Четеш ли форуми и таблици ше ти умалее набързо.
Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Четеш ли форуми и таблици ше ти умалее набързо.
На мен 65 ми е малък диагонал, а стаята не е голяма и се гледа от около 2.5м. След 2-рата седмица започна да ме е яд, че не взех 75XH8096, който беше на много хубава промоция във същият момент. Да, качеството е с осезаема разлика, но диагонала си казва думата. За следващ телевизор съм се зарекъл да не взимам под 75, а ако прежаля повечко парички и 85.
За 3 метра си е минимум 65, поне в моите очи.
Почвам да се насочвам към 65", като гледах тези 3 модела:
https://www.technopolis.bg/bg/Televi...HD-LED/p/13782
https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-LG-65UN71003LB-4K-Ultra-HD-LED/p/16488
https://www.technopolis.bg/bg/Televi...HD-LED/p/19160
Не ми е ясно само, откъде идва разликата в цената за сравнително сходни по характеристики модели, за лаик като мен между Sony и другите 2 марки? Дали е само заради името?
пич, ако гледаш всяко друго съдържание под Full HD 1080,при този диагонал ще ти е мъка.... Аз дори и от HD 720,не съм възхитен... стига да не съм на 7,8 метра, де...
Изпратено от моят COR-L29 с помощта на Tapatalk
Дайте предложение за избор на 55” тв. Ще го слагам в апартамент под наем и не ми се иска да е много скъп. Цена/качество нещо балансирано?
Здравейте, искам да подменя (да отиде в спалнята) телевизора от хола 42" с 55". Избора го сведох до следните два телевизора, но немога да преценя кой е по от другия. Ще се радвам, ако ми съдействате.
Samsung 55TU7172
LG 55UN73003LA
Както се вижда двата телевизора са доста сходни, цената е една и съща. След доста четене и гледане на ревюта установих, че LG-то е с IPS матрица, но на първата страница в друга тема попаднах на инфо, че не е точно 4K, а с по ниска резолюция и не знам дали това е точно така. Никъде не намерих да са коментирани двата телевизора и за това питам вас.
Много ще се радвам, ако някой вкара малко разяснение по темата между тези двата телевизора, благодаря.
Важното е за мен качествената картина през деня и вечерта, игри няма да се играят на телевизора. Обичайната кабеларка, плюс филми през HDMI.
Звука да е на ниво (но майче е един и същ), както и да не е тромав самия телевизор. Благодаря.
@unspiroble
Виж добре тука преди да пишеш какво си харесал.Направи си предпочитанията,разгледай таблицата ,виж цените им и тогава продължи .
https://www.rtings.com/user/ratings/new/tv
UnSpiroble
За гледане в затъмнено помещение Samsung 55TU7172 или LG 50UN73003LA(който е с MVA матрица за разлика от 55"), но според мен не им достига осветеност за гледане в ярко осветено помещение(лично виждане).
Двата модела са изравнени като смарт възможности, аудио и настройки на картината.
Здравейте. Дайте съвет за избор на 65 oled телевизора за приятел. Бюджета е 5000 лв.
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Здравейте, бая изчетох форума последните дни и да си кажа честно пак съм до никъде :D
Решил съм да сменя телевизора в спалнята 32" Finlux 32-FFE-5520 с нещо между 43"-50" като бюджета е към 1000лв. Телевизора ще се гледа от 2,50м-2,80м приблизително от млади хора. Ще се ползва за 60% филми от замунда (писнало ми е преправяне на DTS към AC3), 20% HBO GO/ NETFLIX и само 10% макс стандартна кабеларка.
Като ходих в магазина на око най ми харесаха LG и SONY като визия, но като проверявам в интернет QLED в моя бюджет и изискване за размер има само някакъв SAMSUNG QE-49Q67R като говорим за магазини като техномаркет, хтехнополис и зора. И сега не знам дали не съм гледал някой LED вместо QLED :D
Ще съм благодарен за някой съвет, понеже освен резолюцията почти всичко друго ми е мъгла откъм телевизорите.
Понеже си писал, че ти е писнало да преправяш DTS-а и ако не искаш да го правиш трябва да се ориентираш към SONY, но пък бюджета от 1000 лв.
не съм сигурен дали ще ти стигне. Иначе което и да избереш от марки като LG, SAMSUNG и PANASONIC няма да имаш DTS. Аз ако съм бих си взел посочения от теб SAMSUNG Q60/67 и ако те дразни проблема с DTS-a си взимаш за 100 - 150 лв. един ANDROID TV BOX и си инсталираш на него едно KODI и си решаваш проблема.
@fabia6300и това е вариант, пък и сега погледнах то в замунда и арена май има само 2-3 страници с 4K филми, та мога и да си позволя преработката. На сегашния телевизор просто като ги променя в AC3 пада качеството и трябва да го усилвам на 100% за да го чуваме както трябва та това е и главната причина, но се преживява :D
@chorlavia това сега го погледнах като вариант и изглежда доста, доста добре най-вероятно ще ида да го погледна на живо. Единственото което ме притеснява 55 инча не знам дали няма да ни е голям и да товари очите от нашето разстояние понеже преди 10-тина години така бяхме взели 50 инча full HD нашите да гледат само кабеларка на нея и мен много не ме кефеше от 2-3 метра :D
Някой може ли да сподели инфо как са филмите тоест пускат ли се достатъчно от тях в 4K по торент тракерите понеже аз намерих 2 странички торенти, на 1920х1080 развазват ли много и ако някой е връзвал нашето HBO GO как е качеството
Благодаря за съветите отново