Тук е от
    Dec 2011

Отговор: Избор на Ultra HD TV / How Tos & FAQ - на първа страница

Цитат Първоначално публикувано от kmonev Виж публикацията
    Модела мисля че е 49ub850v. Аз говоря за самостоятелното приложение на тубата, там избор на резолюция няма и изобщо не се вижда инфо клиповете с каква резолюция са. При всички положения през външен източник 4к съдържанието е различимо. Не и онлайн стрииминга. Връзкатата ми е през близу, не е от най-бързите. За какво са направили 4к съдържание на тубата като реално то НЕ може да се гледа ?!?
    Здравейте. изчетох форума, но не открих решение на проблема. Аз съм с 55UB950V и не знам как да си пусна директно 4к видео от youtube. От приложението на ТВ ми отваря в HD резолюция, а през браузъра на ТВ максималната резолюцията, която ми дава, е 720р.

Някой знае ли как да си гледам 4к видео от youtube?

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

Предполагам, че при Youtube, в зависимост от скоростта на нета, телевизора автоматично превключва на определена резолюция или е софтуерно ограничен.
    При отваряне в браузъра, вижда ли се лентата с инструменти на видеоклипа? Може ли, с меджик дистанционното да се кликне на настройката за резолюция - зъбното колелце ?

4k Video Ultra HD Content Guide - YouTube, Vimeo and More

4. gpt
    gpt е офлайн

Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Предполагам, че при Youtube, в зависимост от скоростта на нета, телевизора автоматично превключва на определена резолюция или е софтуерно ограничен.
    При отваряне в браузъра, вижда ли се лентата с инструменти на видеоклипа? Може ли, с меджик дистанционното да се кликне на настройката за резолюция - зъбното колелце ?

4k Video Ultra HD Content Guide - YouTube, Vimeo and More
    В браузъра имам зъбното колело, където мога да задам резолюцията, но ми дава само 2 възможности - 320 и 720р. Докато като пусна същия клип през приложението на ТВ, там не ми дава да избирам резолюцията, но с дистанционното като кликна върху клипа за информация и ми изписва, че клипа е HD - предполагам 1080.
    Иначе интернета ми е на Мегалан и е стабилен и бърз - според speedtest.net от UK, DE и от БГ свалям с 30 Mbit/s, което не знам дали е достатъчно за 4к за телевизора

И друг въпрос имам - LG-то ми не чете 4к клипове с кодек XACV. може ли да се инсталират на телевизора?

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от gpt Виж публикацията
    И друг въпрос имам - LG-то ми не чете 4к клипове с кодек XACV. може ли да се инсталират на телевизора?
    Тук си пише , че телевизорът поддържа HEVC, но не и XAVC. Не можеш да инсталираш допълнителни кодеци. За тях се производителя на телевизора, трябва да плати лиценз.
    LG 55UB950V Televisions - 55” ULTRA HD 4K TV - LG Electronics UK
    LG ULTRA HD 4K TV delivers the next generation of digital broadcasting with a built in 4K HEVC Decoder that will be the future standard for 4K video compression.
    Now you can enjoy 4K quality content via internet streaming or USB without requiring support from any extra device. Enjoy 4K content through external devices with HDMI (4K 60p) compatibility.
    Пробвай с някой сателитен UHD канал
    FlySat UHD TV Sat List

Калкулатори за размер ТВ и дистанция на гледане
    Kalkulator odległości od TV
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 06-11-15 в 20:52.

6. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

....Тук си пише , че телевизорът поддържа HEVC...
    То и за Philips PUS7600 и PUS8700 пише че поддържа, но не и за видео от USB drive.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Сега прегледах отново поста на gpt, и забелязах, че той има в предвид XAVC, който се поддържа само от Sony
    https://en.wikipedia.org/wiki/XAVC
    За това, първо се тества в магазина преди да се купи...
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 06-11-15 в 20:31.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    София
    Панасоника е по-висок клас(THX сертификат). За перспектива в бъдеще - Самсунга(заради поддръжката на HDR и HEVC H265).
    Сравнение по спесификации
    Comparaison des produits s
    Ако кликнеш на всеки един от двата модела, ще ти отвори нова страница - слез най долу и виж оценките и коментарите на френски
    А сигурно ли е, че Samsung 48ju7000 поддържа HDR? А панела 8 или 10 битов е?
    Започвам да се чудя дали да не скоча на Samsung 48js8500, заслужава ли си по-високата цена от 7 серия?
    Също така sony 49x8505, но ме спира пасивното 3д.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Явно те мързи да четеш...
    Да поддържа - Peak Illuminator "HDR"
    Gamme Samsung LED 2015 - line-up - LCD Compare
    http://img.donanimhaber.com/upfiles/...36fa8ed2c0.jpg
    http://img.donanimhaber.com/upfiles/...f541d37e3b.jpg
    https://lh5.googleusercontent.com/-W...g%2BLineup.jpg
    Ъпдейта за HDMI 2.0а доколкото знам вече мина
    Samsung Announces Industry-First HDMI 2.0a Capability for 2015 SUHD and UHD TVs – Samsung Electronics Official Blog: Samsung Tomorrow | Samsung Electronics Official Blog
    Някои телевизори са вече съвместими 4K HDR съдържание от Amazon Prime Video, но ако искаш да свържеш външен плейър, като новите Ultra HD Blu-ray, се нуждаеш от връзка през HDMI 2.0a порт.
    Според Самсун, JS9000, JS9500 са с 10bit панели. За останалите модели, не знам. Аз лично имам съмнения, че всички са 8bit. Резултатите на JS9000 и JS8500 са еднакви.

