Вижте резултатите от анкетата: Кои са най-важните критерии при закупуването на нов телевизор?

Гласували
718. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Качество на картината

662 92.20%
  • Качество на звука

216 30.08%
  • Приемлива цена

337 46.94%
  • Лесен за употреба

127 17.69%
  • "Зелен" с ниска консумация на енергия

56 7.80%
  • Марка която познавам и вярвам

181 25.21%
  • Добра гаранция и сервизен план

239 33.29%
  • Последна технология

117 16.30%
  • Ценови / отстъпки / намаления

121 16.85%
  • Атрактивен дизайн и стил

104 14.48%
  • Голям размер на екрана, който мога да си позволя

282 39.28%
  • Вграден интернет достъп

187 26.04%
  • Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове

124 17.27%
  • Безжична интернет връзка

197 27.44%
  • USB запис

80 11.14%
  • Ultra HD TV

226 31.48%
  • 3D съвместимост

61 8.50%
  • Oled TV

46 6.41%
  • Държавно-спонсорирана програма за отстъпки

8 1.11%
  • Curved TV (огънат екран)

14 1.95%
Отговори на анкетата
Страница 44 от 625 ПърваПърва ... 3442434445465494 ... ПоследноПоследно
Резултати от 646 до 660 от общо 9366
Like Tree1852Одобрявам

Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор

ivantarlev@ Вземи Сонито и се наслаждавай на живота...не се занимавай с корейски оксиморони...
    ivantarlev одобрява това.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2011

Цитат Първоначално публикувано от iveto Виж публикацията
    ivantarlev@ Вземи Сонито и се наслаждавай на живота...не се занимавай с корейски оксиморони...
    Нямам нищо против Сонито, напротив - харесва ми. Просто Христослав ми препоръча същите модели, за които всъщност питах "От кой да си избера и струва ли си разликата до 3000 лв :-)"
    Отделно ми писа да забравя за 3 D то, а SONY KD-55X8507C си има 3 D... :-)

Леле ,тъкмо видях , че Техномаркет са пуснали -18 процента намаление за покупка на място.... -500 лв ...

******НЕщо не мога да ги оправя тези - това и това един и същ телевизор ли е??? с разлика 600 лв-!??

http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...3D-LED/p/16042
    http://www.technomarket.bg/televizor...csaep-09143460
    Този пост е редактиран от ivantarlev; 06-07-16 в 14:18.

4. Member Аватара на Сидеров
    Тук е от
    Feb 2016

Цитат Първоначално публикувано от ivantarlev Виж публикацията
    Нямам нищо против Сонито, напротив - харесва ми. Просто Христослав ми препоръча същите модели, за които всъщност питах "От кой да си избера и струва ли си разликата до 3000 лв :-)"

Леле ,тъкмо видях , че Техномаркет са пуснали -18 процента намаление за покупка на място.... -500 лв ...
    Да струва си разликата. Най-лесния начин е да отидеш в магазина и да ги сравниш... картина която на нас ни харесва може да не ти допадне. Иначе аз съм за Сони заради андроида и качество... Много рядко има проблеми със сонита...

Цитат Първоначално публикувано от falkoneto Виж публикацията
    Здравейте, няколко дни има промоция в Технормаркет - отстъпка от 18 процента на всички телевизори. Някой ако има възможност да ги разгледа и да сподели дали има качествен телевизор на цена от около 4000 лв, защото с отстъпката ще легне на 3000 и нещо. Мерси.
    55ци има но такова ли търсиш?

5. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от ivantarlev Виж публикацията

******НЕщо не мога да ги оправя тези - това и това един и същ телевизор ли е??? с разлика 600 лв-!??

http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...3D-LED/p/16042
    SONY KD-55X8507CSAEP - Технoмаркет - онлайн магазин

Абсолютно един и същи модел е!.....побързай докато я има по-ниската цена....явно сега е момента да се сдобиеш с хубав телевизор..

