ОК Благодаря...,ще помоля за още мнения ?
И по принцип дуела между Philips 32PFS5603/12 vs.Philips 32PFS4132 ?
Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
ОК Благодаря...,ще помоля за още мнения ?
И по принцип дуела между Philips 32PFS5603/12 vs.Philips 32PFS4132 ?
Първият - 2018 и по-висока серия 5, но е бял!
Здравейте, може ли да споделите мнение за това кой от тези два телевизора би бил по-добър избор, основно за гледане на филми, малко игри и много малко кабелна телевизия.За размера спор няма, че повече е по-добре, но мен ме интересува като цялостно представяне.
Panasonic 55" FX 780 https://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-...HD-LED/p/16662
Или
Sony 60" xf 83 https://www.ozone.bg/product/sony-kd...ote-usb-black/
Благодаря предварително!
за SONY-то отзивите не са много ласкави.За съжаление и Panasonic fx780 отстъпва май на ex780 за който вчеряа svetlio говореше,..но може би малко по-добре..(виж ревютата,но не ги намерих 2-та на един сайт) .
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x830f
https://hdtvpolska.com/panasonic-tx-...a-va-ultra-hd/
https://hdtvpolska.com/panasonic-ex7...ltra-hd-z-hdr/
Здравейте,
Препоръчайте телевизор 55 инча до 2500 лева.
Ползва се телевизия от Виваком чрез устройство на Huawei.
Ще се ползва HBO GO. Съответно трябва да е смарт /с вграден хромкаст и/или да подържа приложенето HBO GO. DLNA също ще се ползва.
Ползва се Sony Playstation. Съответно и Blu-ray дискове.
Също така бих искал да ползвам телевизора с безжични слушалки Marshall Major II Bluetooth.
Не знам дали отговаря на всички изисквания, но не бих се замисли!
https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-...SAAEgIXtfD_BwE
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-...5b-p402635871/
е тва май по-добре до 2500лв sony x900f става и за телевизия и за филми и за игри и няма притеснение за burn in ;
Може и да не знаете, но отпечатване може да си получите и на LCD тв - по-трудно , но може ... особено в последно време на някои IPS панели на ЛГ . Информация в нета има достатъчно , съжалявам, че не си пазя една снимка от стар Самсунг на братовчед на жената , който съм го предупреждавал много пъти да не си държи часовника от СТБ на Булсат постоянно на екрана ... и накрая си го имаше за действително постоянно
Така , че не е нужно да го повтаряте като някакво проклятие - като се притеснявате си вземате LCD ... като се примирява с всичките му кусури.
Който иска най-доброто като картина си взема ОЛЕД (поради липса на производство на плазми ) и спазва лека "хигиена" при гледаните материали/канали.
Ами,завиждам му на твоя приятел...щом може да си използва тв-ра за часовник,значи е напред в живота .
Или с две думи казано ''китки и фитки на едно място'' не виреят.
Това го чух преди много години от един приятел,който продаваше разни неща и ги махна,за да смени на техника (тв вкл...да имаше и такива години,като нямаше големи вериги още) .
Да ако си вземеш олед ше имаш що годе хубава картина ама за кратко :D то не е само burn in има и други проблеми пикселите с цветовете остаряват неравномерно и някои избледняват повече от другите също така примерно когато има черен фон или сенки се губят всички детайли от картината не можеш да видиш нищо защото просто пикселите са изключени и не светят в реалния живот не е така дори когато гледаш нощното небе не е напълно тъмно има звезди облаци тия работи на живо не можеш да ги изключиш даже в пълна тъмнина да гледаш навън пак няма 100 % черно да видиш така че олед изкуствено прави картината черна като изключва пиксели се едно си слагаш тъмни очила тва в реалния свят не може да стане дори като гледаш луната през нощтта около нея има светещ ореол или както го наричат halo ефект олед се опитват да го скрият като изключат пикселите което е глупаво щом има такова нещо в природата защо да го няма в телевизорите за мен тва не е дефект при LCD панелите...
то в самия живот няма перфектен контраст те се опитват при телевизия да го приложат ...
и като казваш лека хигиена ми въобще не е лека има цял списък с неща които трябва и не трябва да правиш с олед не можеш да играеш игри не можеш да гледаш нормална телевизия не можеш да гледаш футбол щото има лого с резултати и т н трябва да го изключваш на всеки час да го пазиш като малко бебе единственото за което става е за филми и за нищо другo... твърде много недостатъци за подобна технология
Не знам къде си ги чел тия неща, но са меко казано неверни.
Каквото му подадеш - това ще покаже и ОЛЕД екрана.
п.п. няма ли около теб някой с телефон с ОЛЕД екран, че да прегледаш снимка/кадър на Луната и да видим дали пак ще ги пишеш тия неща?
не знам човек ама се опитвам сам себе си да се убедя :D и на мен ми предстои покупка;
просто съм супер раздвоен между sony и lg и не мога да реша колкото повече чета повече затъвам ... по-специално 65" x900f и oled 55" C8 .....в момента може да се вземе олед lg c8 55 инча на цена 2700 лв как ви се струва такава оферта в сравнение със сонитата дали при нормална употреба ще има някакви проблеми
Този пост е редактиран от x33mmm; 23-02-19 в 20:08.
''също така примерно когато има черен фон или сенки се губят всички детайли от картината не можеш да видиш нищо защото просто пикселите са изключени и не светят в реалния живот не е така дори когато гледаш нощното небе не е напълно тъмно има звезди облаци тия работи на живо не можеш да ги изключиш даже в пълна тъмнина да гледаш навън пак няма 100 % черно да видиш така че олед изкуствено прави картината черна като изключва пиксели се едно си слагаш тъмни очила тва в реалния свят не може да стане дори като гледаш луната през нощтта около нея има светещ ореол или както го наричат halo ефект олед се опитват да го скрият като изключат пикселите което е глупаво щом има такова нещо в природата защо да го няма в телевизорите за мен тва не е дефект при LCD панелите...
то в самия живот няма перфектен контраст те се опитват при телевизия да го приложат ''...
За другите неща не знам,ще поживеем ще видим кога и как ще избледнеят цветовете.Тук искам да обясня,малко за загубата на детайли която визирате.Когато е тъмна картината е може би най-голямото предимство на OLED пред FALD тв,защото свети всеки пиксел,а другите ги гасят на зони,дали са 50,100 или 500 не са колкото милионите пиксели.Това го виждам и на практика на моя Samsung(първия led тв) който в едно ревю,което съм го давал няколко пъти бяха замерили черно=0 (yes 0 nill ,..)нещо такова с изумление беше написано,и наистина контраста и черното не мога да ги различа от OLED,но губи детайли в тъмните сцени,според мен защото колкото и зони да гасиш не може да управляваш на ниво пиксел.
Това е според мен,дали ще ми вярвате не знам,възможно е да се засяга точно този проблем в някои ревюта,но не съм срещнал различно мнение.Ако намерите с интерес ще прочета(че OLED губи детайли повече от кой да е друг тв)
p.s. А в самия живот когато е тъмно и няма звезди е тъмно,а не мъгливо,а ако те притесняват евентуалните burn...и др. по-добре не си купувай такъв тв.,не си представям човек да си купи и всеки ден да го мисли.За самата цена ми се струва,че ако сравним 55'' с 5,5 колкото са някои gsm на подобна цена и защо на i-phone вдигнаха толкова цената заради дисплея може би няма да ни се струва голяма.
Този пост е редактиран от cable; 23-02-19 в 21:08.