Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Цитат:
Първоначално публикувано от
israeliBG
Все още съм в дилема с моята покупка на LED Sony BRAVIA, 65", 65XF9005. Верно 1200лв не са много за него, но пък сега виждам че освен че е работил една година без да спира, на екрана има някакви линии с изтъркано покритие, които се виждат при изключен екран. Сигурно е имал лепенки под тях с които е работил....знам ли.
Опита ли, да почистиш дисплея с влажна микрофибърна кърпа ?
Цитат:
hristoslav2
Опита ли, да почистиш дисплея с влажна микрофибърна кърпа ?
Да, но протърканото не се маха, дори е възможно да е под горния слой на самата матрица.
Не мога да преценя, защото няма релеф.
По-скоро е някакво зацапване на антиотражателният филтър и ако те дразни - върни телевизора.
IsraeliBG, 1200 лева не са малко пари за телевизор, който е вървял толкова часа, а да не говорим за некоректността да те лъжат, че е нов. Разбирам да си го взел за 100 лева и да направиш компромис, но 1200 лева плюс лъжа са сериозна причина за връщане.
Това изцепка на Емаг ли е?
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Някой сравнявал ли е директно sony 65xh90 с 55xh95 за филми. Миналата седмица купих 65 инчовия, но се чудя дали не напрвих грешка. Игри не играя, така че 2.1 ми е последна грижа, като причината за покупката ми беше размера - гледам от 4м. По-добрия ъгъл при 95 за мен не е важен.
Цитат:
pip00
Някой сравнявал ли е директно sony 65xh90 с 55xh95 за филми. Миналата седмица купих 65 инчовия, но се чудя дали не напрвих грешка. Игри не играя, така че 2.1 ми е последна грижа, като причината за покупката ми беше размера - гледам от 4м. По-добрия ъгъл при 95 за мен не е важен.
Сгрешил си, не съм сравнявал лично но има сравнение на HDTV test и да по-добър е.
Сравнението между различни диагонали за мен не е коректно за никоя марка или модел.
10" са доста.
Цитат:
javorenator
Сгрешил си, не съм сравнявал лично но има сравнение на HDTV test и да по-добър е.
Знам, че е по-добрия тв, но въпроса е дали си заслужава по-малкия размер за разликата в картината. Хич не ми се занимава да го сменям, но сега е момента, ако ще го правя.
Цитат:
pip00
Знам, че е по-добрия тв, но въпроса е дали си заслужава по-малкия размер за разликата в картината. Хич не ми се занимава да го сменям, но сега е момента, ако ще го правя.
Аз не мога да ти отговоря, не съм бил пред такава дилема а и си зависи от човека, колко голям педант е и какви жертви е готов да направи. Ако нещо не те дразни супер много предлогам, може да си останеш с по големият.
Решил съм да взимам 65 инчов XH90, но напоследък се замислям дали няма да е много голям. Ще се гледа от 2,70-3м. Гледах от такава дистанция 55 и не ми се стори достатъчно, но тия 10 инча отгоре са си доста разлика. Някой с такъв опит ?
Вземайте смело 65-инчовия. Преди месец и аз бях пред такава дилема, въпреки че многократно съм чел и препоръките във форума да вземаме максимално големия размер. Аз също се уплаших, че 65 инча ще е голям, гледам от същото разстояние - малко по-малко от 3 метра, и сега съм категоричен, че 55 инча е малко.
Цитат:
PinkWasabi
IsraeliBG, 1200 лева не са малко пари за телевизор, който е вървял толкова часа, а да не говорим за некоректността да те лъжат, че е нов. Разбирам да си го взел за 100 лева и да направиш компромис, но 1200 лева плюс лъжа са сериозна причина за връщане.
Това изцепка на Емаг ли е?
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Да, от eMag го взех, но пишеше само разопакован продукт. Тоест и аз се изненадах, че са ми изпратили телевизор, който е работил една година без прекъсване :)
Сега водя преговори с тях, че искат първо да им изпратя мейл с рекламация, която щели да разгледат и да решат какво да правят.
Цитат:
marto7
Решил съм да взимам 65 инчов XH90, но напоследък се замислям дали няма да е много голям. Ще се гледа от 2,70-3м. Гледах от такава дистанция 55 и не ми се стори достатъчно, но тия 10 инча отгоре са си доста разлика. Някой с такъв опит ?
Един добър начин е да отидеш в техномаркет на цариградско и да застанеш на 2.7 метра от него. Постой 10 минути и ще разбереш ако ти е некомфортно. Аз така си избрах.
Цитат:
marto7
И аз гледам от такава дистанция 65''.И размера е точно.За 10 минути в магазина няма да можеш да прецениш.Всичко си идва на местото след 4-5 дни гледане.
За UHD и филми,дори по-отблизо е добре.
OLED разбира се е за препочитане.