6. Тук е от
    Nov 2011

Цитат Първоначално публикувано от iveto Виж публикацията
    Абсолютно един и същи модел е!.....побързай докато я има по-ниската цена....явно сега е момента да се сдобиеш с хубав телевизор..
    Е то страшна промоция, едните дават 18 процента отстъпка уж, а другите продават с 500 лв по - евтино без промоция... Ей за тва не вярвам на прИмоции!!!

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

По-добре e без промоция, че може да "намажеш" мостра.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2016

Цитат Първоначално публикувано от Сидеров Виж публикацията
    Да струва си разликата. Най-лесния начин е да отидеш в магазина и да ги сравниш... картина която на нас ни харесва може да не ти допадне. Иначе аз съм за Сони заради андроида и качество... Много рядко има проблеми със сонита...

55ци има но такова ли търсиш?
    Търся 65-ца

10. Member
    Тук е от
    Jan 2009

Благодаря на hristoslav2 за линка със сравнението м/ду SONY KD-43X8309C и LG 43UH668V UHD. В магазина ми препоръчаха LG-то . Доводите им бяха- Direct LED срещу Edge-LED за ЛГ-то , модел 2016, по-бърза опер. система , 5 г. гаранция ,обаче опресняването на Sony-то е 120 Hz , а на LG-то е 60 .LG-то подържа Flash video . Сложени са далече един от друг и не мога да преценя . Цветовото предаване и картината е доста различна при двата. Според мен Сонито има по-хубава картина , но аз нямам изграден критерий. Затова моля за вашето мнение , какво бихте препоръчали . Мерси.

11. Junior Member
    Тук е от
    May 2014

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

ivantarlev
    Основната разлика между Samsung и LG е в контраста, зрителният ъгъл и системите за уплавняване на картината. Samsung води по първото и последното, LG по второто, но напоследък се появи тенденция да догонва във последното.
    В Samsung и Sony поради използваните в тях VA матрици, по-слабо се забелязва неравномерната подсветка..когато има такава. При LG когато го има е по-ясно видим този дефект.
    Другите разлики са в
    - операционните системи, тяхната бързина и лекота на използване...тук LG има лек превес.
    - всеядността на вграденият плейър..тук с една идея води Samsung
    https://www.samsungdforum.com/Tizen/Spec#2016TVSpec
    https://www.samsungdforum.com/Tizen/...eneralFeatures
    Последните 4 години корейците наблегнаха доста на обработката на картината, и сега водят пред някои японски производители.
    3D-то в двата модела е просто екстра.....която много рядко ще използваш и бързо ще забравиш за нея.

Това е един и същи модел - за справка погледни първи пост на темата за Sony
    SONY-KD-55X8507C
    SONY-KD-55X8507CSAEP

ac28
    Препоръчвам ти Sony-то...поставената в него матрица е със стандартна RGB структура, докато тази в LG-то е с WRGB- на снимката долу(завъртяна е - ляво-дясно)

WRGB - 4 субпиксела -> един бял, един червен, един зелен и един син. Общоприетият стандарт е RGB -един червен, един зелен и един син.
    В случаят LG са допълнили пиксела с един бял субпиксел, с цел повишаване на яркостта на дисплея и икономия на светодиоди - главно във връзка с HDR.

Тоест LG-то е с орязана резолюция и проблем с картината при връзка с компютър..Ето видео тест на германски инженери

Calculation example
    But we will nevertheless times concretely: When every second pixel consists only of a white subpixel instead of RGB subpixels, then arise for UHD following conditions:
    3840 pixels x 3 = 11,520 subpixel subpixel at normal RGB structure.
    (1920 pixels x 3 sub-pixels) + (1920 pixels x 1 subpixel) = 7680 in subpixel RGBW structure.
    7,680 / 11,520 = 2/3 System.
    In other words, a third of the sub-pixel is missing.

