Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
etalon21
помисли и за този
https://edigital.bg/led-televizori/p...evizor-p576090
но за филмите си вземи един външен медия плейър
https://www.lcd-compare.com/index.ph...NKD55XE9005=on
А ако трябва да се подреждат по възходящ ред спрямо условията за ползване (най-вече IPTV в Светла стая) измежду Sony KD-55XF8596, Samsung UE-55NU8042 и Samsung QE-55Q6FN? И разбира се защо мислите така?
- - - - - - - - - -
hristoslav2
Честно до сега гледах само Сони и Самсунг, нямам идея за Панасоника, но ще се разровя и там. Какви са неговите предимства? Разбира се критичните за избор? Не искам да отнемам време с детайли, които ще опитам да намеря.
А колкото до сравнението му XE и XF, до колкото се ориентирах са относително еднакви, малки разлики в кодеците, но е възможно там технически да не са въведени. Направи ми впечатление по-голямата консумация на Ел. Енергия на XF? Би следвало година след година да се върви към икономичност, а то точно обратно. Значи има нещо друго което не съм хванал... ще продължа да се ровя...
клоня към първият
etalon21
https://www.rtings.com/tv/tools/comp...!threshold*0.1
https://www.rtings.com/tv/tests/pict...eak-brightness
Sony 1
Май наистина ще пробвам с XE9005, стига да открия правилната бройка...
hristoslav2
Благодаря за улеснението с предоставените линкове. Колкото до Panasonic-а нещо не ме впечатли по техн данни, а дори да го видя на живо в магазина, няма да мога да оценя правилно; Благодаря и за линка към Brightness - въпреки VA на XE9005, май това е най-доброто от тези изброените.
само ми е чудно, защо не чух и едно предложение за Самсунг? Дали заради светлата стая, която е в заданието или просто 9005 е наистина добър? Ама и 8-ма серия, Q6, Q7 - няма как да са лоши? Sony 1, от теб това не се очаква - ника ти говори за лееееека пристрастеност
- - - - - - - - - -
Milen Berberov
Благодаря за подсещането - регистрирах се и писах за нова бройка. Да видя ще получа ли отговор...
Този пост е редактиран от etalon21; 16-09-18 в 08:48.
Ника не играе роля.
Опитвам да те насоча към най доброто и най изгодното.
В крайна сметка избора си е твой.
Не бих взел XE90 при положение, че има XF90. Веднага някои хора ще ме опонират, че разликата в цената си струва, но ето и моето мнение.
1. Едва ли ще има запечатани бройки, по-скоро мострени.
2. XE90 е с много слаб SOC, андроида много лагва и това някак си убива удоволствието от добрата картина (след калибровка). При XF93 SOC-a е по-мощен и ще се държи по-добре.
3. XE93 с подръжка на Dolby Vision, по-висока осветеност и по-голямо удоволствие от HDR.
sony 1
Разбира се, това по-скоро беше закачка - иначе съм изключително Благодарен! Базирано на съвета ти имам стратегия за XE/XF90. Сега вече ще се разровя за запечатана бройка. Всеки иска да спести, но лично държа да е запечатана и не бих направил компромис...
stenly
Благодаря, че ми обръщаш внимание върху този детайл - предполагам ще се насоча към XF90, нова бройка. Относно XE93 - наличността пак е ограничена и в допълнение цената си е тежичка. Как стои въпроса със SOC-a при XF90 - дали има подобрение спрямо XE90? Навсякъде това се споменава като недостатък (Андроида е бавен)
Разбира се ако има запечатан, поне аз така купувам техниката.
Относно Андроида аз съм с най ниския клас тв. за 2017г. и единствените проблеми с него си създадох самият аз като му инсталирах кракнат Аpp Cloner Premium 2 пъти, който ми бъгваше WIFI връзката и единствената управия беше с връщане на завод. настр.
Другото за лагове и т.н. е за мен вече глезотия.
Във всичко ако търсиш може да намериш кусури.
Това е мойто мнение.
Здравейте.
Попадна ми една оферта в Метро за LG43UK6750.Цената му е доста интересна според мен-749 лв.Та мисълта ми е да го лапна ли
Ще се гледа от 2-2,5 метра.
Предимно филми.
За спалнята е,ще се поставя на стената,на около 1,5 височина.
За тая цел става , но трябва да сложиш някакво фоново осветление зад него, че няма да е приятна гледка на тъмно.
В смисъл ?
А има ли нещо в този диапазон,което да си заслужава .Няма значение от марката.По принцип цялата машинария в къщи е Samsung.
В смисъл, че IPS панелите не са особено приятна гледка на тъмно (няма черно , прозира подсветката , глоу ефект ...), но с лек източник на светлина зад тв се тушират до голяма степен или поне не са толкова дразнещи.
За непретинциозно гледане (както е обикновено в спалнята за приспиване ) не мисля, че си заслужава скъп модел , но пък и 43" с VA панел май са рядкост вече - 40" са с VA , но не съм поглеждал скоро какво се предлага и на какви цени . Гледай да има по-дълга гаранция, да предлага екстрите, които са ти нужни (добра ОС) и да ти хареса на теб картината - в ниските класове не е толкова сериозна разликата .
Съгласен, аз за спалнята взех 43uj701v, но вече не знам дали има бройки от него. За 750 от румънците като ОС-а на ЛГ е доста мазен.