Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Някой с предложение по моя въпрос 5 мнения по-нагоре?
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
bobyn
SONY KD-49XH8096
PANASONIC TX-50HX830E / 820 / 810
LG 49NANO813NA
Имам и двата телевизора в размер 55 инча.
Самсунга има по- голяма яркост в hdr и по-добър звук, за друго в което да превъзхожда сонито не се сещам. Моя самсунг има мръсен екран, купил съм го от същия саит, ще питам дали могат да го заменят. За сонито мога да кажа, че работи бързо, има андроид коѝто на мен по ми харесва от tizen. Екрана му е чист, цветовете са хубави в тъмните сцени показва повече детаили от самсунга, (това може и да е до настроѝка) има си жак за слушалки. Ако парите не са пробрем самсунга е по-добрият за мен тв, но трябва и да имате късмет да ви се падне добър панел при самсунг.
Отговарям на vasko70
Този пост е редактиран от todorneg; 28-03-21 в 11:29.
@bobyn
Oчаква се всеки момент пълния преглед на HISENCE U7QF,но не вярвам да има конкуренция в подобни цени.
https://hdtvpolska.com/czy-uled-hise...u-juz-za-nami/
Hisense 50U7QF
https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-...qf-p582447675/
Според мен прескочи все пак всичко що е с IPS и ако имаш резерви към горния,виж този:
PANASONIC TX-50HX830E / 820 / 810
https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-...0e-p562978374/
Sony 49XH8077Здравейте, понеже и аз се интересувам от бюджетен клас 50" между 800-1200лв +/- от прочетеното в темата съм се спрял като цяло на PHILIPS 50PUS8535.
Харесва ми, че е с Андроид, както и сребристият цвят. Ще го ползвам основно за Youtube/A1 Xplore TV (тук може и DVB-C телевизия като втори вариант), рядко HBO Go.
Сетих се обаче, че при първата грипна вълна мин година си купих entry level волан на logitech, с педали и т.н. за sim racing., който така и не ползвах. В този смисъл се замислих, какви варианти може да има на нещо подобно Филипса, което става и за такива игри, аналогично поне на 144hz monitor ? Или кое е най-близкото до последното при телевизорите. Не съм наясно и с така наречения input lag, но май и това се гледа да е под 15ms?
И извън това с игрите, спрямо Филипса, SONY KD-49XH8096 превъзхожда ли го в общия случай (като аз гледам Sony 49XH8077 защото емаг го дава като същия, но сребрист? - https://www.emag.bg/televizor-sony-4.../pd/D5H4KMMBM/ ).
В коментарите на Емаг за сони-то пишат, че му бил леко скапан звука, и че не можели да сдвоят дистанционното с това на кабелната, но последното може и да е от задклавиатурното у-во (ако има IR част дистанционното на тв, де).
И двата са с 50/60хц панели, като Филипс-а е с VA тип, а Сони-то с IPS и това (+Амбилайт-а на Филипс) са основните разлики.
В тоя размер моделите с поддръжка (панел) на 120хц са сигурно 2-3 , а някои са само и до 1080р/120хц (мисля два модела на Сони и едно ЛГ всичко на всичко)
Да, за тези двата ми е ясно, за разликата в матрицата. Това, което четох тук, е че MVA-то имало по-хубво черно и като цяло се препоръчва. А сони-то поддържа там аудио кодеците. Т.е. м/у тези двата няма особена разлика, то и ценово се вижда (освен това субективното за звука при сони-то, ако е вярно). Предпочитам UHD, и ако в тоя размер няма нищо със 120hz, което да си струва, относно съображението с игрите или ако някакви други параметри ще страдат, ще излезе че няма особен смисъл да търся такъв.
От модели 2020 само Сони 49НХ95 може да се каже е топ модел в тоя размер ..., НО няма HDMI2.1 и на практика повече от 1080/120 няма как да му подадеш.
120-те херца гледах, че оказва влияние и за качеството на филмите, с други думи не е само за игри, въпреки че основно за там трябват.
7:53 във видеото
https://youtu.be/byGAagPC0Jg
На мен добър вариант ми се струва и SAMSUNG QE-55Q70T, има въпросните 120hz, Т-образната стойка, която не се върти не ми допада чак толкова, не знам дали мога да си купя отделно и да сложа две крачета, защото засега няма да го закачам на стойка/стена. Като други параметри май също е ок, картина, звук. Не е с Андроид, но май това ще го преживея, мога да си взема бокс, ако толкова ми затрябва.
Да, т.е. ако изключим 120hz, PUS8535 ще има преимущества в картината, да разбирам? реално и двата идват почти еднакви като цена, 100лв разлика.
Освен горните два, ако вдигна малко мизата и виждам, излизат други 2 конкурентни варианта, за около 1500-1600лв има и Sony XH90 и SAMSUNG Q80T.
Чета, че Q80T вади малко по-добри параметри, но като цяло май Сони-то има повече плюсове. Не разбирам този параметер BFI (black frames insertion), доколко би ме касаел, който е един от по-лошите при Сони-то. В интерес на истината аз потенциалното играене, ще го играя от PC, не от конзола. Сони-то все още няма фърмуер ъпдейт за VRR/ALLM, но аз не съм се разбързал така или иначе. Също така това Сони никъде не можах да намеря снимки или видео на варианта със сребриста рамка XH9077, към който една идея клоня, но разбира се това е детайл, не е решаващо.
И трети вариант е, аз бих могъл да изчакам месец/два, чудя се дали като излязат 2021 моделите април/май, ще паднат евентуално до горните цени, някои от 2020 по-висок клас, или дали новите TCL 55C729, за които писа hristoslav2 в тяхната тема, ще се намира и в бг за 900 евро? Май само надежди . Знае ли се кой е вносител на TCL в бг да ги питам, макар че те румънци/унгарци, ще са по-други линии вероятно...
Този пост е редактиран от rozovata pantera; 30-03-21 в 02:39.