Покритие на стандарта DCI-P3
    http://hdtvpolska.com/zdjeciamaciek/...orum_dci95.jpg
    http://hdtvpolska.com/zdjeciamaciek/JU6800/dci.jpg

покритие на Rec.2020
    http://hdtvpolska.com/zdjeciamaciek/..._rec202074.jpg
    http://hdtvpolska.com/zdjeciamaciek/JU6800/rec2020.jpg

11. Тук е от
    Nov 2012

Здравейте! Моля, за съвет относно избор на 50-55" ТВ за конферентна зала в бюджет 1500-1800лв с ДДС. Харесах Панасоник 50AX800E, но са останали само демо бройки и незная дали да рискувам с такава. Разстоянието е: 2-6м за различните позиции на седене в залата. Имаме проектор, но ни трябва и ТВ.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Какво като е мостра? Може да провериш наработените часове на място в магазина.
    За целта поискай дистанционното: главно меню -> ок -> настройки -> слизаш надолу до системно меню -> ок -> системна информация: интересува ни Статус 4.
    буква "A" - първа стотица наработени часове,
    "B" - втора стотица наработени часове
    "C" - трета и всичко нагоре.
    598 - кол-во наработени часове,
    199 - кол-во включвания.

може би този
    http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-P...0E-LED/p/15467
    Прикачени изображения Прикачени изображения

13. Тук е от
    Nov 2012

Останала е 1 бройка в Благоевград и няма как да направя проверка за съжаление. Някакви други предложения, всичко без LG e приемливо.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Този пост е редактиран от hristoslav2; 13-11-15 в 21:13.

16. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Тая година съм малко далече така да се каже от "материала" , ама май ще се налага да купувам някакъв 48/49/50" UHD , та попрочитам оскъдното инфо за доста от моделите ... За разлика от предни години забелязвам учудващо малко тестове и ревюта на повечето актуални модели , което нещо ми е доста странно ...
    Общо взето съм отсял няколко модела и ще остане само теста в магазина , НО ... много ограничено инфо за тунерите поставяни в различните модели . Освен за тия в Самсунг (и то не от официални източници , а от мнения на потребители) почти не намирам за другите марки в кой модел тунерите поддържат UHD сигнал и имат съответните кодеци .
    Интересуват ме главно тунерите в Панасоник 680/740/750 (680 май не поддържа) и в Сони Х8005/X83.. , така че който има сигурно инфо - да пише .
    Може би ще е добре и да се направи таблица в началото на темата с точно тая информация - поддържани формати и кодеци от тунерите на различните марки .

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

https://wikileaks.org/sony/docs/05/d...40102.pptx.pdf
    Добре обмислено от Сони по реализацията т.н. "цифров мост"(DBEF) между домашни устройства за собственици на UHD BD. Може да копирате собственият ви диск даже бит в бит на други носители, като HDD, таблет, медия плейър и да гледате това копие без ограничения колкото ви е угодно, съхранявайки ценният привод и диск в неприкосновеност и използвайки го само за дублиране. Всичко ще бъде защитено, тъй като копието може да бъде прочетено само на устройства, зарегистрирани от потребителя чрез съвместим цифров мост. То ще има електронен подпис на един ползвател с неговите устройства. Ако загубите това копие, подписът ще бъде унищожен, така че никой да не може да се възползва, а на вас ще ви се наложи да направите ново копие. Очевидно е, че вие не можете да направите няколко копия, и невъзможно да раздавате тези копия в мрежата или да ги предлагате за сваляне. Самият диск също така ще бъде привързан към конкретен апарат(UHD BD Player) и вашият акаунт в облачният сервиз, обслужващ всички нови плейъри на ползвателя. Вървят слухове, че даже PS4 ще може да показва такива копия - хардуера го позволявал. Да и плейърът е длъжен да поддържа такава функция, това остава по преценка на производителя. Нищо не остава на любителите на пиратски копия, изглежда... Нищо няма да могат да погледат, край на пиратските ресурси в мрежата.
    https://wikileaks.org/sony/docs/05/docs/BDA/BDA-UHD-TF/
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 16-11-15 в 18:40.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    ...ама май ще се налага да купувам някакъв 48/49/50" UHD ...
    А, защо се налага и то 48"UHD?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 625 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. LED Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030 - Мнения и препоръки
    От firefly във форум Samsung телевизори
    Отговори: 31
    Последно: 18-05-17, 11:02
  2. Мнения за 3D Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030
    От iva6ki във форум Samsung телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 22-07-13, 20:30
  3. Мнения за телевизор ТВ LED LCD Sony KDL32EX340BAEP
    От vasko_grudov във форум Sony телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 07-04-13, 09:49
  4. Мнения за телевизор NEO LED-26975
    От piron45 във форум Други телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 30-12-11, 13:49
  5. Търся мнения за телевизор SONY KDL-32EX710AEP
    От ivoradev във форум Sony телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 29-08-11, 12:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе