Това да не би да е някаква печатна (техническа) грешка?
Почти 2 пъти по-високо тегло няма как да се получи. 16,2kg това е почти теглото на някои 49" UHD TV.
Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Това да не би да е някаква печатна (техническа) грешка?
Почти 2 пъти по-високо тегло няма как да се получи. 16,2kg това е почти теглото на някои 49" UHD TV.
Ми с повече жИлязо ...що да не е по тежък - явно слагат по-качествени компоненти и подсилена рама, за да няма криви изпълнения като миналогодишните ...
Мисля, че тези ревюта на гореизброените от теб ТВ-та ще ти отговорят на въпроса!и по моя преценка....-не си сбъркал с избора! Честито и да му се радваш дълго време!
https://www.youtube.com/watch?v=2ktnm8jqNvI
https://www.youtube.com/watch?v=PrMsNBN04SE
KD-65XE9305 - KD-65XE9005
ТЕГЛО НА ТЕЛЕВИЗОРА БЕЗ СТОЙКА - Прибл. 38,2 кг / Прибл. 22 кг
ТЕГЛО НА ТЕЛЕВИЗОРА СЪС СТОЙКА - Прибл. 42,4 кг / Прибл. 23,2 кг
разликата от 4 килограма в теглото идва от
- устройството на видеопанелите
Slim Backlight Drive+ (в серия XE93) - представлява Led подсветка в горният и долният ръб на екрана, с по две Led ленти, които са разделени на сектори, като всяка една лента чрез light guide осветява по една хоризонтална секция на дисплея. Първата лента, отговаря за осветяването на секциите в близост до ръба на екрана, а втората Led лента за секциите в близост до централният хоризонт. Имаме 4 хоризонтални секции, разделени на 18 клъстера всяка (72 блока).
Този тип локално затъмняване е на големи блокове, което го прави по-слабо ефективно спрямо FALD(Full Array Local Dimming) подсветката в ZD9 и XE9005.
Ето ви една схема коя лента, коя секция, какво осветява от екрана...
Секциите осветявани от първата лента от всяка страна са осветени в жълто.
Секциите осветявани от втората лента от всяка страна са осветени в оранжево
Led Up
tape1
section 1
-
-
-
-
-
-
-Led Up
tape 1
section 2
Led Up
tape 1
section 3Led Up
tape 1
section 4Led Up
tape 1
section 5Led Up
tape 1
section 6Led Up
tape 1
section 7Led Up
tape 1
section 8Led Up
tape 1
section 9Led Up
tape 1
section 10Led Up
tape 1
section 11Led Up
tape 1
section 12Led Up
tape 1
section 13Led Up
tape 1
section 14Led Up
tape 1
section 15Led Up
tape 1
section 16Led Up
tape 1
section 17Led Up
tape 1
section 18Led Up
tape 2
section 1
-
-
-
-
-
-
-
Led Up
tape 2
section 2Led Up
tape 2
section 3Led Up
tape 2
section 4Led Up
tape 2
section 5Led Up
tape 2
section 6Led Up
tape 2
section 7Led Up
tape 2
section 8Led Up
tape 2
section 9Led Up
tape 2
section 10Led Up
tape 2
section 11Led Up
tape 2
section 12Led Up
tape 2
section 13Led Up
tape 2
section 14Led Up
tape 2
section 15Led Up
tape 2
section 16Led Up
tape 2
section 17Led Up
tape 2
section 18Led Down
tape 2
section 1
-
-
-
-
-
-
-Led Down
tape 2
section 2Led Down
tape 2
section 3Led Down
tape 2
section 4Led Down
tape 2
section 5Led Down
tape 2
section 6Led Down
tape 2
section 7Led down
tape 2
section 8Led Down
tape 2
section 9Led Down
tape 2
section 10Led Down
tape 2
section 11Led Down
tape 2
section 12Led Down
tape 2
section 13Led Down
tape 2
section 14Led Down
tape 2
section 15Led Down
tape 2
section 16Led Down
tape 2
section 17Led Down
tape 2
section 18Led Down
tape 1
section 1
-
-
-
-
-
-
-Led Down
tape 1
section 2Led Down
tape 1
section 3Led Down
tape 1
section 4Led Down
tape 1
section 5Led Down
tape 1
section 6Led Down
tape 1
section 7Led Down
tape 1
section 8Led Down
tape 1
section 9Led Down
tape 1
section 10Led Down
tape 1
section11Led Down
tape 1
section12Led Down
tape 1
section13Led Up
tape 1
section14Led Down
tape 1
section15Led Down
tape 1
section 16Led Down
tape 1
section 17Led Down
tape 1
section 18
- разлика в озвучаването
и съответно металната рамка, към която е захванато оборудването - видеопанел, мейн борд, захранващ блок, от, блутут и уай фай модул...
