Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Всичко е индивидуално.Както и свикването.Затова който не свикне за ''под 15 мин.'' бива да опита за ден,а не да се опитва да убеждава кое е правилно.
И с 55'' за 1,80 съм напълно съгласен.Помисли си тогава,че 65'' от 2,80 на практика е по-малък тв-р от твоя и тогава удобрявай мнения за разнери на 55 и 65.
Нищо лошо,дано сега и на теб не ти изглежда като лично заяждане.
Цитат:
Ширината на екрана за съответната дистанция трябва да е такава , че погледът да обхваща целият TV + минимум около 10см отстрани
Сега погледнах препоръката ти и без да меря с метъра мога да кажа,че за 65'' 10 см отстрани е под 2м.Със сигурност.Ако обективът ми:) не е по-широкоъгълен от общоприетия:mad:
Ако се вгледаме в таблицата на rtings препоръката за UHD 55'' e oт 1 до 2 м.65'' от 1,20 до 2,50.
И ти на практика потвърждаваш това 55'' от 1,80:thumbup
Това ,че можеш да гледаш,както и аз малък тв-р от голямо разстояние няма връзка с това от какво разстояние е добре да се гледа.
....time out вземам :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
inches9
Всичко е индивидуално.Както и свикването.Затова който не свикне за ''под 15 мин.'' бива да опита за ден,а не да се опитва да убеждава кое е правилно.
И с 55'' за 1,80 съм напълно съгласен.Помисли си тогава,че 65'' от 2,80 на практика е по-малък тв-р от твоя и тогава удобрявай мнения за разнери на 55 и 65.
Нищо лошо,дано сега и на теб не ти изглежда като лично заяждане.
Сега погледнах препоръката ти и без да меря с метъра мога да кажа,че за 65'' 10 см отстрани е под 2м.Със сигурност.Ако обективът ми:) не е по-широкоъгълен от общоприетия:mad:
Разбрах ти мнението по въпроса и искам да добавя:
- Аз съм убеждавал, че правилното е да се пробва при съмнение а не само да се четат сайтове с препоръки и безкрайни дискусии във форумите. Не съм убеждавал никой , че 55 инча е по-добре от 65.
Ясно е, че ако имаш големи помещения и неограничен бюджет няма и да питаш.
- Не се хващай за тези 15 мин. Със сигурност е по-добре ден, или седмица да го гледаш, но трябва да го купиш. Тук хората питат преди покупката. Както съм писал може и повече време да се отдели в магазина.
Аз лично съм ходил и съм гледал демо съфържанието първо пред единият размер после пред другият и така съм си правил някакви изводи за мен.
- Всички, които са си купували тв знаят, че в магазина им изглежда голям, като го погледат в къщи вече не. Винаги е по-добре максималният възможен размер, но зависи какви са ти помещенията и колко пари имаш за даване.
Ако макс дължината на която гледаш е малка и имаш много голям диагонал когато си близко е още по зле, а човек обикновено когато ходи из стаята се доближава. На мен лично не ми е комфортно картината да ме обгръща от всякъде.Може би човек свиква с това след ден или седмица, аз не съм пробвал.
Цитат:
javorenator
- Всички, които са си купували тв знаят, че в магазина им изглежда голям, като го погледат в къщи вече не. Винаги е по-добре максималният възможен размер, но зависи какви са ти помещенията и колко пари имаш за даване.
Според мен точно обратното. В магазина нищо не изглежда огромно и много голямо. Като се донесе вкъщи на доста по-малкото помещение от огромния магазин и вече си седи огромно докато свикнеш
Здравейте, след като емаг успешно ми възстановиха парите за дефектиралия 65q80t, продължавам да съм в дилема какъв телевизор да купя до 2500лв. Колебанията ми са между 75q60t и sony 65xh9077. Клоня към самсунг-а заради по-големия дисплей, но се опасявам, че качеството ще е значително по-ниско ot q80t, който много ми харесваше докато работеше. Или нещо друго да препоръчате в тзи бюджет? Има ли шанс и цените да паднат през януари, за да изчакам малко?
Днес ходих и до технополис да видя по-нисък клас samsung tu8000 i philips pus8505 серията, но определно и от демотата можех да различа, че качеството на изборажението е по-ниско
Дай още 200 и вземай OLED.
Хората масово избират размера пред качеството. :thumbdn: По-добре гледай качествен образ, отколкото да се хвалиш, че си взел най-големия телевизор ама с посредствена картина.
Има ли сайт, където да си въведеш няколко модела от различни марки и да ти даде в сравнителна таблица техническите параметри на моделите?
krasimir77
Ползвай филтрите
https://www.lcd-compare.com/
Цитат:
krasimir77
Има ли сайт, където да си въведеш няколко модела от различни марки и да ти даде в сравнителна таблица техническите параметри на моделите?
https://www.displayspecifications.com/
Cayenne
Честито и дълго да му се радваш :Drinks:
Motion Flow прави картината по-плавна, а не по забързана, като генерира междинни кадри. Течащите надписи долу стават по-ясно четими.
Здравейте на 26 ще копувам SONY KD-55XH95 моля ви дейте някакъв линк заз заливки за тестове на телевизора
благодаря предварително
Цитат:
DENIFIRE
Здравейте на 26 ще копувам SONY KD-55XH95 моля ви дейте някакъв линк заз заливки за тестове на телевизора
благодаря предварително
първо кОпи един БУКВАР.....
Цитат:
DENIFIRE
благодаря предварително
Качих в DOX-а тези които ползвам аз.
https://dox.abv.bg/download?id=df83a49c92
Цитат:
Zinizaga
...Днес ходих и до технополис да видя по-нисък клас samsung tu8000 i philips pus8505 серията, но определно и от демотата можех да различа, че качеството на изборажението е по-ниско
На мен ми стана интересно какво точно си гледал на тези по-ниски класове Samsung и Philips и какво точно ти е направило впечатление, че качеството на изображението да е по-ниско?