Не си вземай OLED . Вземеш ли веднъж , никога няма да се върнеш към други матрици...
Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Не си вземай OLED . Вземеш ли веднъж , никога няма да се върнеш към други матрици...
Здравейте пичове
Някой може ли да ми даде предложение за телевизор до 700-800лв. дали има хубав UHD избор за толкова малко пари?
Искам нещо между 43" до макс 50".
Нямам претенции за марката, стига да не е Сони.
Няма да сгрешиш. Дори 55 инча за това разтояние си е добре. А разликата в картина е голяма, в ползa нa OLED.
Ето и линк на сравнение на двата и защо OLED погрешно се смята , че е лош за светла стая. Там LCD трябва да го "издуха".
https://www.youtube.com/watch?v=SW3CeXWI660
Този пост е редактиран от hanibal; 13-01-21 в 21:37.
55 инча за 3 метра е малък. Поне аз съм с 55 и ми малее... Разлика в картината незнам колко е голяма понеже нямам oled, но сравнявам Sony 55xf9005 със Panasonic plasma 42st50 в спалнята ми и не бих жертвал по големия диагонал за сметка на технологията.. Ако имах възможност за oled и 4к лв за 65 щях да взема oled. Но при цена на половина за 65 примерно Sony няма изобщо да го мисля..
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
- - - - - - - - - -
По-добре да жертва големина за качество. За мен си е напълно достатъчно. То Плазмата ти е с физически размери колкото Сони-то , и е нормално да си така настроен. Но рзлика в картината има. Има си и сайтове за оптимално гледане, дигонал -дистанция. Ма и те са относителни.
Този пост е редактиран от hanibal; 13-01-21 в 22:10.
Всеки има различни предпочитания, но чак толкова голяма разлика в качеството за 2к лв между Sony 9-та серия и oled не вярвам да си заслужава.. 42 инчовата ми плазма не е с размери колкото 55 инчовото ми Сони...
Точно в тези сайтове препоръчват над 2.7м 65 инча.
Този пост е редактиран от chorlavia; 13-01-21 в 22:20.
55 инча за гледане от 3 метра на мен вече ми е малък. Не виждам смисъл да спорим. Всичко опира да пари. Ако можех да си позволя 65-75 инча oled щях да си го купя, Но възможностите ми са други и за това казвам, че моята камбанария бих си взел по-голям, но на половина по-евтин висок клас лед ТВ.
Ми да , спора е излишен. Всичко е доста субективно. Аз има LG OLED 55C9 и се гледа от 3м. е напълно достатъчен. Имам за сравнение Panasonic 42PY800- плазма, LG 47LB700-IPS, SAMSUNG 40ES6100-VA и повярвй ми има разлика.
И без Samsung всички са минали през хола ми.
Да прав си не искам да споря. Всеки има различни възможности и предпочитания.
Със сигурност има разлика, но коментара ми беше за разлика и цената. Едно LG oled 65 инча е над 4к докато за 2.2к може да се вземе доста прилично lcd за разлика 2к спрямо oled.
Благодаря на всички дето дадохте мнение и да ви се похваля, че направих своя избор и взех LG OLED55CX.
LG OLED 55CX3- около 2 600лв.
SONY KD-65XH9505B- около 2 900лв.
Самсунга не го коментирам.
OLED е напред години от който и да е LCD. И да човека, ще получи много повече от към качество+ Magic Remote.
Ма не разбирам защо хора без да знаят и разбират , даже нямат пряко сравнение от технологийте трябва да коментират?
Ма то и аз като отида на кино всичко ми е малко.
Няма как да се компенсира качеството с големината.Не и при LCD и ОLED. A темата за дигонал-разтояние е спорн амалко. Tам където достига LCD като технология от там почва OLED. И LGD го показват и на CES 2021.Не случайно почти удвояват производството си , за да слезнат до "main stream'' и диагонал 20-30".
Този пост е редактиран от hristoslav2; 14-01-21 в 19:18.
oled, е чудесна за гледане технология, обаче ми прилича на трошлив виртуозен футболист-всеки вика, вземи го ти...
Изпратено от моят COR-L29 с помощта на Tapatalk