Телевизора от линка в мнението на gopeto_86 също е с АндроидТВ, но е миналогодишен модел.
Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Телевизора от линка в мнението на gopeto_86 също е с АндроидТВ, но е миналогодишен модел.
50EX700 ще си пътува към емаг , изкуши ме офертата за 55NU8042 на 1700лв и ще се разделяме
https://www.emag.bg/televizor-led-sm.../pd/DCZT4FBBM/
+ код discount
Има още една бройка.
Някой пак да помага, тъкмо реших панасоника и видях това сони:
Panasonic 58EX700e - VA
Sony 55XF7596 - IPS , Android, direct LED
Кой е с по добра картина защото са с различни матеици и подсветки? Предполагам панасоника ще има по-добро черно?
Този пост е редактиран от profusion; 27-10-18 в 12:50.
Panasonic 58EX700e - VA мисля, ще има по добро черно. За една седмица почти, нямам никакви оплаквания от моя. Със спортни предавания засега никакви засечки, игрите които играе синът с ПС 4 вървят без оплаквания, картината в тубата на 4К клипове е много хубава, като минус мога да напиша: не ми харесва звукът, но с едни Едифайър 2.1 вързан през изхода за слушалки, туширах този проблем. Работи 2.1 системата и говорителите на Панасоника. Някой ако има някакви настройки за калиброване, за още по добра картина моля да напише? Хубав ден! :-)
Черното на VA ще е по-добро и няма да имаш светлеене на тъмни сцени с ъгъла, но ще получиш промяна на цветовете с ъгъла и загуба на детайли в тъмните сцени при по-ниска яркост, особено ако гледаш фронтално. Трябва да си прецениш кое искаш повече и каква е вероятността да гледате няколко човека едновременно от различни ъгли фронтално. VA-матриците също ги водят 178/178 градуса хоризонтално и вертикално и това наистина е така в голяма степен - проблемът е, че даже и с малка промяна в ъгъла червеното става първо оранжево, после жълто и накрая не се вижда нищо. При IPS-матрицата, цветовете ще си се виждат каквито са докрая.
Това за direct LED и FALD (локално затъмняване по зони на целия екран) в повечето случаи на практика е маркетинг само. Понякога LED по краищата (edge LED) може да ти даде по-добри цялостни резултати от direct LED - картината винаги е комплекс от фактори, вкл. технология и параметри на картинен процесор, вътрешно управление на сигнала и какво ли още не. Не е само начин на осветяване на матрицата и локално димиране. Отделно, обърни внимание, че и повечето най-евтини модели са с direct LED. И?
Ако имаш възможност, отиди до магазина и си сравни, особено това за ъглите, IPS glow, black crush, gamma shift. Без значение от няколко-буквените глупости, които само звучат високопарно и вдигат цената с 1000 лв.+, по-скоро гледай да получиш напълно равномерна подсветка и минимум осветяване по краищата (backlight bleed), защото тези са масови и повечето хора даже не знаят колко зле са им панелите. Другото за HDR++++++ не знам си какво, ако не си навън и няма да гледаш телевизия/филми/стрийминг на плажа със слънчеви очила - по-добре го игнорирай като основна причина за покупката. Нормалната яркост в стаята не позволява нормалното гледане на истинско HDR съдържание, без поне 300 кендъла обкръжаващо осветление наоколо (разбирай лампи). Плюс, къде са източниците на такова HDR-съдържание и, ако нямаш някой представител на топ сериите на основните марки? Докато дойде времето, когато наистина ще можеш да му се насладиш, защото ще е масово, и ще трябва да си купиш нов телевизор - вероятно с microLED или някоя доста подобрена версия на сегашните OLED-и.
Аз бих взел нещо задължително с IPS панел и Android OS,лошото е чe XF75 е най ниската серия на Sony и матрицата е 50 херцова,мига си, повярвай ми.Това с черното е смешно,Panasonic-сериозно ли?Значи повтарям, това трябва да са ти критериите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО-IPS и Android ,сега дали има шим или няма,вече е с по малко значение.Примерно аз бих взел Philips 55PUS8503,някой във филипс секцията се беше похвалил,че е взел такъв,питай го на лично как е.Е вярно,към 2000 лв е но си струва според мен .Успех и късмет ти желая!
Мерси за подробното обяснение @paraiso. И аз съм се насочил към VA и панасоника защото ще се гледа фронтално. Единственното което ме двоуми е защото повечето хора препоръчват Сони като марка пред другите и качеството им на картина и как я обработва.
Кофтито е че не мога да ги сравня на живо защото панасоника го няма в Пловдив.
- - - - - - - - - -
защо задължитлно IPS, какво е лошото на VA? За андроида не държа ще е вързан към компютър непрекъснато.
Сигурен ли си?
Plasma
OLED
IPS Pro
S-IPS
MVA
source photos: https://www.reviewed.com/televisions
Послушай ме човек,моля ти се.Знаеш наскоро взех Sony 49XF8505 с VA матрица,преди него за кратко имах Philips 50PUS7363 пак с VA,имам и един 40 инчов филипс от нисък клас с IPS матрица,стария телевизор който бе преди сонито бе самсунг пак с IPS панел,та знам какво говоря,в момента съм седнал пред компютъра и гледам качествена VA под ъгъл.Андроида и той е важен,слушай ме.Писал съм ти,в магазина недостатъците на VA няма да ги видиш,те се виждат в къщи.50 херца матрица и нея в магазина няма да я видиш.Слушай патило.Philips 55PUS8503 е твоят телевизор.
XF85xx / XF8796
85" - MVA, Triluminos, EdgeLED, 120Hz
65" - S-IPS, Triluminos, Edge LED, 120Hz
55" - S-IPS, Triluminos, EdgeLED, 120hz
49" - MVA, Triluminos, EdgeLED, 120Hz
43" - S-IPS, Triluminos, Edge LED, 120Hz
XF8096
55" - S-IPS, 8-bit+FRC, Triluminos, Edge LED, 60Hz
49" - S-IPS, 8-bit+FRC, Triluminos, Edge LED, 60Hz
43" - S-IPS, 8-bit+FRC, Triluminos, Edge LED, 60Hz
XF7596
65" - MVA, Edge LED, 60hz
55" - S-IPS, Edge LED, 60Hz
49" - S-IPS, Edge LED, 60Hz
43" - S-IPS, edge LED, 60Hz
XF7000 / XF7002 / XF7003
XF7004 / XF7005 / XF7077 / XF7096
65" - S-IPS, Direct LED, 60hz
55" - S-IPS, Direct LED, 60hz
49" - S-IPS, Edge LED, 60hz
43" - S-IPS, Edge LED, 60Hz
Това с черното въобще не е смешно, особенно когато гледаш на тъмно.
Смешно е, защото ха си мръднал една крачка в страни и се сгромолясва и черно и всичко.За мен лично е несериозно да се произвеждат телевизори с VA матрица(имам 49XF 8505).
IPS си има своите недостатъци - ясно видимото сивеене при гледане на тъмно и онова дразнещо синеене на картината особенно погледнат под по-голям ъгъл. Невъзможността да го компенсираш чрез менюто (най близо да правилна картина е да приложиш режим кино и температура WARM 2)
Това, че ти си си купил LCD телевизор, не оправдава грешното ти мнение, относно важността на черното за качествената картина. Пробвай следващият път с OLED.