https://cdn.homecinemamagazine.nl/wp...7-lcd-back.jpg
при KD-55XE9305: VA (RGB) panel, 100 / 120Hz + flashing backlight, quad-Edge LED LCD (two rows of edge-mounted LED modules along the sides, up and bottom, of the LCD panel, and separate light guide plates for each LED module to illuminate different zones. This allows for more zonal control over a conventional edge-lit LED LCD, 76 control zones under lesnumeriques.com,
www.lesnumeriques.com/tv-televiseur/sony-kd-55xe9305-p37847/test.html
Грешката е моя
__________________________________KD-65XE9305 ---- KD-65XE9005
ТЕГЛО НА ТЕЛЕВИЗОРА БЕЗ СТОЙКА - Прибл. 38,2 кг / Прибл. 42,4 кг
ТЕГЛО НА ТЕЛЕВИЗОРА СЪС СТОЙКА - Прибл. 22,0 кг / Прибл. 23,2 кг
Този пост е редактиран от hristoslav2; 16-12-17 в 16:47.
Hristoslav2 благодаря за отговора но по спецификации KD-65XE9305 тежи 38,2кг без стойка а KD-65XE9005 тежи 22кг без стойка и това са 16,2кг разлика а не 4кг. стойката на 9305 е 4,2кг а на 9005 е 1,2кг според официалните данни. За това и се удучих като забелязах разликата в килограмите а и видях че ти също посочваше пък други килограми, аз взимам информацията от сайта на SONY.
- - - - - - - - - -
Благодаря много, надявам се и аз на дълга и безпроблемна работа![]()
Унгарците са счупили цената на ХЕ9005, който се е чудел,сега е момента2118лв е в момента
А тези унгарци надеждни ли са, защото в един друг форум срещам мнения, че имало проблеми с рекламацията. И също така откъде препоръчвате да се купува телевизор?
Аз не съм имал проблеми с унгарците,поне 10-на пъти до сега съм пазарувал от тях...
Аз също съм пазарувал от унгарския сайт и до сега всичко е било наред
Аз си взех 55ХЕ9005 от тях и всичко беше точно, от към цена винаги са доста под технотата, като обслужване до момента са доста над технотата. Дано не се налага да разбирам как са с гаранционното обслужваненямат обаче допълнителна гаранция да си закупиш, докато в унгарския сайт имат дори +4 и то на сносна цена. Общо взето имат категории от стоки, при които цената е доста под българските еквиваленти имат и такива които са почти колкото в България. Аз също съм пазарувал от тях много лего за децата и цените винаги са били по-добри от комсед и хиполенд и то доста по-добри и всичко е пристигало без проблемно. Честно казано за телевизора малко се опасявах от българския куриер Рапидо защото не бях чувал добри отзиви за тях, но ме изненадаха приятно.
Да повдигна един въпрос, който е по темата. Кой е най-евтиния телевизор 65", който става за гледане? Казано по-друг начин, съществува ли такова нещо като бюджетен 65" ТВ? Става въпрос за непретенциозните потребители, като слагам себе си в това число. Като добавя, както съм го правил и друг път, че картината на ЛГ 43lh510v е напълно задоволителна за мен. СД каналите от телевизията, най-вероятно ще са трагични, но те и при по-малките диагонали са така. Въпросът ми възниква, защото сносен 55" телевизор е около 1800лв. и ако мога да си взема нисък клас 65" за около 2000лв., бих взел по-големия диагонал. Даже в момента гледам финлукс 55" е намален на 799лв. и направо се чудя дали да се дават повече пари за нещо от "марките" като знам, че не сме особено претенциозни.
Ето
https://edigital.bg/led-televizori/j...evizor-p532698
https://edigital.bg/led-televizori/h...evizio-p525727
леекичко ще мажат при бързи сцени...
Плюс това, което е посочил Христослав..-ето и от мен една насока:
https://edigital.bg/led-televizori/p...evizor-p528809
Извинявам се за офтопика, но признават ли оторизираните сервизи гаранцията издадена от унгарския сайт? Филипсите ми харесват много заради амбилайта, но като гледам общото мнение е, че са проблемни телевизори, поправете ме ако греша.