За последното съм писал в темата за LG 2015

ето и тема за четене
    Is the lg uf6800 series true uhd or not? - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews

Another TV Clash: Samsung, LG Clashes Again in TV Definitions | BusinessKorea

LCD TV shipments projected to inch upwards in 2016 | 4K/UltraHD | News | Rapid TV News
    Google превод En to Bg

http://4kfilme.de/samsung-aktiviert-...-suhd-uhd-tvs/
    http://www.rapidtvnews.com/201607044...#axzz4DVgeA0h8
    http://advanced-television.com/2016/...reaming-video/
    http://fortune.com/2016/06/24/download-netflix-videos/
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 06-07-16 в 22:27.

13. Тук е от
    Nov 2011

[QUOTE=hristoslav2;777885]ivantarlev
    Основната разлика между Samsung и LG е в контраста, зрителният ъгъл и системите за уплавняване на картината. Samsung води по първото и последното, LG по второто, но напоследък се появи тенденция да догонва във последното.
    В Samsung и Sony поради използваните в тях VA матрици, по-слабо се забелязва неравномерната подсветка..когато има такава. При LG когато го има е по-ясно видим този дефект.
    Другите разлики са в
    - операционните системи, тяхната бързина и лекота на използване...тук LG има лек превес.
    - всеядността на вграденият плейър..тук с една идея води Samsung
    https://www.samsungdforum.com/Tizen/Spec#2016TVSpec
    https://www.samsungdforum.com/Tizen/...eneralFeatures
    Последните 4 години корейците наблегнаха доста на обработката на картината, и сега водят пред някои японски производители.
    3D-то в двата модела е просто екстра.....която много рядко ще използваш и бързо ще забравиш за нея.

Страшен си . Благодаря. Радко останаха хора, които обясняват нещо нормално, още по- малко - даром .

Ок. Махаме LG то... И да сведем нещата до
    http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...HD-LED/p/15989 който ще взема с отстъпката за малко под 2500 лв.
    или
    http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...3D-LED/p/16042 - който от днес е на редовна цена 2299 лв / вчера не беше явно в отговор на промоцията в Маркета.../

Получих 3 или 4 гласа за СОни до тук... И пак идва въпроса 200 лв разлика ли е, ще си проличи ли някъде, и кое да отнасям, че да спра да Ви досаждам :-)

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Две ревюта - ползвай преводача
    KS7500 е извит вариант на KS7000
    Test Samsung UE55KS7500 : un TV certifié UHD Premium | HDfever

Test Sony X85C : le meilleur rapport qualité/prix de 2015 ? | HDfever
    +1 за Сонито

16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Понеже и аз се интересувам за 55 инчов ТВ и разглеждах различни варианти мога да потвърдя, че в момента офертите са наистина надолу като цена покрай тази промоция. Сонито си беше на 2800 и аз се замислях за Самсунг JU6800 за 2000 лв. Сега обаче си струва да се премисли.

17. Member Аватара на Сидеров
    Тук е от
    Feb 2016

Колега, сонито е по-евтино защото е миналогодишен модел... Ако имат запечатки грабвай сонито!

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Конкурентния техношит е свалил още 100 лв. екстра за онлайн поръчките и сонито и идва на 2199. Дали пращат запечатани или се опитват да набутат някоя мостра?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 44 от 625 ПърваПърва ... 3442434445465494 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. LED Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030 - Мнения и препоръки
    От firefly във форум Samsung телевизори
    Отговори: 31
    Последно: 18-05-17, 11:02
  2. Мнения за 3D Телевизор SAMSUNG UE-40EH6030
    От iva6ki във форум Samsung телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 22-07-13, 20:30
  3. Мнения за телевизор ТВ LED LCD Sony KDL32EX340BAEP
    От vasko_grudov във форум Sony телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 07-04-13, 09:49
  4. Мнения за телевизор NEO LED-26975
    От piron45 във форум Други телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 30-12-11, 13:49
  5. Търся мнения за телевизор SONY KDL-32EX710AEP
    От ivoradev във форум Sony телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 29-08-11, 12:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе