Около 3 метра. Излиза , че е важно 100 херца за добра картина ?
Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Около 3 метра. Излиза , че е важно 100 херца за добра картина ?
100hz е важно и много важно е,че 3 метра е далечно разстояние дори за 55''.Прочети линковете внимателно,55'' UHDдори го дават от 2,30 max...(от малко над 1м до 2,30)!
В статията пише следното:
''Чecтнo ĸaзaнo, peaлнa пoлзa oт пoĸyпĸa нa тeлeвизop c eĸpaн пoд 60 инчa и 4К / UНD peзoлюция нямa. Toвa e oбщoпpиeтoтo cтaнoвищe. Ho пpи ĸaчecтвeн, дoбpe зacнeт 4K мaтepиaл paзлиĸaтa e вeднaгa видимa дopи и пpи 49 инчa.''
Разликата е видима,но проблема е другъде.Тъй като картината е много детайлна повече се уморяват очите,защото се вглеждаш в детайлите.
Ако погледнеш и най-долния линк SAQ6 е оценен малко под SonyX900Е(F),а разликите в цените е над 1000 лв.
https://www.rtings.com/tv/reviews/by...e-relationship
Какво трябва да знаем за 4K телевизорите | SetCombG.com
https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-size/55-inch
Този пост е редактиран от cable; 20-02-19 в 22:38.
Нямам място за по- голям. Кой е най добре да купувам?
LG LED 49SK8100PLA
Samsung QE49Q6FNATXXH
SONY KD-49XF7096
SAMSUNG UE-50NU7472
е ми от тия изброените аз лично бих си зел LG 8100 ама 55 инчовия щото е 100 херца а 49 май е 60 херцов ; или даже по-добре LG 8500 който е с direct led FALD докато другите телевизори са edge led ... 49" 8500 e 100 херца и е около 1450-1550 лв аз го гледах и е хубава картината : ) разликата в цената между 49 и 55 е доста по-малка от 55-65 "
https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-...la-p408224963/
тъй че мен ако питаш си земи LG 49" SK8500 тва е телевизора за теб - страхотна картина супер за филми и телевизия 100hz , FALD , 10 битов панел , IPS за тия пари няма по-добро ...
Този пост е редактиран от x33mmm; 21-02-19 в 01:23.
Разбрах. Остава да го намеря по е-магазините.
Май колегата искаше да каже 55, а не 49?
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Е той си каза че иска 49 " шот няма място иначе може да си земе за 300 лв повече и 55 инча ; при lg 8100 49" e 60hz , 55" e 120hz докато lg 8500 и 49" и 55 " са си 120 hz ; главната разлика между тях е че 8100 е edge led аз имах няколко самсунга с edge и подсветката беше леко неравномерна имаше някви вертикални линии по екрана дразнещи особено като се гледа футбол е ужасно ; 8500 е direct led с local dimming FALD и като че ли е по-добре; са тва затъмняване може да не върши много работа заради IPS матрицата която пропуска повече светлина ама поне е direct не е edge led подсветката и сигурно е по-равномерна ;също така 8500 е по-ярък от 8100 и е по-добър за игри и гледане на спорт;също така 8500 има малко по-добър контраст и по-мощен звук; иначе други разлики между 8100 и 8500 почти няма горе долу са еднакви ;
ето сравнение, lg sk 9000 тва май е американското име на модела 8500 дето е в европа;
https://www.rtings.com/tv/tools/comp...&threshold=0.1
аз самия си мислех да си зема lg 8500 55" или 65" по едно време; и все още се колебая за избор на телевизор засега съм се спрял на тези модели sony x9005f 65" / lg sk9500 65" /lg oled b8 55 "/lg oled c8 55"/samsung q9fn 55" един от тия ще е и чакам някви по свестни промоции около великден сигурно :D
Този пост е редактиран от x33mmm; 21-02-19 в 14:09.
Явно доста хора чакат свестни промоции, включително и аз.
Но това надали ще се случи преди излизането на новите модели т.е. да, около Великден.
Моята дилема в момента е дали да е Samsung 55 Q6FN/NU8072 или направо LG 55 OLED B8
Те сега сички магазини изкуствено надигат цените та като дойдат празниците хоп уж да има промоции ... така правят и преди черен петък коледа великденски разпродажби ... и сега като се покажат новите модели трябва да разчистат залежала стока и ше намалят цените на миналогодишните модели...
Ами гледаш тука и сравняваш характеристиките които според теб са по-важни.Цените и сега са добре(B8-2430),повече...кой знае(Q6 беше под 1600).Новите модели добре,напр.SAMSQ70R ,изглежда добре,но добрите цени -след 1 година.
https://www.rtings.com/tv/tools/comp...&threshold=0.1
https://edigital.bg/led-televizori/l...-2018g-p573903
А най-големия проблем при купуването на тв е че в магазина сичките телевизори изглеждат прекрасно различават се само по яркост и клипчетата дето им пускат. И който и да си вземеш ше си доволен... докато не го занесеш вкъщи ...И като цъфне тая неравномерна подсветка на загасено осветление направо полудявам banding ли е clouding ли е просто ужас и пуснеш некой мач и гледаш вертикални линии и ти иде да изтрескаш телевизора у стената :D то не гледаш мача ми зяпаш само тъпата неравномерна подсветка се едно панела е мръсен отвътре и ти бърка в мозъка ... в западните държави като имат някакъв проблем с тв го връщат веднага тука българите като че ли се срамуваме да върнем стоката и да искаме смяна или да си земем парите като това е наше право ... имах един самсуняк 40 инча Ju6440 и дойде с няква линия по средата на екрана търпях няколко месеца и го занесох в техномаркета да ми го сменят за дефект 3 пъти сменяха панела и трите пъти идваше с неравномерна подсветка и линии по екрана най накрая ми дадоха да си избера друг модел доплатих 100 лв и зех 6072 50 " ... и той имаше неравномерна подсветка после го счупих и си зех 43 " същия модел има много хубави цветове обаче и той с неравномерна подсветка ... 5 самсунга сичките с черти по екрана вътре в панела единствения ми телевизор който нямаше неравномерна подсветка беше тошиба 40 " 3D 5435 full hd ама и той се счупи ...
И сега вече си рекох следващия ми телевизор искам да е качествен без никакви неравномерни подсветки черти петна и т н стига вече толко компромиси искам нещо свестно ;
Не съм сравнявал C8 и B8 един до друг обаче има смисъл от C8? Основното, до колкото виждам е процесорът, който пък е супер важен за обработката на картината. А бе - сърбят ме ръцете да сменям добрия Panasonic 47AS650
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
>x33mmm
Ако неравномерната подсветка я виждаш на филм с тъмни сцени как да е,но да я виждаш на футбол....кофти...Няколко пъти съм изказвал мнение,че тв, в магазин не може да се избере,то може,ама в къщи става друга тема(често).
По-добре е да се гледат характеристиките и ревютата и за всеки случай да не е edge led,разбира се зависи от цената.За 1500 лв. напр. едва ли ще намериш OLED/VA,FALD....засега.
>stoyanow
Процесора е важен,ама като гледаш сравнението,сам разбираш разликата(много/малко)
https://www.rtings.com/tv/tools/compare
>cable
Да, то аз най-редовно си следя всичко от около 2 месеца насам, и в ртингс и по ревюта в тубата, и тук.
Дилемата ми по-скоро е дали да извадя парите за LG OLED-a или да се задоволя с Samsung 55 Q6FN/NU8072.
Мисля си, че все до 2к ще набарам някоя промоция като излязат 2019 моделите.