Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Здравейте! Ще се взима ТВ 55 инча,бюджет 1400лв.За филми ,ТВ и PlayStation.
Гледах тези модели:LG 55NANO813NA,LG 55UN81003LB,SAMSUNG UE-55AU8072
Да са от БГ магазин.Харесвам LG,но може и SAMSUNG,ако качеството за цената си засложава.Благодаря предварително.
Честито, колега !Днес закупих Сони KD 55 XH9077, поставих го на стена и в момента го гледам. Не знам дали съм направил добър избор.
Моля направете коментар, ще ви бъда благодарен.
Благодаря предварително.
И аз го бях заглеждал да го закупя, но 1200-то страници с проблеми в avsforum ме токазоха ... та на този етап ще се въздържда от закупуването му.
ПС: следя всеки ден с надеждата по-голяма част да се оправени с firmware упдейт, та евентуално да го закупя .. но на този етап не са !!!
Ето и част от проблемите от последните 100 и нещо страници които чета :
и част от тези проблеми за отбелязани и в ревюто в rtings за x900h серията.No dolby vision in 4k120hz mode
4k/120hz "blur"
VRR support - година и нещо по-късно ВСЕ ОЩЕ липсва
local dimming bug
audio bugs
eARC issues and eARC is still broken in 4k120hz
Този пост е редактиран от master89q; 10-07-21 в 19:41.
Това е нормално , защото милиони тв на Сони са продадени. За Vestel няма много мнения нали ?
Сещам се за един виц :
Спират на светофара редом трабант и ферари, оня от трабанта гледа , гледа и казва :
-Таз кола ще да е голям боклук ,а ?
-Що - пита човека с ферарито ?
- Гледам не ги купуват много .....
Аз имам sony 55xh9096 и според мен е добър телевизор. Не играя игри и нямам никакви проблеми с него. В момента цената на 55xh9077 е 1363лв тук https://edigital.bg/led-televizori/s...evizor-p839329
Не разбирам от телевизори но за тези пари може би това е наѝ добрият избор.
Почти не се намира негативно мнение за edigital от адектватен човек...Нищо съмнително няма, цените при тях винаги са били най-ниски, емаг тук таме ги гонят, но рядко постигат чак толкова ниски цени.
Няма нищо съмнително колега.ED е фирма която продава и в Австрия.А дори и Унгария е класа спрямо нас,да не казвам от коя година.
Имам над 10 доставки,вкл. 2 фотоапарата и 2 телевизора 65''.И сина ми има доста и още 2 тв-ра 65''.
Просто си получаваш тв-ра,разопаковаш го,пускаш подготвен тест ,ако искаш и това е.Тогава плащаш на куриера.15 мин. са напълно достатъчни,но ако почерпиш,куриера ще остане повечко и дори ще ти помага.
Не ми се е налагало да ползвам гаранция,но съм сигурен,че проблеми няма да има.Иначе вместо ти да носиш тв-ра до сервиз(София или ...)ще ти го закарат ако трябва до Будапеща.
Но не мисли за евентуални бъдещи проблеми и.т.н. То всичко може да стане и навсякъде.А къде четеш негативните отзиви не знам ,но и не ми е интересно,защото имам достатъчно наблюдения за да питам когото и да било.
Здравейте.Бих искал насока за TV 65'',ще се използва за гледане на спорт,филми и youtube.Бюджет 3500 лв.Държа да не е OLED
Днеска ходих да ги зяпам в Т**нополис. Всичките Sony-та са яки, честно казано, хахах. ТВ, който се откроява от другите Sony-та с известен "wow"-ефект, е XH9505 и то 55" версия. Движението на него също прави впечатление. XH90 е една идея не толкова ярък. Може да е калибровка, не знам. XH95 49" -ката не ми се видя толкова различна от по-ниския клас 49-ки. Но това е от 5 мин гледане, преди да ме налазят консултантите и кредитните. Добро впечатление ми направиха новите модели X81, много ярки и контрастни, обаче са 50-херцови. За съжаление, обаче май се оказва, че 55" прасе няма да мога да squeeze- на в моята стая. А те са най-изгодни като цена/качество. Xh95 49" е по-скъп от 55" XH90. Затова погледът ми се спря на:
KD-49XH8577
https://www.technopolis.bg/bg/Televi...HD-LED/p/13772
и
KD-49XH8596
https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-SONY-KD-49XH8596-4K-Ultra-HD-LED/p/13771,
а на някои места се намира все още и:
KD-49XG8396
https://techmart.bg/%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80%20Sony%20KD-49XG8396BAEP
Някой има ли впечатление от някой от тези трите? На хартия и на пръв поглед са ОК- 100Hz, VA
Xh95 49" е по-скъп от 55" XH90
Нормално е да са на сходни цени или дори да е по-скъп... това са различни класове.
Това което си гледал в магазина не е това което ще видиш у Вас!Със сигурност!
А то е,че когато изгасим светлините(т.е. ги намалим) и гледаме в естествена домашна обстановка картинката се променя значително.Спорт и цветове донякъде може да видиш в магазина,но контраста ,който е огромния процент от хубавия телевизор -няма как.Няма.
Според мен в магазина SONY се откроява с хубавите цветове.
С яркоста обаче внимавай.Не,че има нещо лошо,но ако я сложиш като критерий преди контраста в къщи,особенно за филми и тв предавания вероятно ще съжаляваш за избора си.Голямата яркост у дома просто не ти е толкова нужна.Стария ми OLED-LG B6 има общо взето ниска яркост,но на практика у дома не се вижда разлика с новия модел.Когато черното е нула яркоста не е голям фактор(поне в общия случай).Имам HISENCE U8QF който е с много висока яркост,да не се замерваме с цифри,тъй като,както виждаш за яркост се правят различни замервания при разл. прозорец,но в общия случай това не ми прави кой знае кво впечатление на практика.
За това си помисли пак.
Няма лошо да избереш SONY,но да сравняваш 8 и 9 серия в магазина не ми се струва разумно.Ако 95xx ти се вижда скъпо(с право)може спокойно да идеш на 90xx.Разликите които виждат хората които са гледали тв-ри не в магазините са минимални.А при 9/8 .........сам сравни.
https://www.rtings.com/tv/tools/comp...threshold=0.10
https://www.rtings.com/tv/tools/comp...threshold=0.10
Този пост е редактиран от inches9; 12-07-21 в 11:36.
Айде, пак се почна с ферманите да ни убеждават, че в магазина нямало как да видиш разлика.
В спалнята имаме Сони - 8 серия , в хола 95хх , жена ми и дъщеря ми твърдят , че не виждат разлика. Аз виждам, но явно не всеки я вижда.