Първоначално публикувано от
pavkata88 В крайна сметка се объркаха нещата и получих и двата телевизора, Сонито пристигна в Сряда, Samsung-т ми казаха, че ще пристигне в Събота, а пристигна вчера сутринта. Та реших, че щом така или иначе е дошъл, значи така е трябвало да стане, взех го и реших да ги сравня двата.
Поиграх си с тях и определено има разлики, но повечето няма как да се видят, ако телевизорите не са един до друг.
Samsung Q80B:
Определено има по-добър звук, има и бас
Има много добро дистанонно, успя да се свърже и да управлява и приемника на Vivacom, макар да може само да сменя каналите и да променя звука
Изглежда по-добре визуално
Цветовете са настроени приятно
По-ярък е, но много малко по-ярък, очаквах доста по-голяма разлика
Ambience mode-ът е по-добър
Sony X93J
Харесва ми, че настройките са доста по-добри, дори за начинаещ като мен е по-удобно.
Не си личи, кога сензорът регулира осветеността, докато при Samsung става рязко и дразни
При гледане на HBO Max има малка разлика в качеството, но я има
При гледане на 1080p видео от Youtube или телевизия има разлика в upscalling-a, малка е, но се вижда, когато са един до друг
Странното е, че out of the box са доста различни като цветове и при един и същ клип с различни сцени, в един момента Sony-то показва по-добра картина, в друг Samsung-ът, като на мен ми харесват повече тези на Samsung, но това са само началните настройки.
И двата се виждат еднакво добре през деня при осветена стая.
Нямах време да ги разглдам повече на тъмно, но ще видя този уийкенд да намеря.
Странното е, че Samsung-ът беше пуснат за около 7-8 часа, през това време не спря да мирише на кабел от лявата част на телевизора, зад подсветката, при Sony-то не съм усетил подобно нещо.
Не съм тестват всички настройки на Samsung за motion, но са по-малко от на Sony, а то се представя много по-добре от LG-то в това отношение.